Λεισμανίαση πεσμένος αιματοκρίτης αυξημένη τιμή νεφρών


Raros

New Member
24 Σεπτεμβρίου 2020
1
0
37
Καλημέρα !
Είμαι καινούργιο μέλος στο Forum .
Eχω ένα σκύλο ράτσας Beagle 6 ετών των υιοθέτησα πρίν ένα χρόνο , τον πήγα σε κτηνίατρο για check up είδε και βιβλιάριο του όπου είδε ότι είχε κάνει το εμβολιο για την λεισμανίαση το 17 οπότε μου είπε ότι δεν χρειάζεται να το ξανα επαναλάβει αρκεί να φοράει το κολάρο του και να του βάζω τις αμπούλες .
Δυστυχώς μετά απο την επιστροφή μου απο τις καλοκαιρινές διακοπές , παρατήρησα οτι το σκυλί ουρούσε μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να τον μαλώνω ,παρόλο που βγαίναμε για βόλτα καθημέρινα κάπου στις 2 ώρες. Μετά απο κάποιο διάστημα ( περίπου 1,5 βδομάδα χοντρικά) παρατήρησα να μου κάνει έντονο τρέμουλο και έτσι τον πηγα απευθείας σε μια κλινική για να τον εξετάσουν .
Τα αποτελέσματα δείξαν χαμηλό αιματοκρίτη 21 και τσιμπημένη τιμή νεφρών 2,46 και τίτλο 1/1600 .
Μου προτείναν απο την κλινική να νοσηλευτεί για 3 μέρες με ορό ώστε να πέσει η κρεατινίνη και να ξεκινήσει το Milteforan . Aφού έμεινε 3 μέρες και ετοιμαζόμουν να τον πάρω πάλι σπίτι ο αιματοκρίτης έπεσε στο 14.5 και η κρεατινίνη ανέβηκε στο 2.76 . Μου είπαν ακόμα και για μετάγγιση πράγμα που δεν χρειάστηκε τελικά γιατί ανέβηκε 1,5 - 2 μονάδες ο αιμοτοκρίτης , αλλα καλό θα ήταν μου είπαν να παραμείνει στην κλινική για να τον ελέγχουν και να του ξεκινήσουν την αγωγή όσο πιο γρήγορα γίνεται .
Ο σκύλος συνολικά έμεινε 10 μέρες νοσηλεία με ορό και τα αποτελέσματα έμειναν σταθερά δηλαδή ο αιματοκρίτης ανέβηκε στο 18 - 20 και η τιμή κρεατινίνης στο 2 . 60 και έτσι τον πηρα σπίτι προχθές .
Γενικά απο την κλινική όλες τις μέρες νοσηλείας μου λέγαν οτι είναι ορεξάτος και τρώει και ότι έχει μια καλή κλινική εικόνα πράγμα που διαπίστωνα και εγώ καθημέρινα που πήγαινα και τον έβγαζα βόλτα.
Οταν επέστρεψε προχθές στο σπίτι τον έβλεπα πάρα πολύ υποτονικό κυριολεκτικά σερνόταν είχε τρέμουλο και ήταν σε ενα μόνιμο λήθαργο . Εκανα λίγο υπομονή του έδωσα την αγωγή που μου γράψανε με τα χίλια ζόρια καθώς το σκυλί δεν είχε καθόλου όρεξη να φάει αλλά δεν μου άρεσε η εικόνα του και τον ξαναπήγα στην κλινική για να του κάνουν εκτάκτως αιματολογικές . Η αιματολογικές έδειξαν αιματοκρίτη στο 17.9 ( σταθερό) αλλά ανέβασε πυρετό 40 και του κάναν ένεση αντιπυρετικού . Μου είπαν αν δω οτι δεν καλυτερεύει να τον ξαναφέρω το βράδυ να τον θερμομετρήσουνε πράγμα και που έκανα με την θερμοκρασία του να είναι το βράδυ στο 40.3 .Πηρα την απόφαση να τον αφήσω άλλη μια μέρα και σήμερα που πήγα μου είπαν οτι έπεσε στο 39.5 και θα του ξαναδώσουν αντιπυρετικό το μεσημέρι .
Σκέφτομαι να τον πάρω σήμερα και να τον έχω σπίτι για να το παλέψω μόνος μου και να μην ταλαιπωρείτε και αυτός με τα πήγαινε έλα σε κλινικές . Αυτο που με προβλιματίζει είναι ότι παρά τον χρόνο νοσηλείας του ουσιαστικά δεν έχει δείξει κάποιο ουσιαστικό σημάδι βελτίωσης όσν αφορά τις τιμές του . Με έναν γιατρό που μιλήσα εκτός κλινικής μου είπε ότι φοβάται μήπως έχει καταστραφεί το νεφρό του και μου είπε να κάνω μια εξέταση UPC για να δούμε την τιμή της αλλά και να κάνουμε μετάγγιση .

Οποιαδήποτε συμβουλή ή εάν κάποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία θα ήθελα την γνώμη του και την βοηθεία του

Κλείνοντας η αγωγή του είναι hemovet .reval και zylapour και το milteforan .

Ευχαριστώ