Κριγμος στο ποδι κουταβιου

Simbakos

New Member
26 Ιουνίου 2018
3
0
Καλησπερα,
Το μαλτεζακι μου (3μιση μηνων) πηδηξε απο τον καναπε και απο τοτε ακουγεται ενα κρακ στο πισω αριστερο ποδι. Δεν κουτσαινει δεν πριστηκε δεν τον ποναει. Μονο ο κριγμος καθε φορα που σηκωνεται. Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν εχει υποστει εξαρθρωση ουτε καταγμα. Συνεστησε ακινησια ( πραγμα ακατορθωτο).Μου εδωσε αντιφλεγμωνοδες και μου ειπε να κανουμε ακτινογραφια σε πεντε μερες. Ο δευτερος κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν ειναι ανησυχητικο. Μου προτεινε βιταμινες με ασβεστιο και μου ειπε απλα να προσεχω να μη ανεβοκατεβαινει σκαλες και να μην πηδαει απο τον καναπε και θα σταματησει ο κριγμος διοτι το σκυλι βρισκεται στην αναπτυξη. Εχει συμβει σε καποιον κατι αναλογο;;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Καλησπερα,
Το μαλτεζακι μου (3μιση μηνων) πηδηξε απο τον καναπε και απο τοτε ακουγεται ενα κρακ στο πισω αριστερο ποδι. Δεν κουτσαινει δεν πριστηκε δεν τον ποναει. Μονο ο κριγμος καθε φορα που σηκωνεται. Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν εχει υποστει εξαρθρωση ουτε καταγμα. Συνεστησε ακινησια ( πραγμα ακατορθωτο).Μου εδωσε αντιφλεγμωνοδες και μου ειπε να κανουμε ακτινογραφια σε πεντε μερες. Ο δευτερος κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν ειναι ανησυχητικο. Μου προτεινε βιταμινες με ασβεστιο και μου ειπε απλα να προσεχω να μη ανεβοκατεβαινει σκαλες και να μην πηδαει απο τον καναπε και θα σταματησει ο κριγμος διοτι το σκυλι βρισκεται στην αναπτυξη. Εχει συμβει σε καποιον κατι αναλογο;;
Για τα συμπληρώματα δεν ξέρω αλλά για την ακινησία πρέπει να πάρεις ένα κρέιτ και να το χώσεις μέσα για να φτιάξει το πόδι. Αλλιώς μπορεί να τραβιέσαι μια ζωή.Και ισχύει αυτό που λέει ότι δεν πρέπει να πηδάει, να γλιστράει, να κατεβαίνει σκάλες κλπ.

Simbakos

New Member
26 Ιουνίου 2018
3
0
Τον εχω μονιμως αγκαλια και τον αφηνω να περπαταει ελαχιστα. Ο κριγμος συμβαινει στο σημειου του ταρσου. Ειναι σαν να κουμπωνει και να ξεκουμπωνει. Αλλα δεν νιωθει πονο ουτε τον ενοχλει και εχει περασει μια εβδομαδα απο τοτε. Λογικα αν ηταν καποια εξαρθρωση δεν θα ειχε και αλλα συμπτωματα;