Μήπως θα κρυώνει στο μπαλκόνι;

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Καλημέρα σε όλους!!!

Επειδή το κρύο και οι βροχές μας επισκέφτηκαν για τα καλά, θα ήθελα να ρωτήσω αν το σκυλάκι μου θα έχει πρόβλημα το χειμώνα να είναι στο μπαλκόνι.

Τον περσινό χειμώνα ήμασταν σε μονοκατοικία και τον είχα μέσα στο σπίτι γιατί στην γειτονιά είχαν ακουστεί πολλά περιστατικά φόλας. Ήταν και κουτάβι και δεν ήταν τόσο ζωηρό όσο είναι τώρα.

Πριν λίγους μήνες όμως μετακομίσαμε σε διαμέρισμα και όλο το καλοκαίρι τον είχα στο μπαλκόνι κάτι που του άρεσε πάρα πολύ γιατί συνέχεια είχε το κεφάλι του έξω από τα κάγκελα και έβλεπε κόσμο.

Του έχω ξύλινο μεγάλο σπιτάκι στο μπαλκόνι, αλλά δε μπορώ να του βάλω μέσα ούτε κουβέρτα, ούτε μαξιλάρι, ούτε καν χαλί γιατί όλα τα διαλύει και τα τρώει.
Υπάρχει περίπτωση να κρυώνει αν συνεχίσω να τον έχω εκεί? Γιατί πιάνω τα αυτάκια του και είναι λίγο κρύα.
Σκέφτηκα επίσης να βάλω μουσαμά πάνω και γύρω από το σπίτι του για προστασία από τον αέρα. Έχει κανένας καμιά άλλη λύση που θα μπορούσε να μας βοηθήσει?

Μέσα στο σπίτι δε μπορώ να τον έχω γιατί δε θα αφήσει τίποτα όρθιο.

please help!!!!! ;)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Αφου ξερεις την απαντηση ηδη, δεν βαρεθηκες να γραψεις ολοκληρο κατεβατο? :)

Οποιος δεν θελει ζημιες μεσα στο σπιτι δεν παιρνει ρατσες με πολυ ενεργεια ή φροντιζει να ικανοποιει τις απαιτησεις τους με πολυωρη εκτονωση καθημερινα.

καλημερα :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εννοεις να μενει μονιμα στο μπαλκονι? Για ποιο λογο τοτε να παρουμε ενα σκυλι?? Το οποιο ειναι ενα ζωο που
απολαμβανει και χρειαζεται την αγελη του δηλαδη εμας!

Στην αρχη θα τον περιοριζεις σε ενα δωματιο και σιγα σιγα θα μαθει. Τον εκτονωνεις στις βολτες του?
Αν ναι τοτε θα στρωσει και μεσα στο σπιτι. Το σκυλι σου και το παιδι σου οπως τα μαθεις!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπουλ τερριέ είναι έτσι? Λογικό είναι να έχει πολλή ενέργεια μέσα του το σκυλί.
Να σε ρωτήσω κάτι.
Ένα σκύλο στο μπαλκόνι τι τον θέλεις?
Πάντα το 'χα απορία αυτό το πράγμα. Γιατί να έχει κανείς σκύλο στο μπαλκόνι? Για να του λερώνει το μπαλκόνι, να γαυγίζει και να ενοχλεί τον κόσμο? Για παρέα δεν τα έχουμε τα σκυλιά?
Εκτός των άλλων απαγορεύεται από το νόμο η μόνιμη διαμονή του εκεί.
Ναι, πολλά σκυλιά κρυώνουν, ιδιαίτερα όταν κάνει πολύ κρύο. Κι εσύ δεν έχεις χάσκυ. Δεν ξέρω βέβαια τι ισχύει γι' αυτή τη φυλή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Πέρα από τα παραπάνω, με τα οποία συμφωνώ, βάσει νόμου απαγορεύεται η μόνιμη διαμονή του σκύλου στο μπαλκόνι.
Ασε το σπιτάκι εκεί που είναι [αν και γι' αυτό ακόμη υπάρχουν ενστάσεις] για να πηγαίνει αν θέλει, όταν θα κάνει τις βόλτες του στο μπαλκόνι και πάρε crate για μέσα στο σπίτι. Ετσι, ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Mήπως να ασχοληθείς με την εκτόνωση και την εκπαίδευση του σκύλου ώστε να μην κάνει ζημιές,
και να ξεχάσεις την εύκολη λύση να τον παρατήσεις έξω στο μπαλκόνι (διότι περί αυτού πρόκειτε);

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Eπειδή ειναι φανερό ότι αγαπάς το σκυλάκι σου και δεν αποφασίζεις να το βγάλεις στο μπαλκόνι με ελαφριά καρδιά είναι νομίζω εύκολο να καταλάβεις ότι είναι λάθος να του κάνεις την μόνιμη διαμονή του στο μπαλκόνι για να μην διαλύσει το σπίτι. Πιο ζωηρά κουτάβια από τα λαμπραντορ δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πραγματικά δεν μας έχει φάει τπτ όσο μεγάλωνε. Όχι γιατί δεν ήθελε αλλά γιατί όταν επιχειρούσε του δίναμε τα δικά του παιχνίδια και όταν ήταν μόνος του έμενε στο crate του. Άσε που εκτονωνόταν αρκετά. Είναι θέμα χειρισμού του κουταβιού για να μην σου διαλύσει το σπίτι. Παλιότερα που δεν γνώριζα είχα μαζέψει ένα κουταβάκι από το Μάτι, την Μίνι μας, το πιο ήσυχο σκυλάκι του κόσμου με πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας και όμως όσο κουτάβιζε μας έφαγε όλο το σπίτι. Όχι επειδή έφταιγε αλλά επειδή δεν είχαμε τον τρόπο και τις γνώσεις να το καθοδηγήσουμε διαφορετικά. Οπότε θέλει απλά τρόπο και σίγουρα όχι διαμονή σε ένα μπαλκόνι, δεν θα κρυώνει απλά θα είναι και δυστυχισμένο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
Εκτόνωση σίγουρα !!!αν το πρόβλημα λοιπόν είναι το ότι θα ριμαξει το σπίτι,με την εκτόνωση θα σταματήσει.απο εκει κ ύστερα όμως, το σκυλι θα μένει εκει που βολεύει εμάς.για να ζω τις χαρές του σκύλου,δεν χρειάζεται να τον έχω κάπου που δεν μπορώ , ούτε το να μένει μέσα το ζώο σημαίνει ότι θα είναι πιο ευτυχισμένο.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Επειδη νομιζω οτι εχω παρεξηγηθει.. δεν του λειπουν ουτε οι βολτες, ουτε η εκτονωση! Ισα ισα που μενουμε διπλα σε παρκο και κατεβαινουμε 3-4 φορες την ημερα και παιζει με παιδακια και με αλλα σκυλια. Και πηγαινουμε πολυ συχνα και σε ενα κλειστο παρκο με σκυλια φιλων και τα αφηνουμε ελευθερα να τρεξουν και να παιξουν.
Δε μενει μονος του γιατι εγω δουλευω απο το σπιτι και δε γαυγιζει για να ενοχλει τους γειτονες, ουτε κανει τις αναγκες του στο μπαλκονι γιατι κατεβαινουμε πολυ συχνα κατω.
Στο προηγουμενο σπιτι που ημασταν ειχα τη δυνατοτητα να του φτιαξω ενα δικο του χωρο μεσα στο σπιτι χωρις ομως να εχει προσβαση σε ολο το σπιτι και να κανει ζημιες. Το θεμα ειναι οτι εδω δεν εχω αυτην τη δυνατοτητα. Και ο Σαββας εχει την ταση να ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ μαξιλαρια και καναπεδες. Οποτε δε γινεται να αλωνιζει ανεξελεγκτος μεσα στο σπιτι.
Επισης δεν τον εχω κλεισμενο σε ενα σπιτι στο μπαλκονι, αλλα ειναι ελευθερος σε ενα τεραστιο μπαλκονι και με ενα μεγαλο ξυλινο σπιτι και οποτε θελει να μπει μεσα σπρωχνει την μπαλκονοπορτα και μπαινει. Κανενας δεν του το απαγορευει αυτο, ουτε τον βγαζει ξανα εξω.
Σε καμια περιπτωση δεν ειναι ενα δυστυχισμενο σκυλι γιατι δειχνει να του αρεσει πολυ εδω.
Ο προβληματισμος μου ειναι κυριως για τη διαρκεια της νυχτας και οχι για την ημερα που την περναμε ετσι κι αλλιως μαζι.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Mήπως να ασχοληθείς με την εκτόνωση και την εκπαίδευση του σκύλου ώστε να μην κάνει ζημιές,
και να ξεχάσεις την εύκολη λύση να τον παρατήσεις έξω στο μπαλκόνι (διότι περί αυτού πρόκειτε);

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω..
Ειναι πολυ ευκολο να βγαζεις συμπερασματα. Σιγουρα ομως δεν προκειται περι αυτου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όλοι συμπεράσματα βγάζουμε, από τα γραφόμενα του άλλου, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Δηλαδή το ότι καταστρέφει τα πάντα ας πούμε δεν είναι θέμα εκπαίδευσης και εκτόνωσης;
Οι σκύλοι κάνουν ζημιές όταν βαριούνται..
Ο σκύλος εχει εκπαιδευτεί;

Όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές αυξάνουμε την εκτόνωση και ταυτόχρονα εκπαιδεύουμε τον σκύλο.
Δεν τον βγάζουμε στο μπαλκόνι.

Τώρα κατάλαβες τι εννοούσα πριν;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν είναι μονο θεμα εκπαιδευσης. Είναι και θεμα σκυλου (θεωρωντας παντα ότι η κατασταση είναι όπως την παρουσιαζει η Χριστινα, που δεν βλεπω τον λογο να μην είναι) . Δεν εχουν όλα τα σκυλια διακοπτη ον - οφ.

Συμφωνωντας με τον Λαυρεντη, δεν ξερω κατά πόσο θα είναι ευτυχισμενος ενας σκυλος που συνεχως θα δεχεται απαγορευσεις, πιεση και λεκτικες (ή και σωματικες) διορθωσεις.

Ειπωθηκε και το crate. Ποιο το οφελος? Θα καθεται μεσα σε ένα μικρο κλουβι, θα βλεπει τους ανθρωπους του να τριγυρνανε στο σπιτι και θα χαιρεται που «βρισκεται» μαζι τους?

Ωστοσο, θα προτεινα κι εγω με τη σειρα μου μεγαλυτερη ενασχοληση με την εκπαιδευση (θεωρησαμε ηδη οτι ο σκυλος εκτονωνεται ικανοποιητικα).

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ο προβληματισμος μου ειναι κυριως για τη διαρκεια της νυχτας και οχι για την ημερα που την περναμε ετσι κι αλλιως μαζι.
Και γιατί δεν τον βάζεις μόνο για τη νύχτα σε ένα crate? και θα κοιμηθεί ήσυχος, και μέσα θα είναι, ούτε θα κρυώνει ούτε τίποτα, κι' εσύ θα είσαι πιο ήσυχη.
Και το πρωϊ που θα ξυπνήσετε τον βγάζεις και ακολουθείτε ξανά τη ρουτίνα σας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι λέτε ρε παιδιά.... από crate σε μπαλκόνι θα πηγαίνει ο σκύλος?

Χριστίνα, το πρόβλημα δεν είναι το μπαλκόνι. Προσωπικά θεωρώ οτι ενα σχετικά γερό σκυλί,μπορεί να ξεχειμωνιάσει έξω σε στεγασμένο χώρο. Το πρόβλημα είναι η παρέα. Σκοπεύεις να ξεχειμωνιάζεις κι εσύ στο μπαλκόνι μαζί του? Πως ακριβώς το'χεις δει το σενάριο μπαλκόνι? Η ώρα της βόλτας είναι κομμάτι μόνο της γενικότερης ενασχόλησης (ή τουλάχιστον συνύπαρξης) με το σκύλο. Εσύ μέσα να δουλεύεις, κι αυτός έξω στο μπαλκόνι να βλέπει τους απο κάτω, δε θεωρείται συνύπαρξη!

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Όλοι συμπεράσματα βγάζουμε, από τα γραφόμενα του άλλου, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Δηλαδή το ότι καταστρέφει τα πάντα ας πούμε δεν είναι θέμα εκπαίδευσης και εκτόνωσης;
Οι σκύλοι κάνουν ζημιές όταν βαριούνται..
Ο σκύλος εχει εκπαιδευτεί;

Όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές αυξάνουμε την εκτόνωση και ταυτόχρονα εκπαιδεύουμε τον σκύλο.
Δεν τον βγάζουμε στο μπαλκόνι.

Τώρα κατάλαβες τι εννοούσα πριν;
Γραφουμε την αποψη μας ελευθερα ναι! Αλλα οι παρενθεσεις "περι αυτου προκειται" δειχνουν μια βεβαιοτητα που δε γινεται κανενας να εχει χωρις να γνωριζει.
Ειναι ενα σκυλι που ετσι κι αλλιως μασουλαει οτι βρει.. στο σπιτι, στο δρομο.. παντου! Δεν το κανει γιατι βαριεται απλα γιατι ετσι ειναι.
Επισης εχει κανει την βασικη εκπαιδευση.
Και επαναλαμβανω κατατη διαρκεια της ημερας ειναι και μεσα στο σπιτι, ειναι και στο μπαλκονι, αναλογα με το που θελει ο ιδιος. Δε ξερω για το βραδυ αν θα ειναι καλυτερα να ειναι κλεισμενος σε ενα crate ή να ειναι ελευθερος να μπει και να βγει στο σπιτι του οποτε θελει.
Οσο για το αν τα ηξερα ολα αυτα πριν τον παρω.. φυσικα και τα ηξερα, αλλα τα δεδομενα αλλαζουν και πολλες φορες χωρις να εχουμε την πολυτελεια της επιλογης. Και αυτην τη στιγμη τα δεδομενα του σπιτιου ειναι αυτα και ψαχνω την καλυτερη λυση για τον Σαββα. Αν δε με ενδιεφερε δε θα το εψαχνα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και κάτι άλλο, ας πούμε οτι τις ωρες που λείπεις απ'το σπίτι, τον έχεις έξω για να αποφύγεις ζημιες. Τις ωρες που είσαι σπίτι, γιατί να μην είναι μέσα (και με πρόσβαση στο μπαλκόνι)? Κάνει συνεχείς ζημιές και υπο την παρουσία σου? Αν είναι έτσι, το θέμα είναι σοβαρό και δεν αφορά τη θερμοκρασία του μπαλκονιού.