Με λενε Γιαννη και εχω την Ζιζελ...!

Ian32

Member
19 Απριλίου 2014
20
0
28
Πειραιας
Καλησπερα σας ,
ονομαζομαι Γιαννης και εχω ενα θηλυκο λευκο σκυλακι που φέρνει σε μαλτεζ, εκτος αυτου εχω και καναρινια φωνης.
Την σκυλιτσα μου την λενε Ζιζελ ειναι 1,5 χρονων και μπορω να πω εκανα αρκετα λαθη οσο αναφορα την αγορα της δεν πειραζει ομως μαθαινουμε απο αυτα αρκει να μην τα επαναλαμβανουμε.
Την πηρα Δεκεμβριο του 12 απο ιδιωτη αφου δεν ηθελα απο πετ λόγο των puppy mils χωρις να γνωριζω οτι ειναι το ιδιο πραγμα με αλλα λογια , την βγαζω βολτα μια φορα την μερα τον χειμωνα καθε βραδακι που εχω χρονο και τωρα που φτιαχνει ο καιρος 2-3.
Αρχικα ηθελα μεγαλυτερου μεγεθους σκυλου , λατρευω τα cane corso ομως λογο χωρου περιοριστηκα σε μια μικροτερη φυλη για αρχη και αν ποτε ειχα την εμπειρια και αισθανομουν ετοιμος γιατι να μην προχωρουσα σε μια σωστη αγορα ενος τετοιου σκυλου.
Δεν σκοπευω να την ζευγαρωσω οσο και να μου λενε ολοι να τους δωσω αν γεννησει , τρωει δυο φορες την ημερα (πρωι-βραδυ) συγκεκριμενα γραμμάρια συμφωνα με το βαρος της .
Εχω πολλες αποριες και με τον καιρο ελπιζω να λυθουν.
Καλως σας βρηκα λοιπον εδω η σκυλιτσα μου λιγο καιρο πριν ...

Attachments

whisper

Member
2 Φεβρουαρίου 2014
24
1
Νταξ ... ειναι λιγο κοκετα η μου φαίνεται? Να την χαιρεσαι την μικρή! Από λαθη αλλο τιποτα. Σημασία εχει να μαθαινεις από αυτά.

sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
Για μένα δεν είναι λάθος να αποκτήσεις ένα σκυλάκι που στο κάτω κάτω γεννήθηκε όπως γεννήθηκε και όπως και να 'χει, του αξίζει μια καλή ζωή. Να την χαίρεσαι την μικρή σου. Είναι κούκλα!

• Like
Reactions: Scalpel

Siegfried

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2013
301
330
Athens-Crete
Εεπειδη γνωρίζω απο κλίμα της Κρήτης να την προσέχεις πολύ τις περιόδους υψηλών θερμοκρασιών.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για εμένα ειναι λάθος ο τρόπος αποκτησης, αλλά κανεις δεν διεκδικεί το αλάθητο! Αλλωστε μετράει και το πώς διαχειριζεσαι το κάθε λάθος.
Οποτε να τη χαίρεσαι τη μικρή, και να σε γεμίζει αγάπη κάθε μέρα!
Βαλε όμως και περισσότερες φωτογραφίες!:sneaky:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εεπειδη γνωρίζω απο κλίμα της Κρήτης να την προσέχεις πολύ τις περιόδους υψηλών θερμοκρασιών.
Αν δεν την κουρέψει, δεν θα εχει θέμα.
Αν την κουρεψει θα κινδυνεύσει με εγκαυμα.

Ian32

Member
19 Απριλίου 2014
20
0
28
Πειραιας
Οταν ηθελα να παρω σκυλακι πηγα σε κτηνιατρο να μου δωσει καποιες συμβουλες , αυτες ηταν οτι η να ψαξω καποια αγγελια ή να μας φερει αυτος αρχικα του ειπα να ψαξει και να μας πει . Την επομενη μερα μας πηρε και μας λεει εχω δυο αρσενικα καθαρα μονο δεν εχουν χαρτια η τιμη τους ειναι 590 το ενα , εκει τι κανεις ? Προτιμησα να παρω απο ιδιωτη το ξερω λαθος αλλα δεν γνωριζα πολλα τοτε . Μας ειχαν πει οτι θα γινει μεχρι 2,700 και κοντευει τα 4,5 .....
Να προσθεσω οτι ειχε βγαλει αδενα τριτου βλεφαρου στο ενα ματακι red cherry αν δεν κανω λαθος και της καναμε εγχείρηση να αφαιρεθεί , εκει που το αφαιρεσαμε δεν εχει πια δακρυ ενω στο αλλο ματι που δεν πειραξαμε τιποτα γίνεται κατακοκκινο ...
Το οτι δεν ειναι 100% μαλτεζ το καταλαβαινεις απο τα κιλα της , την μακρυα μουσουδα της , το περιγραμμα των ματιων που το ενα ειναι μαυρο και το αλλο ροζ εχει πολλα αλλα δεν με απασχολει αυτο , εκεινο που πρεπει να κανω τωρα ειναι να την στειρώσω καποια στιγμη ...
Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια , αν εχετε καποια παρατηρηση δεχτη!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Χμ στα κιλά δεν ειστε τόσο εκτος, ειδικά αν παίζει θέμα φαγάνας που δεν σταματάει να τρώει και να ζητιανεύει. Αλλά αυτό που εχει σημασία ειναι ότι την αγαπάτε, όλα τα αλλα ειναι πολύ ψιλά γράμματα!!!

(από πρότυπο σύμφωνα με την FCI:
SIZE AND WEIGHT :

Height at the withers : Males from 21 to 25 cm.

Females from 20 to 23 cm.

Weight : 3 to 4 kg. )

Ian32

Member
19 Απριλίου 2014
20
0
28
Πειραιας
Ειναι και πολυ ψηλη πανω απο 25 ποντους , εγω δεν της δινω ποτε μονο καμια λιχουδια μετα απο καποια εντολη , αλλα ο πατερας μου την εχει περασει και γω δεν ξερω τι και τις δινει συνεχεια την ωρα του φαγητου , εκανα αγωνα να μην της δινει κοκαλο απο τιποτα .
Εδω καποιες φωτο παλιοτερες και θα βαλω και νεοτερες !
Δεν ξερω αν η τροφη της την καλυπτει η αν θα πρεπει να παρω καποια αλλη...

Attachments

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.402
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Να την χαίρεσαι την μικρή σου. Λάθος τρόπος απόκτησης, αλλά εξίσου σημαντικό ότι το έχεις καταλάβει, το έχεις μετανοιώσει και φαντάζομαι, ότι δεν το συμβουλεύεις πουθενά.
Τα τετραγωνικά του σπιτιού μας, δεν πρέπει να παίζουν ποτέ, αποτρεπτικό ρόλο, στο να αποκτήσουμε τον σκύλο των ονείρων μας, οποιουδήποτε μεγέθους. Αυτό που έχει σημασία, είναι να ξέρεις πολύ συνειδητά, τι βάζεις στην ζωή σου και να κάνεις τα πάντα [ακόμη κι αν τελικά, αποδειχθεί λάθος επιλογή], να του προσφέρεις την καλύτερη ζωή, που αξίζει :)