ΜΠΑ ΑΘ-Η ράτσα


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Τα ΜΠΑ ΑΘ είναι μια εξαιρετικά πολυσυναντώμενη ράτσα.Σημαίνει ΜΠΑ σταρδο ΑΘηνών και έχει τις ρίζες της πολλά χρόνια πριν,ίσως και στην προ-δημάρχου Αβραμόπουλου εποχή...(χι χι χι) :st

Αιτία δημιουργίας της ήταν κυρίως η εθελοντική ευγενής εγκατάλλειψη οικόσιτων ζώων στους δρόμους,για σοβαρότατους οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους,όπως
-μεγάλωσε πολύ
-άναχώρηση για διακοπές
-αναχώρηση για σπουδές
-μετάνοια αγοράς/ήταν Χριστουγεννιάτικο δώρο
κ.α.

Αποτελούν σκυλιά ιδιαίτερα αγαπητά σε ανθρώπους που δείχνουν μια ευαισθησία προς όλα τα πλάσματα άσχετου προελευσης ενώ ταυτόχρονα αποτελούν παρεξηγημένη ράτσα,καθότι πολύ τα λένε ''ημίαιμα''.Οχι,έχει διαπιστωθεί από κορυφαίους ομίλους ότι τα ΜΠΑ ΑΘ αποτελούν υπέροχα δείγματα της χώρας μας και του μεσογειακού κλίματος.
Αλλωστε γι αυτό πολλοί ιδιοκτήτες τους,τα ζευγαρώνουν με σκοπό τη διαιώνιση αυτής της υπέροχης ράτσας-φάτσας.

Μικρό πρόβλημα αποτελεί ο υπερ πληθυσμός τους στους δρόμους της Αθήνας-για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω- αλλά λύνεται εύκολα με
-περισσυλογές/ευθανασίες
-φόλες/δηλητηριασμούς
-κακοποίησεις μέχρι θανάτου

Χρώματα:όλοι οι συνδυασμοί είναι αποδεκτοί-όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο
Υψος:από 10 εκατοστά ως και 55,τα πάντα αποδεκτά
Βάρος:προτιμούνται τα κοκαλιάρικα και ταλαιπωρημένα,κάτω των 20 κιλών,με ψώρα και τσιμπούρια,ενώ πρόσθετο προσόν αποτελούν οι ασθένειες όπως καλαζάρ και ερλχίωση.Ανω των 30 κιλών θεωρούνται καλοζΩίσμένα και καλύτερα να τους ρίχνονται φόλες.

Χαρακτήρας:απλά υπέροχος.Αυτό ίσως είναι που τα κάνει μισητά σε ορισμένους.Καλοσυνάτα,γλυκά,παιχνιδιάρικα,αγαπησιάρικα ενώ κάποια και φύλακες! ,όμορφα,τσαχπίνικα,ζωηρά και πιστά...Μοναδικά χαρακτηριστικά,για τα οποία γίνεται κάθε προσπάθεια να εξαλειφθούν από εχθρούς της ράτσας,οι οποίοι κλοτσώντας τα και ριχνωντας πέτρες προσπαθούν να τα κάνουν κακά όσο και οι ίδιοι.

Απαγορεύεται δια ροπαλου η στείρωση τους καθώς κινδυνεύουν με εξαφάνιση!Οι παραβάτες τιμωρούνται από τον ΜΠΑ ΑΘ οδιλικό όμιλο Ελλάδος.Πρέπει να γίνουν γονείς,να νιώσουν τη χαρά της μητρότητας & της πατρότητας αντίστοιχα.Οσο περισσότερα κουτάβια και αν κάνουν,τόσο το καλύτερο.

Πιθανά σημεία εύρεσης τους:σκουπιδοντενεκέδες,χωματερές,στενάκια,κούτες,πεζοδρόμια,δεμένα σε κολώνες,ορεινές περιοχές-από καλούς συμπολίτες μας.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΜΠΑ ΑΘ
Τα ΜΠΑ ΑΘ δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας.
Είναι επιλογή μας αν θα τα ταϊζουμε και θα τους δίνουμε νερό.Επίσης,για τη δική μας υγεία καλό θα ήταν να εμβολιάζονται,άλλά αν τα διατηρούμε σε κήπο-ταράτσα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Σημαντικό:τα ΜΠΑ ΑΘ είναι σκυλιά ιδιαιτέρως φιλελεύθερα.Το καλύτερο τους είναι να ναι στο οικόπεδο που διαθέτουμε εκτός Αθηνών και πηγαίνουμε 1 φορά το μήνα ή στη ταράτσα,όπου δεν έχουν καμία επαφή με μας-μην ξεχνάμε ότι ο σκύλος ήταν αγριο ζώο,που ζούσε σε αγέλες.Τι δουλειά έχει στο σπίτι,πάνω στο καναπε???

Χρησιμότητα:Ανάλογα με το μέγεθος τους και το χαρακτήρα τους χρησιμοποιούνται και αντιστοιχα.Πχ τα μικρόσωμα αποτελούν Δώρο για τα παιδιά μας(μέχρι να το βαρεθούν,μετά βλέπουμε) ενώ τα μεγαλόσωμα,με στοιχεία από λυκόσκυλο για παράδειγμα γίνονται άριστοι φύλακες με λίγη και αποτελεσματική εκπαίδευση:ξύλο,δεσιμο με τις ωρες χωρίς φαγητό και όχι χάδια.

Αν μετανιώσετε...


Αν μετανιώσετε την υιοθεσία ενός ΜΠΑ ΑΘ η λύση είναι απλή.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ(θα σας κατσαδιάσουν) Ή ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ(ξέρει τα μέρη και θα μπορέσει να επιβιώσει).ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
Συνήθως λόγω αγάπης και πίστης γυρνούν πίσω,οπότε τότε το καταβρέχετε με το λάστιχο και θα φύγει κάποια στιγμή έξω απ το σπίτι σας.
Αν το πρόβλημα επιμένει,το θανατώνετε και το πετάτε στο βουνό,δεμένο χειροπόδαρα.

Ακολουθούν φωτογραφίες.ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ. :!:



Koυτάβια ΜΠΑ ΑΘ σε πρότυπο,υπερσύγχρονο εκτροφείο στη Σερβία


κουτάβι ΜΠΑ ΑΘ ,σπάνιο,γεμάτο τσιμπούρια,στην Ελλάδα,λίγο πριν τους Ολυμπιακούς 2004.


υγιέστατη θηλυκιά ΜΠΑ ΑΘ σε καταφύγιο ΜΠΑ ΑΘ στην Ελλάδα,κατάλληλη για αναπαραγωγή


τρόπος αποθήκευσης νεκρού ΜΠΑ ΑΘ,στην Κρήτη



ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ ΜΠΑ ΑΘ!



ΥΓ:ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.Το μόνο αληθινό είναι οι φωτογραφίες...Αυτές οι ψυχούλες που ζουν στους δρόμους και παρακαλάνε για ένα χάδι.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πολύ καλό ... και αστείο (κακώς γέλασα ε?)

Χρειάζεται ΟΡΓΑΝΩΣΗ και πίεση στο κράτος να λύσει το πρόβλημα.
Το πρόβλημα λύνεται, όχι πολύ δύσκολα, όπως και τα περισσότερα προβλήματα του ''σύγχρονου'' συστήματος, που μας ταλαιπωρεί και μας θλίβει.

Συγχαρητήρια σε όποια ουσιαστική και γιατί όχι, ανούσια προσπάθεια.
Συγχαρητήρια και για την υπομονή κάποιων σαν εσένα ...

Ο καθένας που έχει γνώμη και βούληση ας προσπαθήσει από την πλευρά του, και αν μπορούν κάποιοι όλοι μαζί να κάνουν κάτι ακόμα καλύτερα ...

Κακομεταχείριση ζώων συμβαίνει παντού, το αδέσποτο τουλάχιστον (καμιά φορά) τη γλυτώνει, το λυκοσκυλο στην ταράτσα, την έχει ΠΟΛΥ άσχημα αν ο άνθρωπός του το χτυπάει ... ή αν δεν του δίνει νερό και φαγητό ή σκιά και κατάλυμα ...

Είμαι εκτροφέας καθαρόαιμων, γιατί πιστεύω σ'αυτό, αυτή ειναι η σύγχρονη (κατά τη γνώμη μου) κατάληξη της οδυνηρής συμβίωσης των δύο αυτών όντων μέσα στις χιλιετηρίδες ... και (πάλι κατά τη γνώμη μου) η μόνη λύση για να συνεχιστεί.

Από την πλευρά μου, αυτά πρέπει να κάνει ένας εκτροφέας για να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος:

-Δεν κάνω γέννες ''για να τις κάνω'' ή για τα έξοδα ... ή κατά λάθος.

-Εμβολιάζω - τσιπάρω - αποπαρασιτώνω τα ζώα μου, κάνω καρδιογραφήματα και δυσπλασίες, πλήρη αιματολογικά τεστ και κανονίζω πάντα να τα πάρω πίσω αν είναι ανεπιθύμητα. Επίσης δεν προωθώ σκύλους ακατάλληλους σε ακατάλληλους ιδιοκτήτες, όσο μπορώ, και ενημερώνω για το κόστος συντήρησης και συμβίωσης εκ των προτέρων, ακόμα και μέσω mail. Διατηρώ την τιμή του σκύλου σε λογικό επίπεδο και δεν την εξευτελίζω ούτε την εκτοξεύω στα ουράνια.

-Προωθώ την ιδέα της κυνοφιλίας συμμετέχοντας σε εκθέσεις μορφολογίας και εξετάσεις εργασίας, καθώς και συστήνοντας τα σκυλιά σε ευρύ κοινό, όπου είναι εφικτό. Απαντώ σε ερωτήσεις και βοηθάω με τις γνώσεις μου και με τις πράξεις αν χρειαστεί οποιονδήποτε έχει πρόβλημα συμβίωσης και διατήρησης του σκύλου του.

-Συστήνω υιοθέτηση ημίαιμου σκύλου, όπου αυτό είναι εφικτό, όχι σαν τελευταία λύση αλλά σαν πρώτη, από σεβασμό στην ταλαίπωρη προιστορία του ζώου, και για να μην δημιουργηθεί συνέχεια. Αν δεν είναι εφικτό το αποφεύγω, για τον ίδιο λόγο.

-Αν έχω την εγκατάσταση και τα χρήματα που χρειάζονται, προσπαθώ να φιλοξενήσω στο χώρο μου και 2-3 αδέσποτα της περιοχής μου αποδίδοντας την ίδια περιποίηση με τα δικά μου σε θέματα διατροφής και υγείας.
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Μου στειλε μια κοπέλα η οποία μου ζητούσε ρατσας σκυλάκι.Της εξήγησα ότι κυρίως βρίσκουμε ημίαιμα και κάποιο ράτσας μπορεί να τυχει,και ότι δεν είχα αυτό που ζητούσε.

Τυχαία διάβασε στο ΔΙαδίκτυο το παραπάνω αρθρο μου και μου έστειλε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα,που έλεγε ότι της άνοιξα τα ματια με όσα γραφω,ότι υπαρχουν τόσα ζώα ημίαιμα που υποφέρουν και εκείνη εψαχνε ράτσας...
Επίσης,έλεγε ότι σίγουρα θα υιοθετήσει πλέον ημίαιμο και δεν έχουν καμί α διαφορά...

ΤΟ γενικό αίσθημα που μου άφησε ήταν πολύ συγκινητικό,γιατί κατάλαβε ότι αφού δεν είναι τόσο απαραίτητο γι αυτη για κάποιο λόγο ένα σκυλί ρατσας,ούτε θ αγοράσει ούτε θα το ψάξει,απ τη στιγμή που κινδυνεύουν άλλα στο δρόμο...Υπάρχουν ακόμα τελικά άνθρωποι που καταλαβαίνουν....
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
θα υιοθετήσει πλέον ημίαιμο και δεν έχουν καμί α διαφορά
Διαφορές έχουν ... μεγάλες

Οποιος δεν θέλει οπωσδήποτε τον σκύλο για κάποιον λόγο, εννοείται να πάρει αδέσποτο.

Θα ήθελα να ακούσω το αντίθετο από την αντίθετη πλευρά, αλλά δεν γίνεται αυτό ...
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
ρε παιδί μου εννοούσε ότι ψυχούλες είναι όλα,άμα θελω απλά ενα ζωο τι κι αν είναι ρατσα τι και αν είναι γατί ή σκυλί.αυτο...

αντε παρεξηγιαρη,αμεσως.


denis said:
Διαφορές έχουν ... μεγάλες

...
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν παρεξηγήθηκα, ξέρω τί εννούσε.
Αλλά διαφορές έχουν
αρνητικά και θετικά και οι 2 επιλογές
αυτό περιμένω να ακούσω.
Αλλά δεν με πιάνεις.

Λέω την αλήθεια. Κανείς άλλος??
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Διαφορές έχουν ... μεγάλες

Οποιος δεν θέλει οπωσδήποτε τον σκύλο για κάποιον λόγο, εννοείται να πάρει αδέσποτο.
Συμφωνώ. Το θεωρώ αυτονόητο.

denis said:
Θα ήθελα να ακούσω το αντίθετο από την αντίθετη πλευρά, αλλά δεν γίνεται αυτό ...
Αυτό όντως δεν γίνεται μιας που το έργο των φιλοζωικών σωματείων δεν είναι να βρουν τον κατάλληλο σκύλο για τον υποψήφιο ιδιοκτήτη, αλλά τον καταλληλότερο ιδιοκτήτη για τον αδέσποτο σκύλο.