Κριτηρια υγειας σκυλου


anthoulini_90

Active Member
3 Νοεμβρίου 2009
35
0
Παιδια θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι τα κριτηρια για να καταλαβουμε αν το σκυλακι που προκειται να αγορασουμε ειναι υγειες? υπαρχουν καποια σημαδια που μας προειδοποιουν για προβληματα υγειας? Ευχαριστω!
 


AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
καποτε τα ηξερα οταν ηταν να παρο το δικο μου αλλα τωρα θυμαμαι μονο αυτα τα 2...πρεπει:
1)να ειναι ζωηρο
2)να εχι υγρη μυτη(αν εχει μολις ξυπνησει η μυτη δεν ειναι υγρη)
οσοι γνωριζουν ας συμπληρωσουν τη λιστα
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
κ για μενα αυτα τα δυο ειναι βασικα.συνηθως το καταλαβαινεις αν κατι δεν παει καλα.ας πουμε ειναι πολυ περιεργο αν ενα κουταβι το πλησιασεις κ δεν ερθει κοντα σου με ορεξη η αν φαινεται οτι θελει να ξαπλωνει συνεχεια ,κατι συμβαινει.επισης βλεπουμε αν εχει βηχα κτλ.
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ανάλογα και την ηλικία...
Συνήθως κοιτάμε εκτός από τα παραπάνω...και την κατάσταση του τριχώματος, την όρεξη που έχει γενικά, να μην τρέχουν μύτες...και μάτια.
Και αν ανησυχεις πολύ...μία βολτα στον κτηνίατρο...
Α, και κοιτάμε και τη κατάσταση που έχει ο εκτροφέας τη μάνα...το χώρο που είναι τα κουτάβια...κλπ
Αυτά σε γενικές γραμμές...
 


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
επίσης κοιτάμε απο πίσω στο ποπο του να μην έχει υπολείμματα απο κακακια που σημαίνει οτι έχει διάρροια δηλαδή!!
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
θα σου πώ τώρα ένα σημάδι που είναι πολύ ανησυχητικό για την υγεία του σκύλου

----------------Αν ο σκύλος είναι προιόν πρός πώληση εντός πέτσοπ------------------
 


greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Μια βολτα στον κτηνιατρο θα σε ηρεμησει.
Υπαρχουν ασθενειες (μακρια απο μας) που δεν φαινονται δια γυμνου οφθαλμου.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Ε ναι -ο κτηνίατρος που θα δεί το ζώο είναι η πιό σωστή οδός
Αλλά να είναι Κτηνίατρος έ? όχι γιούχου ή κτηνίατρος γνωστός αυτού που σου δίνει το σκύλο

βέβαια,αλίμονο,υπάρχουν και παθήσεις που δείχνουν πολύ αργότερα
οπότε και στον κτηνίατρο πάλι 100% σίγουρος δεν είσαι

Αλλά
100% δεν υπάρχει πουθενά έτσι κι αλλιώς

οπότε αν είναι ζωηρό με υγρή μυτούλα και όρεξη για μεζεδάκια και παιχνιδάκια, με λαμπερά ματάκια και τρίχωμα γυαλιστερό είναι κατα πάσα πιθανότητα υγιέστατο σε γενικές γραμμές
και να μην είναι απο πέτσοπένια γυάλα του ενός τετραγωνικού,το είπαμε?
 


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αν κ τα ειπαν τα παιδια πιο πανω...
ΔΥΟ βασικες προυποθεσεις:μια θετικη και μια αρνητικη:

1) να ειναι απο εκτροφεα
2)να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΕΤΣΟΠ.
διοτι αν ειναι απο σκυλεμπορες πετ-τσοπ, σουξου μουξου, μπορει να φαινεται κυριλε αν δεν εχεις δει σκυλι ιδιας φυλης απο σωστο εκτροφεα. Κ υπαρχουν ασθενειες που σκανε μουρη πιο μετα,κληρονομικο χαλι-σμα και θα χεις πολυ τρεχα-δωσε ευρω-κλαμα και κοπανα(το κεφαλι στον τοιχο)

Εεεεεεεεεεετσι, το παιρνεις απο εκτροφεα, ζητας να δεις τους γονεις, μπορεις να δεις και το ιδιο το νινι και δες μυτη ματια αυτια τριχωμα, ζωντανια, Ε9, πιστωτικες γκολντ και εισαι μια χαρα.

Καλη φωτιση ευχομαι κ καλη τυχη
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
ασχετο αν ειναι απο πετ σοπ η απο εκτροφεα,πιστευω οτι θα ειναι καλο να επικεντρωθουμε στο πως μπορει να ξεχωρισει ενα υγιες απο ενα αρρωστο κουταβι οπου ειναι κ το βασικο θεμα.η σωστη οδος,ειναι σε ολους γνωστη.
 


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Κ άλλωστε είπα 2 βασικές προϋποθέσεις. Όχι 2 μοναδικές ενδείξεις. αν για σένα αυτα τα δύο είναι άσχετα κακώς του κεφαλιού σου. Μαθε πριν προβείς σε κρίση για τα λόγια κάποιου, να εχεισ πετύχει να τα διαβάσεις ενδελεχώς. Ας συνεχίσουν τώρα οι υπόλοιποι με ενδείξεις υγιούς κουταβιου.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
ασχετο αν ειναι απο πετ σοπ η απο εκτροφεα,πιστευω οτι θα ειναι καλο να επικεντρωθουμε στο πως μπορει να ξεχωρισει ενα υγιες απο ενα αρρωστο κουταβι οπου ειναι κ το βασικο θεμα.η σωστη οδος,ειναι σε ολους γνωστη.
:confused:
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
γαλλικα τα ειπα ρε παιδια????ευελινα μαλλον βιαστηκες να κρινεις τα λεγωμενα μου κ εμενα.εγω δεν ειπα οτι ειναι ακυρο αυτο που ειπες.μην βιαζεσαι να παρεις αμυντικη-επιθετικη σταση.το μονο που λεω ειναι οτι ολοι μας λιγο πολυ την ξερουμε την σωστη πηγη για να παρουμε υγιη σκυλο κ αυτος ο δρομος, φυσικα κ ειναι του εκτροφεα.απο εκει κ υστερα ομως,το θεμα της κουβεντας ειναι αλλο.οχι το απο που να παρουμε κουταβι κ γιατι.αν ειναι μονο ετσι οπως το λες,ας πηγαινουμε κ ας διαλλεγουμε με κλειστα ματια απο εκτροφεα κ να μην ξερουμε να ξεχωρισουμε ενα κουταβι.δεν ειναι ετσι ομως,ουτε η λογικη ειναι αυτη γιατι αν ηταν τοτε κακο του κεφαλιου ολων μας.

ειτε παμε απο εκτροφεα ειτε απο πετ σοπ,πρεπει να ξερουμε πως ειναι ενα υγιες κουταβι που καμια φορα οπως ειπαν καποιοι τα προβληματα βγαινουν αργοτερα.να σου πω ξανα φυσικα οτι συμφωνω μαζι σου ,συγνωμη αν παρεξηγησες κατι απο αυτα που ειπα κ οτι δεν ειχα ,ουτε εχω διαθεση να βγαλω ακυρο αυτο που λες γιατι συμφωνω κ ο ιδιος.απλα πιστευω οτι εχει πολυσυζητηθει το θεμα κ οτι παλι θα παρει διαστασεις σε λαθος τοπικ.το θεμα ελεγε κριτηρια υγιεας σκυλου,δεν ειναι δεδομενο οτι αν το παρεις απο πετ θα ειναι αρρωστο ουτε οτι αν το παρεις απο εκτροφεα θα ειναι υγιες,ασχετα με το ποιες πιθανοτητες παιζουν πιο πολυ...
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εγώ είπα για γυάλα του τετραγωνικού όπου το κουτάβι κατουράει και χέζει εκεί που τρώει και πίνει και συνήθως κυριακές μένει νηστικό

επίσης αν δεν έχει πιεί το γάλα που θα έπρεπε να έχει πιεί

δεν ενοχοποιώ τα πέτσοπ-απλά τα πέτσοπ ακολουθούν αυτές τις μεθόδους
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
ναι ετσι ειναι.σχεδον ολα αυτο κανουν.ειδικα αν το ζωακι ειναι πολυ καιρο κλεισμενο εκει,δεν ειναι καλη περιπτωση.αλλα θα μπορουσε ενα κουταβι μολις να εχει ερθει.δεν σημαινει οτι με το που μπηκε στην γυαλα αρρωστησε.κ αυτη η κατασταση ομως καποια στιγμη πρεπει να τελειωσει.απλα μερικοι ειναι απληστοι.μπορουν να πουλησουν κουταβια κ χωρις να τα εχουν κλεισμενα στην γυαλα.χωρις να τα εχουν καν εκει,απλα πονταρουν στα συναισθηματα σου εκεινη την στιγμη,οτι θα το δεις κ θα το παρεις.
ας προχωρησουμε το θεμα οπως πρεπει ομως,γιατι αλλο θα αναπτυξουμε στο τελος.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
το μονο που λεω ειναι οτι ολοι μας λιγο πολυ την ξερουμε την σωστη πηγη για να παρουμε υγιη σκυλο
Μην είσαι τόσο απόλυτος...
Αυτούς τους λίγους μήνες στο φόρουμ, έχω δει άτομα που έχουν ενημερωθεί για τα πετ σοπ, και πάλι, πήγαν και πήραν σκύλο από εκεί...
Αλλοι πάλι που τους ψόφησε το κουτάβι από πετ σοπ, και ξανά πήγαν και πήραν από πετ σοπ...
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
δεν ειμαι απολυτος για την συμπεριφορα των ανθρωπων.ειμαι σχεδον απολυτος ομως οτι λιγο πολυ,ολοι εχουν ακουσει τα αρνητικα του πετ κ οχι του ιδιου του καταστηματος σαν καταστημα,αλλα της λογικης εμποριου που επικρατει.τωρα καποιοι γιατι πηγαν κ ξαναπηραν....ο θεος κ η ψυχη τους!

κ καποιους δεν τους κατηγορω κ πολυ,ισως χαναν τα λεφτα τους κ για αυτο θεωρουσαν οτι δεν ειχαν αλλη επιλογη κ κατεληξαν παλι στο πετ σοπ.αλλοι παλι πονταρουν κ λιγο στην τυχη κ λενε ,ελα μωρε τι θα γινει...βολευουν κ τα χρηματα ,γιατι δεν θα τους ζητησει κανεις κανα 1000αρικο για μελτεζ πχ,αλλα πολυ πολυ λιγοτερα,οπωτε κ καταληγουν εκει.νομιζω αυτο πρεπει να γινει θεμα κ στην τηλεοραση.ετσι θα ειναι πιο ευστοχο.που εισαι ρε εισαγγελατε!!!!

υπαρχουν παντως καποια πετ που δεν εχουν σκυλια εκει κ μπραβο τους.πουλανε μονο κατα παραγγελια κ αν βρουν αυτο που θελει ο πελατης.βεβαια παλι δεν ξερω απο που τα προμηθευονται αλλα τουλαχιστον γλυτωνουν την γυαλα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μηνύματα
900.269
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87