Κοπροφαγία , κακάκια ανθρώπων - γάτας

Bonnita

New Member
3 Μαρτίου 2011
2
0
Γεια σας,

έχω ένα προβληματάκι με ένα ημίαιμο σκυλάκι. Είναι συνδιασμός τσέχικου λυκόσκυλου και ..κοπριτάκου. Τα χαρακτηριστικά της τείνουν περισσότερο προς λύκο. Είναι 3ων ετών.

Λοιπον, όπως λέει και ο τίτλος του προβλήματος που παραθέτω, το σκυλάκι μου τρώει κακάκια από ανθρώπους και απο γάτες. Βέβαια το συχνό φαινόμενο είναι να τρώει απο ανθρώπους γιατι αυτοί δεν έχουν την ίδια ευγένεια με τα γατάκια να τα κρύβουν ή να τα θάβουν...

Δεν τρώει τα δικά της , ή άλλων σκύλων - προτιμά αυτά των ανρθώπων. Στο μέρος που βρίσκομαι κάνουμε τις βόλτες μας σε ένα μικρό άλσος , είναι εντυπωσιακό το πόσο συνχά εντοπίζονται περιτώματα από ανθρώπους ! Πίσω απο κάθε θάμνο σχεδόν..είναι εντυπωσιακό, αναρωτιέμαι αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν τουαλέτες σπίτια τους; :mad: ... :(

Τέλος πάντων , η σκυλίτσα αυτή έχει μεγάλη αδυναμία δυστυχώς στα κακάκια και τα ερώτηματα είναι το εξής;

• Κινδυνεύει η σκυλίτσα από κάποια αρρώστια των ανρθωπων ;
  • Υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει κάποια ανθρώπινη ασθένια σε μας όπως για παράδειγμα υπατίτιδα ή κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια; γιατι την έχουμε και μέσα στο σπίτι μας κανονικά.
Εχω προσπαθήσει στις βόλτες μας να την ελέγχω , γενικότερα μας ακουει , αλλά είναι αδυνατον να μην βρεί αρκετά συχνά περιτώματα ανθρώπων. Είναι αρκετά ψυχθοφόρο να τις λέω κάθε φορά που θα πλησιάζει ένα ύποπτο μέρος , οχι εκει - όχι εκεί, καταντά να ειναι η βόλτα μας μαρτύριο.

Εχω σκεφτεί να μην την ξαναπάω στο άλσος , το οποιο σε γενικές γραμμές είναι πανέμορφο. Δεν ειναι όμως κρίμα ; μιας και περιορίζομαι σε επιλογές; (μένω επαρχία )

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :-|

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Δυστυχώς είναι αρκετά κοινό πρόβλημα....Δεν ξέρω γιατί οι σκύλοι έχουν αδυναμία στα ανθρώπινα κόπρανα.Θέλει εγρήγορση εκ μέρους σου και φωνή μεγάλη αν αντιληφθείς ότι εντόπισε κάποια τέτοια αηδιαστική λιχουδιά. Αλλιως το λουρί είναι μονόδρομος...Δυστυχώς. Τώρα αναφορικά με τις αρώστιες που μπορεί να προκαλέσει η κοπροφαγία ανθρώπων θα σου απαντήσουν οι υπόλοιποι υποθέτω.

Bonnita

New Member
3 Μαρτίου 2011
2
0
Ευχαριστώ για την απάντηση , βασικά δεν με ενοχλεί τόσο η μυρωδιά αφόυ από οσο διαβάζω η συνήθεια αυτή είναι κληροδότημα για την επιβίωση αρα δικαιώμά της σκυλίτσας να το κάνει, αλλά το θέμα της υγείας της και της δικής μας. Είναι λίγο ανησυχητικό .. :(

msantas

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
170
0
39
Π.Φάληρο
Ταξιτζίδες είναι!!!!100%
Αν μου λέγες Αθήνα εκτός αν
υπάρχει η φυλή μας και στα μέρη
σου!!:rolleyes:

Στατιστικά Forum