Λαμπραντόρ ριτρίβερ, συμβουλή!

vlasshs

New Member
8 Απριλίου 2011
3
0
Καλησπερα ,
Αρχικα 8α η8ελα να σας ενημερωσω οτι οι γνωσεις μου σχετικα με τα ζωα και ειδικοτερα τα σκυλια ειναι περιορισμενες αλλα πραγματικα διαθετω την υπομονη και την 8εληση να μαθω πολλα . Ολα ξεκινησαν οταν πριν απο 2 μερες οταν μια οικογενειακη φιλη μου προτεινε να μ δςσει ενα κουταβακι (λαμβραντορ) καθως αδυνατουσε να τα φροντισει . Ετσι και εγω δεχτηκα και μολις πριν 2 μερες τον εφερα στο σπιτι ( ευρύχωρο με μεγαλο κηπο) . Δυστυχως , ομως , απο χθες το βραδι κλε\αιει συνεχως . Ψαχνοντας στο παρον site βρηκα μια αιτία του προβληματος , οτι δηλαδη η προωρη αποχωρηση απο την τοκετομαδα ( αποχωριστηκε τη μητερα του μολις στισ 30 ημερες ) προκαλει ποικιλλες αντιδρασεισ στον σκυλο . Για κακη μου τυχη , οταν επικοινωνησα με την ιδιοκτητρια με σκοπο να το επιστρεψω για 1 μηνα ακομα κοντα στη μητερα του αυτη αρνηθηκε . Σημερα πηγαμε στον κτηνιατρο ο οποιος βρηκε μια χαρα το μικρο κουταβακι αλλα διεκρινε ξεκαθαρα την ''απογνωση'' του απο την προωρη αποχωρηση του απο την μητερα του , καθωσ επησης προμηθευτηκα και την καταλληλη τροφη. η ερωτηση μου λοιπον ειναι εφοσον ειναι αδυνατη η επιστροφη του στην μητερα του και συνεχως κλαιει στην αγκαλια μου τι 8α ηταν καταλληλοτερο να κανω στην παρουα περιπτωση ωστε να εξασφαλισωμια οσο το δυνατοτερο ευχαριστη και κυριως υγιεινη για το σκυλο μου .
Σας ευχαριστω .

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Γιατι ειναι αδυνατη η επιστροφη του?Οικογενειακη σας φιλη δεν ειναι?

Συγνωμη αλλα θα της το πηγαινα πισω πακετο και ας ακουγεται ασχημα,για το καλο του σκυλου.
Μπορει να εχεις τις καλυτερες των προθεσεων αλλα δεν φτανει αυτο,το σκυλακι χρειαζεται την μανα του και τα αδελφια του.
Ειναι πολυ μικρο ,μπορει να φαινεται υγιαιστατο οπως ειπε ο κτηνιατρος αλλα οι κινδυνοι ειναι πολλοι
Υπαρχει και θεμα με την μετεπειτα συμπεριφορα ρου λογω προωρης αποκοπης απο την τοκετοομαδα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Γειά σου συνάδερφε!! (και γω labrador retriever μεγαλώνω γι'αυτό σε λέω έτσι ;) ) Τι το πήρες και εσύ βρε Βλασση 30 ημερών κουτάβι?! 1 μήνα αν περιμένατε και συ και η φίλη σου θα προσαρμοζόταν πολύ πιο εύκολα, εμένα δεν έκλαψε καθόλου πάρα μόνο λίγο το πρώτο βράδυ λόγω crate. Εφόσον η κυρία που στο έδωσε είναι οικογενειακή φίλη επέμεινε να το πάρει για ένα διάστημα ακόμα, εν ανάγκη πλήρωσε της τα έξοδά του σαν να τον είχες εσύ , είναι το καλύτερο που μπορώ να προτείνω, αν είναι ανένδοτη δεν έχω εμπειρία από τόσα μικρά κουτάβια γιανα σου δώσω συμβουλές, ξέρω όμως ότι θέλουν ζέστη γιατί δεν μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του σώματος τους και πολύ παρέα. Ο κτηνίατρος σου έδωσε κάποιες οδηγίες;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
:(:(:(:(
Γιατί έβαλε τη σκυλίτσα της να γεννήσει ειδικά αφού δεν ήταν πρόθυμη να φροντίσει τα κουτάβια όσο πρέπει:mad::mad::mad: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ:mad:

Το καταλαβαίνω ότι θες να βοηθήσεις το κουταβάκι, αλλα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πας πίσω στη μαμά του αλλιώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις πρόβλημα και ΕΣΥ και ο ΣΚΥΛΟΣ στην συμβίωσή σας. Είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις πόσο τραυματικό είναι για ένα κουταβάκι να αποχωρίζεται την τοκετομάδα του τόσο μικρό :(

Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις, εκτός να το επιστρέψεις στη μαμά του για ένα μήνα ακομα ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, τόσο μικρά κουταβάκια μακριά από τη μάμά τους θέλουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ φροντίδα:(

vlasshs

New Member
8 Απριλίου 2011
3
0
Να διευκρινισω οτι η οικογενειακη φιλη λογω οικονομικων δυσκολιων αποφασισε να μετακομισει σε διαμερισμα και δν μπορουσε , απο οτι μου ειπε , να φροντισει ενα τριτο κατοικιδιο . Η μοναδικη συμβουλη του κτηνιατρου ηταν να του προσφερω ενα ζεστο , ευαερο περιβαλλον και συνεχη φροντιδα .Ελπιζω να βρω γρηγορα μια λυση . Ευχαριστω για τις συμβουλες σας .

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τι ταίζεις το κουτάβι?
που κοιμάται το βράδυ?
ποσες ώρες μένει μόνο του?

vlasshs

New Member
8 Απριλίου 2011
3
0
1. γαλα ( υποκαταστατο του μηιτρικου απο οτι μ ειπε ο κτηνιατρος)
2. κοιμαται διπλα απο το κρεβατι μου . Του εχω στρωσει 3 παπλωματα μεσα και γυρω απο το crate .
3.μενει μονο του 2-3 ωρες την ημερα .

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
3ο κατοικιδιο τι εννοεις?ειχε τους δυο γονεις κ ενα κουταβι?παρε για ενα μηνα τα αλλα δυο σκυλια αφου δεν μπορει η φιλη σου...βρειτε μια λυση τελος παντων.πληρωσε τα εξοδα του για ενα μηνα η φροντιζε να εισαι καθημερινα εκει.εστω κ λιγες ωρες να εχει την μανα του κ να πινει απο το γαλα της...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πρεπει να ξεκινήσεις μια καλή ειδική ξηρά τροφή για κουτάβια, η royal canin starter είναι πολύ καλή για αυτήν την ηλικία.
αποπαρασίτοση έγινε?

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
απλα σε αυτες τις ηλικίες το μέσο της αποπαρασίτωσης ειναι διαφορετικό, πρέπει να γίνει με πάστα , η υγρό, ο κτηνίατρος σας μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό, για τροφή σε αυτή την ηλικία μια πολή καλή είναι η starter της royal canin που προαναφέρθηκε