Μεινε

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Προσφάτως ξεκινήσαμε να δουλευουμε το Μεινε και έχω κάποιες απορίες για το τι θα ήταν καλύτερο.
Προς το παρόν το Μεινε το καταλαβαίνει μόνο μαζί με το Ξάπλωσε. Μείνε σε καθιστή θέση δεν παίζει.
Δεν με χαλάει αυτό και δεν ξέρω αν έχω λόγο να το δουλέψω. Αν μείνει, σε τελική δεν πα να μείνει και όρθιος στο ένα πόδι.
Οπότε η πρώτη απορία μου είναι αν έχω λόγο να επιμείνω στο Μεινε, ανεξαρτήτως θέσης (καθιστός, όρθιος, ξαπλωμένος )
Και η δεύτερη, αν καταλήξουμε σε μία θέση, π.χ. Μείνε ξαπλωτός, έχει νόημα το Μεινε σαν ανεξάρτητη εντολή, η δουλεύουμε ότι δεν σπάει το Ξαπλωσε αν δεν τον αφήσω;

Lefty!

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2016
51
48
35
Κι εγώ με την λεφτι το δουλεύουμε . Καλύτερα καθισμένη όμως δεν κάνει και διαφορά . Πρώτα να μάθει καλά το κάτσε η ξάπλα και μετά θα ειναι πολύ πιο εύκολο θέμα ειναι να καταλάβει ότι πρέπει να μείνει και εσύ να μπορείς να απομακρυνεσε ειναι πολύ χρήσιμη εντολή

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η επιμονή βελτιώνει την ακρίβεια και την πειθαρχία!
Η τυπικότητα στις εντολές, δηλαδή το να κάνεις "μείνε" στο κάτσε, "μείνε" στο κάτω κτλ βελτιώνει την ποικιλία, την επαφή και την τριβή.

Γενικά από θέμα ευκολίας πιο εύκολα έρχεται στον σκύλο να κάνει το "μείνε" στην θέση κάτω παρά στην θέση κάτσε!