Μεσήλιξ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πήγαμε σήμερα με το Μουφ στην κτηνίατρό του για το τελευταίο του εμβόλιο για φέτος, καθώς και για τις εκτεταμένες αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις του. Βλέπετε, το Μουφ πρέπει συντόμως να κλείνει τα 7 του χρόνια, άρα σε ανθρώπινα είναι 50 χρονών και μεσήλιξ. Για πρώτη φορά φέτος με πέρασε δηλαδή στα χρόνια. :( Δεν ξέρουμε φυσικά πότε ακριβώς γεννήθηκε και τα επίσημα γενέθλιά του είναι τον Απρίλιο, αλλά σίγουρα τα κλείνει αυτόν τον καιρό περίπου. Οπότε από σήμερα ανακηρύχθηκε ως μεσήλιξ. :lloroso:

Οι εξετάσεις του θα είναι πάρα πολλές διότι σ' αυτή την ηλικία κάνουν ειδικό προφίλ. Μας ανησυχεί ήδη το πάγκρεάς του, οπότε θέλουμε να δούμε πώς είναι αυτή την εποχή που δεν είναι άρρωστος και όταν είναι νηστικός. Αν τελικά βγει με χρόνια παγκρεατίτιδα, θα πρέπει να τρώει ειδική κτηνιατρική τροφή για την υπόλοιπη ζωή του. Από κιλά πάντως τα πάει υπέροχα. Αν και η κτηνίατρος είχε πει να πάμε στα 25, εφόσον άρχισε να κατεβαίνει περισσότερο (είναι τώρα 24), είπε να πάμε στο ιδανικό του βάρος που είναι 23. Κι εκεί πρέπει να μείνει.

Κατά τ' άλλα την έβγαλα σήμερα το πρωί εκλιπαρώντας το Μουφ να κάνει τσίσα του και κακάκια του και το κυνηγούσα με δυο ειδικά δοχεία κι ένα ειδικό βιδωτό χωνί. Με έψησε διότι το μαρκάρισμα δεν ήταν αρκετό και αρνούνταν να κάνει κακάκια του αν δεν τον τάιζα πρώτα, που απαγορευόταν πριν τις αιματολογικές του εξετάσεις. Τελικά τα κατάφερα και έτρεχα πίσω στην κτηνίατρο με τα δείγματα.

Αυτά τα ωραία. Έχω μελαγχολήσει τώρα και έχω ελαφρώς το χάλι μου.:(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Καλέ μην στεναχωριέσαι το Μουφίδιον θα μας θάψει όλους!!!
Καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις, ελπίζω να μην έχει χρόνια παγκρεατίτιδα και στερηθεί τα μπιφτέκια σου!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
τι να πω και εγω βρε σαρα που ο ορφεας μου ειναι 15 και θα παρω ειδικευση αδελφης νοσοκομας ..πρωι βραδυ του δινω χαπια για τη καρδια του ,αντιβιωση για το αυτι του και σταγονες για τα αυτια..7 χρονων ειναι τζοβενο ακομα :D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, αλλά ο Ορφέας σου, οποίος παρεμπιπτόντως πέρασε τα 90 (!) σε ανθρώπινα χρονια, είναι Αυστραλέζος Ποιμενικός; Η κτηνίατρος λέει ότι ζούνε 12-14 χρόνια. Βγάλε από αυτά δυόμισυ που δεν τον είχα και τον είχανε άλλοι, και ο καιρός κυλάει. Επίσης έχει φύσημα στην καρδιά, που αν και δεν είναι σοβαρό, δεν ξέρω αν ποτέ του θα εξελιχθεί σε σοβαρό. Αφήστε τα, σας λέω, είμαι στο χάλι μου. :(

Το οποίο το τσομπάν κιοπέκ φυσικά και εκμεταλλεύεται αγρίως! Ήδη μου ήρθε στο δωμάτιό μου και μου κουβάλησε μια άδεια κονσέρβα σκυλοτροφής δίνοντάς μου να καταλάβω ότι πρέπει να σηκωθώ και να του δώσω μια γεμάτη από την αποθήκη...:rolleyes:

Η αφεντικίνα μου πάντως στη δουλειά μου είπε ότι ο δικός της σκύλος έφτασε σχεδόν τα 18, δηλαδή 110 και πλέον σε ανθρώπινα χρόνια, και αναγκάστηκε να του κάνει ευθανασία διότι είχε καρκίνο της τραχείας. :( Βασικά το λέει διότι ήταν, λέει, κστά το ένα τέταρτο Αυστραλεζοειδής και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να βγάλω κάποιο σχετικό συμπέρασμα εδώ, αλλά λέμε τώρα...:(:-(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, με πήρε τηλέφωνο η κτηνίατρος με τα αποτελέσματα του μεσήλικος και έχω τρομάξει. Του βρήκε χαμηλό θυροειδή στα 0.6 αντί από 0.8 και πάνω και με τα περισσότερα σκυλιά να έχουν γύρω στο 1.5. Τώρα του κάνουν κι άλλα δυο τεστ να δούνε αν πρόκειται για false positive ή αν πρέπει να πάρει φάρμακα για υποθυροειδισμό. Μετά βρήκανε τα νεφρά του να κινούνται μεν στο φυσιολογικό όριο, όμως είναι στο ανώτατο. Θα πρέπει να του κάνουμε ουρολογικές εξετάσεις ξανά το Μάιο και να τον παρακολουθούμε. Η παγκρεατίτιδα ευτυχώς του πέρασε.

Εννοείται ότι τα παραπάνω είναι όλα κληρονομικά. :(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τι να κάνεις Σάρα, αυτά είναι όλα στη ζωή. Οταν παίρνουμε σκύλο ξέρουμε πως θα έρθει η μέρα που θα χρειαστεί να τον αφήσουμε να φύγει. Είναι αναπόφευκτο.

Γι'αυτό μην κάθεσαι και στεναχωριέσαι τώρα που έχεις το Μουφάκι δίπλα σου. Πολλά σκυλιά έχουν πρόβλημα με τον θυροειδή όταν φτάσουν σε κάποια ηλικία (ίσως και γι'αυτό παίρνει εύκολα κιλά) και όσον αφορά τα νεφρά όπως είπες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Οπότε είναι υγιέστατος :) Και ο δικός μου κλείνει τα 7 σε λίγους μήνες. ;)

Φιλούμπες στο Μουφάκι!