Λεηλακι: προβλημα με νερο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Ανάστροφο φτέρνισμα είναι μάλλον. Συχνό φαινόμενα στα γαλλικά μπουλτνόγκ - λιγότερο συχνά αλλά συναντάται αρκετά και σε άλλα σκυλιά.
Κλείνεις τα ρουθούνια με το δάχτυλο, αφήνεις 1-2 δευτερόλεπτα και της ανοίγεις το στόμα. Λειοτυργεί περίπου όπως λειτουργεί το κλείσιμο της μύτης που κάνουμε εμείς για να ξεβουλώσουμε τα αυτιά μας.

Oι δικές μου το πάθαιναν το καλοκαίρι πιο συχνά διότι: η μεν μεγάλη έσκαβε τα χώματα με τη μούρη και γινόταν σύχρηστη, η δε μικρή βούταγε το κεφάλι στην πλαστική πισίνα για να βγάλει από τον πάτο ευρήματα όπως φύλλα κλπ.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και μολις της ανοιξεις το στομα βγαζεις και το δαχτυλο απο τα ρουθουνια? Αντε τωρα να σβερκωσω ετσι την Σοκο. . Θα το δοκιμασω παντως αν το ξανακανει για να δω αν θα σταματησει ετσι.

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Και εμεις εχουμε πολυ συχνα αποτομες εισπνοες απτη μυτη σαν να πνιγεται ενα πραμα...
Μιλησα με τον γιατρο και μου ειπε πως το παθαινουν συχνα τα μικροσωμα και πως προκειται για ενα κολλημα που παθαινει στην τραχεια της και μονο με την εγχειρηση μπορει να κοπει καποιο κομματακι που ενοχλει αλλα δεν την κανουν αυτη την εγχειρηση τουλαχιστων εδω γιατι ειναι πολυ δυσκολη και επικυνδινη....
Μονο στα βιβλια μου ειπε γραφουν πως μπορει να πνιγει αν δεν σταματησει αλλα γενικα δεν εχει πεθανει κανενα σκυλακι απο αυτο το πραμα... Απλως λεει θελει να την βγαζω στον καθαρο αερα οταν το παθαινει αν δεν σταματησει...
Και εγω ειμαι πολυ τρομοκρατημενει γιατι το κανει αρκετα συχνα και μερικες φορες εχω φτασει σε σημειο να την σηκωνω στον αερα για να σταματησει....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Και μολις της ανοιξεις το στομα βγαζεις και το δαχτυλο απο τα ρουθουνια? Αντε τωρα να σβερκωσω ετσι την Σοκο. . Θα το δοκιμασω παντως αν το ξανακανει για να δω αν θα σταματησει ετσι.
Ναι, ανοίγεις το στόμα και παίρνεις το χέρι από τα ρουθούνια. Ακούγεται πολύ πιο δύσκολο από όσο είναι στην πραγματικότητα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ωχ, θα το προσπαθησω γιατι το λυπαμαι το καημενακι ετσι οπως κανει, λες και δεν μπορει να αναπνευσει. Το κατα ποσο θα τα καταφερω ειναι αλλο θεμα. . .

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Λοιπον το εκανα αυτο που ειπε η vrmode και επιασε αμεσως! Τελικα ειναι πολυ πιο ευκολο απ' οτι ακουγεται!
Ευχαριστω!!
Μπράβο! Μερικές φορά μπορεί να μην πιάσει με την πρώτη και να χρειαστεί να το κάνεις και δεύτερη και τρίτη φορά. Επίσης μια άλλη εναλλακτική είναι να "χτυπάς" το σκυλί στο μπούστο όπως χτυπάμε κάποιον που βήχει/πνίγεται στην πλάτη. Δεν πιάνει πάντα αλλά έχε το και αυτό υπόψη.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Χτες την Σοκο την επιασε καθως ετρωγε φανταζομαι το επαθε απο την λαιμαργια της. Της το εκανα μια και τις περασε αμεσως!! Σωτηριο ειναι και δεν παει και εμενα πια η ψυχη μου πλεον στην κουλουρη!

Θα εχω υποψη μου και το χτυπημα στο στηθος αν και εχω γινει εξπερ στο αλλο!! Thank you!! :love:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ηταν ενθουσιασμενη που θα ετρωγε (λες και την αφηνω νηστικια) και απο την γρηγοραδα της το επαθε υποθετω. Και παρολαυτα συνεχιζε το φαι. Δεν εδειξε να ενοχλειτε και δεν μου το εχει ξαναπαθει την ωρα που τρωει. Δεν ξερω αν ηταν κατι αλλο παντως με το που εκανα αυτο που ειπες σταματησε και φυσικα ξαναπεσε στο μπωλ!