Λεηλακι: προβλημα με νερο.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
καλημερα καλοι μου φιλοι.Εχω παρατηρησει κατι με το κοριτσαακι μου κ ανησυχω λιγακι. τρεις τεσσερις φορες αφου πιει νερο, κανει σα να ροχαλιζει/ ρουθουνιζει .. Πως να το περιγραψω δεν ξερω. Την πρωτη φορα, κοιτουσα σα χανος και λεω ρε λες για χ,ψ λογο να πνιγεται; την γυρναω απο τα πισω ποδια με το καφαλι κατω κ σταματησε.
Τυχαιο λεω.
Ελα μου ομως που μετα την παρατηρουσα κ εχω δει οτι το κανει αφου πιει νερο καποιες φορες η χαζη και χθες συγκεκριμενα, με το που το εκανε, ηρθε τρεχοντας σε μενα η ψυχουλα μου κ με κοιτουσε με ενα βλεμμα απογνωσης. Λεω, παλι τουμπα θα τη φερω.Ημουν μονη μου. κ με το που τη γυρναω, ολα οκ.
Μετα με εγλειφε σα μανιακη στα χερια.

ερωτησεις:
πνιγεται;
αν πνιγεται, καλα κανω κ την γυρναω η τιποτα της προκαλω σοκ;
αν πνιγεται που κ που με νερο, τι να κανω οταν λειπω; να της το αφηνω το νερο εκει; κ αν το παθει οσο λειπω;;;Το πολυ να λειπω 4 ωρες που μενουν τα μπεμπε μονα τους. να παιρνω το νερακι να μην μου παθει τπτ ; η οχι;

για πειτε βρε παιδια γιατι στην αρχη νομιζα οτι κρυωσε (γελαμε εδω) αλλα μαλλον πνιγεται...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το κανει και η πινσερινα μου οταν πινει βιαστικα νερο. Το ειχα κανει θεμα παλια στο φορουμ.
Μιλησα και με την κτηνιατρο γιατι φοβηθηκα προβλημα με την τραχεια. Τελικα μαλλον δεν ηταν τιποτα. Συνεχιζει ομως.

Ισως πρεπει να κοιταζει ο γιατρος σου με ρινοσκοπιο μηπως εχει πολλες βλενες στη μυτη.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και εμενα το κανει η Σοκο αλλα χωρις να πιει νερο, απο μονη της αρχιζει δηλαδη να ρουθουνιζει σαν να πνιγεται και σαν να μην μπορει να αναπνευσει. Μετα πινειι νερο και καπως ειναι καλυτερα. Τι ειναι ειλικρινα δεν εχω καταλαβει. Απλα οταν το κανε εμενα μου κοβεται λιγο η ανασα ιδιως τις πρωτες φορες. Χ files!

Το νερακι να της το αφηνεις να μην την το παιρνεις. Δεν νομιζω οτι φταιει το νερο. . .

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ειρήνη, αυτό το κάνει και ο Ούζος μια στο τόσο. Στα καλά καθούμενα, σα να πνίγεται με το σάλιο του, και αρχίζει αυτό τον απαίσιο θόρυβο σα να του σκίζονται τα σπλάχνα.. :(
Ο αμερικανός κτηνίατρός του μας είχε πει, ότι αυτό το αντιμετωπίζουν συνήθως τα σκυλιά με παρόμοιο (βραχύ) ρύγχος (η εξήγηση που μας έδωσε είναι πολύ πιο πολύπλοκη, κάτι με την αναπνευστική δίοδο, απλά το συνοψίζω). Γι'αυτό και ροχαλίζει πολύ κλπ
Hopsi, μήπως θα ήταν καλύτερα να τη δει γιατρός; Αυτός θα είναι σίγουρα πιο αρμόδιος, να σου πει αν υπάρχει πρόβλημα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το εχω ψιλιαστει οτι μπορει να φταινε οι πολλες ζαρες γυρω απο την μυτη και γενικα στο προσωπο (οπως λες και εσυ το βραχυ ρυγχος). Και δυστυχως δεν μπορω να της κανω κατι για να την ανακουφισω. Απλα την αφηνω να ηρεμησει και μετα απο λιγο επανερχεται στα φυσιολογικα της!

Υγ: Με ωτοασπιδες κοιμαμαι απο το πολυ ροχαλητο και παλι ξυπναω. . .τρεμουν οι σουμιεδες λεμεεεε! :)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αχ ααχ πώς με καταλαβαίνεις ;) Μία από τα ίδια :)

Ναι, δεν υπάρχει κάτι απλό που να μπορέσει να τ'ανακουφίσει, δυστυχώς. Κυρίως το κάνουν όταν είναι over-excited, αγχωμένα κλπ.
Κάτι ..μπερδεύεται εκεί μέσα, έχουν έντονη σιελόρροια και στραβοκαταπίνουν.

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
και ο dali της Εμυς το έπαθε αυτό,και απλά του έβαλε το χέρι της μπροστά στην μουσούδα και του έκλεισε την αναπνοή για κάτι δευτερόλεπτα και μετά όλα καλά.εκεί που περπατάγαμε έγινε και μάλιστα είπε η η Βαλεντίνα ότι το παθαίνει και η δικιά της και δεν ξέρει τι είναι.και απάντησε η Εμι ότι τα καβαλιέ το κάνουν αυτό και δεν είναι τπτ ανυσηχητικό.(η Εμυ και η Βαλεντίνα είναι ιδιοκτήτες καβαλιέ)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αστα σου λεω εχω χασει πολλες ωρες απο τον υπνο μου με αυτα τα σκυλια. . . :p :D :D

Hopsi μηπως στο κανει αυτο μετα απο παιχνιδι η απο τρεξιμο και τυχαια το βλεπεις εσυ οταν πινει νερο?? Η αφου γυρνας και σε βλεπει και χαιρεται και κανει τις κατσικιες της??

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Και ο Κιλλερ το εκανε αυτο αρκετα συχνα, ειτε οταν επινε πολυ νερο, ειτε οταν με εβλεπε που γυρνουσα σπιτι και εκανε τις κατσικανιες του! Αναστροφη αναπνοη νομιζω λεγεται και δεν ειναι κατι το σοβαρο. Παρ'ολα αυτα καλα θα ηταν να παρεις και την γνωμη του κτηνιατρου...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. με τα κοριτσια ειμαι συνεχως, αντε να λειπω μια ωρα τωρα, δυο το πολυ. Τις παρατηρω συνεχως. Δεν ροχαλιζει εντονα,κι αυτο αν το κεφαλακι της ειναι σε συγκεκριμενη θεση. Ουτε οταν τρωει. το κανει ΜΟΝΟ οταν πινει νερο , κι αυτο οχι παντα βεβαιως. δλδ σε 20 μερες χοντρικα, εχει γινει 4 φορες.
Η Λεηλα ειναι καπως συνεσταλμενη ακομα. Οταν με βλεπει, κουνα ουριτσα και μου τριβεται,Η αλλη πηδαει σαν κατσικι ομως, χεχε! Ειναι διαμαντακι η Λεηλα μωρε μου...Τεσπα, μου εκανε εντυπωση δε που την πρωτη φορα που πηγα να την παρω απ τα πισω ποδια να της κανω κατακορυφο( μπαλαρινα σκετη) πηδηξε απο τα χερια μου αμεσως. Ενω χθες ηρθε τρεχοντας σε μενα, που θα πει οτι μαλλον πνιγεται και οντως τη βοηθα το τουμπα.

Σε κτηνιατρο την εχουμε παει δυο φορες για τσεκαπ κ αιματος ολες, πολυ συντομα απο οταν την πηραμε. Θα παμε κ γι αυτο , επι τουτου δλδ, να ξερω.

Επειδη παντως φοβαμαι οταν θα ειναι μονη της, πχ σημερα που θα φυγω, θατης αφησω λιγο νερακι, ν μην μπορει να πιει με μανια κ μου πνιγει οσο δεν ειμαι σπιτι. Προτιμω να διψασει τρεις ωρες μονη της(ας κανει νανι η ας κατσιασει τα αφτακια του μπεμπε ) παρα να μου παθει κατι ενοσω λειπω..

Κριστιν, το κανει για πολυ ωρα το καψερο μου...μη μου γινει μοβ στο τελος...θα παω να την δει γιατρος. Απλα, να συνεχισω να την φερνω τουμπα οντως;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλά είναι και οι 2 κουκλάρες!!!
Hopsi την μια την υιοθέτησες πρόσφατα αν θυμάμαι καλά ε;; Κοίτα τα πως δέθηκαν τα μικρούλια μωρέεε (Αν μπερδευτηκα σόρυ ;) )
Μπράβο βρε Hopsi να τις χαίρεσαι τις φατσούλες σου!

Επί του θέματος: Τελικά όλα καλά με την μικρή;;

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
για να μην μπερδευομαστε, η Hopsi ειναι η μικρη-μπεμπε-πουλημενο κορμι και η Layla-αντρογυναικο-απατη-η αλλιως η μεγαλη.
να στε καλα παιδια!
γιατρο θα την παμε με την πρωτη ευκαιρια(χρηματικη κυριως) μιας κ δεν εχω σαλιο. Γενικα, ειναι ΨΥΧΟΥΛΑ παιδια η Λεηλα...ειναι απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ..εχει γινει η απολυτη χαδιαρα....αχαχ! Το χρου χρου δεν το κανει συχνα βεβαια, απλα να ξερω μεχρι να γινουν οι εξετασεις κλπ, σωστα κανω κ την γυρναω τουμπα; η μπορω να κανω κ κατι αλλο οχι τοσο ...ανατρεπτικο;;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μικρούλες είναι βρε και οι 2 :)
Για την λέηλα ρώτησα κ εγώ ;)
Φαίνεται πάντως ότι είναι αξιολάτρευτη...Και οι 2 είναι!
Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό, αλλά αφου δεν το κάνει συχνά τώρα είναι σε καλό δρόμο πιστεύω :)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
για να μην μπερδευομαστε, η Hopsi ειναι η μικρη-μπεμπε-πουλημενο κορμι και η Layla-αντρογυναικο-απατη-η αλλιως η μεγαλη.
να στε καλα παιδια!
γιατρο θα την παμε με την πρωτη ευκαιρια(χρηματικη κυριως) μιας κ δεν εχω σαλιο. Γενικα, ειναι ΨΥΧΟΥΛΑ παιδια η Λεηλα...ειναι απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ..εχει γινει η απολυτη χαδιαρα....αχαχ! Το χρου χρου δεν το κανει συχνα βεβαια, απλα να ξερω μεχρι να γινουν οι εξετασεις κλπ, σωστα κανω κ την γυρναω τουμπα; η μπορω να κανω κ κατι αλλο οχι τοσο ...ανατρεπτικο;;
Πουλημένο κορμί ???? :D:D:D

Μην την αφήνεις μωρέ, μια επίσκεψη στο γιατρό δεν είναι τίποτα.... μια σταλιά σάλιο χρειάζεται...
Να σου δώσω εγώ... από το να φτύνω τον Σπούκυ μην τον ματιάσω... :D:D

Σοβαρά τώρα, αν χρειαστεί να την πας στο γιατρό μην το αμελήσεις. Απλά στείλε μου pm.
Μεταξύ μας οι σκυλογονείς πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλον.
Θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα :):)