Λυσμανείαση-μεταδοτική;

Spiros.G

Member
16 Οκτωβρίου 2011
16
0
τωρα τα χριστουγεννα θα παω στο πατρικο μου και εκει ο σκυλος μας εχει λυσμανειαση,οι γονεις μου του κανουν κανονικα τη θεραπεια και παει καλυτερα!
θα μπορεσω να παρω το κουταβακι μου εκει η καλο θα ηταν να μεινει μακρια?του εχω κανει μονο τα δυο πρωτα εμβολια!(ξερω οτι μπορει να κολλησει μονο απο σκνιπα αλλα και παλι φοβαμαι..)

περιμενω απαντησεις σας,ευχαριστω!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν ο μεγάλος είναι πλήρως εμβολιασμένος και δεν έχει εξωπαράσσιτα (ψύλλους, τσιμπούρια κλπ) δεν βλέπω το λόγο να μην έρθουν σε επαφή.

Έτσι κι αλλιώς να είσαι προσεκτικός όμως με τις βόλτες του κουταβιού σου αφού δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του!

Spiros.G

Member
16 Οκτωβρίου 2011
16
0
Είναι περιπου 3 μηνων και δεν τον εχουμε βγαλει ακομα βολτα για αυτο τον λογο!ο μεγαλος σκυλος μας γενικα ειναι καθαρος,αλλα επειδη μενουμε επαρχεια εχουμε στον κηπο και πολλα αδεσποτα γατακια..μαλλον δεν θα πρεπει να τον βγαλω καθολου εξω!πανικος θα γινει ο ρουντι μεσα και ο τζακ απ'εξω θα κλαιει!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όσον αφορά την την λεϊσμανίαση όχι δεν μπορεί να μεταδοθεί από σκύλο σε σκύλο άμεσα παρά μόνο μέσω σκνίπας (Φλεβοτόμος) η οποία πρέπει να είναι φορέας της ασθένειας που ή ίδια μολύνθηκε κάποια στιγμή από κάποιον άλλον σκύλο.

Σκύλος με σκύλο (άμεσα)δεν μεταδίδουν την λεϊσμανίαση.

Τώρα το κατά πόσο είναι επιτρεπτό στο δεύτερο εμβόλιο να δει άλλα σκυλιά, εδώ υπάρχουν πολλές σχολές αλλά εσύ θα κάνεις ότι σου υποδείξει ο γιατρός σου.