Κουτάβι και χώρος


Bloodimir

Member
22 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
Καλησπέρα σε όλους και από εμένα.

Πλέον περήφανος κάτοχος ενός κουταβιου Λαμπραντόρ!

Θα ήθελα την συμβουλή σας αν είναι εύκολο. Έχω διαβάσει αρκετά στο ίντερνετ αλλά έχω απορίες...

Το κουτάβι (θα γίνει 2 μηνών στης 2 Οκτώβρη) το έχω μέσα στο σπίτι, του έχω πάρει ένα πάρκο (το πιο μεγάλο που βρήκα) όπου του έχω το κρεβάτι και μια πάνα.

Το βράδυ πλέον είναι ήσυχη στο πάρκο της. Το θέμα είναι όταν δουλεύουμε και οι 2 πρωί, δηλαδή θα είναι το βράδυ στο πάρκο, θα της ανοίξω το πρωί για κάνα 20λεπτο να φάει και να παίξουμε λίγο και άλλο λίγο η γυναίκα μου και μετά θα φύγουμε, όπου πάλι θα την κλείσουμε μέχρι της 4+... Εκεί το σκυλί έχει αρχίσει προς το μεσημέρι και κουνάει το πάρκο κλπ κλπ

Σκεφτόμουν να της πάρω ένα σπίτι να την βγάλω στην βεράντα τα πρωινά που λείπουμε να έχει χώρο και να μην είναι κλεισμένη συνέχεια. Το κακό είναι ότι δεν είναι κλειστό από πάνω. Κάποιος μου είπε ότι μπορώ να πάρω ένα λουρί και να την περιορίσω έτσι μέσα στο χώρο όταν δεν ήμαστε εκεί. Να φτάνει μέχρι την πάνα και το νερό της αλλά να μην είναι στο πάρκο.

Ποια η άποψη σας; Θα την επηρεάσει στην ανάγκη της το έξω που δεν θα έχει πάνα; Όχι πως τώρα πάει μόνο εκεί... Αλλά το παλεύω

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
818
929
27
Καλημερα σας. Να σας ζησει το κουταβι σας, ευχομαι χωρις προβληματα συμπεριφορας και υγειας, ειδικα εφοσων προφανως δεν εγινε σωστος απογαλακτισμος απο την μητερα του. Αληθεια, πρωην αδεσποτακι ειναι?

Ειναι πολυ μικρο για να εχετε πολλες απαιτησεις απο αυτο, οπως να μαθει την πανα και να μην βαριεται την ζωη του τοσες ωρες μονο του. Φυσικα θα αρχισει απο την βαρεμαρα και την μοναξια να κουναει το παρκο, και να κανει οτι αλλη αταξια μπορει, μπας και καταφερει να ψυχαγωγησει τον εαυτο του λιγο και αυτο.

Κανενα σκυλι δεν πρεπει να ειναι σε μπαλκονια, βεραντες και κηπους οταν δεν υπαρχει ανθρωπος στο σπιτι να το επιτηρει. Τα ρισκα ειναι πολλα, και εχουν συζητηθει χιλιαδες φορες στο φορουμ, με μια γρηγορη αναζητηση θα βρειτε δεκαδες νηματα που μιλανε ακριβως γι'αυτο. Την "λυση" του δεσιματος επισης να την ξεχασετε εντελως. Προφανως οποιος το ειπε, δεν γνωριζει απο σκυλια. Το δεσιμο ειναι αποδεκτο οταν πρεπει να γινει για ενα μικρο χρονικο διαστημα, εαν εχουμε καποιες δουλειες και θελουμε να περιορισουμε το σκυλι, ομως το να δεσει καποιος ενα κουταβι που δεν ειναι καν 2 μηνων για 8+ ωρες, θα ηταν απαραδεκτο.

Γενικα η κατασταση σας ειναι δυσκολη. Ισως η αποκτηση κουταβιου εφοσων δεν υπαρχει ο καταλληλος χρονος για σωστη ενασχοληση μαζι του, να μην ηταν και η καλυτερη επιλογη. Αλλα αφου εγινε ηδη, μακαρι μεσα απο το φορουμ να μαθετε πως να εχετε μια καλη συμβιωση μαζι του.
 
  • Like
Reactions: Bloodimir


Bloodimir

Member
22 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
Καλημέρα

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, όχι δεν ήταν αδέσποτο, από γέννα γνωστού είναι, η κτηνίατρος μας είπε να το πάρουμε γιατί η μάνα δεν άντεχε άλλο να την θηλάζουν.

Εγώ δουλεύω πρωί, η γυναίκα μου μια βδομάδα πρωί μια απόγευμα. Το θέμα με τις τόσες ώρες μόνο του είναι όταν ήμαστε και οι 2 πρωί. Όλες τις άλλες ώρες την έχω ελεύθερη μαζί μου.

Η βεράντα να αναφέρω ότι είναι 9 μέτρα, δεν είναι μικρή, αλλά καταλαβαίνω αυτά που λες.

Στην ουσία καλύτερα να μένει στο πάρκο όπως και τώρα; Να την έχω ελεύθερη όταν λείπουμε πιστεύω (τουλάχιστον τώρα που είναι μωρό) δεν είναι ότι καλύτερο

Σωστά;
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
818
929
27
Πολυ κριμα που υπαρχουν τετοιοι κτηνιατροι!!

Θα ελεγα πως αφου δεν υπαρχει αλλη επιλογη, ναι, το καλυτερο ειναι να μενει στο παρκο της μεσα στο σπιτι. Οταν φευγετε μπορειτε να βαζετε την τηλεοραση σε χαμηλη ενταση να παιζει. Τους αρεσει να ακουνε φωνες, νιωθουν λιγοτερο μονα. Εχετε της και καποια παιχνιδακια που δεν μπορει να φαει, να εχει κατι να παιζει. Μπορειτε να αγορασετε και μια καμερα να την βλεπετε απτην δουλεια, υπαρχουν σε πολυ καλες τιμες, και προσφερουν και σε εμας μια καποια αισθηση ασφαλειας αμα μπορουμε να δουμε ανα πασα στιγμη απτο κινητο μας οτι το σκυλι μας ειναι καλα.
 
  • Like
Reactions: Bloodimir


Bloodimir

Member
22 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
Σε ευχαριστώ και πάλι για την γρήγορη απάντηση.

Την κάμερα την σκεφτόμουν και εγώ. Της έχω ήδη παιχνίδια μέσα στο πάρκο (το οποίο σε λίγους μήνες πιστεύω δεν θα την κρατάει καθόλου.

Οπότε προς το παρών πορευόμαστε έτσι με το πάρκο.

Γενικά όταν ας πούμε πάω να κάνω ένα μπάνιο ή κάτι, υπάρχει θέμα να είναι ελεύθερη μέσα στο σπίτι ή να την βάζω στο πάρκο; (Εγώ την έχω ελεύθερη)
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
818
929
27
θα ελεγα προς το παρον που ειναι τοσο μικρακι και δεν εχει ενα σταθερο προγραμμα, να μην εχει στη διαθεση της ολοκληρο το σπιτι. δεν ειναι αναγκη για το παραμικρο να μπαινει στο παρκο, μπορει ας πουμε να μενει σε ενα δωματιο του σπιτιου και τα αλλα να εχουν κλειστες πορτες
 
  • Like
Reactions: Bloodimir


Bloodimir

Member
22 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
Επειδή το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο (170), την έχω στο σαλόνι που είναι ενιαίο με την κουζίνα, είναι περίπου 80 τετραγωνικά και μετά έχει ένα διάδρομο για τα δωμάτια.

Οι πόρτες είναι κλειστές αλλά και πάλι είναι σε μεγάλο χώρο.

Αυτό που μπορώ να της περιορίσω είναι να μην περνάει τον διάδρομο και να μένει στο σαλόνι.

Να περιορίσω κάτι άλλο είναι δύσκολο
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Καλησπέρα κι από εμένα. Καλή ζωή να έχετε με το σκυλάκι σας. Επειδή το σπίτι σας μάλλον μοιάζει πολύ με το δικό μας, θα σας πω τι κάναμε εμείς. Είχαμε το πάρκο στο σαλόνι, δίπλα στην κουζίνα μια που εκεί περνούσαμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας. Όταν έβγαινε απ το πάρκο τριγυρνούσε μόνο σε σαλόνι και κουζίνα. Είχαμε κλειστό το διάδρομο με πρόσβαση στα άλλα δωμάτια. Σιγά σιγά αυτό άλλαζε. Την έπαιρνε κάποιο παιδί στο δωμάτιό του κλπ. Δυστυχώς για τόσο μικρό σκυλάκι είναι πολύ δύσκολο να μείνει πολλές ώρες στο πάρκο αλλά προς Θεού μην τη βγάλετε στο μπαλκόνι ή ελεύθερη στο σπίτι. Είναι πολύ επικίνδυνο γι αυτή. Αλήθεια το πρωϊ κάνει τσισα στο πάρκο? γιατί είναι πολύ μικρή για να κρατιέται τόσες ώρες..
 
  • Like
Reactions: Bloodimir


Bloodimir

Member
22 Σεπτεμβρίου 2021
5
0
43
Καλησπέρα

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ναι πλέον όταν είναι στο πάρκο τα κάνει στην πάνα. Το βράδυ δεν του αφήνω νερό μέσα βέβαια. Βέβαια μπορεί να τα κάνει και με το που της ανοίξω το πρωί επειδή κάνει σα τρελή από την χαρά της.

Άρα και εσύ προτείνεις πάρκο και να περιορίσω το σπίτι στον διάδρομο
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Προτείνω πάρκο γιατί γενικά είναι πολύ καλό για τα κουτάβια (για θέματα ασφάλειας, εκμάθηση τουαλέτας κλπ). Και στο λεω απόλυτα γιατί όταν μου το είπε μια εκπαιδεύτρια στην αρχή της απάντησα: "εγώ το σκυλί μου δεν το βάζω φυλακή". Τόσο ήξερα τόσο έλεγα..ευτυχώς αποφάσισα να ακολουθήσω τη γνώμη του ειδικού και δεν το μετανιώνω στιγμή!
μπορεί να τα κάνει και με το που της ανοίξω το πρωί επειδή κάνει σα τρελή από την χαρά της.
είναι μικρό τώρα...αυτό θα εκλείψει μεγαλώνοντας..
Επίσης αφού ολοκληρώσετε κάποια εμβόλια και σας δώσει το οκ ο κτηνίατρος, θα μπορεί να κάνει μια καλή βόλτα το πρωϊ, οπότε εκτονωμένο πια θα μένει περισσότερο και πιο εύκολα στο πάρκο.
 
  • Like
Reactions: Bloodimir