Λάθος διάγνωση και στραβό θρέψιμο ποδιού (κουτάβι)

pmarkos

New Member
30 Σεπτεμβρίου 2010
2
0
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Μπαίνω αμέσως στο θέμα γιατί έχω αγχωθεί πολύ τις τελευταίες μέρες.Το κουταβάκι μας ράτσας pinscher 3 μηνών είχε ένα ατύχημα την ώρα που το βάζαμε τροφή πήγε πίσω απο τα πόδια του αδερφού μου και το πάτησε καταλάθος. Την ίδια μέρα πήγαμε στην 1η κτηνίατρο και μας είπε πως δεν είναι τίποτα. Ακολουθήσαμε αγωγή Prezolon μισό χάπι το πρωί και μισό το βράδυ για πέντε μέρες. Το θέμα είναι πως το ποδαράκι του είναι στράβο προς τα έξω (είναι το πίσω αριστερά πόδι) Εχθές το πήγα σε άλλο κτηνίατρο και μου είπε πως το πόδι είχε σπάσει και πως έθρεψε στραβά και πως θα το βάζαμε σήμερα νάρθηκα. Τελικά μου είπε σήμερα πως θα πρέπει μάλλον να γίνει εγχείρηση. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν πρέπει όντως να γίνει εγχείρηση και στην περίπτωση που πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο τι πρέπει να προσέξω και πιο είναι το κόστος στην περίπτωση της εγχείρησης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κανενας μας δε μπορει να πει αν θελει εγχειρηση..για να φανει κατι τετοιο θα πρεπει να βγαλετε ακτινες, βγαλατε?

pmarkos

New Member
30 Σεπτεμβρίου 2010
2
0
Ακτίνες δεν βγάλαμε αλλά το πόδι είναι στραμμένο προς τα έξω και έχει ένα μικρό καρουμπαλάκι στο σημείο απο όπου ξεκινάει να στρίβει. Θα ανεβάσω και φωτογραφία με την πρώτη ευκαιρία

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ακτίνες δεν βγάλαμε αλλά το πόδι είναι στραμμένο προς τα έξω και έχει ένα μικρό καρουμπαλάκι στο σημείο απο όπου ξεκινάει να στρίβει. Θα ανεβάσω και φωτογραφία με την πρώτη ευκαιρία

Και να ανεβάσεις και ολόκληρο αλμπουμ μόνο ο κτηνιατρος και μάλιστα με ακτινογραφία μπορεί να σου πει με σιγουρια. Εμεις εδώ τι να πούμε? "Ναι εχει πρόβλημα"/"Οχι αστο να δεις πώς θα εξελιχθεί"? Θα ειναι εγκληματικά αμελές

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Πως γίνεται να έσπασε το πόδι και να μην καταλάβατε τίποτα; Αν το πόδι είχε σπάσει το σκυλί δεν θα μπορούσε να το πατήσει καθόλου και θα τσίριζε με το παραμικρό από τους πόνους. Σε τι κατάσταση ήταν; περπατούσε, το πάταγε καθόλου; Πέντε μέρες δεν είναι αρκετές για να πορωθεί ένα κάταγμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εμείς δεν θα σου πούμε αν θα χρειαστεί εγχείρηση ή όχι και πολυλ κακωλς που μας ρωτάς.
Πήγαινε σε έναν εξειδικευμένο ορθοπεδικό κτηνίατρο να δει το σκυλάκι άμεσα.