Με σωσατε!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κάναμε ακτινογραφία για δυσπλασία.Μου είπε ότι έχει τη μικροτερη δυσπλασια που μπορεί να έχει.Καποιος γιατρος χωρις εμπειρια μπορει και να μην την εβλεπε,μου ειπε.Επίσης πρόσθεσε ότι εκανα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ που δεν τον παχυνα ποτε, που δεν του εδωσα ασβεστια,χονδροιτινες,κτλ,ποτε και που δεν τον ζωρισα με ασκησεις ποτε.Αυτά,συνεχισε,τα κανουν ιδιοκτητες απειροι, με αποτελεσμα να κανουν κακο στο σκυλο τους και ολα αυτα επιβαρυνουν ακομα και την ελαχιστη δυσπλασια.Λοιπόν κι εγω ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για αυτα που μου ειπατε,που με καθοδηγησατε και που ο Εκτωρας μεγαλωνει οσο ασφαλεστερα μπορει.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
μπράβο,χαίρομαι πάραπολύ για σας.:D:D

παρ΄ολο που δεν συγκαταλέγομαι σε αυτούς που σε βοήθησαν,οφείλω να πω ότι τα μπράβο ανήκουν και σε εσένα όπως και σε όλους τους υπεύθυνους και σοβαρούς ιδιοκτήτες που έχουν την αγωνία για τα σκυλιά τους και την συνείδηση των όσων κάνουν.:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Χαιρομαι!!!

Να ακολουθεις οτι λεει ο γιατρος απο εδω και περα!

Καλη συνεχεια και φιλια στην σκυλουμπα σου!

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Κάναμε ακτινογραφία για δυσπλασία.Μου είπε ότι έχει τη μικροτερη δυσπλασια που μπορεί να έχει.Καποιος γιατρος χωρις εμπειρια μπορει και να μην την εβλεπε,μου ειπε.Επίσης πρόσθεσε ότι εκανα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ που δεν τον παχυνα ποτε, που δεν του εδωσα ασβεστια,χονδροιτινες,κτλ,ποτε και που δεν τον ζωρισα με ασκησεις ποτε.Αυτά,συνεχισε,τα κανουν ιδιοκτητες απειροι, με αποτελεσμα να κανουν κακο στο σκυλο τους και ολα αυτα επιβαρυνουν ακομα και την ελαχιστη δυσπλασια.Λοιπόν κι εγω ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για αυτα που μου ειπατε,που με καθοδηγησατε και που ο Εκτωρας μεγαλωνει οσο ασφαλεστερα μπορει.
Οι χονδροϊτίνες δεν προκαλούν δυσπλασία..ούτε προβλήματα στο σκελετό.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υπήρχε λόγος να κάνεις ακτινογραφία σε τόσο νεαρό Μολοσσό;
Κάνε μία πάλι σε έναν χρόνο (που θα είναι πιο αξιόπιστη) γιατί ο σκύλος σου θα αλλάξει ΠΑΡΑ πολύ.

Επίσης, κάνε την σε γιατρό ορθοπεδικό με μεγάλη εμπειρία και σπουδές εκτός Ελλάδος.

(Να σε βοηθήσουμε κι άλλο λίγο...)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν υπολογίζω σωστά από πότε ήταν οι παλαιότερες συζητήσεις, ο σκύλος πρέπει να κοντεύει 2 χρονων κάτω...πόσο πιο μετά να κάνει ακρινογραφίες;

Μπορεί να κάνω λάθος για την ηλικία βέβαια...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και 2 ετών πιστεύω είναι νωρίς για Μολοσσό. Εκτός αν πρόκειται να ζευγαρώσει (όπου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να εξεταστεί πρώτα).

Τεσσάρων ετών θα ενηλικιωθεί ο σκύλος. Μερικοί πέρνουν ακόμη ύψος μέχρι 3,5 ετών (και μετά άλλον ένα χρόνο όγκο).

Είναι μωρό.

Πολλοί μεγαλόσωμοι σκύλοι δίχνουν ελαφριά δυσπλασία ενώ μεγαλώνουν (η οποία εξαφανίζεται μετά την ολοκλήρωση της ανάπτηξης).

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κατσε,οι περισσοτεροι μολοσσοι αν δεν ζευγαρωσουν μεχρι 1,5 η 2,5 ετων μετα ξεχνα τους,μπορει να μην εχει δυσπλασια αλλα και η πιθανοτητα να ζευγαρωσει θα ειναι ιδια.
Οταν στην αρχη εμφανιστηκαν οι δυσππλασιες κ.τ.λ ελεγαν οι συλλογοι οτι πρεπει να ζευγαρωνει απο τους 24 μηνες,μετα εγινε 18 και τωρα λενε οτι και απο τους 15 δεν υπαρχει προβλημα,εγω λεω οτι αρσενικο σκυλι οσο νωριτερα γινεται,αφου δεν επηρεαζει σωματικα η πνευματικα τον σκυλο,οι δε γιατροι λενε οτι απο τον 12 μηνα μπορει να διαγνωστει,εγω θα σου πω 15-18 αλλα 3,5? εκει η εχει η δεν εχει το βλεπεις και με γυμνο ματι,αν φυσικα εχει πιο πολυ Α,Β,C,,αν οχι ετσι και αλλιως επιτρεπεται.
Και αν σκεφτεις οτι ζουνε απο 7 εως το πολυ 10 και με μεσο ορο τα 8-9?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν όμως απέχει από την τελική δυσπλασία (ή έλλειψη αυτής) μπορείς να χρησημοποιείς την δεύτερη εξέταση κι όχι την πρώτη.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καθίστε παιδια να απαντήσω,χωρις να λεω τα ονοματα σε ποιους απευθυνομαι γιατι δεν προλαβαινω.
Οι χονδροιτινες εννοειται δεν δημιουργουν δυσπλασία,οπως ουτε το ασβεστιο,κτλ.Απλα, μου είπε οτι αν εχει δυσπλασία,το επιβαρρύνουν.
Ο σκυλος ειναι 18 μηνών κι έκανα ακτινογραφία γιατι έβλεπα λίγο περιεργη κινηση απο πίσω οταν κουραζοταν, και οταν ηθελε να καθισει σαν να ετρεμε(οταν ηταν κουρασμενος).
Δε θελω να τον ζευγαρωσω.Αυτά.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ο σκυλος ειναι 18 μηνών κι έκανα ακτινογραφία γιατι έβλεπα λίγο περιεργη κινηση απο πίσω οταν κουραζοταν, και οταν ηθελε να καθισει σαν να ετρεμε(οταν ηταν κουρασμενος).
Τα συμπτωματα αυτα που αναφερεις , που αποδοθηκαν τελικα ? (εφοσον αποκλειστηκε η δυσπλασια)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Καλέ,εχει δυσπλασία,αλλα πολύ μικρή.
Δεν καταλαβα ...το ''δια ταυτα'' ποιο ειναι ?

Ο σκυλος εχει ''τη μικροτερη δυνατη δυσπλασια'' (πολυ μπακαλιστικος ορος αλλα τεσπα) και εχει καποια συμπτωματα.Τι θα γινει με αυτα τα συμπτωματα ? Θα μεινουν στασιμα ? θα εξαφανιστουν ? Ειναι αναλογα του χαμηλου ποσοστου δυσπλασιας που βρεθηκε ? Τι ειπε ο γιατρος ?:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Οι χονδροιτινες εννοειται δεν δημιουργουν δυσπλασία,οπως ουτε το ασβεστιο,κτλ.Απλα, μου είπε οτι αν εχει δυσπλασία,το επιβαρρύνουν.
Είσαι σίγουρη πως το είπε αυτό ("επιβαρύνουν την δυσπλασία) ;;;;; Μήπως κάνεις λάθος;

Εγώ το αντίθετο ξέρω (πως σκύλος με δυσπλασία επιβάλλεται να παίρνει γλουκοσαμίνη/χοντδροϊτίνη) και μπορώ να σου στείλω τουλάχιστον 25 σελίδες στο νετ με έρευνες που το υποστηρίζουν.

Μπορείς να την ρωτήσεις από ποιά έρευνα υοθέτισε την άποψη αυτή;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Tricky,εμφανιζει τα συμπτωματα οταν κουραζεται γι αυτι κι εγω τον ... ξεκουραζω:D.Δε με νοιαζουν τα μπακαλιστικα,αρκει να συνεννοουμαστε!:p
Dr,παλι με αμφιβολίες με γεμιζεις.Αντε μην πάρω το "ευχαριστω" πίσω;).Θα πάω σύντομα και θα ξαναρωτησω.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω, αλλά σε ένα κουτάβι 18 μηνών, με την ελάχιστη δυσπλασία, εγώ δεν θα περιμενα να μου εμφανίζει καθόλου συμπτώματα....
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια!:rolleyes:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ολα τα μεγαλοσωμα κουταβια (2 χρονων ειναι κουταβι ακομη)τρεμουν λιγο οταν λαχανιασουν,τρεξουν,κ.τ.λ.εκτος αυτου εχουν μεγαλη συχνοτητα θλασεων και μικροτραυματισμων.
Αν οι ακτινες εδειξαν δυσπλασια τοτε εχει δυσπλασια,αλλα οι ακτινες ειναι προληπτικες και μιλανε για υποψια να εμφανισει δυσπλασια καποτε,αν οπως λες εσυ φαινετε στις ακτινες οτι εχει τοτε εχεις μεγαλο προβλημα.