Κόκερ Σπάνιελ κουτάβι grooming


PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
41
Καλησπέρα! Έψαξα λίγο στο φόρουμ και βρήκα μόνο ένα θέμα σχετικό, το οποίο δε με κατατόπισε ιδιαίτερα.
Ο Παντέλος πλέον είναι 7 μηνών. Έχει ακόμα το baby coat και τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει να μαδάει που απ'ότι μου έχουν πει, σημαίνει ότι αλλάζει. Τον βουρτσίζω καθημερινά με μία βούρτσα τέτοιου τύπου και βγάζει πολύ πράμα
IMG_8451.JPG

Το θέμα είναι ότι έχει κάνει μία τζίβα στο πόδι, την οποία δε μπορώ να ξεμπλέξω. Να του την κόψω με ένα ψαλιδάκι;
Επίσης τα κόκερ πρέπει να κουρεύονται και αν ναι, από τόσο μικρά; Πριν αλλάξουν τρίχωμα; Διάβασα και για το stripping. Από ποια ηλικία το ξεκινάμε και όταν το ξεκινήσουμε πόσο συχνά πρέπει να γίνεται; Έχουμε μία εκτίμηση κόστους; Τέλος, έχετε κάποιον καλό groomer για κόκερ σπάνιελ να μου συστήσετε; Δεν τον πάω για εκθέσεις. Να είναι καθαρούλης, όμορφος και με υγιές τρίχωμα θέλω.
 


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Καλησπέρα ξέρω λίγα από grooming αλλά μπορώ ν σ καθοδηγήσω. Ωραία η βούρτσα που έχεις καλύτερα όμως ν αγοράσεις μία με τ λεπτά μεταλλικά δοντάκια. Τν κόμπο πρέπει ν τν κόψεις γιατί πονάει επειδή οι μπερδεμένες τρίχες τραβάνε τ δερματάκι του. Τ δικά μου ξεκίνησαν stripping 3 μηνών κ κάτι.
 




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η βουρτσα που εχεις δεν ειναι και οτι πιο κατάλληλη!

Οταν αρχιζουν να χανουν το Baby Coat- καλο ειναι να στριπαρονται!
Για το ποτε πρεπει να γινει για πρωτη φορα, εξαρταται καθαρα απο τον σκυλο- και ποτε αρχιζει να χανει το μωρουδιακο μαλλι.
Αλλα καπου μεταξι 6-9 μηνων συνηθος εχεται η ωρα!
 


PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
41
Η βουρτσα που εχεις δεν ειναι και οτι πιο κατάλληλη!

Οταν αρχιζουν να χανουν το Baby Coat- καλο ειναι να στριπαρονται!
Για το ποτε πρεπει να γινει για πρωτη φορα, εξαρταται καθαρα απο τον σκυλο- και ποτε αρχιζει να χανει το μωρουδιακο μαλλι.
Αλλα καπου μεταξι 6-9 μηνων συνηθος εχεται η ωρα!
Ευχαριστώ πολύ! Θα επικοινωνήσω με groomer να πάμε να γίνουμε άρχοντες! :p
 








Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Γεια! Η βουρτσα που ηδη εχεις ειναι μετριας χρησιμοτητας για το τριχωμα των κοκερ.

Οι σωστες βουρτσες δεν εχουν μπιλακια στην ακρη των ακιδων τους. Τα μπιλακια προεκυψαν στον σχεδιασμο βουρτσας καποιων εμπορικων εταιριων, επειδη πολλοι ιδιοκτητες νομιζουν οτι φταινε οι ακιδες που παραπονιεται-ποναει το ζωακι τους και δεν μπορουν να το βουρτσισουν. Πρακτικα ομως δε βοηθαει, αντιθετα κανει κακο-σπαει καποια τριχωματα.

Τα δυο πιο χρησιμα εργαλεια για ολους τους σκυλους με μακρυ τριχωμα ειναι η απλη soft slicker βουρτσα και μια μεταλλικη χτενα. Με τη βουρτσα ξεμπερδευεις η αφρατευεις ας πουμε το τριχωμα, ενω με την χτενα βεβαιωνεσαι οτι δεν εχει μεινει καπου κομπιασμενο και σε καποια σημεια βοηθαει και στο ξεμπερδεμα. Υπαρχουν και πιο εξειδικευμενα εργαλεια, αλλα αυτα τα δυο ειναι τα απαραιτητα.

Τα κοκερ τωρα, εχουν διαφορετικο μηκος τριχωματος στο σωμα και αλλο στα ποδια (εδω να πω οτι πολλα πετ κοκερ εχουν περισσοτερο τριχωμα εκει που δεν πρεπει η' λιγοτερο εκει που θα επρεπε) Το σωστο για να διατηρηθει η ποιοτητα της τριχας (που προστατευει το δερμα του σκυλου) ειναι το στριπαρισμα στα σημειο που το θελουμε να παραμεινει κοντο και λιγο μονο ψαλιδισμα στις πατουσες+ποδια και μηχανη για πολυ κοντο στη βαση των αυτιων μονο.

Αν χρησιμοποιηθει μηχανη σε οοοολο το σκυλο ειναι πολυ πιθανο να αλλαξει η υφη και να καταληξει πολυ μαλακο και μπαμπακενιο με αποτελεσμα να λερωνεται και να μπλεκεται πιο ευκολα μολις μακρυνει. Παρολαυτα πολλοι ιδιοκτητες επιλεγουν να το κουρευουν πολυ κοντο (ξυρισμα..)
Η αληθεια ειναι οτι οσο πιο κοντο, τοσο πιο βολικο για την καθαριοτητα. Ομως δεν ειναι η σωστη αντιμετωπιση αυτη!

Υπαρχει ομως και μεση λυση μεταξυ τυπικου-εκθεσιακου και ξυρισματος. Το ποσο μαλλι θα μεινει εξαρταται και απο το ποσο μπορει να διαχειριστει ο ιδιοκτητης. Το βασικο σημειο ειναι να ειναι κοντοκουρεμενα τα πατουσακια και τα δαχτυλακια γιατι αυτα ειναι που μαζευουν τη περισσοτερη βρωμια και τα επικινδυνα αγκαθια.

Στη παρακατω φωτο ειναι soft slicker brush, διαφορες χτενες και η μπλε ειναι pin brush που ειναι πιο ευγενικη απο την slicker για το μακρυ τριχωμα ( δεν το σπαει και δε το ξεριζωνει) αλλα χρειαζεται πιο πολυ ωρα για να ξεμπλεξεις ενα κομπο.

Ελπιζω να βοηθησα.
 

Attachments

Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.792
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf