Κοπροφαγία!!!

pomeranian

Active Member
1 Μαϊου 2011
27
0
alimos
το κουταβι μου τισ τελευταιεσ μερεσ τρωει τα κακακια του.τι φταιει?τι να κανω?καποιοσ με το ιδιο θεματακι?:confused:

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Καλημέρα pomeranian!
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και άκουσα πολλά γι'αυτό. Στην αρχή μου είπαν ότι φταίει η τροφή hill's που του έδινα και την άλλαξα σε royale canin αλλά δεν είδα καμία βελτίωση! Ο πρώτος κτηνίατρος που πήγα μου έδωσε μια σκόνη κατά της κοπροφαγίας αλλά πάλι τα ίδια... Ο δεύτερος μου είπε ότι είναι φυσιολογική συμπεριφορά και ότι το κάνουν πολλά κουτάβια επειδή έκανε το ίδιο η μητέρα του για να καθαρίσει το χώρο. Από αναζητήσεις που έκανα κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα... Υπάρχει όμως και η περίπτωση να του λείπει μια βιταμίνη και γι'αυτό να το κάνει. Δεν ξέρω πώς μπορείς να το διαπιστώσεις αυτό αλλά αν δεν παίζει κάτι παθολογικό το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του όσο πιο γρήγορα μπορείς και να μη το αφήνεις να τα πλησιάζει!
Πόσο είναι το κουτάβι σου? Γιατί κάποιοι μου είπαν πως τα δικά τους σταμάτησαν από μόνα τους την κοπροφαγία 5 με 6 μηνών.

pomeranian

Active Member
1 Μαϊου 2011
27
0
alimos
dogcrime γεια σου.του εδινε arden grande puppy για μικροσωμα σκυλια για 2μερεσ κ μετα πηγα στον κτηνιατρο και μου εδωσε την scienceplan για κουταβι παλι.και τοτε πανω κατω αρχισαν τα προβληματα.γιατι ρωτασ?παιζει ρολο?

pomeranian

Active Member
1 Μαϊου 2011
27
0
alimos
γεια σου mairoula.τελικα δεν ειμαι η μονη που αντιμετωπιζω αυτο το προβλημα?!8εβδομδων ειναι.και εγω ετσι εχω ακουσει για την τροφη και ελεγα να την αλλαξω αλλα αφου λεσ πωσ δεν ειδεσ διαφορα....μαλλον να του αφησω την ιδια που την τρωει κιολασ.οσο για αυτο το οτι ειναι φυσιολογικο κατι εχω ακουσει ομωσ τωρα που θα αρχισουμε να πηγαινουμε βολτεσ τι θα κανει ?θα μου τρωει ολα τα κκα που θα βρισκει?ιου.εσυ τωρα τι κανεισ?απλα τα μαζευεισ και περιμενεισ να φτασει 5μηνων να το κοψει μοναχο του?

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
γεια σου mairoula.τελικα δεν ειμαι η μονη που αντιμετωπιζω αυτο το προβλημα?!8εβδομδων ειναι.και εγω ετσι εχω ακουσει για την τροφη και ελεγα να την αλλαξω αλλα αφου λεσ πωσ δεν ειδεσ διαφορα....μαλλον να του αφησω την ιδια που την τρωει κιολασ.οσο για αυτο το οτι ειναι φυσιολογικο κατι εχω ακουσει ομωσ τωρα που θα αρχισουμε να πηγαινουμε βολτεσ τι θα κανει ?θα μου τρωει ολα τα κκα που θα βρισκει?ιου.εσυ τωρα τι κανεισ?απλα τα μαζευεισ και περιμενεισ να φτασει 5μηνων να το κοψει μοναχο του?
Ναι αυτό κάνω αν και ανησυχώ πολύ για το τι θα γίνει μόλις αρχίσουμε να βγαίνουμε βόλτα... Λογικά είναι και επικίνδυνο να τρώει τα κακά άλλων σκυλιών...

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
γεια σου και απο εμενα Εχω και εγω το ιδιο προβλημα και σκεψου οτι εχω και δυο παιδια ειναι αηδια οπως και να το κανουμε .Εγω μιλωντας με μια καλη φιλη που ξερει πολυ καλα απο σκυλια θα γυρισω σε τροφη BARF δες στο σαιτ τι ειναι BARF και ετσι πιστευω να γλυτωσω.Αλλιως ανανα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ με τα όσα σου λένε, αλλά μην αποκλείσεις και την περίπτωση να λείπει στο σκύλο σου το ποτάσιο. Γι' αυτό προσπάθησε να του δώσεις μισή μπανάνα και δες μετά αν θα σταματήσει να τρώει τα κακάκια του.

nina75

Member
22 Ιουνίου 2011
7
0
Γειά σας, είμαι καινούργιο μέλος και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Έχω ένα κουτάβι ελληνικό ποιμενικό είναι 4 μηνών, εδώ και τρείς εβδομάδες τρώει τα κόπρανά του. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, γιατί με το που τα κάνει, τα μαζεύω. Απλά τώρα τελευταία το κάνει πιό έντονα, και παρόλο που τον μαλώνω το κάνει και μπροστά μου!!!!! Είναι γενικά πολύ ζωηρό σκυλί από μικρό. Και βόλτες τον πηγαίνω, γενικά ασχολούμαι αρκετά μαζί του να πείς οτι νιώθει μοναξιά, κάθε άλλο. Και το κάνει με οποιαδήποτε τροφή. Νομίζω οτι είναι θέμα συμπεριφοράς. Όταν το είχα πεί στον κτηνίατρο,πρίν δύο εβδομάδες μου είχε πεί να δούμε μήπως απλά είναι κουταβίσια συμπεριφορά μου.
Απλά δεν ξέρω τι άλλο νά κάνω, υπάρχει περίπτωση να με αντιγράφει, γιατί από μικρό με το που έκανε κακάκια του τα καθάριζα αμέσως. Κάπου διάβασα στο internet οτι υπάρχει περίπτωση αντιγραφής. Ίσως θέλει να τα βλέπει καθαρά? χχααχα γιατί τώρα έχει αρχίσει και κατουράει και μέσα στο σπιτάκι του. Τι να πω... και δεν τον έχω μαλώσει ποτέ γιατί τα κάνει έξω. Ευχαριστώ πολύ. Απλά με έχει φέρει στα όρια μου χαχαχα γιατί με κοροιδεύει και το κάνει και μπροστά μου!!!!!!

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Νινα το κουταβι σου μπορει να τρωει τα κακα του ακριβως επιδη τα μαζευεις κατευθειαν...αυτη σου η κινηση μεσα απο τα ματια του κουταβιου σου μπορει να σημαινει "για να τα μαζευει τοσο γρηγορα,σημαινει πως εκανα κατι κακο,οποτε ας τα ξεφορτωθω μονος μου"
Και ο Αρης μεχρι 5 μηνων ετρωγε τα κακα του τις περισσοτερες φορες αλλα τον πηγαμε στον κτηνιατρο να δουμε αν λειπουν τιποτα βιταμινες απο τον οργανισμο του..τελικα δεν ειχε τιποτα και του δωσαμε ανανα...τα κοπρανα αφου φαει ανανα εχουν απαισια γευση(δεν τα εχω δοκιμασει κιολας!!! :) )

nina75

Member
22 Ιουνίου 2011
7
0
ναι και εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει, οτι τα "καθαρίζει' όπως τα καθαρίζω και εγώ!!!! θα δοκιμάσω και εγώ αυτόν τον περιβόητο ανανά ή το κολοκυθάκι, να δούμε, εύχομαι να έχει αποτελέσματα!!!!!!! πρώτα θα δώ μήπως του λείπει τίποτα, όπως το κάλλιο όπως είπε παραπάνω η Nizinny, αλλά έχω εντύπωση ότι το κάνει επίτηδες!!!!! σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!!!

elil39

Member
24 Απριλίου 2011
9
0
Είχαμε την ίδια εμπειρία... την δικιά μας σκυλίτσα την αγοράσαμε από pet shop και υποθέτω οτι αυτό ήταν η αιτία. Όταν την πήραμε τηνείχαν μαζί με ένα άλλο σκυλάκι πολύ ζωηρό και υποθέτω ότι αφού δεν προλάβαινε να φάει την ξηρά τροφή έτρωγε τα κακά της..
Δεν το ψαξαμε για έλλειψη βιταμινών κλπ. αλλά κάναμε το εξής: την είχαμε υπό στενή παρακαλούθηση επί 2-3 εβδομάδες. Μόλις έκανε κακά και γύρναγε σε δευτερόλεπτα να τα φάει τα μαζεύαμε αστραπιαία. Σε περίπτωση που δεν προλαβαίναμε την μαλώναμε λεκτικώς πάντα με φωνές, ήχους κλπ. ή κουνούσαμε απειλιτικά μια εφημερίδα. Επίσης όταν τα έκανε εκείνη την στιγμή κάναμε κάποιο θόρυβο για να την τρομάξουμε και να ξεκολλήσει από την αγαπημένη της συνήθεια. Τελικά όλα αυτά είχαν αίσιο αποτέλεσμα και πολύ γρήγορα μάλιστα και τώρα μόλις τα κάνει ούτε να τα βλέπει δεν θέλει!! Όμως χρειάζεται υπομονή και επιμονή στην αρχή, Καλή επιτυχία!!

Ria Cookie

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2011
63
0
Athens
Κατα τη γνωμη μου πρεπει να συμβουλευτεις τον κτηνιατρο σου, ο οποιος ισως σου δωσει μια σκονη που θα βαζεις στην τροφη του ωστε να μην πλησιαζει τα κακακια του ουτε απο μακρια..

ΑΖΑΝΤ

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
47
0
piraeus
Καλησπέρα σε όλους! Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έχω ένα κουτάβι 3 μηνών και ανακάλυψα ότι τα τρώει. Όχι πάντα, αλλά κάποιες φορές πάει και παίζει με τα πόδια της, τα σπρώχνει και μετά ίσως και να τα φάει. Συνήθως τα μαζεύω αμέσως, αλλα 2-3 φορές τα άφησα για να δώ αντιδράσεις. Πότε τα τρώει , πότε όχι. Και μάλιστα μπορεί να φάει μερικά. Όχι όλα. Άρα δε παίζει ότι θέλει να τα καθαρίσει νομίζω, αλλιώς θα τα εξαφάνιζε όλα.
Πήρα το κτηνίατρο και τον ρώτησα και μου είπε να της δώσω ασβέστιο και πολυβιταμίνες μέχρι να πάει 6 μηνών. Όμως έχω την εξής απορία. Πώς είναι τόσο σίγουρος χωρίς να της κάνει εξετάσεις;;;; Κι αν δε χρειάζεται βιταμίνες και της δώσω μπορεί να πάθει κάτι;
(Υ.Γ. Οι βιταμίνες που ήθελε να μου δώσει ο κτηνίατρος κόστιζαν 20 ευρώ είπε και δεν τις πήρα γιατι μου φάνηκαν ακριβές και είπα να το ψάξω λίγο πρώτα γιατι καμια φορά δίνουν βιταμίνες μόνο και μόνο για να πάρουν λεφτά.)