Λεισμανιαση

Antonis.hunt

New Member
6 Ιουνίου 2018
3
0
42
Καλησπέρα σε ολους.διαγνωστηκε ο σκυλος μου με λεισμανια και τίτλο 1/1600.ο σκυλος φαίνεται υγιέστατος με όρεξη για φαγητό και κυνήγι.με λίγα λογια όπως ήταν πάντα είναι και τωρα,πέρα από μια ελαχιστη θαμπαδα στο τριχωμα του.οι προκαθορισμένες ετήσιες εξετάσεις εδειξαν αλλά πραγματα όμως.η κρεατινίνη του είναι ανεβασμένη 1,48 με τιμές αναφορας από 0,5-1,4 και το αζωάζ ουρίας στο 61,5 με τιμές αναφοράς από 10-32.μπορει καποιος να μου σχολιάσει τις τιμες αυτες???εννοειται πως έχω ξεκινήσει θεραπεία.ευχαριστω.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Τι θεραπεία ξεκινήσατε και που ζει ο σκύλος? Προφυλάξεις παίρνεις, με αμπούλες, κολάρο, και σιτρονέλα το απόγευμα? Το 1/1600 δεν είναι τραγικό. Τόσο είχε κι ο δικός μου σκύλος όταν τον βρήκαμε (περίπου 6 χρονών) και έφτασε στο 1/50 τα 2 τελευταία του χρόνια. Έζησε όσο του ήταν γραφτό, τον υπολογίζαμε περίπου 12 χρονών όταν πέθανε.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
καλησπερα φιλε.
Αν κρινει ο γιατρος οτι ειναι (που δεν φαινονται να ειναι πολυ) πειραγμενα τα νεφρα πατε μονο σε μιλτεφοραν.Αλλιως ενεσεις antishmania με ρισκο μην πειραχτουν κ αλλο τα νεφρα σε σχεση με το μιλτεφοραν που ειναι πιο ελαφρυ αλλα λιγοτερο αποτελεσματικο. Eννοειται ξεκινας ζυλαπουρ κ καποιο συμπληρωμα για τα νεφρα οπως το pronefra ή renalvet
Αιματολογικες κανατε?
Ολα αυτα σε συνεννοηση με το γιατρο σου.
Εννοειται δεν ηρθε το τελος του κοσμου,κ μενα ο δικος μου ειναι με 1/1600 κανα χρονο σχεδον κ τα παει καλα.

Antonis.hunt

New Member
6 Ιουνίου 2018
3
0
42
Τι θεραπεία ξεκινήσατε και που ζει ο σκύλος? Προφυλάξεις παίρνεις, με αμπούλες, κολάρο, και σιτρονέλα το απόγευμα? Το 1/1600 δεν είναι τραγικό. Τόσο είχε κι ο δικός μου σκύλος όταν τον βρήκαμε (περίπου 6 χρονών) και έφτασε στο 1/50 τα 2 τελευταία του χρόνια. Έζησε όσο του ήταν γραφτό, τον υπολογίζαμε περίπου 12 χρονών όταν πέθανε.
Όλα μα όλα προβλεπομενα.σπιτακι αποπαρασσιτωση λουρια scallibor εμβολιασμος στην ώρα του σε όλα μου τα σκυλιά συνεπής.τωρα πως προηλθε χτυπαω το κεφάλι μου.ειμαστε και σε υψόμετρο 1200 με τις βολτες και τις εξόδους τακτικά.και μένα 6 χρονων ειναι και είναι πολύ μικρος ακόμα για να υποφευπο ετσι.για τα νεφρά κάτι??

Antonis.hunt

New Member
6 Ιουνίου 2018
3
0
42
καλησπερα φιλε.
Αν κρινει ο γιατρος οτι ειναι (που δεν φαινονται να ειναι πολυ) πειραγμενα τα νεφρα πατε μονο σε μιλτεφοραν.Αλλιως ενεσεις antishmania με ρισκο μην πειραχτουν κ αλλο τα νεφρα σε σχεση με το μιλτεφοραν που ειναι πιο ελαφρυ αλλα λιγοτερο αποτελεσματικο. Eννοειται ξεκινας ζυλαπουρ κ καποιο συμπληρωμα για τα νεφρα οπως το pronefra ή renalvet
Αιματολογικες κανατε?
Ολα αυτα σε συνεννοηση με το γιατρο σου.
Εννοειται δεν ηρθε το τελος του κοσμου,κ μενα ο δικος μου ειναι με 1/1600 κανα χρονο σχεδον κ τα παει καλα.
Εκανα και θα κάνω πάλι σε ένα μηνα.θα τον παρακολουθω πολύ συχνά.για τα νεφρα υπάρχει κάποια ειδική εξέταση??ξερετε?το σκυλί είναι πρωταθλητής και οι αντοχες και απαιτήσεις αυξημενες.μηπως πρέπει να περιορισω τις εξοδους?? ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σας.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Καταρχάς μην βαράς το κεφάλι σου γιατί δεν έχει νόημα. Κι εγώ την έλουζα τη δικιά μου με σιτρονέλες, και να τα σκαλιμπορ και να οι αμπουλες, και στον τέταρτο όροφο μένω όπου θεωρητικά φτάνει πιο δύσκολα η σκνίπα, αλλά το >1600 το αρπάξαμε.

Θεωρώ ότι πρέπει - πριν ξεκινήσεις τη θεραπεία - οπωσδήποτε να ξανακάνεις εξέταση για να διπλοτσεκάρεις τον τίτλο, σε άλλο εργαστήριο όμως, ιδανικά αν μπορείς και στο παστέρ. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα και η μόνη επιλογή είναι το ίδιο εργαστήριο, δίνεις άλλο όνομα ιδιοκτήτη και σκύλου σε συνενόηση και με το γιατρό σου.

Για τη θεραπεία ισχύει ό,τι έγραψαν παραπάνω- μιλτεφοράν αν είναι πειραγμένα νεφρά και συκώτι, ενώ και ενέσεις (γκλυκαντίμ έκανα εγώ) αν όλα είναι οκ (με τις ενέσεις κάνεις υποχρεωτικά και μία φορά τη βδομάδα εξετάσεις σε νεφρά/συκώτι, είναι αποτελεσματική θεραπεία αλλά ταυτόχρονα πολύ βαριά).

Ξεκούρασε το σκύλο, να είναι πιο χαλαρός και μην τον εξαντλείς. Το καλαζάρ όπως και άλλες ασθένειες ταλαιπωρούν και ρίχνουν τον οργανισμό - ενώ και η ίδια η θεραπεία τον καταπονεί.

• Like
Reactions: Nizinny

Sofiades

Member
10 Δεκεμβρίου 2018
7
1
30
Καλησπέρα σε όλους!
Πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι ο σκύλος μας έχει καλαζαρ 1/3200. Είναι μικρόσωμος, 7 κιλά. Έχει εμφανίσει δερματικα και αρθριτικα προβλήματα. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι έχει επηρεαστεί το συκώτι του και το ηπαρ αλλά ευτυχώς όχι τα νεφρά. Ο γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε θεραπεία με μιλτεφοραν για 30 μέρες. Μας χρέωσε 150 ευρώ τα 30mg μιλτεφοραν το οποίο από όσα διάβασα είναι φθηνότερο. Προσπαθώ να το ψάξω όσο περισσότερο μπορώ και σήμερα πήρα μια γνώμη από 2ο γιατρό ο οποίος θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η χορήγηση ζιλαπουρ ταυτόχρονα με το μιλτεφοραν το οποίο ο δικός μας γιατρός δεν το ανέφερε καν. Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει θεραπεία χωρίς τη χρήση ζιλαπουρ τις πρώτες 30 μέρες ;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Καλησπέρα σε όλους!
Πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι ο σκύλος μας έχει καλαζαρ 1/3200. Είναι μικρόσωμος, 7 κιλά. Έχει εμφανίσει δερματικα και αρθριτικα προβλήματα. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι έχει επηρεαστεί το συκώτι του και το ηπαρ αλλά ευτυχώς όχι τα νεφρά. Ο γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε θεραπεία με μιλτεφοραν για 30 μέρες. Μας χρέωσε 150 ευρώ τα 30mg μιλτεφοραν το οποίο από όσα διάβασα είναι φθηνότερο. Προσπαθώ να το ψάξω όσο περισσότερο μπορώ και σήμερα πήρα μια γνώμη από 2ο γιατρό ο οποίος θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η χορήγηση ζιλαπουρ ταυτόχρονα με το μιλτεφοραν το οποίο ο δικός μας γιατρός δεν το ανέφερε καν. Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει θεραπεία χωρίς τη χρήση ζιλαπουρ τις πρώτες 30 μέρες ;
Τα ζιλαπουρ τα παίρνουν όλα τα σκυλιά με διαγνωσμένη λεισμανίαση ακόμη και τα ύποπτα για λεισμανίαση κάποιες φορές. Εμείς δίναμε παράλληλα και τα ζιλαπουρ όσο έκανε τη θεραπεία με μιλτεφοραν. Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις τη συμβουλή του δεύτερου γιατρού.

Περαστικά σας και μην το βάζεις κάτω. Ο σκύλος μας έζησε περίπου ως τα 12 του ενώ τον βρήκαμε στο δρόμο 6-7 χρονών ήδη με λεισμανίαση. Καταφέραμε να φτάσουμε τον τίτλο αντισωμάτων στο 1/50.

Sofiades

Member
10 Δεκεμβρίου 2018
7
1
30
Τα ζιλαπουρ τα παίρνουν όλα τα σκυλιά με διαγνωσμένη λεισμανίαση ακόμη και τα ύποπτα για λεισμανίαση κάποιες φορές. Εμείς δίναμε παράλληλα και τα ζιλαπουρ όσο έκανε τη θεραπεία με μιλτεφοραν. Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις τη συμβουλή του δεύτερου γιατρού.

Περαστικά σας και μην το βάζεις κάτω. Ο σκύλος μας έζησε περίπου ως τα 12 του ενώ τον βρήκαμε στο δρόμο 6-7 χρονών ήδη με λεισμανίαση. Καταφέραμε να φτάσουμε τον τίτλο αντισωμάτων στο 1/50.
Ευχαριστώ πάρα πολύ και συγνώμη για τα τριπλά ποστ αλλά είμαι καινουργια στο γκρουπ και βρίσκομαι σε μια σύγχυση λόγω της ασθένειας του σκυλάκου.
Ναι από αυτά που έχω διαβάσει όλοι δίνουν και ζιλαπουρ στο σκύλο. Θα το συζητήσω πάλι με τον 1ο γιατρό,γιατί ειναι αυτός που τον παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια, και αναλόγως θα πράξω.
Χαίρομαι για το δικό σας σκυλάκι, μακάρι να τα καταφέρουμε και εμείς!

• Like
Reactions: Nizinny