Κύστεις στα οστά

Tritonas

Member
20 Ιουλίου 2013
6
0
ικαλημέρα σας. Εχω ένα Labrador ενός έτους και εδώ και δυο βδομάδες δεν πατάει το πίσω αριστερό του πόδι καθόλου. Του έδωσα αντιφλεγμονωδη και του πέρασε αλλά μετά από πέντε μέρες και από έντονη άσκηση επανέλθει και τον πήγα για ακτινογραφία και διερευνηση. Δε μ τα είπαν καλά και η ακτινογραφία επίσης δε φαίνεται καλή. Δε μου είπαν για δυσπλασ´ια που ήδη το φοβόμουν αλλά νομίζω ότι αυτό που μου είπαν είναι πιο ανησυχητικό. Είδαν στο γόνατο κάποιες κυστεις (από όσα ξέρω είναι
καλοηθεις κυστεις) και σα να είναι φαγωμενο το ιστό. Μου είπαν για αρχή να κάνω μια θεραπεία με ισχυρή αντιβιωση για να αποκλείσουμε την πιθανότητα οστεομυελιτιδας, αλλά σε περίπτωση που είναι όντως κυστεις η θεραπεία θα είναι ανακουφιστικη (δηλ παυσίπονο και αντιφλεγμονωδη) και ίσως μελλοντικά την εισαγωγή μόσχευμα των καθώς το ιστό θα είναι ιδιαίτερα επιρροές σε κατάγματα. Παρόλα αυτά, θα ήθελα και δεύτερη ίσως και Τρίτη άποψη πριν υποβάλλω το σκυλί σε βαριά αντιβιοθεραπεια και σχετική ακινησία. Μήπως λοιπόν γνωρίζει κάποιος κάποιον καλό ορθοπεδικό κτηνίατρο γιατί έχω προβληματιστεί αρκετά, είναι ακόμα κουτάβια και μέχρι τώρα δεν είχε εμφανίσει κανένα άλλο σύμπτωμα.​

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Να ρωτησω κατι που δεν καταλαβα , αφου του εδωσες αντιφλεγμονωδη περιμενες πεντες μερες και αρχισες τον σκυλο σε εντονη ασκηση με αποτελεσμα να ξαναπαρουσιαστει το προβλημα?

Tritonas

Member
20 Ιουλίου 2013
6
0
Να ρωτησω κατι που δεν καταλαβα , αφου του εδωσες αντιφλεγμονωδη περιμενες πεντες μερες και αρχισες τον σκυλο σε εντονη ασκηση με αποτελεσμα να ξαναπαρουσιαστει το προβλημα?
Οταν λέω έντονη ασκηση εννοώ σε σχέση με την ακινησία των προηγούμενων ημερών. Εννοώ δηλ ότι τον αφή σα να βγει στον κήπο! Εντάξει τώρα? το γεγονός ότι έχει κυστεις είναι σοβαρό. Δεν έχει να κάνει με το ότι τον αφήσα να τρέξει. Οπότε γνωρίζετε κάποιον ορθοπεδικό να πάρω μια δεύτερη γνώμη?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Καλογερόπουλος Στέλιος Καισαριανή 210 7564254
Κεστης Απόστολος
Βλαχοπουλος Στέργιος

Tritonas

Member
20 Ιουλίου 2013
6
0
Ο Κέστης δεν είναι εξειδικευμένος ορθοπεδικός.
Εξ αρχης μου συστησανε το Βλαχοπουλο και τον Κανδυλη στο Μοσχατο. Επισκεθηκαμε τον δευτερο και τωρα θα παω στον Βλαχοπουλο. Ελπιζω να μην ειναι πολυ σοβαρο, ωστοσο και gω gιατρος ειμαι και τα ευρηματα μου φαινονται ανησυχιτικα. Ευχαριστωgια τις πληροφοριες.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
τριτονα,και εγω συναδελφος ειμαι..αν εχει γινει η διαγνωση σωστα..και σιγουρα και μια δευτερη ακτινογραφια..ε ισως να δεις για κατι που λενε... βελονισμο..ισως μια βιταμινη Κ & D..γενικα αντιοξειδωτικες..δες και google για βοτανα σε σκυλους..σε οστεοαρθριτιδα σκυλων τα εχω διαβασει..ειδικα η Κ θα βελτιωσει αρκετα την οστικη πυκνοτητα..τωρα για βοτανα το πολυκομπι ειναι το καλυτερο εχει διοξειδιο του πυριτιου το οποιο θα γινει ασβεστιο..ελα προς γιαννιτσα να σου δωσω..το μαζευει φιλος απο αριδαια..τωρα ο σκυλος φανταζομαι θα μπορει να το λαβει σε μορφη κρυο τσαι..το να παρει παντως ολα αυτα τα κοκτειλ φαρμακων ε δεν... αυτο με το μοσχευμα νομιζω οτι ειναι η καλυτερη λυση..

Tritonas

Member
20 Ιουλίου 2013
6
0
τριτονα,και εγω συναδελφος ειμαι..αν εχει γινει η διαγνωση σωστα..και σιγουρα και μια δευτερη ακτινογραφια..ε ισως να δεις για κατι που λενε... βελονισμο..ισως μια βιταμινη Κ & D..γενικα αντιοξειδωτικες..δες και google για βοτανα σε σκυλους..σε οστεοαρθριτιδα σκυλων τα εχω διαβασει..ειδικα η Κ θα βελτιωσει αρκετα την οστικη πυκνοτητα..τωρα για βοτανα το πολυκομπι ειναι το καλυτερο εχει διοξειδιο του πυριτιου το οποιο θα γινει ασβεστιο..ελα προς γιαννιτσα να σου δωσω..το μαζευει φιλος απο αριδαια..τωρα ο σκυλος φανταζομαι θα μπορει να το λαβει σε μορφη κρυο τσαι..το να παρει παντως ολα αυτα τα κοκτειλ φαρμακων ε δεν... αυτο με το μοσχευμα νομιζω οτι ειναι η καλυτερη λυση..
Συμφωνώ σχετικά με το κοκτέιλ φαρμάκων. Αν ήταν άνθρωπος θα ήμουν πολύ πιο ψύχραιμη σχετικά με την αντιμετώπιση! Αλλά στα κτηνιατρικα διαπιστώνω ότι η διάφορικη διάγνωση είναι ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση. Απλά για την αντιβιωση το σκέφτομαι με σκοπό να απόκλειστει η περίπτωση της οστεομυελιτιδας. Σε αντίθετη περίπτωση χρειάζεται βιοψια για πιο αποτελεσματική διάγνωση. Οπως και ναχει θα πάω και σε άλλον ορθοπεδικό κτηνίατρο. Σε ορθοπεδικός που την έδειξα δεν τους θυμίζει κάτι που βλέπουν συχνά σε άνθρωπο. Τι να πάω. Εχω μπερδευτεί!

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
α μετα τα χημικα..στην αμερικη δινουν καθαρτικα για να καθαρισει το πεπτικο συστημα του σκυλου..
για την αρθριτιδα δινουν ασπιρινη..σουλφαδιαζινη σαν μια ιδεα ? τι λες ? εγω στην αρχη τριτωνα το μυαλο μου πηγε σε ραχιτισμο...σε ενηλικα..οστεομαλακυνση χωρις να εχω δει εξετασεις..εκφυλιστικο κατι σιγουρα..βιτ D και ασβεστιο..αυτο με τις κυστεις πολυ περιεργο..ενταξει δεν ειμαι ορθοπεδικος η ρευματολογος..να βοηθησω θελω..κοιταω google συνεχεια..αν βρω κατι θα το γραψω..

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
o Dr Google περιμένετε να σας δώσει λύση ;

Επίσης , θα το ξαναπώ για να μην διαιωνίζονται παρεξηγήσεις και παραπληροφόρηση του κλάδου .
Στον κτηνιατρικό κλάδο , τουλάχιστον στην Ελλάδα , ΔΕΝ υφίσταται η έννοια "ειδικευμένος ορθοπεδικός" .

Υπάρχουν Κτηνίατροι που μόνοι τους ασχολήθηκαν και έχουν ψαχτεί να δουν 2-3 πράγματα παραπάνω σχετικά με τα ορθοπεδικά . Αυτό δεν είναι "εξειδίκευση" . Πρόκειται απλά για μια παραπάνω ενασχόληση λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος .

Για το ποιοι και σε ποιους τομείς υπάρχουν ειδικευμένοι Κτηνίατροι , ανατρέξτε στην σελίδα του European Borden of Veterinary Specialization .

Απλά , οι επίσημα εξειδικευμένοι Κτηνίατροι , δυστυχώς ή ευτυχώς , δεν είναι ιδιώτες , αλλά όλοι τους είναι στις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Ελλάδας . ( πχ οι 2 Δερματολόγοι που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι ενας Θεσσαλονίκη και ένας Καρδίτσα )

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Donzouan, με αναγκάζεις πάλι, να σου πω ότι λες μπούρδες.
Δεν με ενδιαφέρει πως θέλεις εσύ να πλασσάρεις την έννοια της "εξειδίκευσης" και δεν θα ξανασχολιάσουμε την αστεία αυτή σελίδα που μας έχεις ξαναβάλει.

Υπάρχουν κτηνίατροι που έχουν ασχοληθεί τόσο με συγκεκριμένους κλάδους, που θεωρούνται [και είναι φυσικά], απολύτως εξειδικευμένοι, είτε τους αναγνωρίζεις εσύ προσωπικά, είτε όχι.

Σιγά μην περιμέναμε να δούμε προκοπή από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, "εξειδικευμένους" γιατρούς, των πανεπιστημιακών κλινικών.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Υπάρχουν Κτηνίατροι που μόνοι τους ασχολήθηκαν και έχουν ψαχτεί να δουν 2-3 πράγματα παραπάνω σχετικά με τα ορθοπεδικά . Αυτό δεν είναι "εξειδίκευση" . Πρόκειται απλά για μια παραπάνω ενασχόληση λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος .
Η πλήρης απαξίωση του ίδιου του κλάδου σου [απ'ότι μας λες δηλαδή].
Λίγη παραπάνω ενασχόληση θεωρείς τον Βλαχόπουλο στα ορθοπεδικά; Tον Λιαπή στα οφθαλμολογικά; Τον Χατζόπουλο στα δερματικά; Τον Αρβανίτη στους υπέρηχους; Αυτούς ξέρω εγώ και άλλους τόσους και περισσότερους ίσως, ξέρουν και άλλα μέλη. Δεν τους λες απλά...ψαγμένους. Είναι απόλυτα εξειδικευμένοι, σοβαρότατοι επιστήμονες, όπως και να τα κατάφεραν.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Δεν είμαι απο Αθήνα , δεν γνωρίζω τους συγκεκριμένους που αναφαίρεις .

( επειδή έχω να γράψω μια εργασία , απο βδομάδα με το καλό θα επανέλθω )

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Donzouan δεν περιμενω απο τον Dr Google..απλα ειμαι γιατρος οπως και ο τριτωνας και ειναι λογικο να <<διαβαζουμε>>,να κρινουμε,να αξιολογουμε,να συγκρινουμε κτλ κτλ καλυτερα καποιες ιατρικες μελετες-ιδεες-αποψεις-θεωριες κτλ κτλ... αν με βαλεις να δω απο ντοκτορ γκουγκαλ κατι για αρχιτεκτονικη ε ειναι λογικο να ειμαι ασχετος και ολη μερα να διαβαζω δεν θα καταλαβω τιποτα... ισως δεν προσεξες οτι το αναφεραμε...καμια κακια..ολα οκ...οσο για του κτηνιατρους η ειδικους.. ειπα ηδη στον τριτωνα τα το ψαξει ξανα...δεν ειναι κακο να το ψαχνεις ξανα και ξανα.. λαθη κανουν ολοι...σε ολες τις δουλειες η λειτουργημα...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
o

Επίσης , θα το ξαναπώ για να μην διαιωνίζονται παρεξηγήσεις και παραπληροφόρηση του κλάδου .
Στον κτηνιατρικό κλάδο , τουλάχιστον στην Ελλάδα , ΔΕΝ υφίσταται η έννοια "ειδικευμένος ορθοπεδικός"
Από όσο γνωρίζω η εκπαίδευση για τους κτηνιάτρους στην Ελλάδα δεν χορηγεί ειδικότητα μετά την βασική εκπαίδευση δλδ την προπτυχιακή. Δεν είναι όπως δλδ στην Ιατρική που τελειώνει κάποιος και μετά κάνει την ειδικότητά του σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι κάποιοι κτηνίατροι μπορεί να έχουν φύγει εξωτερικό και να έχουν αποκτήσει κάποια ειδικότητα σε ένα τομέα συγκεκριμένο. Επίσης δεν ξέρω αν στην Ελλάδα δίνεται κάποιο μεταπτυχιακό σε συγκεκριμένη κατεύθυνση πχ...ορθοπεδικά ή οφθαλμολογικά...αλλά και πάλι δεν νομίζω να θεωρείται ειδικότητα.
Οπότε σε γενικές γραμμές θα πω ότι αν κάποιος δεν έχει κάποιο χαρτί ειδικότητας ...τυπικά δεν μπορεί να θεωρηθεί ειδικευμένος.
Η έννοια της εξειδίκευσης έχει να κάνει με την επιπλέον σπουδή σε κάτι πιο συγκεκριμένο που αφορά στην ειδικότητα.
Σας έπρηξα με τις έννοιες....:p