Ληγμένα Αποξηραμένα Κοκαλάκια


Pal

Active Member
5 Μαϊου 2009
33
0
Παλαιότερα μικρή ορισμένες φορές έκανε διάρροιες και έμετους άλλα η τροφή της ήταν πολύ συγκεκριμένη έτρωγε μονό σκέτη ξηρά αργότερα για κάποιο διάστημα είχαμε και ένα δεύτερο σκυλί στο σπίτι ο οποίος άρχισε και αυτός τα ίδια και πολύ χειρότερα (έκανε δυάρια και έβγαζε και λίγο αίμα) τότε πονηρεύτηκα πιο πολύ!!! Τελικά ανακάλυψα ότι αιτία για όλα αυτά ήταν έπαιρνα κοκαλάκια για τα δόντια χυμά χωρίς συσκευασία (με αεροστεγώς ημερομηνία λήξης) αργότερα μου είπε κάποιος κτηνίατρος ότι μαγαζιά που έχουν έτσι και αλλιώς μεγάλη κατανάλωση αγοράζουν με ψεύτικα χαρτιά (και αυτά :mad:) και πολύ πιο φτηνά ληγμένα μονό ανοίγουν τις συσκευασίες και ανανεώνουν τα δήθεν χυμά πολλές φορές αυτά που είναι κάτω κάτω ίσως να έχουν λήξει χρονιά ολόκληρα και πολλά περιστατικά δηλητηριάσεων γαστρεντερίτιδες κτλ προέρχονται από αυτά!!! Το θέμα είναι ότι εγώ έτυχε και παρατήρησα ότι είχανε μασουλήσει κάποιο κόκαλο πριν, υποψιάστηκα και ρώτησα? Ποτέ δεν πήγε ο νους μου πιο πριν ότι μπορεί να φταίνε τα κοκαλάκια!!! Τελικά από τότε που άρχισα να αγοράζω μόνο συσκευασμένα σταμάτησαν τέτοια περιστατικά και δεν έχει ευαίσθητο στομάχι η κάτι τέτοιο όπως νόμιζα αρχικά!!!

Όλα αυτά τα γραφώ γιατί διάβασα ένα παλαιότερο topic που μου θύμισε εκείνες τις μέρες αλλά είχε και θλιβερό για το σκυλάκι τέλος!!! Τότε είδη διαβάζαμε συζητούσαμε και από την αρχή προσπαθούσαμε να δωσουμε,100% ότι καλύτερο για την μικρή!!! Ακόμα και τα σκυλομπισκοτα της είδη είχαμε αρχίσει και τα κάναμε homemade για να μειώσουμε στην διατροφή της τα συντηρητικά και να έχουν καλύτερα υλικά! Σε καμιά περίπτωση και ποτέ δεν της πήρα αυτά τα χύμα κοκαλάκια για να γλιτώσω 3-6-10 ευρώ διάφορα άπλα εκεί που ψωνίζαμε τύχαινε να περνούμε και από αυτά!!! Ενώ είδη ήξερα τις περισσότερες παγίδες (αγορά, τροφές, κτηνίατρους κτλ) αλλά (τελείως χαζά:dohh:) ποτέ δεν τα συνδύασα αλλά ούτε είχα ακούσει κάτι ώστε να προσέξω ακόμα και αυτά τα κοκαλάκια και πόση ζημιά μπορούν να προκαλέσουν, ειδικά στην χωρά μας που οι έλεγχοι διαρκούν μέχρι να πέσει ένα λάδωμα!!!!

Με όλα αυτά θέλω να τονίσω ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και εκεί γιατί σπάνια θα ακουστεί σε σκύλοσυζητήσεις που αφορούν τροφές ή τέτοιου είδους συμπτώματα ή ασθένειες αλλά είναι και αυτό υπαρκτό!!! Ξέρω ότι ήτανε καθαρά λάθος μου και με είχε στενοχωρήσει πολύ που την πάτησα και μετά έμαθα αλλά ξέρω επίσης ότι φαίνονται αθώα επειδή είναι αποξηραμένα (και σπάνια ακούς για αυτά) στα κουτιά τους άφθονα, όμορφα και σκεφτόμαστε ότι είναι η χαρά του σκυλιού μας να ήταν και αυτός μέσα στην κουτά και τα αγοράζουμε χωρίς να τα υποψιαστούμε και αυτά από την αρχή και να μάθουμε τι κρύβουν!!!