Μαύρες ωοθήκες σε επείγουσα στείρωση


takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Καλησπέρα! Χρειάστηκε να κάνω επείγουσα στείρωση στη σκυλίτσα μου λόγω πυομητρας κ οι ωοθήκες της ήταν μαύρες κατάμαυρες,η κτηνίατρος είπε ότι μάλλον ήταν καρκίνος.εχει τύχει σε κάποιον κατι αντίστοιχο,κ αν ναι κάνατε κάποια αλλη εξέταση πέραν απο ακτινογραφία,κ αν είχε κάποια εξέλιξη μετέπειτα.
 




takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Δεν μας σύστησε κάτι τέτοιο η κτηνίατρος,κ εγώ απόρησα.μαλιστα τη ρώτησα αν μπορούμε να κάνουμε ογκολογικους δείκτες κ μας ειπε οτι στα σκυλιά δεν γίνονται.
 


takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Το μόνο που μας είπε καθε 6 μήνες προληπτικά μια ακτινογραφία για τυχόν μεταστάσεις.
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
Εκει ηταν που επρεπε εσεις να ειχατε απαιτησει να γινει η βιοψια... για τους ογκολογικους δεικτες δεν ξερω αν οντως γινονται σε σκυλους η οχι για να σας πω, αλλα πιστευω ετσι οπως τα λετε ειναι μαλλον ωρα για αναζητηση αλλου κτηνιατρου.... εγω θα ηθελα να ξερω οτι το ζωο μου οντως ειχε καρκινο, αν ειχε. οχι να μαντευω στην τυχη η να εμπιστευομαι καποιον ετσι επειδη πηρε ενα πτυχιο στην κτηνιατρικη. τι δηλαδη? δεν ηθελε και αλλα λεφτα για τις εξετασεις? περιεργο...
 


takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Έτσι όπως αντιμετώπισε το θέμα η κτηνίατρος ήταν σαν να μας έλεγε ότι δεν έχει νόημα η βιοψία, γιατί κ πάλι η αντιμετώπιση θα ήταν η ίδια (κάθε 6 μήνες ακτινογραφία). γι'αυτό έθεσα αυτό το ερώτημα για να μάθω αν κάποιος άλλος αντιμετώπισε το ίδιο θέμα με εμάς κ τι έκανε στη συνέχεια.
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
Ναι αλλα καθε 6μηνο ακτινογραφιες ειναι πολυ πιο ακριβο απο μιας φορας βιοψια που μπορει η να δειξει 100% οτι εχει καρκινο, η να δειξει οτι δεν εχει και οτι δεν χρειαζεται ακτινογραφια καθε 6 μηνες. κατα τη γνωμη μου φτωχη η διαχειριση της κτηνιατρου
 


takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Ακόμα κ αν έδειχνε ότι όντως ήταν καρκίνος πάλι κάθε 6 μήνες ακτινογραφίες θα κάναμε.δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε μας είπε.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Μισό βρε παιδί μου, γιατί δεν καταλαβαίνω!
Έχει το σκυλί ανοιχτό και το χειρουργεί.
Βλέπει ένα έξτρα πρόβλημα και δεν κόβει επί τόπου κομμάτι, να κάνει βιοψία από την στιγμή και μόνο, που υποψιάζεται καρκίνο; Είναι δυνατόν; Ποιά πιο έγκυρη διάγνωση από την βιοψία;
 
  • Like
Reactions: TheBestBoi


takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Τι να σας πω ειλικρινά δε ξέρω πως το σκέφτηκε.ισως να το θεώρησε δεδομένο οτι ήταν καρκίνος κ να μην ήθελε να το πει ευθέως?δε ξέρω ειλικρινά.το λάθος μου ήταν που δε ζήτησα εγώ βιοψία.απλα είμαι σε δυσκολη θέση αυτή τη στιγμή από θέμα υγείας δικό μου κ δεν το διαχειριστηκα σωστά.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Είχε τύχει να ρωτήσω τον κτηνίατρό μου πριν 3 χρόνια και μου είχε απαντήσει ότι δεν υπάρχουν εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες, ή μάλλον καλύτερα ότι βρίσκεται σε πάρα πολυ΄πρώιμο στάδιο, και δεν είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.
Δεν έχω ιδέα πως παρακολουθείς τον καρκίνο για επανεμφάνιση, αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ θα ήθελα να γνωρίζω αν όντως ήταν καρκίνος. Προφανώς εκ των υστέρων δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα ξανακάνε γενικώς μια συζήτηση με τον κτηνίατρό σου. Ίσως είδε κάποια πράγματα συνδυαστικά και κατέληξε στο συμπέρασμα;
 
  • Like
Reactions: TheBestBoi


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Μην ρίχνεις ευθύνες στον εαυτό σου.
Δεν καταλαβαίνω πως το σκέφτηκε όμως ειλικρινά.
Δεν ενδείκνυται να ναρκώνεις το σκυλί κάθε εξάμηνο, για ακτινογραφίες.
Τι ηλικία έχει;
Ενδείξεις θα δεις σίγουρα σε γενικές αίματος και από κει, αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, θα κάνετε βιοχημικές, κυτταρολογικές και βέβαια ακτινογραφία.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Ίσως είδε κάποια πράγματα συνδυαστικά και κατέληξε στο συμπέρασμα;
Κοίτα, και σίγουρη να ήταν ότι πρόκειται για καρκίνο, σου λέει, αφού τις αφαιρώ έτσι κι αλλιώς, όλα καλά. Το θέμα στο εξής, είναι να παρακολουθούμε, μη γίνει μετάσταση.
 


takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Αποτι κατάλαβα εφόσον αφαιρέθηκαν ωοθήκες κ μήτρα κ δεν υπήρχε ακτινογραφικα κάποια άλλη ένδειξη κάναμε ότι ήταν καλύτερο.κ απλά ότι θέλει προληπτικά παρακολούθηση κάθε 6 μήνες.ναι ήταν λάθος που δεν έγινε βιοψία.γιαυτο θα ήθελα κάποιον να μου πει αν είχε ανάλογη εμπειρία.
 


takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Είναι 9 ετών το σκυλί.δε θα τη ναρκωνω για ακτινογραφίες,κ παλιότερα που ειχε κανει δεν χρειάζεται να τη ναρκωνω.
 


takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Να διευκρινίσω οτι αυτή η κτηνίατρος που πήγαμε δεν είναι η βασική μας κτηνίατρος.ειμαι εκτός μόνιμης κατοικίας λόγω του προβλήματος υγείας που έχω.ο βασικός μας κτηνίατρος μας ελεγε να δώσουμε αντιβίωση ξανά κ ξανά(είχε πάρει ήδη 20 μέρες χωρίς αποτέλεσμα).το σκυλί είχε πρόβλημα απο τον Απρίλιο,οπου κ εκεί ειχε παρει ενα μηνα αντιβίωση κ της πέρασε μετα απο ενα μηνα πυρετού οσο ειχε περιοδο.οποτε φανταστειτε την κατάληξη αν ακουγα το βασικο της κτηνιατρο κ απλα συνεχιζα να δινω αντιβιωση ενω το σκυλι ειχε κάνει πυομητρα.κ ο βασικος κτηνίατρος μας ελεγε οτι ειναι πολυ μεγαλο ρισκο να στειρωθει σε αυτη την ηλικια κ οτι θα επρεπε στην ουσια να πεθαινει για να της κανει στειρωση.ενω αυτή η κτηνίατρος απο την αρχη που της ειπα το προβλημα μου ειπε αμεσα στειρωση.κ εγω φυσικα ανακουφιστηκα που το σκυλι χειρουργηθηκε κ πήγαν ολα καλα κ ειναι τωρα μια χαρα κ αμελησα ετσι βιοψιες κλπ,εφησυχαστηκα δηλαδη στη γνωμη της κτηνιατρου.
 
  • Wow
Reactions: mareco


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
κανεις δεν σας κατηγορει εσας προσωπικα. το οτι επρεπε να ειχατε απαιτησει την βιοψια κατα την γνωμη μου ειναι σιγουρο ΑΛΛΑ καταλαβαινω απολυτα οτι σας εφησυχασε το οτι ολα πηγαν καλα με την ναρκωση και την επεμβαση και απλα δεν το κανατε. κατανοητο. Και σιγουρα ο βασικος σας κτηνιατρος θα ειχε σκοτωσει, εν τελη, το σκυλακι σας με αυτη την "αγωγη". οποτε καλα κανατε που την πηγατε αλλου. ομως το οτι αυτη η κτηνιατρος εκανε ενα καλο, δεν παει να πει οτι το οτι δεν πηρε δειγμα για βιοψια απο μονη της δεν ητανε τεραστιο φαουλ. ειχα κανει μια επεμβαση εγω προσωπικα, και οι γιατροι μου πηραν δειγμα για βιοψια απο μονοι τους. οπως ειπαν και οι αλλοι, καρκινος η μη, εγω θα ηθελα να το ξερω 100% και να μου το πει η επιστημη, οχι ενας ανθρωπος. οι ανθρωποι οσο εξυπνοι και καλοι στην δουλεια τους, κανουν λαθη.
 


takoleni

Member
12 Δεκεμβρίου 2017
22
0
Συμφωνώ με αυτά που λέτε.πριν φύγω απο εδώ που είμαι θα της κάνω παλι αιματολογικές προληπτικά κ από εκεί κ πέρα εφόσον μάλλον δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να την ελέγξω για καρκίνο θα κάνω αναγκαστικά ακτινογραφία κάθε εξάμηνο κ αιματολογικές.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Νομίζω ότι στον βασικό κτηνίατρο δεν θα ξανάλεγα ούτε "καλημέρα"...

Ρώτα τον κτηνίατρο που βλέπεις τώρα πως κατέληξε στη διάγνωση χωρίς βιοψία, πως είναι τόσο σίγουρη για τη διάγνωση και ότι δε θα φορτώνεται ο σκύλος τσάμπα με ακτινογραφίες κλπ Κάτσε και σκέψου (γράψε, αν σε βοηθάει) εκ των προτέρων ό,τι θέλεις να ρωτήσεις, Καμιά φορά πάνω στην κουβέντα μπορεί να ξεχάσουμε και τι θέλαμε να πούμε.
Τι ακτινογραφίες είχατε κάνει χωρίς νάρκωση;
 
  • Like
Reactions: TheBestBoi


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3