Κρυωσαμε!

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Για οσους δεν γνωριζουν την ιστορια απο την αρχη μπορουν να διαβασουν εδω απο το ποστ 187 http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/εμπειρία.με.ερλιχίωση;-4656/index19.html

Αφου εγιναν αυτα χθες εγω μιλησα με μιλησα με τον κανονικο μας κτηνιατρο ο οποιος μου ειπε οτι ειναι σχεδον απιθανο να δημιουργησει η ερλιχιωση τετοιο συμπτωμα και σημερα το πρωι ηρθε να τα δει!

Το αποτελεσμα της εξετασης ηταν ενα απλο κρυωμα!
Ειναι πιασμενος απο την υγρασια, ο πυρετος με το vibramicin που ειχα δωσει εγω απο χθες ειχε πεσει, τον ακροαστηκε και βρηκε και λιγο πρησμενες τις αμυγδαλες του.
Καναμε ενεσουλες neurobion και apotel τις οποιες θα κανουμε μια επαναληψη αυριο και μεθαυριο και μετα μια συντηρησουλα με χαπια neurobion και norgesic για αλλες 6-7 ημερες!
Ηδη με το παυσιπονο εχει αρχισει και παιρνει τα πανω του και περπαταει λιγο πιο ανετα!

Η θυληκια μας ειναι μια χαρα ο μικρος μας βγηκε ευαισθητουλης!

Περιμενουμε και τις εξετασεις αιματος για ερλιχια και καλαζαρ την Τριτη για να δουμε αν ολα ειναι καλα!

Ευτυχως ηρεμησα γιατι εχθες που τον ειδα ετσι ειχα ανησυχησει και φοβηθει παρα πολυ!

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Ολα μια χαρα Μανου....περαστικα περαστικα :)

και την Τριτη οι εξετασεις θα ειναι μια χαρα:rolleyes:

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κι απο μένα περαστικά και καλά αποτελέσματα να έχεις!!!
Εννοείται ότι θα μας ενημερώσεις....

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Να σας ενημερωσω για τα νεα μας...

Με το περπατημα ειμαστε πολυ πολυ καλυτερα και συνερχομαστε οσο περνανε οι μερες!

Οσο για τις εξετασεις εχω τσαντιστει απιστευτα με τον πρωτο κτηνιατρο γιατι αντι να κανει την εξεταση που σου δειχνει το ποσοστο της ερλιχιας, εκανε μονο αιματος και εβγαλε το συμπερασμα οτι εχουν ερλιχια απο τα χαμηλα αιμοπεταλια. 148.000 η Κιρα και 151.000 ο Ραμον με κατωτερο οριο τις 150.000!
Περιμενω τον κανονικο μας κτηνιατρο να ερθει να τους παρει αιμα να κανουμε την κανονικη εξεταση να σιγουρευτουμε! Τουλαχιστον δεν εχουμε σιγουρα καλαζαρ!

Κατι ασχετο μπορω με καποιο τροπο να καταγγειλω τον κτηνιατρο για αισχροκερδια και οτι δεν κανει σωστα τη δουλεια του? Και αν ναι πρεπει να γινει επωνυμα?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Προφανως εκανε γενικη αιματος.
Για ποιο λογο να τον καταγγειλεις ? δεν καταλαβα...
Εξετασεις για καλαζαρ ποιος τους εκανε?
Τα νευρολογικα συμπτωματα της ερλιχιας ειναι μεν σπανια αλλα δεν αποκλειονται, ειδικα αν το σκυλι εχει υψηλο πυρετο.
Για κρυωμα στο σκυλο και να μη μπορει να σταθει στα ποδια του πρωτη φορα παντως το ακουω...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μανου ο δικός μου όταν τον πήρα πο τη φιλοζωική μου είχαν πει ότι είχε ερλιχίωση αλλά με τη θεραπεία που του έκαναν το ξεπέρασε!
Οταν λοιπόν τον πήγα στη κτηνίατρο και του κάναμε πάλι εξετάσεις του βρήκε 75.000 τα αιμοπετάλια,πολύ πιο χαμηλά κι απο το όριο!
Κατά τα άλλα πάντως είχε θεραπευτεί κατα τα λεγόμενα της φιλοζωικής!!!
Ξεκινήσαμε αμέσως τη θεραπεία,μας πήρε μεγάλο διάστημα για να επανέλθουν τα αιμοπετάλια και γενικά να θεραπευτεί,αλλά ευτυχώς το ξεπέρασε.Φυσικά δυο φορές το χρόνο τον παρακολουθούμε για καλαζάρ και ερλίχεια για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο...

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ναι γενικη εκανε... Ο πρωτος κτηνιατρος που τα ειδε πηρε αιμα για εξετασεις εκανε του καλαζαρ αλλα για την ερλιχια αρκεστηκε στις αιματολογικες! Ο σκυλος εκανε πυρετο 1 μερα!
Ο πρωτος κτηνιατρος που τα ειδε και τους πηρε αιμα δεν ειναι ο κανονικος μας. Τον ειχαμε πιο παλια αλλα μετα απο αρκετες λαθος διαγνωσεις, και πολλα πολλα λεφτα που επαιρνε χωρις λογο τον αλλαξαμε.
Σε αυτον που εχουμε πλεον εχω απολυτη εμπιστοσυνη τον γνωριζω χρονια και δεν με εχει απογοητευσει ποτε! Εκεινος βρηκε οτι το σκυλι ηταν κρυωμενο και μου ειπε οτι ειναι αρκετα σκυλια ''πιασμενα'' λογω υγρασιας αυτη την εποχη! Και συναντησα και εγω γνωστο μου που το σκυλι του ειχε το ιδιο προβλημα...

Και επειδη θα ρωτησετε και με καθε δικιο γιατι καλεσαμε τον πρωτο και οχι αυτον που μας παρακολουθει συστηματικα κατευθειαν... Να σας απαντησω οτι ο μπαπας μου τρομοκρατηθηκε που ειδε το σκυλι ετσι και σκεφτηκε να φωναξει εκεινον επειδη ηταν πιο κοντα στο σπιτι μας.

Σκεφτομαι καιρο να τον καταγγειλω γιατι εχουμε παει να χασουμε σκυλο μας απο λαθος διαγνωση και θεραπεια και επισης επαιρνε και πηρε και τωρα πολλα παραπανω λεφτα απο οσα επρεπε κανονικα για αυτα που εκανε. Θα μου πειτε καλα να παθετε που τον ξανα φωναξατε και δικιο θα χετε. Πραγματικα δεν θα επρεπε να ειναι κτηνιατρος.

Βιβιανα τώρα το είδα... Εμείς εκτός από τα αιμοπεταλια δεν έχουμε στα χέρια μας εξέταση που να αποδεικνύει ερλιχια... Γι'αυτό εχω τσαντιστει με τον κτηνίατρο... Θα κάνουμε την εξέταση και θα δούμε...

Last edited by a moderator: