Κουτάβια φυσιολογική συμπεριφορά ;


banned79

Member
14 Απριλίου 2017
13
27
44
Καλημέρα σας ,
Εδώ και περίπου ένα μήνα με συντροφεύει ο Μαξ ένα ΕΠ ή ημίαιμο ΕΠ . Είναι πολύ φιλικός και κοινωνικός με τους ανθρώπους και αναζητά την επαφή και τα χάδια και με τα άλλα σκυλιά σχεδόν πάντα θέλει να παίξει εκτός από τα πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτόν ( αλλά όχι πάντα δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς επιλέγει ) είναι σχετικά δύσπιστος .
Με προβληματίζουν δύο πράγματα στην συμπεριφορά του .
Το πρώτο όχι και τόσο μιας και δεν θεωρώ ότι είναι και κάτι "δύσκολο" . Ενώ γενικά είναι φουλ ενεργεία το πρωί έως και το απόγευμα είναι σχετικά υποτονικός . Όταν δεν είμαστε βόλτα είναι ξάπλα . Στην βόλτα πάλι είναι αρκετά πιο χαλαρός και ήρεμος . Το βράδυ μεταμορφώνεται . Μέγιστη ενεργεία , τρέχει περισσότερο , μυρίζει περισσότερο κλπ στην βόλτα ενώ στο σπίτι "αφηνιαζει" δεν κάνει ζημιές αλλά τρέχει πάνω κάτω παίζει πολύ περισσότερο με τα παιχνίδια του κλπ .
Στην αρχή νόμιζα ότι είναι λόγω της ζεστης μιας και είμαστε αρκουδάκι , αλλά και τις προηγούμενες ημέρες που είχε σχετικά δροσιά πάλι τα ίδια .
Να σημειώσω εδώ ότι είμαστε έξω τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα .
Το δεύτερο θέμα που το θεωρώ πιό σημαντικό είναι το εξής . Με τα υπόλοιπα σκυλιά παίζει φυσιολογικά δηλαδή κάνει υποκλίσεις τρέχω να με πιάσεις τρέξε να σε πιάσω κλπ με το αδερφό του πόλεμος διάρκειας . Τι εννοώ εχθές που συναντηθήκαμε με τον γνωστό που έχει υιοθετήσει τον αδερφό του ήταν επί μιάμιση ώρα τουλάχιστον στο ξύλο . Αρπαγματα με τα δόντια από λαιμούς, σβερκους, πόδια μάγουλα όπου έβρισκαν μανουριασαν μία φορά και τους χώρισα . Μετά συνέχισαν τα ίδια . Γρυλισματα όμοια με αυτά που κάνει όταν παίζουμε με το σκοινί . Η πλάκα είναι ότι όταν διψαγαν έπιναν μαζί νερό από το ίδιο μπωλ ταυτόχρονα σα να μην τρέχει τίποτα .
Αντίστοιχη κατάσταση εγώ έχω ξαναδεί μόνο ανάμεσα σε αδέρφια κουτάβια αλλά πια είναι η σωστή διαχείριση της ; Να το κόψω; Να τους αφήσω; Να πω ότι ναι μεν άρπαζε ο ένας τον άλλο αλλά δεν είχε κανένας την παραμικρή γρατζουνιά .
6744c82e07db86fbbdd925fbe61b68e8b8849731.jpg 33a7847b56fa0b0cca2a6ddf9d3369998b091f50.jpg
Αυτοί είναι οι κύριοι σε ώρα αρχαιολογικών ανασκαφών .
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3