Κτηνίατρος - Ακτινογραφίες Δυσπλασίας

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εμεις τις βγαλαμε στον Κεστη που ξερει και τις βγαζει σωστα. Συνεργαζοταν και για χρονια με τον δανουρδη απ οσο ξερω... Για μια προληπτικη ακτινα δεν ειναι απαραιτητο ο γιατρος να ναι ορθοπεδικος.

Αρχική

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Οι εξετάσεις δυσπλασίας μπορούν να γίνουν από τον τρίτο μήνα και μετά.
Έτσι μπορούμε να διαγνώσουμε έγκαιρα την προδιάθεση και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.
Στους 12 μήνες οι εξετάσεις θα δήξουν αν το σκυλί έχει ή δεν έχει κάποια μορφή δυσπλασίας , ως ηλικία οι 12 μήνες έχουν οριστεί για να έχουμε ένα ποιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε τις εξετάσεις και να πάρει ο σκύλος το<< ελεύθερος δυσπλασίας>> .

nosma

Member
4 Οκτωβρίου 2011
10
0
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Σκεφτόμουν να πάω στους 9 μήνες γιατί κάπου διάβασα ότι κάποιες περιπτώσεις δυσπλασίας αντιμετωπίζονται με κάποιες μεθόδους μόνο σε μικρή ηλικία και αν είναι πλέον ενηλικάς ο σκύλος θέλει κάποια συγκεκριμένη μέθοδο που κοστίζει αρκετά...

Έφόσον όμως 3-4 άτομα προτείνουν να πάω στους 12 μήνες για σίγουρη διάγνωση, μάλλον αυτό θα κάνω.

Γενικά πέρα από τα λαγουδάκια όταν τρέχει.. είχε πέσει άγαρμπα από αρκετά μεγάλο ύψος (περίπου 2 μέτρα) παίζοντας με άλλα σκυλάκια.. και φοβάμαι μήπως είχε κάποιο τραυματισμό αν και δεν έδειξε να κουτσαίνει ή να πονάει...

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Εμεις τις βγαλαμε στον Κεστη που ξερει και τις βγαζει σωστα. Συνεργαζοταν και για χρονια με τον δανουρδη απ οσο ξερω... Για μια προληπτικη ακτινα δεν ειναι απαραιτητο ο γιατρος να ναι ορθοπεδικος.

Αρχική
Κάποτε βρέθηκε στον δρόμο μου το συγκεκριμένο ιατρείο και εξηγούμε.

Φίλος μου κάτοχος θηλυκού westie μου ζήτησε να τον ακολουθήσω ένα απόγευμα

στην επίσκεψη που θα είχε στον κτηνίατρο.

Βρεθήκαμε σε μια νεαρά ιατρό να θέτει την ερώτηση της στείρωσης.

Καθώς αναπτυσσόταν η κουβέντα έφθασαν στο κλασικό μεν αλλά παράλογο δε

"πρέπει να ζευγαρώσει μια φορά πριν την εγχείρηση της στείρωσης".

Πρόθυμη να βοηθήσει να βρει ταίρι φυσικά η νεαρά.

Σεβόμενος τον Φίλο μου διότι ''τραβάει λούκι'' με την υγεία του το τελευταίο καιρό,

πλησιάζω στο γραφείο χωρίς να γίνω ιδιαίτερα αντιληπτός,

παίρνω ένα στυλό ανοίγω το ημερολόγιο και γράφω μια φράση που έχω υιοθετήσει από εδώ μέσα

και αν θυμάμαι καλά από το μέλος foibos

" Άλλος ένας Αλτρουιστής κτηνίατρος!"

και καθότι την έκοψα για πολύ μέλι και τηγανίτα τίποτα

συμπλήρωσα από κάτω "Ζευγάρωμα;;;"

Ύστερα αποχώρισα για να καπνίσω...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Περιεργο....
Γιατι στον ιδιο κτηνιατρο και σε συζητηση με προφανως την ιδια νεαρη γιατρο σχετικα με στειρωση ουδεποτε μου ειπε οτι θα πρεπει να ζευγαρωσει τουλαχιστον μια φορα το θυληκο σκυλακι μου πριν στειρωθει.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Περιεργο....
Γιατι στον ιδιο κτηνιατρο και σε συζητηση με προφανως την ιδια νεαρη γιατρο σχετικα με στειρωση ουδεποτε μου ειπε οτι θα πρεπει να ζευγαρωσει τουλαχιστον μια φορα το θυληκο σκυλακι μου πριν στειρωθει.
Τα ίδια κ εδώ... Το αντίθετο μάλιστα υποστήριξαν, κ ο κ. Κέστης κ η νεαρή γιατρός.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πολλές φορές οι νέοι γιατροί και ιδιαίτερα οι ασκούμενοι μπαίνουν σε ένα ιατρείο με πολλές δίκες τους αντιλήψεις που συνήθως είναι λανθασμένες .
Στη συνέχεια διαμορφώνουν άποψη .
Όταν πήγα τη channel πρώτη φορά στο γιατρό , η νεαρή ασκούμενη κοίταξε το σκυλί με συμπάθεια και μου απευθύνθηκε…. <<ααχχ είναι αυτά τα σκυλάκια που έχουν πρόβλημα στα πίσω πόδια >> ο γιατρός αντέδρασε με το δικό του μοναδικό τρόπο λέγοντας μου …
<<ακόμα την εκπαιδεύουμε να ξεχωρίζει τα σκυλιά από τις γάτες , αργότερα θα την μάθουμε να ξεχωρίζει τα αρσενικά από τα θηλυκά>>.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Πολλές φορές οι νέοι γιατροί και ιδιαίτερα οι ασκούμενοι μπαίνουν σε ένα ιατρείο με πολλές δίκες τους αντιλήψεις που συνήθως είναι λανθασμένες .
Όταν πήγα τη channel πρώτη φορά στο γιατρό , η νεαρή ασκούμενη κοίταξε το σκυλί με συμπάθεια και μου απευθύνθηκε…. <<ααχχ είναι αυτά τα σκυλάκια που έχουν πρόβλημα στα πίσω πόδια >> ο γιατρός αντέδρασε με το δικό του μοναδικό τρόπο λέγοντας μου …
<<ακόμα την εκπαιδεύουμε να ξεχωρίζει τα σκυλιά από τις γάτες , αργότερα θα την μάθουμε να ξεχωρίζει τα αρσενικά από τα θηλυκά>>.
Σωστή τοποθέτηση, συμφωνώ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μερικές φορές οι βοηθοί των γιατρών δεν είναι καν γιατροί ..αλλά μαθητευόμενοι "νοσοκόμοι"..