Μαλτεζακι 3 μηνων Σκουληκια!

niksoul

Member
23 Σεπτεμβρίου 2009
8
0
Σημερα το βραδυ παρατηρησα στα κοπρανα της σκυλιτσας μου ,ασπρα σκουληκια!
Λεπτα και σε μηκος νυχιου.

Ο εκτροφεας που το αγορασα πριν 10 μερες ,μου ειπε πως εχει κανει 2 εμβολια και 2 αποπαρασιτωσεις.
Ανησυχω για την μικρη μου και δεν ξερω τι να κανω.
Μενω στην πανορμου και θα ηθελα εναν κτηνιατρο εδω κοντα, και τις χρησιμες συμβουλες σας.

Απαντηστε μου οσο πιο συντομα μπορειτε!
Σας ευχαριστω!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Καλησπερα.Εννοειται οτι πρεπει να ρωτησεις ενα κτηνιατρο και αυτος θα σε κατευθυνει.Στην περιοχη σου δεν γνωριζω καποιον (αλλα μελη θα ξερουν).Τωρα αν δεν σε ενδιαφερει η αποσταση,ενας πολυ καλος κτηνιατρος (οχι γιατι πηγαινω και εγω εκει-αλλα γιατι ερχονται ανθρωποι απ'ολη την Αττικη και αρκετα εκτροφεια) ειναι ο Μαραγκος Θωμας στο Χαλανδρι.

Τα σκουλικια αυτα ισως ειναι Νηματελμινθα (Toxocara canis,Toxascaris Leonina).Τα νηματελμινθα μπορει να προκαλεσουν ακατασχετο εμετο και διαρροια, με εκκενωση σπειροειδων,κυλινδρικων σκουληκιων σε ασπρο ή ροζ χρωμα.Το κουταβι ισως τα κολλησε αυτα τα παρασιτα οσο βρισκοταν ακομα στην μητρα της μητερας του και οταν εγινε 2 εβδομαδων να ειχε ηδη μεγαλωμενα σκουλικια στο εντερο του.Αν εχει κληρονομησει αρκετα παρασιτα θα παρουσιασει πρηξιμο στην κοιλια και θαμπο τριχωμα και ή θα παιρνει ελαχιστο βαρος ή θα χανει βαρος.Μπορει να βηχει,να εχει λοξυγγα και πιο σπανια να υποφερει απο σπασμους.Το παρασιτο κολλαει οταν ο σκυλος καταπιει μικροσκοπικα αυγα(η μανα στην περιπτωση σου).

Αυτα στα ειπα γιατι ρωτησες και για να σου δωσω μια ιδεα.Δεν λεω με τιποτα οτι ειναι ετσι,ουτε οτι πρεπει να ακουσεις εμενα που δεν ειμαι κτηνιατρος.Στον γιατρο αμεσα και οτι σου πει εκεινος και μονο εκεινος θα πραξεις.

Ευχομαι οτι καλυτερο για το κουταβι σου.:)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
πρεπει να κοιταμε κατα τη γνωμη μου

ενα γιατρο απο το ποσο σοβαροτητα δειχνει στην εξεταση του σκυλου μας και δεν κοιτα να μας "ξεπεταξει"

απο το αν ψαχνει μια κατασταση και δεν το παιζει μαντης

απο το ποσο ειναι προθυμος να μας εξηγησει λεπτομερως

απο το αν μας κανει πληρει ενημερωση για τη διατροφη , για τους ιατρικους ελεγχους για τις πρωτες βοηθειες κλπ

απο το αν κοιτα να προωθησει προιοντα

απο το αν αγαπαει και ενδιαφερετε πραγματικα για το σκυλο και δεν τον βλεπει σαν ενα ακομα πελατη και με τη συμπεριφορα του φροντιζει να του δινει θετικα μηνυματα

απο το ποσο "διαθεσιμος" ειναι ολο το 24ωρο αν προκυψει κατι εκτακτο

την αποσταση κοιταμε για ενα και μοναδικο λογο γιατι αν χρειαστει να μεταφερθει αμεσα ο σκυλος στο ιατρειο δεν θα πρεπει να χανουμε πολυτιμο χρονο

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Sorry αλλα ηταν ζωντανα ή ψοφια ;;;
εαν ηταν ψωφια μπορει να τα απεβαλε ο οργανισμος μετα τις αποπαρασιτοσεις + οτι οι αποπαρασιτωσεις γραφονται στο βιβλιαριο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα σκουλήκια είναι σύνηθες πρόβλημα ειδικά στα κουτάβια. Η αποπαρασίτωση πρέπει να γίνεται τακτικά. Εγώ αγοράζω χάπια για αποπαρασίτωση και του τα δίνω μόνη μου.

niksoul

Member
23 Σεπτεμβρίου 2009
8
0
Τα σκουληκια ηταν ζωντανα!Επισης η κοιλιτσα της ειναι παντα φουσκωμενη-προισμενη.
Πειτε μου ποιον θεωρειτε καλο κτηνιατρο(αθηνα) να την παω αυριο το πρωι.
Πρακαλω απαντηστε μου οσο πιο συντομα γινεται!
Σας ευχαριστω.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα σκουληκια ηταν ζωντανα!Επισης η κοιλιτσα της ειναι παντα φουσκωμενη-προισμενη.
Μα και βέβαια είναι ζωντανά. Εχει διάρροια;

Είναι σύνηθες κουτάβια απο εκτροφέα να εχουν και αυτά σκουλήκια? Απο που μπορεί να τα "τσίμπησαν"? Εντύπωση μου κάνει.....
Γιατί, είναι κλεισμένα τα κουτάβια μέσα στο σπίτι του;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mάλλον δεν θα είχε κάνει αποπαρασίτωση..

Kανε εξέταση κοπράνων και ακολούθησε την αγωγή που θα σου υποδείξει ο κτηνίατρος..

Eπίσης πες το στον εκτροφέα σου..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Mάλλον δεν θα είχε κάνει αποπαρασίτωση..
Απ' όσο θυμάμαι σε ένα παλαιότερο ποστ μου, με τη διάρροια του Κούκη, μου είχατε πει πως μόνο τη μέρα που κάνεις αποπαρασίτωση το σκυλί δεν έχει σκουλήκια 100%.
Αρα, δεν ισχύει πως δεν του έκαναν αποπαρασίτωση.

ΥΓ. Δεν πιστεύω πως είναι κάτι σοβαρό απλά βρες κτηνίατρο να σου πει τι θα κάνεις ή κάνε του αποπαρασίτωση μόνη σου, οσο πιο γρήγορα γίνεται.

niksoul

Member
23 Σεπτεμβρίου 2009
8
0
Το σκυλακι το ειχα αγορασει πριν 10 μερες για να κανει συντροφια στην κοπελα μου,η οποια ειναι φοιτητρια ,και δεν ειχε την δυνατοτητα μετακινησης σε κτηνιατρο.Απ οτι βλεπω στο βιβλιαριο του εχει να κανει αποπαρασιτωση απο τις 18-8-09..
Πηρα τηλ τον εκτροφεα και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο και πως επρεπε να το ειχα παει σε κτηνιατρο αυτες τις 10 μερες που το εχει η κοπελα μου:confused:.
Αυριο θα παω στο χαλνδρι απ οτι φαινεται,αν και οταν πηρα σημερα τηλ τον κ Μαραγκο μου φανηκε καπως αποτομος.Οπως και να εχει θα το παω αυριο πρωι πρωι εκει να κανει και το 3ο του εμβολιο και να με ενημερωσει σχετικα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Απ' όσο θυμάμαι σε ένα παλαιότερο ποστ μου, με τη διάρροια του Κούκη, μου είχατε πει πως μόνο τη μέρα που κάνεις αποπαρασίτωση το σκυλί δεν έχει σκουλήκια 100%.

Eφόσον ακολουθηθεί σωστά η σειρά της αποπαρασιτωσης στο κουτάβι και η διατροφή του είναι προσεγμένη και δεν έρθει σε επαφή με αλλα περιττώματα σκύλων, τότε θεωρητικά έχουμε κάποια πρόληψη.., για αυτό άλλωστε δίνουμε και το χάπι αν τρεις μήνες..αλλιώς δεν θα είχε νόημα..
Τώρα σε εμάς είναι το πόσο θα φροντίσουμε έτσι ώστε το σκυλί να προστατευτεί όσο γίνεται περισσότερο, από έμας και τον εκτροφέα μέχρι να το πάρουμε..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
και δεν έρθει σε επαφή με αλλα περιττώματα σκύλων
Λίγο απίθανο, το δικό μας πάρκο έχει βόμβες! :p
Αν μάζευαν όλοι πίσω απ τα σκυλιά τους θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα... :rolleyes:

δίνουμε και το χάπι αν τρεις μήνες..
Εχω ακούσει πως στα κουτάβια η αποπαρασίτωση πρέπει να γίνεται πιο συχνά απ' ότι στα ενήλικα σκυλιά. Γιατί;

ΥΓ. Είχα πρόβλημα με τα σκουλήκια όταν ο σκύλος μου ήταν κουτάβι, τώρα, να χτυπήσω ξύλο, όχι πια.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λίγο απίθανο, το δικό μας πάρκο έχει βόμβες!
Αν μάζευαν όλοι πίσω απ τα σκυλιά τους θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα...
Σε ένα κουτάβι όμως που δεν έχει τελειώσει τον κύκλο των εμβολίων και της αποπαρασίτωσης οφείλεις να προσεχεις και να μην το φέρνεις σε επαφή με περιττώματα.
Εχω ακούσει πως στα κουτάβια η αποπαρασίτωση πρέπει να γίνεται πιο συχνά απ' ότι στα ενήλικα σκυλιά. Γιατί;
Συνήθως πάει κατα αυτήν την σειρά.

1η αποπαρασίτωση : 20 ημέρες μετά την γέννηση
2η αποπαρασίτωση : 27 ημέρες μετά την γέννηση
3η αποπαρασίτωση : 34 ημέρες μετά την γέννηση
4η αποπαρασίτωση : 41 ημέρες μετά την γέννηση

και πάντα ανάλογα με το φαρμακευτικό προϊόν που χρησιμοποιείται.

...και στη συνέχεια κάθε 2-3 μήνες για το υπόλοιπο της ζωής του σκύλου.

:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
στο αποτομος μην ανησυχεις...ετσι ειναι το στυλ του...σαν γιατρος σε νοιαζει,και στον τομεα του ειναι πραγματι πολυ καλος.

ο Θωμας ειναι με τις ωρες του οσον αφορα το στυλ του...συνηθως ειναι λιγο "καπως":p

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
αποπαρασιτωση κουταβιου

Είναι σύνηθες κουτάβια απο εκτροφέα να εχουν και αυτά σκουλήκια? Απο που μπορεί να τα "τσίμπησαν"? Εντύπωση μου κάνει.....
Τα toxocara canis (ασκαριδες) μεταδίδονται και μέσω του μητρικού γάλακτος και του πλακούντα. Μια από τις ενδείξεις μόλυνσης είναι η πρησμένη κοιλιά. Αποπαρασίτωση σε ηλικία 2, 4, 6, 8 εβδομάδων, 4 και 6 μηνών, μετά 4 φορές το χρόνο.

Όσοθηλάζουν γίνεται συγχρόνως και αποπαρασίτωση της μαμάς

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.