ΛΕΥΚΑ ΟΥΡΑ

Kira2018

Member
19 Μαρτίου 2018
17
10
34
Καλησπέρα σας. Νέα στο φόρουμ υποθέτω γράφω στην σωστή κατηγορία, εάν όχι συγχωρέστε με. Εχω ένα πινσερ τοy θηλυκό 3,5 μηνών. Λόγω βάρους, η κτηνίατρος μου πρότεινε να καθυστερησουμε λιγάκι τα εμβόλια ώστε να μπορεί να πάρει πιο σωστή δόση. Γενικά είναι πολύ ευχάριστη δραστήρια, παίζει με τα παιχνίδια της και φυσικά δεν βγαίνει έξω ακόμη. Απο χθες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα μια γνώμη ακόμα πέρα απο αυτήν του κτηνιάτρου γιατί εχω αγχωθεί λιγάκι. Χθες το μεςημερι στις 2 η ωρα έφαγε το φαγητο της. Κοιμηθηκε, και στις 5 η ωρα ξεκίνησε να κανει τους κλασικους σπασμούς πριν κανει εμετό. Έβγαλε ολο το φαι της με σάλια. Δεν ειχε καθολου όρεξη μετα μεχρι που στις 8μιση η ωρα σηκώθηκε μονη της με διαθεση και έπαιζε με τα παιχνίδια της κ έδειχνε να πεινάει. Μας ειπε η κτηνίατρος να βράσουμε κοτόπουλο με ρύζι και καρότο κ ανα μια ωρα να της δίνουμε μια κουτάλια της σούπας. Στην δεύτερη ωρα δεύτερη κουτάλια σούπας. Οντως πεινούσε, και μετα το πρώτο γεύμα δεν έδειξε να την ενοχλεί κατι και απο διαθεση μια χαρά. Έφαγε και το δεύτερο γεύμα και επίσης ολα καλα μετα κοιμηθηκε. Στο μεσοδιάστημα εκανε κανονικα κακα ουτε δοιαροια ουτε τιποτα. Σημερα το πρωι ενώ αλλες φορές κανει τσίσα το βραδυ, δεν ειχε κανει τιποτα εκανε οταν σηκώθηκε κίτρινα κανονικά τσίσα και απο διαθεση ηταν ενταξει έφαγε κλπ. Απο την ωρα εκεινη μεχρι τωρα τα ουρα της ειναι άσπρα χωρις να πω οτι πίνει ιδιαίτερα πολυ νερο. Κανει αρκετα συχνά ίσως και 2 φορές μεσα σε μιςη ωρα, αλλες φορές ελάχιστη ποσότητα αλλες φορές μεγάλη. Επίσης να αναφέρω οτι ενώ έχει μάθει το μέρος που λερώνει και πάντα μα πάντα χωρίς καμία εξαίρεση πάει στο μέρος αυτό να λερώσει, σήμερα μου δίνει την εντύπωση οτι κάνει τσίσα ανεξέλεγκτα. Είτε μια σταγόνα είτε αρκετή ποσότητα. Το σκυλάκι το εχω ενάμισι μήνα. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αναλυτική μπορώ μήπως κάπως, κάτι βοηθήσει. Η κτηνίατρος μου είπε οτι ένα ενδεχόμενο είναι λόγω της Στερεάς τροφής να κάνει τα λευκά τσίσα γιατί μέχρι στιγμής έτρωγε ξηρά και να το παρακολουθήσω. Πήρα και σε μια κτηνιατρική κλινική οπου ειπα την παραπάνω ιστορία με σκοπό να μου πουν κ εκείνη μια άποψη, και το μόνο που είπαν είναι οτι δεν μας ανησυχεί το γεγονός οτι τα τσίσα εχο6ν διαύγεια χωρίς να μου πουν ούτε να το παρακολουθήσω, ούτε να το πάω για κάποια εξέταση ούτε τίποτα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση,

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
. Η κτηνίατρος μου είπε οτι ένα ενδεχόμενο είναι λόγω της Στερεάς τροφής να κάνει τα λευκά τσίσα γιατί μέχρι στιγμής έτρωγε ξηρά και να το παρακολουθήσω. Πήρα και σε μια κτηνιατρική κλινική οπου ειπα την παραπάνω ιστορία με σκοπό να μου πουν κ εκείνη μια άποψη, και το μόνο που είπαν είναι οτι δεν μας ανησυχεί το γεγονός οτι τα τσίσα εχο6ν διαύγεια χωρίς να μου πουν ούτε να το παρακολουθήσω, ούτε να το πάω για κάποια εξέταση ούτε τίποτα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση,
το χρώμα όντως εξαρτάται και από την τροφή που τρώει και ναι, επειδή το βραστό ρύζι έχει περισσότερα υγρά σε σχέση με την ξηρά είναι λογικό να κάνει πιο πολλά τσίσα. οπότε αν δεν δεις άλλα συμπτώματα νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.
πως είναι τώρα;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Αν δεν έχει κάνει εμβόλια τότε απαγορεύονται οι βόλτες και τα παπούτσια σας καλό είναι να τα βγάζετε έξω απο την πόρτα. Τα σκυλιά μου όταν τρώνε μαγειρευτό φαγητό σε αντίθεση με αυτό που έγραψε ο enroe κάνουν λιγότερα τσίσα και λιγότερα κακά μιας και η ξηρή τροφή ακολουθείται απο μεγάλη ποσότητα νερού. Για το χρώμα όμως συμφωνώ με ότι σου είπε. Προς το παρόν δεν μπορείς να κάνει και πολλά πέρα απο παρατήρηση. Η βαρυστομαχιά όπως η πολύωρη νηστεία φέρνει συχνά εμετό στα πολύ μικρόσωμα σκυλιά κι ειδικά στα κουτάβια. Τα εμβόλια κακώς τα καθυστερήσατε. Το γιόρκι μου εκτός της λύσσας που την έκανε ενήλικη λίγο πριν ταξιδέψει για τον Καναδά, είχε τελειώσει τα βασικά του εμβόλια στους 3,5 μήνες.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Kira2018

Member
19 Μαρτίου 2018
17
10
34
Καλημέρα σας. Όντως πρέπει να ήταν λόγω της διατροφής της. Απο τη στιγμή που επιστρέψαμε στην ξηρά τροφή, τα τσίσα έχουν το κανονικό τους χρωμα. Οσο Για τα εμβόλια, όντως σε σχέση και με τον παλιό μου σκύλο έχουν καθυστερήσει απλά ήταν η γνώμη της κτηνιάτρου επειδή θεώρησε πως λόγω βάρους, δεν θα πάρει σωστή δόση, και αν υπάρξει κάποια αλλεργία, τότε το αντίδοτο θα ακυρώσει το εμβόλιο κ έτσι το ακολούθησα πίστα.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Κι αφού ξεπεράσαμε ευτυχώς, την ανησυχία για το πιθανό ιατρικό πρόβλημα του κουταβιού σου, για πες μας και από που το έχεις πάρει; Οτι είναι "toy" το λες φαντάζομαι, τύπου...χαριτωμενιά, επειδή είναι τόσο μικρούλη ε;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλως ορισατε.

Μην καθυστερεις αλλο τα εμβολια γιατι ετσι καθυστερεις και την κοινωνικοποιηση του ζωου. Αυτο μπορει να εχει απροβλεπτες συνεπειες μελλοντικα στη γενικοτερη συμπεριφορα του.
Αν ξεκινησεις τωρα κανονικο κυκλο πρωτου εμβολιασμου θα καθηστερισεις πολυ.
Για να τελιωνεις γρηγορα θα σου ελεγα στην ηλικια που ειναι να του κανεις εναν πολλαπλο τωρα και στο μηνα επανω τον επαναληπτικο σε συνδιασμο με το αντιλυσσικο.
Ειναι λυση fast track για περιπτωσεις που ο εμβολιασμος δεν ξεκινησε οταν επρεπε, λιγο μετα τις 40 μερες.
Αν ξεκινησεις τωρα δηλαδη κανονικα τον κυκλο του αρχικου εμβολιασμου θα κανεις κανα 2μηνο τουλαχιστον και τρεχα γυρευε.....
Ειναι πολυ σημαντικο να παρει εικονες απο τον εξω κοσμο τωρα που ειναι νωρις γιατι οπως σου ειπα πριν λογω ελλιπους κοινωνικοποιησης μπορει να αναπτυξει χιλιες δυο φοβιες ή ξερω κι εγω τι αλλο σε σχεση με θεματα συμπεριφορας.
Για αυτο δες αυτη τη λυση που σου προτινα για τα εμβολια, συζητησε το με το γιατρο σου, ξεκινηστε και βουρ για βολτες.
Αντε, αργησατε.

• Like
Reactions: Eroe

Kira2018

Member
19 Μαρτίου 2018
17
10
34
Κι αφού ξεπεράσαμε ευτυχώς, την ανησυχία για το πιθανό ιατρικό πρόβλημα του κουταβιού σου, για πες μας και από που το έχεις πάρει; Οτι είναι "toy" το λες φαντάζομαι, τύπου...χαριτωμενιά, επειδή είναι τόσο μικρούλη ε;
Καλησπέρα σας. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το λέω toy γιατί το βιβλιάριο της γράφει πινσερ μινιατούρα. Οποτε το διατύπωσα λάθος, δεν είναι toy, είναι miniature.

Kira2018

Member
19 Μαρτίου 2018
17
10
34
Καλως ορισατε.

Μην καθυστερεις αλλο τα εμβολια γιατι ετσι καθυστερεις και την κοινωνικοποιηση του ζωου. Αυτο μπορει να εχει απροβλεπτες συνεπειες μελλοντικα στη γενικοτερη συμπεριφορα του.
Αν ξεκινησεις τωρα κανονικο κυκλο πρωτου εμβολιασμου θα καθηστερισεις πολυ.
Για να τελιωνεις γρηγορα θα σου ελεγα στην ηλικια που ειναι να του κανεις εναν πολλαπλο τωρα και στο μηνα επανω τον επαναληπτικο σε συνδιασμο με το αντιλυσσικο.
Ειναι λυση fast track για περιπτωσεις που ο εμβολιασμος δεν ξεκινησε οταν επρεπε, λιγο μετα τις 40 μερες.
Αν ξεκινησεις τωρα δηλαδη κανονικα τον κυκλο του αρχικου εμβολιασμου θα κανεις κανα 2μηνο τουλαχιστον και τρεχα γυρευε.....
Ειναι πολυ σημαντικο να παρει εικονες απο τον εξω κοσμο τωρα που ειναι νωρις γιατι οπως σου ειπα πριν λογω ελλιπους κοινωνικοποιησης μπορει να αναπτυξει χιλιες δυο φοβιες ή ξερω κι εγω τι αλλο σε σχεση με θεματα συμπεριφορας.
Για αυτο δες αυτη τη λυση που σου προτινα για τα εμβολια, συζητησε το με το γιατρο σου, ξεκινηστε και βουρ για βολτες.
Αντε, αργησατε.
Ευχαριστώ παρά πολύ για την απαντηση σας καθώς και την λεπτομερή ανάλυση σχετικά με τον εμβολιασμό. Έιχε ήδη κάνει το πρώτο εμβόλιο, και πλέον προχθές κάναμε το πενταπλο. Η επανάληψη του θα είναι όπως είπε και ο γιατρός μας αλλά και εσείς απο πάνω, περίπου 18 Απριλίου αν θυμάμαι καλά, Οποτε όλα μπαίνουν στους ρυθμούς. Να είστε καλά. Και παλι σας ευχαριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Καλησπέρα σας. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το λέω toy γιατί το βιβλιάριο της γράφει πινσερ μινιατούρα. Οποτε το διατύπωσα λάθος, δεν είναι toy, είναι miniature.
Το βιβλιάριό της! Pedigree δεν έχει δηλαδή.

Kira2018

Member
19 Μαρτίου 2018
17
10
34
Αρα, είναι από pet shop ή από γέννα κάποιου άσχετου;
Δεν εχω πάρει ποτέ σκύλο απο pet shop φίλτατη-ε. Ύστερα απο δεκαοχτώ χρόνια που έφυγε ο σκυλάκος μου που περιμάζεψα απο τον δρόμο, ήθελα λίγο χρόνο ώσπου να αποκτήσω ξανά σκύλο. Ώσπου τυχαία στον δρόμο μου βρέθηκε μια οικογένεια και όταν τους ρώτησα που το βρήκανε γιατί ενδιαφέρομαι να πάρω σκυλάκι μου είπαν Οτι θέλουν να το δώσουν γιατί έχουν ακόμα δυο ημίαιμα σκυλάκια και οτι προέκυψε σαν δώρο σε αυτουσ. Και κάπως έτσι βρέθηκε στα χέρια μου η Κίρα. Προφανώς και αν άφηνα χρόνο να περάσει ενδεχομένως θα έπαιρνα ξανά απο την φιλοζωική του δήμου μου κάποιο αλλο αδέσποτο σκυλάκι απο αυτά που φροντίζω και τους πηγαίνω τροφή καθώς και συνεισφέρω οικονομικά. Καλή σου μέρα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Ωραιότατα! Οπότε φίλτατη, είσαι ενήμερη για όλα αυτά τα θέματα, κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο [και μη σύνηθες] ομολογώ :)

Το σκυλάκι σου λοιπόν, είναι απλώς ένα ημίαιμο. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις για προβλήματα που εμφανίζονται σε pincher, γιατί μπορεί και να σε αποπροσανατολίσουν (y)

Και τωρα; :ROFLMAO:
Και τώρα...σχετικά με τι;

• Like
Reactions: Kira2018

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Δεν εχω πάρει ποτέ σκύλο απο pet shop φίλτατη-ε. Ύστερα απο δεκαοχτώ χρόνια που έφυγε ο σκυλάκος μου που περιμάζεψα απο τον δρόμο, ήθελα λίγο χρόνο ώσπου να αποκτήσω ξανά σκύλο. Ώσπου τυχαία στον δρόμο μου βρέθηκε μια οικογένεια και όταν τους ρώτησα που το βρήκανε γιατί ενδιαφέρομαι να πάρω σκυλάκι μου είπαν Οτι θέλουν να το δώσουν γιατί έχουν ακόμα δυο ημίαιμα σκυλάκια και οτι προέκυψε σαν δώρο σε αυτουσ. Και κάπως έτσι βρέθηκε στα χέρια μου η Κίρα. Προφανώς και αν άφηνα χρόνο να περάσει ενδεχομένως θα έπαιρνα ξανά απο την φιλοζωική του δήμου μου κάποιο αλλο αδέσποτο σκυλάκι απο αυτά που φροντίζω και τους πηγαίνω τροφή καθώς και συνεισφέρω οικονομικά. Καλή σου μέρα.
Σαφώς και πρέπει να ψαχνεις πληροφορίες που αφοράν τα zwergpinscher γιατί έστω και χωρίς πεντ το σκυλακι σου θα μοιράζεται ένα μεγαλο μέρος της κληρονομικότητάς του με αυτά και λόγω του σωματότυπού του ενδέχεται να έχει τις ίδιες ευαισθησίες.
Εχει δεν εχει χαρτιά ένα γαλλακι, η πλακουτσωτή μουσούδα θα προϋποθέτει ειδική μεταχείρηση. Εχει δεν εχει χαρτιά ένα zwergpinscher, η ευαισθησία του σκελετού και οι αυξημένες πιθανότηες χονδροπάθειας παραμενουν.
Πάντως χαιρομαι που η Κίρα εγινε καλά και σας ευχομαι να περνατε ομορφα :)

• Like
Reactions: Kira2018

Kira2018

Member
19 Μαρτίου 2018
17
10
34
Σαφώς και πρέπει να ψαχνεις πληροφορίες που αφοράν τα zwergpinscher γιατί έστω και χωρίς πεντ το σκυλακι σου θα μοιράζεται ένα μεγαλο μέρος της κληρονομικότητάς του με αυτά και λόγω του σωματότυπού του ενδέχεται να έχει τις ίδιες ευαισθησίες.
Εχει δεν εχει χαρτιά ένα γαλλακι, η πλακουτσωτή μουσούδα θα προϋποθέτει ειδική μεταχείρηση. Εχει δεν εχει χαρτιά ένα zwergpinscher, η ευαισθησία του σκελετού και οι αυξημένες πιθανότηες χονδροπάθειας παραμενουν.
Πάντως χαιρομαι που η Κίρα εγινε καλά και σας ευχομαι να περνατε ομορφα :)
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας. Να είστε καλά

• Like

Kira2018

Member
19 Μαρτίου 2018
17
10
34
Ελα μεταξυ μας, δεν κανει... :whistle:

@Kira2018 να περνας ομορφα με την μικρη και να μας γραφεις κανεναν νεο, μην εξαφανιστεις :)
Σίγουρα θα είμαι σε επικοινωνία. Άλλωστε καθημερινά μπαίνω και ενημερώνομαι για διαφορα και διαβάζω νέα. Καλή σ6νεχεια σε όλους

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr