Κόστος αφαίρεσης πυομήτρας!

snoopy87

Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
15
0
Arta
Καλησπέρα! Έχω ένα μποξερ-ντόπερμαν 10 ετών και μάλλον έχει πυομήτρα...Το Σάββατο θα κάνουμε υπέρηχο να σιγουρευτούμε! Από συμπτώματα, μόνο λίγα ψιλοκίτρινα υγρά από τον κόλπο έχει.
Ήθελα να ρωτήσω κάποιον που έχει κάνει τέτοια επέμβαση πόσο περίπου κοστίζει (να πάρω μια ιδέα) και σε τί κατάσταση ήταν ο σκύλος μετά την επέμβαση...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Γιατί τόση αναμονή? Αν έχει όντως πυομήτρα, το Σάββατο μου φαίνεται πολύ μακριά για να της κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις.
Ο καταλληλότερος πάντως για να σε κατατοπίσει για τις ερωτήσεις σου είναι ο γιατρός.

snoopy87

Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
15
0
Arta
Θα την πάω μεθάυριο τώρα που το σκέφτομαι, αλλά ήθελα να πάρω γνώμες ατόμων που έχουν περάσει κάτι τέτοιο. Αν είναι πυομήτρα θα είναι ανοιχτή και όχι κλειστή, που σημαίνει ότι είναι πιο ήπιας μορφης.

mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
48
Αθήνα
Νομίζω πώς στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται επείγων χειρουργείο αφαίρεσης της μίτρας για να μην πάθει σηψαιμία το σκυλί.
Απο διάθεση πως είναι ? τρώει ?
Το καλό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις μας δείχνουν ότι δεν είναι καλά.

snoopy87

Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
15
0
Arta
Από διάθεση είναι εντελώς φυσιολογική... Μόνο το υγρό που αφήνει μερικές φορές εκεί που κάθεται με οδηγεί στην πυομήτρα.
Θα κάνω και εξέταση και θα το επιβεβαιώσω...Ελπίζω να μην είναι τίποτα!

snoopy87

Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
15
0
Arta
Καλημέρα! Από χθες το βράδυ ησύχασα (από τη μία μεριά) γιατί δεν πρόκειται για πυομήτρα εφόσον τελικά το υγρό δεν είναι από τον κόλπο αλλά από τη μία ρόγα! Στο συγκεκριμένο σημείο έχουμε ένα θέμα τον τελευταίο καιρό και μάλλον δεν θα αποφύγουμε το χειρουργείο, αλλά τουλάχιστον δεν έχει πυομήτρα όπως νόμιζα!
Τώρα για το χειρουργείο που προφανώς θα γίνει, ε΄πίζω να πάνε όλα καλά!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είναι δυνατόν να έβγαινε υγρό από το ένα στήθος, να μην το πρόσεξε ο κτηνίατρος στην κλινική εξέταση, να νόμιζε ότι η σκύλα σου έχει πυομητρα και να σου είπε να κάνετε υπερηχογράφημα το … Σάββατο? Αν η σκύλα σου είχε όντως πυομητρα μπορεί να μην ζούσε μέχρι το Σάββατο!

Τι να πω… :-?

Και κάτι τελευταίο, διότι το βλέπω σαν τίτλο στο θέμα και είναι λάθος. Δεν υπάρχει επέμβαση «αφαίρεσης πυομητρας». Η πυομητρα είναι η συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας πυώδους υγρού στη μητρα. Σε περίπτωση πυομητρας λοιπόν αφαιρείται η μήτρα και οι ωοθήκες της σκύλας.

snoopy87

Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
15
0
Arta
Rottie, Καταρχάς δεν είπα ότι την πήγα στον γιατρό! Στο τηλ του μίλησα και του είπα πως έχει υγρό από το κόλπο και μου είπε να την πάω να την δει, μη τυχόν είναι πυομήτρα. Όντως, αν ήταν πυομήτρα δεν θα έπρεπε να μου πεί να την πάω το Σάββατο και είναι λάθος δικό του (γτ εκείνος υποτίθεται ότι ξέρει). Το μόνο που μπορεί να σκέφτηκε και να το είπε αυτό, είναι να μην πίστεψε ότι είναι από τον κόλπο υγρό αλλά από τη ρόγα όπου έχει και πρόβλημα και γιαυτό είπε να την δει κι αυτός. Γιατί είπα ότι είναι πολύ λίγο το υγρό και όχι όσο μου περιέγραφε εκείνος και ότι δεν έχει άλλα συμπτώματα και μάλλον κατάλαβε ότι κάτι δεν του λέω σωστά. Τελοσπάντων, λάθος του που μου είπε να την πάω το Σάββατο.

Όσο για τον τίτλο, έχεις δίκιο σε αυτό που λες, απλά ήθελα να κάνω κατανοητό ότι αναζητούσα το κόστος για το χειρουργείο αυτό και όχι για ''αφαίρεση μήτρας'' ή κάτι άλλο.

Τελικά πυομήτρα όπως είπα δεν είναι, υγρό στάζει η ρόγα και θα κάνει αφαίρεση σε λίγες μέρες μιας μάζας που έχει δημιουρηθεί εκεί...Στην αρχή ήταν κύστη με υγρό, την έσπασε αφαιρώντας το υγρό αλλά μετά δημιουργήθηκε μια ''μπάλα'' από κρέας στο σημείο και μία μεγάλωνε, μία μίκραινε. Τώρα αποφασίσαμε να την αφαιρέσουμε με χειρουργείο!

Δυστυχώς βρίσκομαι επαρχία και αν ήθελα να πάω σε άλλον γιατρό δεν μπορώ, γιατί δεν έχουμε! Ελπίζω να πάνε όλα καλά...

Ευχαριστώ zouzounos για τα περαστικά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.