Μάτωσε η άκρη της ουράς...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Προχτες πηγα τα σκυλια βολτα στο βουνο και ο Σαγκα καπου εφαγε την ακρη της ουρακλας του.. δεν το προσεξα στην αρχη , οταν γυρισαμε σπιτι και λιγο μετα βλεπω στους τοιχους αιματα, στα πλακακια αιματα.. οχι λιμνες αλλα μεγαλες πιτσιλιες... τα φωαναζω αρχιζω να ψαχνω την Ζαιρα μεχρι που ακουσα το τακ τακα απο την ουρα του Σαγκα στην πορτα της ντουλαπας.. η οποια ειχε γινει ερυθρολευκη.. κοιταω ενα μικρο σχισιματακι, βαζω αιμοστατικο και μπεταντιν.. αλλα οποτε την κοπαναει αυτο ξανανοιγει... :( εδεσα την ουρα του - φυσικα το εβγαλε, μετα λεμε να του δινουμε λιγοετερη σημασια ναμην κουανει δυνατα την ουρα - τι νακανουμε πατεντες!.. σημερα το πρωι πριν φυγω ξαναβαζω αιμοστατικο και μπεταντιν και λειπαμε ολη μερα λεω δεν μπορει θα εκλεισε.. γυρναω αρχιζει παλι το τακα τακα παντου ξανανοιξε!!
2 μερες τωρα βαζω μπετανιτν και αιμοστατικο αλλ αεπιδη την κοπαναει δεξια και αριστερα σε τοιχους , αυτο το μικρο σκισιματακι ολο ξανανοιγει... καμια γνωμη?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
λοιπόν
παίρνεις ένα λάστιχο ποτίσματος-το κόβεις στο κατάλληλο μήκος και μετά το κόβεις κατα μήκος-βάζεις την ουρά μέσα με μπεταντίν και αιμοστατικό και έτσι έχεις έναν ουροπροφυλακτήρα σούπερ!!!!!!!
στο σεμινάριο το έμαθα προχθές !!!!!!!!!!1

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
χαχαχα! καλο! αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα κρατησει ο σαγκα το λαστιχο πανω του.. πολυ φοβαμαι θα το φαει μαζι με την ουρα.. ασε την τρεχαλα που θα ριξει "τι εναι αυτο που με κυνηγαει?".. αλλα ισως μπορω να του βαλω και κολαρο ελισαβετ... αχαχαχα!! τον κακομοιρη! αμα κατσει θα τον βγαλω μια φωτο με το κολαρο και το λαστιχο! να γελασει και ο καθε πικραμενος! αχ Σαγκα μου, ΣΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ!

Berna γραφαμε μαζι... γιατι δενειναι οτι την ανοιγει γλυφωντας την αλλα κοπανωντας την.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Ρίξε του αδρεναλίνη στην πληγή και κράτα τον για λίγο ακίνητο.
Το φιαλίδιο φθηνότερο από 1Ε!;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
λοιπόν
παίρνεις ένα λάστιχο ποτίσματος-το κόβεις στο κατάλληλο μήκος και μετά το κόβεις κατα μήκος-βάζεις την ουρά μέσα με μπεταντίν και αιμοστατικό και έτσι έχεις έναν ουροπροφυλακτήρα σούπερ!!!!!!!
στο σεμινάριο το έμαθα προχθές !!!!!!!!!!1
Κι εγώ ακριβώς αυτό το κόλπο ήθελα να της πω και ότι το άκουσα στο σεμινάριο...!!! :)

@ μπουλη, η αδρεναλίνη τι κάνει;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Υπάρχει και ο αιμοστατική γάζα που σταματά το αίμα μαχαίρι - το χρησιμοποιούν πεζοναύτες στα σκυλιά τους. Λέγεται Quick Lot (το Lot δεν ξέρω πως γράφεται) ή κάπως έτσι.

Στο σεμινάριο το μαθα! :D :D :D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Υπάρχει και ο αιμοστατική γάζα που σταματά το αίμα μαχαίρι - το χρησιμοποιούν πεζοναύτες στα σκυλιά τους. Λέγεται Quick Lot (το Lot δεν ξέρω πως γράφεται) ή κάπως έτσι.

Στο σεμινάριο το μαθα! :D :D :D
Διαπιστώνω ότι όλοι κρατήσαμε σημειώσεις επιπέδου πανελληνίων εξετάσεων:cool:

Υ.Γ. Δεν το χρησιμοποιούν μόνο στα σκυλιά τους οι πεζοναύτες. Κυρίως στον εαυτό τους το χρησιμοποιούν...:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Χαχαχα...ναι...ναι, την είχα ξεχάσει...
Με εντυπωσίασε περισσότερο το λάστιχο :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Διαπιστώνω ότι όλοι κρατήσαμε σημειώσεις επιπέδου πανελληνίων εξετάσεων:cool:

Υ.Γ. Δεν το χρησιμοποιούν μόνο στα σκυλιά τους οι πεζοναύτες. Κυρίως στον εαυτό τους το χρησιμοποιούν...:)
Συγγνώμη δεν το συγγράτησα (χέστηκα για τους πεζοναύτες... για τους σκύλους με κόφτει! :D:D:D)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ενα που πρεπει να κανει στανταρ ειναι το κολαρο(ινδικο)λεγετε νομιζω εκεινο που ναι ο σκυλος σαν ανθοδεσμη.μαυτο δεν μπορει να βγαλει τη γαζα ουτε να χαρχαλευει την ουρα γιατι το τραυμα θα τον τρωει.μετα μπορεις να δεσεις την ουρα στο ποδι σε σημειο που να μη χανει την ισσοροπια για να μη τη χτυπησει κατα λαθος καπου και ξανανοιξει η πληγη εγω ειχα ταλαιπωρηθει καμποσο μονο αυτα σωσανε το κοπροσκυλο

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
υπεροχες! υπεροχες οι συμβουλες σας, ευχαριστω! ... μονο που ξεμειναμε απο πολεμοφοδια.. και μας λειπει εξοπλισμος για τον πεζοναυτη.. χεχε.. το καλοραο του ειναι μικρο, του ειναι σαν γιακας, η μουσουδα του ειναι εκω και μπορει να πειραζει ακομα την ουρα και οτι αυτη φοραει... το λαστιχο! καταενθουσιαστηκε! οταν καταφερε και το εβγαλε χοροπηδουσε παρα πολυ χαρουμενος και οταν πηγα να του το παρω, νομιζε οτι θα του το πεταξω κι ολας!... μας τελειωσε το λευκοπλαστ... φφφ! αυριο παλι!

superman σωστο αυτο με το ποδι! ;) αλλα θα πρεπει να του αφησω μποσικα στην ουρα για οταν σημαδευει στην βολτα, σημερα παλι με ματωμενη ουρα γυρισαμε..

ενα κατι ακομα που μου ειχε πει καποτε ο εκπαιδευτης, ειναι το στομιο η το καπακι απο το πλαστικο μπουκαλι οξυζενε - αυτο του φαρμακειου, δεμενο με λευκοπλαστ... ουτε αυτο το εχω..

ουφ! στα καλα καθουμενα! αχ βρε Σαγκα..

Υ.Γ. Ποιο σεμιναριο βρε παιδια?.. σα πολλα να μαθατε εκει.. ;)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Κόψε ένα κομματι γύρω στα 10εκ. Τοποθέτησέ το (πέρασέ το) στην άκρη της ουράς με τέτοιον τρόπο ώστε το λάστιχο να είναι γύρω στα 3 εκ. πιο έξω απ' την μύτη της ουράς. Στερέωσέ το (απ την άλλη πλευρά) με μπόλικη ταινία τύπου Hansaplast (όχι την μεταξωτή, αλλά την μπεζ - κολλάει καλύτερα). Μόλις τελειώσεις την επίδεση τον σηκώνεις αμέσως και τον βγάζεις μια μεγάλη βόλτα για να ξεχαστεί!

Καλή επιτυχία!

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ησουνα και εσυ στο σεμιναριο?.. παλι βολτα.. άστον τωρα κοιμαται ... ο μπου-μπου-κος μου! θα παω να του ξαναβαλω αιμοστατικο βαμβακι και να το δεσω.. και θα τον ξαναβαλω για νανι.. ε, οσο κρατησει και μετα αυριο..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πλυνε την πληγη με μπολικο νερο και αστην οπως ειναι,το αγγειο αδειαζει γρηγορα ο σκυλος μονο σε ακραιες περιπτωσεις χρειαζεται αιμοστατικα.
Και δεν εχω δει ουτε ντομπερμαν με φρεσκοκομμενη ουρα περασμενη με λαστιχο,σε ποια σεμιναρια σας τα μαθαινουν αυτα ρε παιδια,και τα κρατατε για καλα?Βαλτε το λιγο να σκεφτει ρε γαμωτο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πλυνε την πληγη με μπολικο νερο και αστην οπως ειναι,το αγγειο αδειαζει γρηγορα ο σκυλος μονο σε ακραιες περιπτωσεις χρειαζεται αιμοστατικα.
Και δεν εχω δει ουτε ντομπερμαν με φρεσκοκομμενη ουρα περασμενη με λαστιχο,σε ποια σεμιναρια σας τα μαθαινουν αυτα ρε παιδια,και τα κρατατε για καλα?Βαλτε το λιγο να σκεφτει ρε γαμωτο.
Ρε Ηλια- το Dob, οταν εχει κομμενη την ουρα, πρωτα εχει και ραμματα- δευτερο- δεν μπαινει σε λαστιχο (δεν χρειαζεται κιολας) και τριτον ειναι τοσο κοντη, που δεν υπαρχει κινδυνος να την χτυπισει, οταν την κουναει!

Το ερωτημα της καsi δεν νομιζω να ηταν τοσο , πως να σταματαει το αιμα (που εναι μαλλον σχετικα ευκολο), αλλα πως να αποφυγει να ματωσει ο σκυλος συνεχος ξανα και ξανα την ουρα του!
Το λαστιχο μπαινει για πρωστασια- σαν ναρθηκα- οχι για αιμοσταση!

Οταν ενας σκυλος με λεπτη και μακρυα ουρα χτυπισει την ουρα του και την ξαναχτυπαει και ματωνει, οποτε κανει λιγες χαρουλες- εσυ τι θα εκανες????????

και παρεπιπτοντας- παλιοτερα κουρεψα ενα μεγαλο γριφφονοδειδες και οι ιδιοκτητες επεμεναν να "γυμνοσω" και ολη την ουρα, κατι που αρνηθηκα, επειδη μια, εστο μικρη φουντα για προστασια στην ακρη, την θεωρω ακρος απαραιτητη. Δεν με ακουσαν και την εκοψαν μονη τους με αποτελεσμα ο σκυλος να ματωσει την ουρα του στα καγκελα του μπαλκονιου οταν εκανε χαρουλες- και απο κει και περα ΣΥΝΕΧΟΣ ξανα και ξανα- μεχρι που επαθε μολυνση και ο κτηνιατρος αναγκαστηκε να του την κοψει!!!