ΜΑΛΤΕΖ-ΣΙΧ ΤΖΟΥ


stavstath

Member
5 Ιουλίου 2006
12
0
Γεια σας!Καταρχήν πρέπει να σας πώ ποσο χαρούμενη είμαι που θα μπορώ να συζητάω τις απορίες μου με άλλους ζωοφιλους!
Εχω ένα σκυλάκι,απο μαμά μαλτέζ και μπαμπα σιχ τζου,3 μηνών και με στοιχεία μόνο σιχ τζου,ασπρομαυρος,ένας κούκλος!
Είναι πολύ καλός,μόνο με τα δαγκώματα έχουμε ένα προβληματάκι αλλά τον δικαιολογώ αφού βγάζει δοντάκια
Τις τελευταίες μέρες έχει το τριχωμα του μια περιεργη μυρωδια,διαφορετική και σίγουρα όχι καλή.Τον έκανα μπανάκι αλλά επανήλθε η μυρωδιά.Σκέφτηκα μήπως οφείλεται στην αλλαγή νερού αφου τις τελευταιες μέρες είμασταν διακοπές σε άλλο μερος και μόλις επιστρεψαμε.Μήπως έχετε εσείς καμια ιδεα για το που οφείλεται;
 


dimitris21

Member
20 Ιουνίου 2006
20
0
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Καλωσόρισες αρχικά!

Στο θέμα που ρωτάς και με βάση τα στοιχεία που δίνεις θα σου πω ότι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει κάποιος νέος ιδιοκτήτης σκύλου είναι το συχνό μπάνιο. Το ίδιο έκανα και εγώ. Κάθε σαββατοκύριακο μπάνιο και μετά από 2-3 μέρες η έντονη μυρωδιά δήλωνε πάλι παρών. Μέχρι που ένας (φίλος πλέον) κτηνίατρος μου εξήγησε πόσο λάθος ήταν αυτό που έκανα. Τα σκυλιά βγάζουν μια ουσία από το δέρμα τους η οποία προστατεύει το δέρμα και φροντίζει το τρίχωμα. Με το συχνό μπάνιο δεν αφήνουμε την ουσία αυτή να κάνει τη δουλειά της, γιατί συνέχεια την αφαιρούμε. Ένα από τα δυσάρεστα αποτελέσματα είναι και η δυσοσμία. Αυτό που χρειάζεται είναι καλό βούρτσισμα, τοπικό καθάρισμα όταν χρειάζεται και μπάνιο το πολύ 3-4 φορές το χρόνο. Η μόνη απόδειξη που έχω για όλα αυτά είναι η κατάσταση της Ηρας που από τότε δεν μυρίζει και το τρίχωμά της λάμπει.

Για δες, μήπως κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος?
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Να σου ζήσει το κουταβάκι σου !
Δεν νομίζω ότι το νερό έχει σχέση με την περίεργη μυρωδιά του τριχώματος, μπορεί να φταίει σαμπουάν που τον κάνης μπάνιο, μήπως εμφανίστηκε πιτυρίδα ?
Μπορεί το σκυλάκι να έπιασε μύκητες, για αυτό όταν να πάτε στο κτηνίατρο καλό είναι να το αναφέρεις. Για τα δαγκωματάκια (που είναι φυσιολογικά σε τέτοια ηλικία σκυλού) ιδανικά είναι τα κοκαλάκια (από pet shop) και διάφορα παιχνίδια για να ξεσπάει και να εκτονώνετε απάνω σε αυτά.
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Δημήτρη σύμφωνο μαζί σου για το μπάνιο να γίνετε μόνο όταν πρέπει – 3, 4 φορές το χρόνο. Στην περίπτωση ώμος που το τρίχωμα είναι πόλη κοντό και μονό, σκόνη και βρόμια περνάνε κατευθείαν απάνω στο δέρμα και είναι δύσκολο να φύγουν μα βούρτσισμα και με απλό καθάρισμα με υγρή πετσέτα. Για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν κτηνιατρικά σαμπουάν για συχνό λούσιμο που το προστατευτικό στρώμα του δέρματος αναπαράγετε πολύ γρήγορα, εγώ στα σκυλιά μου κάνω μπάνιο αναγκαστικά κάθε μήνα με σαμπουάν για συχνή χρίση και το τρίχωμα τους είναι άψογο :mrgreen:
 


S

SwkDoG

Guest
Προσωπικά πιστεύω πως 1 φορά το μήνα είναι το συχνότερο που πρέπει να κάνουμε το σκύλο μας μπάνιο (με σαμπουάν,κλπ.) αλλά ιδανική συχνότητα θεωρώ το 3-4 φορές το χρόνο.
 


stavstath

Member
5 Ιουλίου 2006
12
0
Δημήτρη θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα τον αφήσω στην ησυχία του χωρίς μπάνιο-έτσι κ αλλιώς δεν ήταν το καλυτερο του!-.Ομως πόσο θα χρειαστεί για να επανέλθει στο φυσιολογικό η μυρωδια του;Βοηθάει το ρύζι με λίγο σπορέλαιο για να επανέλθει η υγρασία στο δέρμα του;Ετσι εχω διαβάσε.Δευτέρα έχουμε εμβόλιο στο κτηνίατρο και θα τον ρωτήσω με την ευκαιρία μήπωε εντοπίσει αυτός κάτι άλλο.Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
 


20 Ιουνίου 2006
15
0
Καλωσόρισες. Αν κάνεις αυτό που λέει ο Δημήτρης, θα γλυτώσει το κουτάβι και εσύ από την μυρωδιά. Δώσε λίγο χρόνο κ όλα θα πάνε καλά. :arrow:
 


stavstath

Member
5 Ιουλίου 2006
12
0
Γειά σας και χρόνια πολλά!
Τελικά προφανώς εφταιγε η τροφή που του έδινα, γιατί απο την στιγμή που αλλάξαμε ( αλλη μάρκα και οχι πια για κουτάβια) κατευθείαν εξαφανίστηκε η μυρωδιά! Έχω να τον κάνω μπάνιο ένα μήνα (μόνο τοπικά τον πλένω)και δεν μυρίζει καθόλου!
Πώς σας φαίνεται αυτό?
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
χεχεχε..πολυ καλο...και αργοτερα να τον κανεις δεν χαθηκε ο κοσμος,,,,,συχνο βουρτσισμα...ναι!!!!
 


S

SwkDoG

Guest
Μας φαίνετε...φυσιολογικό και συνέχισε την καλή δουλειά!... :)

Μπανάκι κατά Μάρτιο μεριά θα 'ναι μια χαρά...να ζεστάνει και ο καιρός (δεν κάνω χιούμορ...).

Καλές γιορτές!!... :D
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
μπραβο πολυ ωραια!
εγω απο τον αυγουστο εχω να τον κανω.
παλι καλα που τα καταφερες με την τροφη, γιατι εγω μεχρι ιουλιο που εδινα μια σχετικα καλη ξηρα τροφη, 10 περιπου μερες μετα το μπανιο το παιδι ηταν μες στη μπιχλα παλι :p :p :p :p
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μήπως είναι εύκολο να μας πεις ποιά τροφή έδινες πριν και ποιά δίνεις τώρα? Ίσως τα αποτελέσματα διαφέρουν από σκύλο σε σκύλο, αλλά μπορεί να βοηθήσει και άλλους με το ίδιο πρόβλημα (φοβάμαι ότι μάλλον είμαι μια από αυτούς :roll: )
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf