Κτηνίατροι-Επάγγελμα ή Λειτούργημα;

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
@ mariosn Τα ιατρικά και παρα ιατρικά επαγγέλματα,ωφείλουν να έχουν ένα click ευαισθητοποίηση παραπάνω από άλλα επαγγέλματα,όπως είναι του φαναρτζή η του επιχειρηματία που εμπορεύεται το νέο iphone πχ.

Ούτε αυστηρώς τα ωράρια λειτουργίας πρέπει να κοιτάζει ένας τέτοιος που παράσχει υπηρεσίες συνδεδεμένες άμεσα με τη ζωή κ την καλή υγεία,ούτε να βάζει το χρήμα ιεραρχικά πάνω από οποιοδήποτε περιστατικό.

Αυτό αν θέλουμε να μιλάμε για μια κοινωνία αλληλέγγυα που προάγει τα ήθη.Άν επιλέγουμε να ζούμε σε μια κοινωνία ωχαδερφιστών κ να αφήνουμε τα σκυλάκια να ψοφάνε επειδή μας ενημέρωσαν πάνω στο κλείσιμο του ιατρείου μας,oκ υποθέτω είναι κ αυτό μια επιλογή.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε να δουλεύει κανείς τσάμπα αλλά πίστεψέ με,από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι δουλεύει καλλύτερα τελικά και έχει περισσότερα έσοδα αυτός που επιδεικνύει ένα κοινωνικό πρόσωπο και είναι κ ζωόφιλος στην ουσία,όχι δήθεν για τα χρήματα.

Υπάρχουν βέβαια κ οι περιπτώσεις πελατών που εκμεταλεύονται μια τέτοια ευαισθησία,αλλά νομίζω ο γιατρός έχει την δυνατότητα να βρει τη χρυσή τομή.
Δεν διαφωνώ πουθενά σε όλα αυτά.

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Παιδιά τα ζώα είναι ευθύνη εάν δεν μπορείς δεν τα μεγαλώνεις. Παντού όμως πρέπει να κοιτάμε και της δύο πλευρές, δεν μπορεί αύτη την εποχή κανένας να χρεώνει κανένας το οτιδήποτε πάνω 300euro είναι παράλογο αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι ιδιώτες. Σύμφωνο ότι ο κτηνίατρος είναι επαλγγεματιας και θα πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι. Διαφωνεί κανείς;

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Μία είναι η λύση πιστωτική κάρτα και στα ιατρεία και μην πυροβολούμε τους κτηνίατρο μόνο αυτός που πήρε σκύλο δεν ξέρει ποία είναι τα έξοδα του το μήνα; Δεν ξέρει ότι πρέπει να βάλει και κάποια λεφτά στην άκρη μην κάτσει καμία στραβή, χαζοί ήμαστε αυτοί που το κάνουμε;;;

Και αν δε σας κάνει ένα κτηνίατρος πάντε σε άλλον στις μεγάλες πόλεις έχει αρκετούς δόξα ο θεός δεν είναι όλοι για τα ανάθεμα απλά το καλό είναι συνήθως και ακριβό, δυστυχώς.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έλα μου όμως που ορισμένοι δεν ξέραμε τα μηνιαία έξοδα του σκύλου (σίγουρα δε φταίει ο σκύλος σε αυτό!) και είχαμε και λεφτά στην άκρη όταν τον αποκτήσαμε. Αλλά συνέχεια προκύπτουν νέα οικονομικά δεδομένα, άσχετα με το σκύλο, που "τρώνε¨το κομπόδεμα, έως και καταργούν την άκρη... Αλλά φροντίζουμε για το σκύλο, κι αν υπάρξει ανάγκη, υπάρχουν και τα δανεικά. Και i-phone του άη-Ποτέ....

edit: Παρεμπιπτόντως, έχω δει κτηνιατρείο με τερματικό πιστωτικής κάρτας

Last edited:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Άντε δεν ήξερες όταν τον πήρες μετά που πήγες στον κτηνίατρο και πλήρωσες την πρώτη λυπητερή δεν έμαθες,

Λεφτά για να πάρουμε το καινούριο [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]i-phone και για να πάμε στα μπουζούκια ή να πιούμε καφέ έχουμε.

Δεν είναι για σένα Κρητικοπούλα αλλά με εκνευρίζει η απίστευτη αφέλεια του Νεοέλληνα.
[/FONT]

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Λεφτά για να πάρουμε το καινούριο i-phone και για να πάμε στα μπουζούκια ή να πιούμε καφέ έχουμε.

Μη μου το θυμίζεις γιατί βγαίνει όπου να ' ναι και δεν έχω :D
Χωρίς πλάκα όμως μερικοί δεν φαντάζονται τα έξοδα ενός σκύλου. Όταν π.χ. κράτησα τον Τζιμάκο, παρόλο που γνώριζα πολύ καλά τις λυπητερές με δύο σκυλιά ήδη, τα βρήκα σκούρα. Κόβω από μένα για τις εξετάσεις τους και τα διάφορα απρόοπτα. Και δεν είμαι μόνο εγώ, δεν το λέω για να κάνω την έξυπνη, ξέρω πολλούς φίλους μου που αμελούν τον εαυτό τους για να έχει ο σκύλος τους ότι χρειάζεται .
Και όταν λέω τα έξοδα ενός σκύλου δεν εννοώ φυσικά τις βλακείες όπως fancy λουριά κλπ , που κι εγώ έχω πάρει δεν το αρνούμαι, αλλά τα έξοδα που δεν μπορείς και δεν πρέπει να αποφεύγεις. Και είναι καλό που τα συζητάμε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που θα τα δουν και θα το σκεφτούν διπλά να αποκτήσουν σκύλο και αυτό είναι καλό.
Τώρα για το αν η κτηνιατρική είναι λειτούργημα ή επάγγελμα, πολύ ρομαντική ερώτηση, για ρομαντικές ψυχές. Ισχύει ότι σε όλα τα επαγγέλματα, εξαρτάται πάντα από τον άνθρωπο πίσω από τον γιατρό.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Βασικα ο κτηνιατρος δεν χρειαζεται να κανει λειτουργημα και να δουλευει για την ψυχη της μανας του- ουτε να ειναι ζωωφιλος- αλλα να κανει καλα την δουλεια του.
Αν και νομιζω οτι εκει το ενα απαιτει και το αλλο.
Αλλα υπαρχουν και ζωα που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.
Και ετσι χαιρομαι, που υπαρχουν ακομα και κτνηιατροι "ανθρωποι" και φιλοζωη.
Και εθελοντες και ζωωφιλοι που βοηθανε με της γνωσεις τους αμεσα και αποτελεσματικα ( Nizinny αυτο ηταν για σενα!!!).
Ταιζουμε στο σπιτι στο βολο ( που μενει ο αντρας μου) ενα τσουρμο αδεσποτα. 4-5 σχετικα μεγαλοσωμα. Το ενα απο αυτα ειναι θηλυκο, το οποιο το γυροφερναν τωρα τελευταια πολυ τα αρσενικα.
Με 4 σκυλια δικα μου, γιο φοιτητη, αντρα που δουλευει εκτος εδρας , δεν μου περισσευουν με τιποτα 250-300 ευρω για να στειροσω αυτο το σκυλι. Απο την αλλη δεν με παιρνει επισης να ταιζω και αλλα αδεσποτα. Προβληματιστηκα πολυ.
Με ενα μηνημα σε μελος του Forum βρηκα ακρες. Εκανε τα απαραιτητα βηματα και ετσι μπορουσα να παω την σκυλα σε ιδιωτη κτηνιατρο, οπου στειρωθηκε με εξοδα του δημου. Και επειδη δεν υπηρχε κανενας να της δωσει τα φαρμακα μετα, την κρατησαν για μια εβδωμαδα στο καταφυγειο του δημου, απο οπου την πηρα την παρασκευη- και ειναι τωρα μιααα χαρα.

Ειμαι σιγουρη, οτι αυτος ο κτινιατρος δεν θα πληροθει 200 ευρω για την επεμβαση- και εαν θα παρει κατι- θα ειναι σε μηηηηηνννεεες ολοκληρες μεχρι να τα παρει.
Αλλα μπραβο του! Και μακαρι να εκαναν και αλλοι τετοιο ειδος λειτουργημα.

Και δεν χρειαζεται να σημειοσουμε, οτι αυτοι οι ιατροι που κανουν κατι τετοιο κατιγορουνται και απο τους "συναδελφους" τους, οτι χαλανε την πιατσα!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
327
Lund, SE
Παν μέτρον άριστον.

Ο κτηνίατρος βάζει τις γνώσεις του, τη διαίσθηση του, την εμπειρία του αλλά και ένα σημαντικό κεφάλαιο που έχει διαθέσει στον εξοπλισμό, στα εργαλεία, στα φάρμακα, στο χώρο. Μπορεί ενδεχομένως να περιμένει έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη με το σκύλο του αλλά και οικονομική να του πληρώσει τη γνώση, την εμπειρία, τη διαίσθηση του, μα δε μπορούμε να απαιτούμε ο ίδιος να μην ξεπληρώσει τα δικά του χρωστούμενα, το ενοίκιο, τις δόσεις του εξεταστηρίου, τα επί πιστώσει τιμολόγια των φαρμακευτικών, γιατί και αυτός, ο κτηνίατρος στο τέλος της ημέρας είναι ένας άνθρωπος που βιώνει επίσης την ίδια κρίση με 'σας και με 'μενα.

Και ίσως ο κτηνίατρος μου που τον ξέρω δεκαπέντε και παραπάνω χρόνια να δεχτεί να τον πληρώσω σιγά σιγά χωρίς εχέγγυα αλλά όταν πας στον κτηνίατρο και ξέρεις πως το πορτοφόλι σου είναι τρύπιο πάρε την ταυτότητα σου μαζί να ξέρει ο άνθρωπος τουλάχιστον δυο πράγματα για 'σενα, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μου θυμίζει η συζήτηση μια φίλη μου που έχει αμάξι πολυτελείας. Τα χώνει στην αντιπροσωπία που καθε τόσο και λίγο της πέρνει μια περιουσία για σέρβις. Εγώ πάλι τα χώνω σε αυτήν που πήρε ακριβό αυτοκίνητο. Η αντιπροσωπία ή η εταιρία του αυτοκινήτου τι φταίει?

Για να είμαι όμως και δίκαιος υπάρχουν περιπτώσεις, που θέλω να πιστεύω ελάχιστες, οι οποίες είναι καθαρά εκμετάλλευση. Τον προηγούμενο μου κτηνίατρο τον άλλαξα επειδί μου ζήταγε για εξέταση αίματος, βιοχημικές και τα δύο "ύπουλα" 210Ε.

Υπάρχουν αυτοί που ξέρανε εξαρχείς τι κάνουν, υπάρχουν κι άλλοι που δεν. Όσοι πιστεύανε ότι θα πάρουν σκύλο και θα το ποτίζουν, θα το ταίζουν και θα τον αγαπάνε θα τους φανεί "κλεψιά" ακόμα και το 30-50Ε η επίσκεψη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Τώρα για το αν η κτηνιατρική είναι λειτούργημα ή επάγγελμα, πολύ ρομαντική ερώτηση, για ρομαντικές ψυχές.
Are you talking to me?????????? [καθότι δικός μου ο τίτλος]
Σαν να μην μου 'φτανε το "ναζιάρα"...τώρα και "ρομαντική" ;;;;;;; :lloroso:

Επί της ουσίας...χαίρομαι τα μάλλα, για τον γιατρό μου. Είναι ότι περιμένει κανείς από έναν κτηνίατρο και ακόμη περισσότερα.

@veteriarian

Οσες φορές διαβάζω κείμενά σου, μπερδεύομαι.
Μου περνάει από το μυαλό, να τα προσομειάσω με γραφόμενα οργισμένου εφήβου, αλλά αμέσω μετά, το μετανοιώνω γιατί το θεωρώ άδικο για τον έφηβο. Πάντως σίγουρα, δεν μοιάζουν με κείμενα ανερχόμενου επιστήμονα/επαγγελματία. Εμένα τουλάχιστον, δεν με έλκουν καθόλου, να συνομιλήσω μαζί σου. Πόσο μάλλον να σε κάνω και γιατρό μου. Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να το προσέξεις αυτό...:rolleyes:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
@veteriarian

Οσες φορές διαβάζω κείμενά σου, μπερδεύομαι.
Μου περνάει από το μυαλό, να τα προσομειάσω με γραφόμενα οργισμένου εφήβου, αλλά αμέσω μετά, το μετανοιώνω γιατί το θεωρώ άδικο για τον έφηβο. Πάντως σίγουρα, δεν μοιάζουν με κείμενα ανερχόμενου επιστήμονα/επαγγελματία. Εμένα τουλάχιστον, δεν με έλκουν καθόλου, να συνομιλήσω μαζί σου. Πόσο μάλλον να σε κάνω και γιατρό μου. Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να το προσέξεις αυτό...:rolleyes:
Το ιδιο σκεφτομουνα εγω- και μαλιστα, οταν καπου εγραψε, οτι δεν ειναι στην αθηνα, ανακουφηστηκα παρα πολυ- μην τυχων και πεσω κατα λαθος μια μερα πανω του, χωρις να το ξερω- και βασικα και χωρις να το θελω.