Μετά την στείρωση

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Γειά σας!Θα ήθελα να μου πείτε τις εμπειρίες που είχατε με το σκυλάκι σας μετά την στείρωση.Εγώ έχω την σκυλίτσα μου αυτή την στιγμή στον κτηνίατρο για στείρωση και ανυσηχώ αρκετά για το πως θα είναι μετά!Πρέπει να προσέξω κάτι μετά την στείρωση?Το σκυλί πότε επανέρχεται στους φυσιολογικούς του ρυθμούς?Μπορεί αν πάει κάτι στραβά?Ευχαριστώ πολύ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Ολα αυτά θα στα πει ο γιατρός σου.
Είναι η καλύτερη πηγή αυτών των πληροφοριών.
Συγκέντρωσε τις απορίες σου για να μην τις ξεχάσεις και ρώτα τον.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Καλώς ήρθες! Πες μας λίγα πράγματα για σένα και το σκυλάκι σου... Όσο για τη στείρωση ο καταλληλότερος να σε ενημερώσει είναι ο κτηνίατρος σου! Από κει και πέρα επειδή εκανα πρόσφατα στη δικιά μου θα σου πω λίγα πράγματα. Από τη νάρκωση η δικιά μου συνήλθε τελείως μετά από 2 μέρες. Χειρουργήθηκε πέμπτη πρωί και ήταν απόλυτα φυσιολογική χωρίς υπνηλία δηλαδή και με όρεξη για παιχνίδια και φαγητό το σάββατο μετά το μεσημέρι. Θα στο πει και ο κτηνιατρος σου λογικσ αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να της βάλεις κολαρο της ελισσαβετ για να μην γλυφει την τομή... Από κει και πέρα θα φροντίζεις αν είναι ζοηρη να μην κάνει πολλές απότομες κινήσεις και έχε την στο νου σου μην ξυθει με τα πίσω της πόδια. Τέλος αν έχεις και άλλο σκύλο στο σπίτι μεγάλη προσοχή να μην τη γλυψει στην τομή. Αυτα πάνω κάτω καθαρά εμπειρικά! Αλλά να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο σου για όλα... Εμείς δεν είμαστε κτηνίατροι μόνο τις εμπειρίες μας μπορούμε ν σου πούμε! Περαστικά σας :D

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Καλώς ήρθες! Πες μας λίγα πράγματα για σένα και το σκυλάκι σου... Όσο για τη στείρωση ο καταλληλότερος να σε ενημερώσει είναι ο κτηνίατρος σου! Από κει και πέρα επειδή εκανα πρόσφατα στη δικιά μου θα σου πω λίγα πράγματα. Από τη νάρκωση η δικιά μου συνήλθε τελείως μετά από 2 μέρες. Χειρουργήθηκε πέμπτη πρωί και ήταν απόλυτα φυσιολογική χωρίς υπνηλία δηλαδή και με όρεξη για παιχνίδια και φαγητό το σάββατο μετά το μεσημέρι. Θα στο πει και ο κτηνιατρος σου λογικσ αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να της βάλεις κολαρο της ελισσαβετ για να μην γλυφει την τομή... Από κει και πέρα θα φροντίζεις αν είναι ζοηρη να μην κάνει πολλές απότομες κινήσεις και έχε την στο νου σου μην ξυθει με τα πίσω της πόδια. Τέλος αν έχεις και άλλο σκύλο στο σπίτι μεγάλη προσοχή να μην τη γλυψει στην τομή. Αυτα πάνω κάτω καθαρά εμπειρικά! Αλλά να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο σου για όλα... Εμείς δεν είμαστε κτηνίατροι μόνο τις εμπειρίες μας μπορούμε ν σου πούμε! Περαστικά σας :D

Ευχαριστώ πολύ!Το σκυλάκι μου είναι λαμπραντόρ 2 ετών.Πρίν από λίγο την πήραμε στο σπίτι και είναι πολύ περιέργη(από την νάρκωση)Κοιτάει με απλανές το βλέμμα και τρέμει λιγάκι.Δεν έχει πιεί ή φάει κάτι ακόμα το οποίο ελπίζω να είναι φυσιολογικό!Η κτηνίατρος με κατατόπισε στα περισσότερα απλά σας στέλνω και σε εσάσ γιατί θα ήθελα να δω και πως το αντιμετώπισαν τα δικά σας σκυλάκια!έχει αρχίσει ήδη να την ενοχλεί και το κολάρο,μακάρι να μην το βγάλει συντομα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Σκέπασέ την - μετά τη νάρκωση τουρτουρίζουν. Εγώ τους είχα από 2 κουβέρτες φλισ από πάνω τους τουλάχιστο για να σταματήσουν να τρέμουν οι δικές μου.
Κολάρο εγώ δεν έβαλα - δεν χρειάστηκε. Βέβαια είχα πάρει άδεια εκείνες τις μέρες και ήμουν από πάνω συνέχεια αλλά δεν είχα κρούσματα φαγούρας κλπ.
Ανορεξία αντιμετωπίσαμε - η μία εκ των δύο μου έβγαλε την πίστη γιατί δεν έτρωγε με τίποτα και αναγκάστηκα να την πάω για ενέσιμη αντιβίωση στον κτηνίατρο. Την τρίτη μέρα ξεκίνησε να τρώει όμως σιγά-σιγά.
Γενικά μόλις ξεκινήσουν πάλι να τρώνε (από την επόμενη μερά θυμάμαι μπορούσα να ταίσω) έδινα πολλά και μικρά γεύματα.

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα γιατί την βλέπω έτσι και την λυπάμαι.Ήθελα να ρωτήσω και κάτι τελευταίο που δεν ρώτησα και την κτηνίατρο:δεν της έχει γαζες στην τομή,σε εσάς είχαν?

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Περαστικα σας και παλι! Εμενα της εβαλε γαζα μεχρι να γυρισουμε σπιτι και μετα ξεκολλησε μονη της σιγα σιγα στην ουσια οχι δεν χρειαζεται! Ετσι ακριβως ηταν και η δικη μου με απλανες βλεμμα στεκοταν λιγο εκανε μερικα βηματα και παλι υπνο. Μονο οταν ηθελε τσισα καθοταν μπροστα στην πορτα της ανοιγα πηγαινε στο χωμα τα εκανε και ξανα μεσα μονη της. Μπορει να σου κανει και λιγο εμμετο μην τρομαξεις! Οσο για φαγητο και νερο μου ειχε πει νερο λιγο και φαγητο απο την επομενη το μεσημερι να της δωσω. Δεν εφαγε το μεσημερι κατα το βραδακι εφαγε λιγο και μετα απο την τριτη μερα αρχισε να τρωει κανονικα! Το κολαρο να το βγαλει ειναι λιγο απιθαθο απλα θελει προσοχη μην γλειφτει η ξυστει! Κι εγω τη λυπομουν τη δικη μου αλλα θα περασει και θα ειναι σα να μη συνεβει τιποτα μην αγχωνεσαι! Ολα καλα θα πανε! :)
Aαα οσο για την αντινιωση εμενα της εκανε μια ενεσιμη πριν φυγουμε για το σπιτι και μετα επινε χαπι απο τη δευτερη μερα που θα της εδινα φαγητο και για εξι μερες ακομα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Γάζες ούτε εμείς δεν είχαμε.
Σχετικά με την αντιβίωση, αν δεν φάει την ημέρα που θα είναι να πάρει αντιβίωση (σιρόπι φαντάζομαι σου έδωσε) και δεν καταφέρνεις ούτε αναγκαστική τροφή, τότε θα πρέπει να πας να της κάνει ενέσιμη αντιβίωση. Αν αρχίσει να τρώει τότε όλα οκ.

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά!Η αληθεια ειναι ΜΑΝΟΥ πως και εμεις χθες το βράδυ είχαμε όλα αυτά που προανέφερες ακριβώς!έκανε και εμετούς!Και κατάφερε τελικά να βγάλει το κολάρο...τι να πώ ένα λεπτό εφυγα και το βγαλε και ασ ήταν ψιλοναρκωμένη!εε μετά όλο το βράδυ δεν έκλεισα μάτι!νεράκι και φαγητό δεν έχει αγγίξει και είχα πρόβλημα τι θα κάνω με την αντιβίωση γιατί είναι σε χάπι... :/ τελικά πήρα την κτηνίατρο και μου είπε με σύριγγα,να το λιώσω και να της το δώσω με γάλα!Και έτσι τελικά την πήρε την αντιβίωση!Σας τα είπα όλα με λεπτομέρειες όπως καταλάβατε!Ελπίζω μέχρι το βράδυ να φάει και κάτι!Πάντως με όλη αυτή την ταλαιπωρία που περνάει αυτή πρωτίστως και μετά εγώ έχω λίγες ενοχές που την έκανα!

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Η πρωτη μερα ειναι η πιο δυσκολη. Εμενα ηταν για περιπου 24 ωρες σαν φυτο μεχρι που ανοιξα την ξηρα τροφη και ξαφνικα της περασαν ολα.
ΜΗν αισθανεσαι ασχημα θα το ξεπερασει γρηγορα. Χρειαζεται λιγη προσοχη το πρωτο μηνα γιατι μπορει να εχει μεταπτωσεις στην ψυχολογια της. Μετα απο 2 μηνες θα ειναι απλως μια αναμνηση παλια....

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Ακόμα δεν έχει φάει τιποτα ούτε εχει πιεί κάτι!Πριν από λίγο μου ξαναέκανε εμετό!Είμαι λίγο απελελπισμένη για το αν θα αναρρώσει εύκολα!Η κτηνίατρος δεν με πολυπείθει.Μου είπε πως αν συνεχίσει να μην τρώει τίποτα να την πάω στο κτηνιατρείο να την δεί!Μα είναι λογικό τώρα αυτό?Μετα από εγχείρηση να ξανακάνει όλο αυτό το δρομολόγιο και να πάει στο κτηνιατρείο?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεν ειναι με ολα τα σκυλακια το ιδιο.

Koudra.
Αφου κανει ακομα εμετο καλυτερα ειναι η ενεσιμη αντιβιωση.
Υπαρχουν και οι κονσερβες για τα χειρουργημενα πχ recovery της Royal η a/d της Hills.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
πωωω ρε τι εχω να περασωωω...:(
Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθείς πολύ...
Εμείς έχουμε (so far) περάσει δύο στειρώσεις και πήγαν άψογα... μόνο το πρώτο 24ωρο (και λιγότερο) οι σκυλίτσες μας ένιωθαν αδιαθεσία...

Ειδικά στη Μόκα είχαμε μιά (λογική σε κάποιο βαθμό - λόγω της φυλής) μεγάλη ανησυχία για τη νάρκωση... αλλά, όλα πήγαν καλά... και, ειδικά η Μόκα, ήταν σαν να μην είχε περάσει χειρουργείο από το βράδυ της ίδιας μέρας...

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Ναι τις γνωρίζω yasemin αυτές τις κονσέρβες αλλά δεν με ενοχλεί τόσο που δεν τρώει όσο το ότι δεν πίνει!Μάλλον με υπομονή θα περάσει και αυτό!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Αφου κανει ακομα εμετο καλυτερα ειναι η ενεσιμη αντιβιωση.
Συμφωνώ - ενέσιμη αντιβίωση. Κι εγώ είχα αναγκαστεί να την κάνω γιατί η μία σκύλα δεν έτρωγε τίποτα.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Δεν ξερω για ενεσιμη αντιβιωση γιατι εμενα το δευτερο βραδυ εφαγε λιγακι οποτε της την εδωσα κ εμας χαπι ηταν! Νερο της εδινα στο χερι μου και εγλυφε λιγο το δευτερο βραδυ ηπιε και λιγο μονη της μαζι με το φαγητο, απο την τριτη το πρωι και μετα ηταν περδικι! Επικοινωνια με τη γιατρο σ και ολα καλα θα πανε :)

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Δεν ξερω για ενεσιμη αντιβιωση γιατι εμενα το δευτερο βραδυ εφαγε λιγακι οποτε της την εδωσα κ εμας χαπι ηταν! Νερο της εδινα στο χερι μου και εγλυφε λιγο το δευτερο βραδυ ηπιε και λιγο μονη της μαζι με το φαγητο, απο την τριτη το πρωι και μετα ηταν περδικι! Επικοινωνια με τη γιατρο σ και ολα καλα θα πανε :)
Σε ευχαριστώ είναι πολύ βοηθητικά αυτά που μου λες!

koudra

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
34
0
Γεια σας και παλι παιδια!με το σκυλακι μου ολα πηγανε τελεια!εχει αναρρωσει πληρως και τωρα χαιρομαι που πηρα αυτη την αποφαση!το μονο που θα θελα να σας ρωτησω ειναι πως εχουν περασει 10 μερες απ τη στειρωση κ αυριο θα βγαλουμε το ειδικο κολαρο.λετε να εχουμε προβλημα με τα ραμματα και το γλειψημο?τα ραμματα ειναι απορροφησημα!