Μεγάλος Δανός

αλ6ς

New Member
5 Δεκεμβρίου 2013
2
0
καταρχήν καλώς με βρήκατε και καλώς σας βρήκα...

Έχω πάρει έναν Δανό...

Είναι το πρώτο μου σκυλί μέχρι και τα 25 γατόφυλος...(όπως καταλαβένετε συμβουλές για σκύλους δύσκολα θα σας δώσω, αλλά μαθαίνω γρήγορα)

τώρα πως από γάτα πήγα στον Δανό άλλη κουβέντα...

Έχω την εξείς απορία :

Η άρλα είναι 3 μηνών την έχουμε μόλις 1/5 βδομάδα...
Εκτός ότι ακόμα δεν έχει ενεργηθεί σωστά(είναι όλα νερό τις περισσότερες φορές)
από τις πρώτες μέρες που την πήραμε έβγαζε λίγο αίμα και ξαφνικά μια μέρα παρατηρήσαμε στα κακα της και ένα μικρό ξύλο... τώρα δεν βγάζει αίμα ευτυχώς...

Επειδή ήταν υποσιτισμένη ακόμα η κτηνίατρος δεν μπορεί να κάνει πολλά... και περιμένει να πάρει κιλά (11 κιλά πριν 3 μέρες ήταν)

Τι στο καλό μπορεί να έχει το κακόμοιρο...
ΝΑ φταίει η τροφή???
η κάτι ποίο Σοβαρό...??

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες.
Απο που το πηρες το κουταβι?
Παντως μην το μπουκωσεις στο φαι, καλυτερα να ειναι λεπτη για να μην επιβαρυνονται τα κοκκαλα της και εχεις προβληματα αργοτερα.
Τα κακα μπορει να ειναι ετσι απο την αλλαγη της τροφης.
Ξυλο στα κακα? που ηταν πριν η μικρη?
Απο οτι καταλαβα δεν την πηρες απο σωστη πηγη (εκτροφεα) και σε μια τοσο μεγαλοσωμη φυλη ειναι λιγο επικινδυνο.
Ευχομαι να εχει παντα υγεια η μικρη σου.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.926
5.315
patra
grdane.blogspot.com
εκτροφεις για μεγαλο δανο?

καλημερα καλως ηλθες..
καταρχην να σου ζησει και να την χαιρεσαι...
το πρωτο πραγμα που πρεπει να κοιταξει ο γατρος σου ειναι να διορθωσει την ποιοτηατ των κοπρανων
να σιγουρευτεις οτι δεν ειναι απο ιατρικο λογο
αν ειναι απο θεμα διατροφης μπορεις να ρωτησεις τι ακριβως ετρωγε στο προηγουμενο σπιτι της...

τα κιλα της ναι ειναι λιγα
προσπαθησε να της βρεις μια καλη τροφη με χαμηλη πρωτεινη περιπου στο 28 %
για μεγαλοσωμες - γιγαντοσωμες φυλες..
οι συγκεκριμμενες συνηθως ειναι με διαφορετικη αναλογια φωσφορου ασβεστιου απο τις υπολοιπες και με διαφορετικη περιεκτικοτητα σε χονδροιτινη ( μιλαμε παντα για μια καλη επωνυμη τροφη)
απο εκει και περα μην προσπαθεις να την εχεις παραγεματη τη κουταβα σου τοσο οσο να διαγραφονται ισα ισα τα πλευρα της...
λογω της ιδιαιτεροτητας της ταχυτατης αναπτυξης της φυλης και του μεγεθους φροντισε να κανει μικρους περιπατους και να αποφευγεις το ανεβοκατεβαμα σε σκαλες...
θα σου προτεινα δε σε σκαλες μεχρι 6 μηνων τουλαχιστον να την παιρνεις αγκαλια...
καλη συνεχεια περιμενουμε φωτο και νεα απο το κοριτσι

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Άμεσα θα πρέπει να διορθωθεί το θέμα της διάροιας. Για να διορθωθεί θα πρέπει να εντοπιστεί ο λόγος. Μπορεί να φταίει το απλό η αλλαγή της διατροφής μέχρι κάτι πιο σοβαρό όπως τύφος ή υπολλείματα του ξύλου που έβγαλε. Πρέπει να γίνουν εξετάσεις. Υπάρχουν κτηνιατρικές τροφές που αν σου πει ο γιατρός της δίνεις και περνάει η διάρροια. Επειδή πρόκειται για ένα ταλαιπωρημένο ζώο και εφόσον έχεις εμπειρίες από γάτες οπότε γνωρίζεις πως να κρίνεις έναν καλό κτηνίατρο βεβαιώσου πως θα γίνουν όλες οι εξετάσεις όπως πρέπει.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
ΜΠΟΡΕΙΣΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ?
Φιλε μου δεν ξερω ποιοι υπαρχουν στην Ελλαδα γιατι δεν με ενδιεφερε να μαθω.
Αν με ενδιεφερε ομως να αποκτησω σκυλο αυτης της ρατσας θα φροντιζα να παρω τηλ τον ΚΟΕ και να μου πει τι εκτροφεια υπαρχουν στην Ελλαδα και μετα θα αρχιζε η εξονυχιστικη ερευνα.
Οποτε σε παρακαλω μην γραφεις κεφαλαια γιατι δεν ειμαι αναγκασμενη να ξερω αυτα που εσυ θα επρεπε να ξερεις εσυ πριν καν την απκτηση του σκυλου σου.

αλ6ς

New Member
5 Δεκεμβρίου 2013
2
0
μετά από το μεγάλο διάστημα απουσίας

Σας έχω Νέα..

Το κορίτσι μας είναι μια χαρά και τα περνάει ζάχαρη παρέα με τα 2 παιδιά μου ...
Σύντομα (λόγο τεχνικών προβλημάτων) θα σας έχω και φοτο...
Το μόνο θέμα που παραμένει είναι ότι είναι λίγο κοκαλιάρα
αλλά πιστεύω ότι με σωστή διατροφή θα αρχίσει να πέρνει τα πάνω της...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.926
5.315
patra
grdane.blogspot.com
καως τονα....
αν υπολογιζω σωστα ειναι περιπου 6-8 μηνων...
μην βιαζεσαι να την παχυνεις να την χαιρεσαι λιγο κοκαλιαρα...
φωτο φυσικα και θελουμε...

• Like
Reactions: ghelly and d-friend

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
γενικα καλο ειναι να μεγαλωνει αργα και να ειναι ελαφρως προς την αδυνατη πλευρα μεχρι να ολοκληρωθει η αναπτυξη. μολις μπορεσεις βαλε και καμια φωτο να την δουμε για να καταλαβουμε ποσο αδυνατη ειναι. εμενα η Λευκουλα ειναι 3 ετών και είναι ακόμα ελαφρως πιο αδύνατη απο ότι θα ήθελα, αλλα εχει κεφι, διαθεση, εναμποδιστη κινηση, ευλυγισια. Αυτα μετρανε!