Κουταβάκι με διάρροια

irene-bak

New Member
2 Μαϊου 2011
2
0
πριν 3 μέρες βρήκα στο δρόμο ένα κουταβάκι πολύ φοβισμένο, να τρώει από τα σκουπίδια. πρέπει να είναι περίπου 2 μηνών γιατί έχει δοντάκια και τρώει κανονικά. το καημένο ήταν γεμάτο ψύλλους και τσιμπούρια και τα ματάκια του είχαν πολύ τσίμπλα. είχε και κάτι πληγίτσες με πύον στην κοιλίτσα του. τέλοσπάντων, τον λυπήθηκα όπως τον είδα και τον πήρα να τον φροντίσω λιγάκι. του έριξα σκόνη για τα τσιμπούρια και του έδωσα και αλοιφή για τα σκουλικάκια. αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι κάνει διάρροια με λίγο αίμα. μπορεί αυτό να οφείλεται στην αλοιφή? ή μήπως έχει καμία αρρώστια επειδή ήταν στον δρόμο. έχω σκοπό να τον πάω αύριο στον γιατρό να του κάνω το πρώτο εμβόλιο αλλά επειδή έχω κι άλλο σκυλάκι φοβάμαι μην κολλήσει τίποτα. εκτός του ότι τον έχουμε ήδη συμπαθήσει πολύ τον μπόμπιρα και δεν θέλουμε να πάθει τίποτα...

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Γεια σου και καλώς όρισες. Καταρχήν μπράβο σου που το πήρες και το φρόντισες! Τώρα όσο για την διάρροια με το λίγο αίμα μπορεί να είναι κάποια κολίτιδα. Ο γιατρός ωστόσο θα του κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και θα σου πει τι ακριβώς έχει. Ελπίζω να μην έχει τίποτα σοβαρό! Σκέφτεσαι να τον κρατήσεις τον μικρό ή θα τον δώσεις για υιοθεσία?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καλο θα ειναι να περιορισεις το κουταβι και να μην το φερνεις σε επαφη με τον σκυλο σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Εγώ θα έλεγα, να το πας σήμερα στον γιατρό.

irene-bak

New Member
2 Μαϊου 2011
2
0
η αλήθεια είναι πως θα θελα πολύ να τον κρατήσω αν και ακόμη δεν το έχουμε αποφασίσει.. το σίγουρο είναι πως θα τον κρατήσουμε μέχρι να δυναμώσει λιγάκι. μίλησα τηλεφωνικώς με τον γιατρό και μου είπε πως μάλλον από τα σκουληκάκια θα ναι ή καμιά κολίτιδα.. απλά σκεφτόμουν μην έχει καμιά ασθένεια όπως πχ μόρβα ή τύφο επειδή είναι ανεμβολίαστος ακόμα.. για καλό και για κακό δεν τα αφήνω να έρχονται σε επαφή προς το παρών αν και ο μικρός θέλει πολύ και μόλις βλέπει την λούση μου κλαίει να πάει κοντά της!