Κτηνιατρεία, συντεταγμένες και Gps

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Επειδή πολλοί από εμάς έχουν και χρησιμοποιούν GPS πλέον, και ακόμα περισσότεροι το Google Earth, το Google maps, το Bing maps και άλλα σχετικά θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει ενδιαφέρον, για να σας ενημερώσω για μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, και έχει να κάνει με τα ακριβή στίγματα που υπάρχουν κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα..

Που και πως μπορεί να είναι χρήσιμο αυτό σε εμάς τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων;

Όταν βρισκόμαστε διακοπές, ή σε ταξίδι με το ζώο μας σε άγνωστα σε εμάς μέρη και παραστεί ανάγκη για κτηνίατρο, μπορούμε να βρούμε ποιος είναι ο κοντινότερος μας κτηνίατρος. Αν θέλουμε να επισκεφτούμε ένα κτηνίατρο σε άλλη πόλη, έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε άμεσα το ακριβές σημείο που αυτός βρίσκεται.

Να δώσω ένα παράδειγμα χρησιμοποιώντας για να μην υπάρξει παρεξήγηση, το ιατρείο της προέδρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Κας Τραχήλη Αθηνάς.

Τα στοιχεία του ιατρείου όπως υπάρχουν στη βάση δεδομένων είναι τα εξής (σε μορφή csv):

Πάτρα Τραχήλη Αθηνά,"2610623895","21.73859","38.24581","26225","Πάτρα","Αλεξάνδρου Υψηλάντου","139"

Τα νούμερα που είναι έντονα, είναι οι γεωγραφικές συντεταγμένες (σε δεκαδική μορφή) του παραπάνω ιατρείου, όπου 38.24581 είναι το γεωγραφικό πλάτος (Latitude) ή (Lat) και το 21.73859 είναι το γεωγραφικό μήκος (Longitude) ή (Long). Αν λοιπόν ανοίξετε το Google maps (http://maps.google.com/) και στο πεδίο “Αναζήτηση Χαρτών” γράψετε
38.24581, 21.73859 και πατήσετε enter, θα σας βγάλει στο σημείο του ιατρείου.
Αν τα γράψετε ανάποδα (πρώτα το Long και έπειτα το Lat) το σημείο θα βγει στη θάλασσα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Σουδάν, και αυτό γιατί η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στον 34ο και τον 42ο παράλληλο (βόρειο πλάτος) και τον 19ο και 29ο μεσημβρινό (ανατολικό μήκος).

Αντίστοιχα όσοι έχουν εγκατεστημένο το Google Earth μπορούν να κάνουν το ίδιο, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να δώσουν ένα σημείο αφετηρίας (π.χ. το σπίτι τους) και σαν σημείο προορισμού, το σημείο του ιατρείου, και το πρόγραμμα να τους βγάλει τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν με οδηγίες.
Ενώ για τους χρήστες gps υπάρχει η δυνατότητα, εκτός από το να γράψουν συντεταγμένες στο μηχάνημα τους και να αναζητήσουν έτσι το σημείο, να κατεβάσουν το σύνολο των κτηνιατρείων της βάσης δεδομένων, στη μορφή που υποστηρίζει το πρόγραμμα πλοήγησης τους.

Η βάση δεδομένων έχει δημιουργηθεί από απλούς χρήστες gps με μεράκι, έχει συμπληρωθεί και διορθωθεί (εν μέρη) από εμένα με τη βοήθεια φίλων φιλόζωων από όλη την Ελλάδα (ακόμα και από τέως και νυν μέλη του φόρουμ εδώ), είναι ελεύθερη σε οποιονδήποτε θέλει να κατεβάσει σημεία ενδιαφέροντος από εκεί, χωρίς να κάνει τίποτα άλλο έχτρα (log in, έγγραφες, πληρωμές κ.λ.π), και φιλοξενείται σε ένα από τα μεγαλύτερα πιο ενημερωμένα φόρουμ για gps στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Σε αυτή τη βάση δεδομένων και συγκεκριμένα στην κατηγορία Κτηνιατρεία – Κτηνιατρικές Κλινικές, μου έχουν παραχωρηθεί δικαιώματα διαχείρισης από τους admin του χώρου που έχει δημιουργήσει και φιλοξενεί την βάση αυτή, ώστε αν οποιοσδήποτε φίλος «δώσει» ένα σημείο κτηνιατρείου, να μπορώ να την ενημερώνω μετά από το σχετικό έλεγχο.
Τελειώνοντας θέλω να ρωτήσω πρώτα τον admin του φόρουμ, και έπειτα τα μέλη, αν νομίζεται ότι τα παραπάνω θα ενδιέφεραν το φόρουμ, ώστε να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες και για τη βάση, αλλά και για το πώς μπορούμε όλοι να την κρατάμε ενημερωμένη και να ωφελούμαστε (τα κατοικίδια μας κυρίως) από αυτή.

Υ.Γ. Λόγο περιορισμένου χρόνου αλλά και της μεγάλης επιμέλειας που θα χρειαστεί ( λεπτομερείς επεξηγήσεις, ανέβασμα φωτο, παραδείγματα) μπορεί να υπάρξουν χρονικά κενά στα πόστ μου.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Πολυ καλο ακουγεται ...πολλες φορες , ο κοντινοτερος κτηνιατρος μπορει να κανει τη διαφορα (πχ βρισκουμε σε αγνωστη για μας περιοχη ενα σκυλο χτυπημενο σοβαρα ή με συμπτωματα δηλητηριασης κλπ)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πολύ καλή ιδέα και πολύ καλή πρωτοβουλία.
Φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον,
βρίσκω τεράστια χρησιμότητα στην πρωτοβουλία αυτή :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μια ιδέα που μου ήρθε τώρα είναι ότι μπορούμε να τις περάσουμε αυτές τις συντεταγμένες από κτηνιατρεία που έχουμε ο καθένας στην πόλη του σε φακέλους στα PDA's που έχουμε οι περισσότεροι στα αυτοκίνητα μας!

Έτσι μπορεί να είναι και πιο εύκολο σε περίπτωση που γίνει κάτι στον δρόμο πχ. επείγουσας μεταφοράς ζώου στο πλησιέστερο αξιόπιστο κιόλας κτηνιατρείο!

Η προυπόθεση είναι να γίνει όμως μια καταγραφή!

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Λοιπόν να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Το site είναι το http://www.pois.gr/ το όποιο ίσως το ξέρετε από τη βάση δεδομένων για gps των μπλόκων της τροχαίας στους δρόμους.

To κομμάτι του που ενδιαφέρει εμάς είναι το :

http://index.pois.gr/poicard.asp?POI_ID=317

που αφόρα τα κτηνιατρεία και τις κτηνιατρικές κλινικές.

Για να πάρετε μια ιδέα, όσοι έχετε εγκατεστημένο το GoogleEarth, πατήστε επάνω στο εικονίδιο που γράφει GoogleEarth kml.

INDEXPOI..JPG

Το αρχείο που θα κατέβει θα έχει όνομα “GoogleEarth_PetsDoctor.kml” και είναι αρχείο kml ,που αναγνωρίζει το GoogleEarth, αλλά και αρκετά gps.
Αν θέλετε να τα δείτε σαν λίστα μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο σε csv μορφή, πατώντας επάνω στο εικονίδιο που λέει “Destinator csv”.

Επίσης μπορείτε να τα δείτε και online, πατώντας επάνω αριστερά στα πεδία «Προβολή σημείων σε πινάκα» και «Προβολή σημείων σε χάρτη».
Αντίστοιχα όσοι χρησιμοποιούν κάποιο λογισμικό πλοήγησης, μπορούν να τα περάσουν μέσα σε αυτό, πατώντας το εικονίδιο που αντιστοιχεί στο δικό τους λογισμικό. Μαζί με το αρχείο που θα κατέβει, και είναι αυτό που το λογισμικό τους αναγνωρίζει, κατεβαίνει και ένα αρχείο text με οδηγίες για την εγκατάσταση.

Όπως θα δείτε λοιπόν υπάρχουν κάποια σημεία της μορφής «Πάτρα Τραχήλη Αθηνά» και κάποια σημεία της μορφής «Λαμία 01». Τα δευτέρα είναι πολύ παλιά και δεν έχω μπορέσει να βρω κάποιο φίλο στην αντίστοιχη πόλη ώστε να διορθωθούν, ενώ ακόμα και στα πρώτα μπορεί κάποιος να έχει αλλάξει διεύθυνση ή τηλ. Εδώ χρειάζεται η συμβολή όλων των συμφορουμιτών ώστε να κρατάμε ενημερωμένη τη βάση που εμείς και άλλοι φιλόζωοι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν. Φανταστείτε να υπάρχει λάθος σημείο καταχωρημένο, να το χρειαστεί κάποιος, και να τον βγάλει πχ σε φαστφουντάδικο.
Δεν εξετάζουμε εδώ αν κάποιος κτηνίατρος είναι καλός ή όχι, χασάπης ή απαλοχέρης. Απλά θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος κτηνίατρος, και να έχει κτηνιατρείο ή κτηνιατρικό φαρμακείο. Δεν μας ενδιαφέρουν δηλαδή κτηνίατροι που δεν ασκούν την κτηνιατρική, αλλά έχουν π.χ. εμπορικό κατάστημα ή κομμωτήριο σκύλων.

Αυτη τη στιγμη η βαση εχει 489 σημεια. Το πώς μπορείτε να δίνετε εδώ σημεία θα το εξηγήσω σε επόμενο πόστ, λόγο έλλειψης χρόνου.

Υ.Γ. Για κάποιο φίλο που ανέφερε κάτι για pda ας ρίξει μια ματιά στο http://www.eyegps.gr/index.asp . Ο PhillipMorris (Μιχάλης) έχει κάνει απίθανη δουλειά.

Last edited:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Μέχρι αυτή τη στιγμή στη λίστα δεν είναι πρόσφατα ενημερωμένα όλα τα σημεία στις εξής πόλεις:
Άργος
Άστρος
Δράμα
Ηγουμενίτσα
Ζαχάρω
Ιωάννινα
Καβάλα
Καλαμάτα
Καρδίτσα
Κατερίνη
Κέρκυρα
Κόρινθος
Λαμία
Λάρισα
Λεβίδι
Μυτιλήνη
Ξάνθη
Ρέθυμνο
Ρόδος
Σέρρες
Σπάρτη
Τρίκαλα
Τρίπολη

Αν υπάρχει κάποιος εδώ από αυτές τις πόλεις μπορεί να βοηθήσει, είτε δίνοντας τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλ.) κάποιου κτηνίατρου που γνωρίζει καλά, είτε τσεκάροντας τα ήδη υπάρχοντα αν ισχύουν ακόμα και ταυτοποιόντας τα με ονοματεπώνυμο. Καλό θα ήταν τα στοιχεία που θα δώσουμε να είναι πρόσφατα, και να είμαστε σίγουροι ότι ισχύουν ακόμα, για να μην βασανίσουμε κανέναν άνθρωπο.
Μόλις δοθούν κάποια σημεία, θα ελεγχθούν πρώτα, και αν χρειαστεί θα ζητήσω κάποιες διευκρινήσεις (π.χ. αν η οδός Άγνωστου 1 είναι μεταξύ των οδών Χ και Ψ), και μετά θα περαστούν στη βάση δεδομένων, αφού γίνει και ευχαριστήριο πόστ στην αντίστοιχη ενότητα του gpspocketpc ( π.χ. Για το σημείο Ρόδος – Κτηνιατρίδης ευχαριστούμε το μέλος admin, του Dogforum.gr).
Όσοι έχετε GPS μπορείτε να πάτε στο σημείο, και να αποθηκεύσετε τη θέση σας στα αγαπημένα, και μετά από εκεί να δώσετε τις συντεταγμένες.
Τώρα όσοι έχετε τη διάθεση να κοιτάξετε και τα υπόλοιπα σημεία της λίστας που είναι ταυτοποιημένα με όνομα, και ανακαλύψετε κάποιο λάθος, μπορείτε να το αναφέρεται εδώ. Όσοι το κάνετε καλό θα ήταν να “χτυπήσετε” και τις συντεταγμένες στο Google maps ή earth για να δείτε αν αυτές αντιστοιχούν στο σωστό σημείο, γιατί μπορεί η οδός Άγνωστου 1 στο Χαλάνδρι, να είναι σωστή για τον συγκεκριμένο κτηνίατρο, αλλά από λάθος να έχουν μπει συντεταγμένες από την οδό Άγνωστου 1 στα Πατήσια.

Επίσης όσοι δουν ότι δεν υπάρχει στη λίστα καθόλου περασμένο σημείο στην περιοχή τους, ας το δώσουν (τ’ ακούς Κυρ Βαγγέλη :):) – Kokoni, για την περιοχή σου δεν υπάρχει τίποτα καταχωρημένο!!!!)

Τέλος όσοι ΔΕΝ θέλετε να κοινοποιήσετε τον τόπο διαμονής σας δημόσια, δίνοντας κάποιο σημείο, μπορείτε να στείλετε ΠΜ, και υπόσχομαι να μην κάνω αναφορά πουθενά, για το ποιο μέλος το έδωσε.
Για ότι απορία έχετε είμαι στη διαθεσή σας.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ενα μεγαλο μπραβο για αυτη την πρωτοβουλια σε ολους οσους συμμετεχουν, η βοηθουν με οποιοδηποτε τροπο. Πολυ χρησιμο και επικαιρο ολο αυτο.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Ειπα να ανακινησω λιγο το θεμα. Δεν υπαρχει κανεις που να μπορει να δωσει κτηνιατρεια στις εκτος Αθηνων Θεσσαλονικης περιοχες;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ειπα να ανακινησω λιγο το θεμα. Δεν υπαρχει κανεις που να μπορει να δωσει κτηνιατρεια στις εκτος Αθηνων Θεσσαλονικης περιοχες;
Σε πρώτη φάση μπορούμε να σου δώσουμε οι Θεσσαλονικείς τα τηλέφωνα/οδός κτλ των δικών μας κτηνιάτρων!

Δεν γνωρίζω όμως αν μπορούμε να βρούμε γενικά κάπου τα τηλέφωνα των υπόλοιπων κτηνιάτρων του νομού από κάποιον φορέα!

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Αυτη τη στιγμη στη Θεσσαλονικη ειναι καταχωρημενοι 59 κτηνιατροι. Απο αυτους οι 2 παρακατω δεν εχουν ελεγθει αν ισχυουν ακομα οι διευθυνσεις, και δεν εχουν ταυτοποιηθει με ονομα :

Θεσσαλονίκη-Πανόραμα 01,"2310345366","23.02642","40.58362"," ","Πανόραμα Θεσσαλονίκης","Κοραή","4"
Θεσσαλονίκη-Τριανδρία,"2310901534","22.97173","40.62261"," ","Τριανδρία","Τρικούπη Χαριλάου","22"

Θα σου εβαζα και τα ονοματα των υπολοιπων αλλα επηδη μαλλον δεν εχω τη δυνατοτητα spoiler, δεν το κανω γιατι θα βγει "σεντονι" το ποστ.
Μπορεις ομως να κανεις το εξης. Ή να πας στο http://www.index.pois.gr/poicard.asp?POI_ID=317 και να κατεβασεις το Destinator CSV (ανοιγει με excel), ετσι ωστε να δεις τη λιστα ταξινομημενη κατα ονομα και να μπορεσεις να τσεκαρεις, ή να μου δωσεις οτι ονοματα εχεις, να τσεκαρω εγω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Mικρή παρατήρηση για Αθήνα:
ΤΟ εξής δεν βρίσκεται πλέον εκεί (δεν ξέρω αν έχει μεταφερθεί αλλού):
Αττική-Αθήνα Νάνου Ευθυμία
2107224165
Διεύθυνση: Ξενοκράτους, 47, Αθήνα Κολωνάκι

Στην ίδια περιοχή υπάρχει αυτό το κτηνιατρείο που δεν το έχετε βάλει:
ΒΑΝΙΑ ΣΑΜΑΡΤΖΗ
Δεινοκράτους 23, Δεξαμενή
Κολωνάκι, Τήλ: 2107223354

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Κοιτωντας λιγο στον χρυσο οδηγο, την Νάνου την δινει με διευθυνση Τήνου 1. Στην ιδια διευθυνση όμως υπαρχει και ο Χατζογλου Δημήτριος. Μπορεις να το τσεκαρεις αν περνας από την περιοχη; (Βαλε συντεταγμενες 37.998728, 23.732170).

Για την Σαμαρτζή εχεις δικιο, θα προστεθει. Μονο τσεκαρε τις παρακατω συντεταγμενες στο google maps και πες μου αν είναι σωστο το στιγμα: 37.979491, 23.744017 .
Επισης αν το Αθηνα – Κολωνακι είναι αρκετο, ή αν πρεπει να μπει και το Δεξαμενη;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
H Nάνου μου είχε αναφέρει οτι θα αναλάμβανε/λειτουργούσε στο κτηνιατρείο κάποιου άλλου. Δεν ξέρω αν ήταν ο Χατζόγλου ή όχι. Δεν έχω πάει ποτέ στην Τήνου 1, αλλά ξέρω σίγουρα οτι το κτηνιατρείο στην Ξενοκράτους δε λειτουργεί πια.

Για τη Σαμαρτζή είναι σωστό το στίγμα. Το Δεξαμενή είναι πιο ακριβές αλλά και το Κολωνάκι αρκεί (η Δεξαμενή είναι μέρος του Κολωνακίου). Θα μπορούσες επίσης να γράψεις και Λυκαβηττός. Τα όρια είναι ασαφή για τις παραπάνω περιοχές, οπότε όλα σωστά είναι.:)

:)

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Διαγραφηκε η Νάνου και περαστηκε η Σαμαρτζή στη βαση. Σχετικη δημοσιευση εδώ.
thankyou..gif

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλέ, χαράς το πράγμα!! Δεν είναι ανάγκη να ευχαριστείς!

Κάτι άσχετο που σκέφτηκα διαβάζοντας το νήμα που παρέθεσες: μη διανοηθείς να βάλεις συντεταγμένες Καταφυγίων σε αντίστοιχο πρόγραμμα. Υπάρχει ήδη τεράστιο πρόβλημα με διαφορούς που παρατάνε κουτάβια σε κούτες έξω απο την πόρτα τους (κι ας μην είναι ευρέως διαδεδομένο που βρίσκονται τα καταφύγια.... αυτοί οι λίγοι που ξέρουν αρκούν για να κάνουν ζημιά). Κάποιοα κόντεψαν να κλείσουν γι'αυτό το λόγο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να δίνεται η ευρύτερη περιοχή (χωρίς ακριβές στίγμα όμως), οπότε θα ήταν ίσως βολικό για κάποιους που έιτε θέλουν να προσφέρον εθελοντική εργασία είτε ψάχνουν να υιοθετήσουν σκύλο, οπότε θα τους βόλευε να έχουν ενα γενικό χάρτη για καταφύγια που βρίσκονται κοντά τους..... αυτό δεν αφορά πάντως το προγραμμα σας απ'οτι καταλαβαίνω.... :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Καλέ, χαράς το πράγμα!! Δεν είναι ανάγκη να ευχαριστείς!

Κάτι άσχετο που σκέφτηκα διαβάζοντας το νήμα που παρέθεσες: μη διανοηθείς να βάλεις συντεταγμένες Καταφυγίων σε αντίστοιχο πρόγραμμα. Υπάρχει ήδη τεράστιο πρόβλημα με διαφορούς που παρατάνε κουτάβια σε κούτες έξω απο την πόρτα τους (κι ας μην είναι ευρέως διαδεδομένο που βρίσκονται τα καταφύγια.... αυτοί οι λίγοι που ξέρουν αρκούν για να κάνουν ζημιά). Κάποιοα κόντεψαν να κλείσουν γι'αυτό το λόγο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να δίνεται η ευρύτερη περιοχή (χωρίς ακριβές στίγμα όμως), οπότε θα ήταν ίσως βολικό για κάποιους που έιτε θέλουν να προσφέρον εθελοντική εργασία είτε ψάχνουν να υιοθετήσουν σκύλο, οπότε θα τους βόλευε να έχουν ενα γενικό χάρτη για καταφύγια που βρίσκονται κοντά τους..... αυτό δεν αφορά πάντως το προγραμμα σας απ'οτι καταλαβαίνω.... :)
Κopritis,

αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν κλπ. καλύτερα στο "μιλητό".