Λαμπραντόρ - πρόβλημα με τριχόπτωση

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
Καλημέρα
Όπως είπα και στην παρουσίαση, έχουμε ένα αρσενικό λαμπραντόρ (ημίαιμο) 2 ετών.
Θα ήθελα να ρωτήσω από την εμπειρία όσων έχουν λαμπραντόρ μαδάνε πραγματικά τόσο πολύ ή πρέπει να το ψάξω με το δικό μου;
Ο Γούφυ μαδάει συνεχώς, όλες τις εποχές παρά πολύ. Τινάζεται δηλαδή και οι τρίχες πάνε σύννεφο. Τον βουρτσίζω καθημερινά αυτή την την εποχή, αλλά δεν βλέπω διαφορά. Από τροφή δίναμε μέχρι πρόσφατα Royal Canin για λαμπραντόρ και τελευταία την αλλάξαμε σε Happy Dog ως πιο οικονομική (δύο σκυλιά πλέον βλέπετε). Καμία διαφορά. Στον κτηνίατρο που το ανέφερα, δεν πρότεινε κάτι. Εσείς από την εμπειρία σας τι λέτε; Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω Furminator, θα βοηθούσε;

Valous

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2014
167
41
Κατερίνη
www.facebook.com
Η ποιοτητα τροφης παντως ειναι σημαντικος παραγοντας, εκτος αυτου ομως.. εχεις ενα ημιαιμο σκυλακι, οποτε η τριχα που βγαζει μπορει να ειναι η φυσιολογικη του.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν συνηστώ Furminator γιατί καταστρέφει το τρίχωμα, μια απλή βούρτσα 1 φορά τη μέρα φτάνει.

Επίσης η τροφή που δίνεις είναι χάλια.

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
Για την τροφή εννοείς τη Happy Dog, γιατί επαναλαμβάνω ότι σε σύγκριση με την Royal Canin δεν έχω δει διαφορά.
Το δικό σου έχει όλο το έτος την ίδια συμπεριφορά ως προς την τριχόπτωση; Είναι τόσο πολύ;
Επίσης διάβαζα για λάδι σολομού ή βιταμίνες με λάδι σολομού, θα είχαν κάποιο αποτέλεσμα;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οχι, αυτή τη στιγμή δεν ρίχνει έντονα τρίχα. 2 φορές το χρόνο ναι, άνοιξη και φθινόπωρο, αλλά δεν άρχισε το πάρτυ ακόμη.

Δεν θεωρώ ούτε τη μία ούτε την άλλη καλή τροφή.

Επίσης δεν μου είπες κάθε πότε τον βουρτσίζεις.

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
Νομίζω ότι εσύ δίνεις BARF, εάν θυμάμαι καλά από όσα έχω διαβάσει.
Δυστυχώς, αποκλείεται να αναλάβω εγώ την υποχρέωση να μαγειρεύω και για τους σκύλους.
Θα συνιστούσες κάποια ξηρά τροφή (οικονομική όπως η Happy Dog) ως καλύτερη;
Επίσης βούρτσισμα, ομολογώ ότι δεν είμαι πάντα τακτική, ωστόσο εδώ και 1 εβδομάδα ανελλιπώς κάθε πρωί.