ΜΗ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΤΕ!!!


ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Πριν 4-5 μερες ξεκινησα να βαζω υγρο αντισιπτικο στα αυτακια του Φοιβου. Η κτηνιατρος ειπε να του βαζω 5-6 σταγονες σε καθε αυτι και μετα με μια μπατονετα να καθαριζω τα κακαδια που εχουν πιασει μεσα τα αυτια -μαλλον απο την ψωρα-.
καθε φορα που του κανω λοιπον την παραπανω διαδικασια μου περνει ολο και περισσοτερο χρονο. Χθες εφτασα την 1 ωρα και 1 τεταρτο για να κανω τα παραπανω που αν με αφησει δεν ειναι παραπανω απο 5 λεπτα. στα ενδιαμεσο τον χαιδευω συνεχεια για να τον ηρεμησω. Μονο αν κουραστει πολυ και μονο τοτε με αφηνει.
Ειμαι σιγουρη οτι δεν τον ποναω μιας και το κανω παρα πολυ απαλα.
Απο τοτε λοιπον δεν με αφηνει να του σκουπισω ουτε τα ποδαρακια. με το ζορι, τον κυνηγαω για να του τα ακουμπισω απαλα με ενα μωρομαντηλο.

Η κτηνιατρος λεει οτι πρεπει να μαθει να καθεται να τον φροντιζω γιατι αν μεγαλωσει μπορει να εχω σοβαρο προβλημα. Ναι, αλλα πως???
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
609
2
Athens
Και η δικιά μου όταν ήτανε κουτάβι και είχαμε κάποιο πρόβλημα στα αυτιά δεν της άρεσε καθόλου η διαδικασία με της σταγόνες. Της έβαζα φίμωτρο για να βάλω το φάρμακο στο αυτάκι και έτσι ήτανε ok., επειδή με το φίμωτρο περίμενε με υπομονή – και όχι χορεύοντας – πότε να της το βγάλω. Την ίδια δουλεία κάνουμε όταν της κόβω τα νύχια – φίμωτρο, τσακ-μπαμ pedicure και τελείωσε . :D
 


leon

Member
29 Μαρτίου 2007
9
0
προφανώς το σκυλάκι δεν έχει συνηθίσει την διαδικασία,φοβάται οτι θα πονέσει και προσπαθεί να ξεφύγει.Προσπάθησε να τον ακινητοποιήσεις ήρεμα και να συνδιάσεις την διαδικασία με χάδια και επαίνους .Σιγά-σιγά θα συνηθίσει και δεν θα έχεις πρόβλημα.θα σε βοηθήσει και το καθημερινό βούρτσισμα του σκύλου το οποίο είναι παρόμοια διαδικασία.Ωστόσο εαν ο Φοιβος σου ξεφύγει ΜΗΝ τον κυνηγάς,και μετατρέπεις την κατάσταση σε διασεδαστικό παιχνίδι.Περίμενε λίγη ώρα και ξαναπροσπάθησε πιο αποφασιστικά.
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
ΦΟΙΒΟΣ θα σε βοηθούσε ίσως να αρχίσεις μια άσκηση. Κάθισε στα γόνατα και βάλε το σκυλάκι σου να κάτσει ανάμεσα στα πόδια σου, κράτησέ το εκεί όσο περισσότερο μπορείς μόνο για να το χαιδέψεις και να του δώσεις λιχουδιές ή ακόμα και να το ταίσεις το φαγητό του. Όσο θα κάθετε ήσυχο χάιδεψε τα αυτιά του, σήκωσέ τα, δες μέσα αλλά μη βάλεις φάρμακο ούτε να τα καθαρίσεις. Αφού κάνεις την παραπάνω άσκηση αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και δεις ότι πλέον αρχίζει να σου έχει εμπιστοσύνη προσπάθησε να ρίξεις λίγο φάρμακο και χρησιμοποίησε μπάμπακι και το δάκτυλό σου για να το καθαρίσεις αντί για την μπατονέτα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3