Μετατόπιση μεσοσπονδύλιου δίσκου...

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Καλησπερα σε ολους μολις πριν απο 24 ωρες μας ανακοινωθηκε οτι το σκυλακι μας μολις 2 ετων επαθε μετατοπιση μεσοσπονδυλιου δισκου...ειναι τραγικο ...!!!Τον εχουμε μεσα σε ενα κλουβι οπως μας ειπε ο γιατρος και του χορηγουμε χαπι κορτιζονης καθε 12ωρες...η μονη του μετακινηση ειναι για να κανει την αναγκη του...εχουμε τρομοκρατηθει ..δεν ξερουμε τι να κανουμε..μας λενε οι κτηνιατροι οτι ειναι 50-50 οι πιθανοτητες να περπατησει και οτι πρεπει να περιμενουμε μεχρι την δευτερα να δουμε τα αποτελεσματα...Τωρα μονος του δεν περπαταει ειναι πολυ σφιγμενος μονο με δικη μας βοηθεια μπορει να κουνηθει...Κανουμε μονο θετικες σκεψεις-ελπιζοντασ για το καλυτερο..Ειναι οπως προειπα 2 χρονων- ημιαιμο γκριφον-κανις..και το πιο τραγικο απο ολα ειναι οτι το προβλημα προηλθε απο δυσκυλιοτητα που ειχε την προηγουμενη ημερα..Ρε παιδια ξερετε τι γινετε σε τετοια περιστατικα???Υπαρχει πιθανοτητα το σκυλακι μας να περπατησει ξανα??Εγω οπως τον κραταω νιωθω μια μικρη κινηση στους γλουτους του και επισης εχει την αισθηση του πονου στα πισω του ποδαρακια..Δεν ξερουμε τι να κανουμε...ειμαστε να σκασουμε ολοι μας...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Λυπάμαι για το μικρό!
Δεν ξέρω από αυτά, αλλά και στην αναζήτηση που το έβαλα δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.

Αφου σας είπε ο γιατρός μέχρι την Δευτέρα, συνεχίστε με την θεραπεία και ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.
Πως το ξέρεις ότι έχει την αίσθηση πόνου στα πίσω πόδια?

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Ευχαριστω....του τα πιεσα λιγο χτες το βραδυ που τον βγαλαμε εξω..και τα τραβηξε...οχι αποτομα βεβαια..αλλα το ενιωσε...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Χωρίς να είμαι γιατρος και χωρίς να έχω εμπειρία σ' αυτά τα θέματα, μου φαίνεται καλό σημάδι.
Αν υπήρχε περίπτωση να μείνει παράλυτο, νομίζω θα φαινόταν από την αρχή, δεν θα κουνούσε τίποτα και δεν θα ένοιωθε πόνο. Και πάλι ξαναλέω ότι δεν είμαι γιατρός, λειτουργώ με την λογική.

Πως στο καλό το έπαθε αυτό από δυσκοιλιότητα? Μήπως να παίρνατε γνώμη και από άλλο γιατρό?

Προσοχή πως τον σηκώνετε, μην γίνει χειρότερη ζημιά. Σας είπε ο γιατρός να βάλετε μια πετσέτα ή σεντόνι από κάτω και να τον βοηθάτε να ανασηκωθεί χωρίς να στηρίζεται στα πόδια του?

Last edited:

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Κι εγω ετσι σκεφτομαι...Τον εχουμε παει στους 2 καλυτερους γιατρους και ο ενας με ειδικοτητα σε νευρολογικα προβληματα..καναμε ενα καρο ακτινογραφιες και εξετασεις..Οπως μου το εξηγησαν και οι 2 με την προσπαθεια του και το σφιξημο για να κανει την αναγκη του..μετατοπιστηκε το μαξιλαρακι στη σπονδυλικη του στηλη και ετσι ακουμπανε τα νευρα μεταξυ τους κα εχει δημιουργηθει φλεγμονη σε εκεινο το σημειο γι αυτο περνει και κορτιζονη ειναι κατι που γινεται απο την μια μερα στην αλλη..Οπως ο ανθρωπος μπορει να σκυψει να σηκωσει κατι και να το παθει και αυτος...αστο ειναι να μη σε θελει...ολα μπορουν να γινουν απο το τιποτα...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αφού στο είπαν δύο γιατροί και ο ένας νευρολόγος κιόλας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι να περιμένεις.
Ας ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να υποχωρήσει η φλεγμονή μέχρι τη Δευτέρα. Εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να κάνεις τίποτα τώρα, μόνο να το βοηθάς στις ανάγκες του και να νοιώθει ότι είσαι κοντά του.

Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως στο μέλλον πρέπει να προσέξεις την τροφή του, να μην του δημιουργεί τέτοια δυσκοιλιότητα. Τώρα που απέκτησε ευαισθησία εξ αιτίας αυτού, θέλει προσοχή στο τι τρώει. Ξηρά τροφή του δίνεις?

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Μακαρι ελπιζουμε ολοι μας για το καλυτερο.....Το αστειο πως η τροφη του ηταν παντα κροκετες και λιγη κονσερβα...δεν ειναι σκυλος που τρωει λαιμαργα καθως και τα σνακ πολλες φορες δεν τα ηθελε...θελω να πω πως η διατροφη του ειναι συγκεκριμενη...τωρα πως επαθε δυσκοιλιοτητα αγνωστο.....τωρα περιμενουμε και εποικινωνουμε συχνα με τον γιατρο- μας ειπε βεβαια οτι ειναι πολυ νωρις ακομα για να δρασει η κορτιζονη...Ειναι ολα τοσο περιεργα διοτι εμεις ειμαστε πολυ προσεκτικοι με την υγεια του δηλαδη ολα τα εμβολια του κανονικα-καθε 3 μηνες το αντιπαρασιτικο-τουλαχιστον μια φορα το διμηνο επισκεψη στον κτηνιατρο (προληπτικα)-και ομως δεν μπορεις να αποκλησεις τιποτα..ολα μπορουν να γινουν...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Από ιατρικά θέματα έχω μάυρα μεσάνυχτα! Περαστικά σας εύχομαι! Να πάνε όλα καλά! Κάλη δύναμη παιδιά!!!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, το κακό δεν αργεί να γίνει.
Αφού λες ότι τρώει συγκεκριμένη τροφή, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι κάτι βρήκε και έφαγε και του προκάλεσε δυσκοιλιότητα.
Έχε υπόψη σου όμως ότι οι φλεγμονές σ' αυτά τα σημεία δεν θέλουν ταλαιπωρία. Κράτα τον ακίνητο όσο μπορείς και όταν σηκώνεται βοήθησε τον όπως σου είπα πιο πάνω.
Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Απλά θέλει τον χρόνο του και σωστή θεραπεία.
Και εδώ είμαστε...

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Το γνωριζω με ενημερωσαν και οι γιατροι αλλα και εψαξα στο ιντερνετ...μας εδωσαν ενα πολυ μκρο κλουβι ωστε να μην μπορει να κινειται...και η μονη του μετακινηση ειναι 2 φορες την ημερα για να κανει την αναγκη του...ευτυχως-ευτυχως δεν κινειται καθολου μεσα στο κλουβι και απλα κοιμαται -ουτε κλαιει..απλα θελει να νιωθει την παρουσια μας..λεω ευυχως γιατι αμα ητανε πιο νευρικος θα επρεπε να αλλαξουν κατα πολυ τα πραγματα ..οπως μας ενημερωσαν.. δηλαδη χορηγηση ηρεμιστικων που θα ηταν οτι χειροτερο!! διοτι ναι μεν με τα ηρεμιστικα θα ηταν σε λοιθαργο αλλα θα ξεχναγε και τον πονο του..οποτε αν ακουγε τιποτα και πεταγοτανε και θα μπορουσε να προκαλεσει μεγαλη ζημια οπως μας ειπαν...τουλαχιστον το μονο καλο ειναι η ηρεμια του-το γεγονος οτι τρωει με διαθεση και πινει νερο.......

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Το γεγονός ότι έχει διάθεση για φαγητό και νερό και ότι είναι ήρεμος, είναι πολύ θετικό.
Ένα από τα πρώτα συμπτώματα ότι κάτι δεν πάει στο σκύλο είναι η αδιαθεσία. Αφού το σκυλάκι έχει όρεξη και δεν κλαίει, μην τρομάζεις. Όλα θα πάνε καλά. Και πιστεύω ότι ενστικτωδώς είναι ήρεμος, ξέρει ότι αυτό τον βοηθάει.
Μείνε δίπλα του, σε χρειάζεται.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Κουράγιο και περαστικα.

Προσπαθηστε να μην μεταδίδεται την ανησυχία σας στο μικρούλη.

Ευχομαι να πανε όλα καλα :)

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο...και εγω αυτα σκεφτομαι και περνω ελπιδες...προσπαθω να ηρεμησω και να περιμενω μεχρι την δευτερα-τριτη που θα τον παμε παλι στους γιατρους...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
μακάρι να μην είναι τα πράγματα τόσο άσχημα.

προσωπικά είχα θείο που έπαθε παραλυση από σκύψιμο σε σούπερ μάρκετ με μετατόπιση μεσοσπονδυλου δίσκου, είναι κάτι που δεν το περιμένεις και είναι εφιαλτικό.
Το τραγικό ήταν ότι είχε γίνει τόση ζημιά που δεν έπαιρνε χειρουργείο.

Ελπίζω στο μικρό να μην είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο.

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Lostri μου..καμια απολυτως εξεληξη...στασιμοτητα..τρωμε πινουμε και την αναγκη μας....Αυτο που με στενοχωρει ειναι που βλεπω το σκυλακι μου να μν μπορει να περπατησει παρα μονο με την δικη μας βοηθεια(ενας σκυλαρος που του λεγαμε ΑΓΚΑΛΙΑ και πηδαγε και τον πιαναμε στον αερα κυριολεκτικα!!)..τωρα με ανχωνει και ενα αλλο θεμα βεβαια..πως θα κανει "κακακια του"?????η ουρηση ειναι η "ευκολη"τον κρατας και χαλαρωνει...το αλλο ομως??τελευταια φορα που εκανε "κακακια"ηταν προχθες..σημερα τιποτα-αμα δω και αυριο βεβαια να μην κανει τιποτα θα παρω τον γιατρο τηλεφωνο..Ενα αλλο που βρηκα ειναι πολλες περιπτωσεις σαν κι εμας βεβαια σε προχωρημενη ηλικια οχι 2 ετων που παρολο οτι ειχε επελθει παραλυση (το σταδιο που ειμαστε εμεις τωρα)..με τα αντιφλεγμονοδη δηλαδη μολις ηρεμησε η φλεγμονη και υποχωρησε ο πονος τα σκυλακια γινανε καλα...και περνω ελπιδες και εγω και ολοι μας..τι να κανω..:((