Μια μικρή βοήθεια

roud

Member
17 Αυγούστου 2012
24
0
Γεια σας και από μένα. Έχω ένα ημίαιμο λαμπρατόρ 14 μηνών και θέλω να του αλλάξω την τροφή του σε συντήρησης. Έχετε να μου προτείνετε καμία καλή γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι. Είμαι ανάμεσα σε pro plan, royal canin, ontario, eukanuba και happy dog. Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη? έχετε να μου προτείνετε καμία άλλη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.... :)

roud

Member
17 Αυγούστου 2012
24
0
του έδινα χύμα ξηρά τροφή, δεν θυμάμαι όμως μάρκα αυτή την στιγμή. Πρόσφατα έπιασα δουλειά σε μεγάλο petshop και είδα τι παίζει με τις χύμα τροφές και είπα ποτέ ξανά! Γι αυτό συσκευασμένη μόνο από δω και πέρα.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Καλημερα.
εγω ειμαι φαν της ρουαγιαλ και θα σου πω ρουαγιαλ...
πουλατε ζωα στο πετσοπ?
θελω να πω ειδες τι παιζει με τις τροφες.με τα ζωα ειδες τι παιζει?

roud

Member
17 Αυγούστου 2012
24
0
καλημέρα. Ναι πουλάμε. Δεν ξέρω τι γίνεται από κει που έρχονται αλλά όσο είναι σε μας τα φροντίζουμε πολύ καλά. Όσο για τις τροφές οι πιο πολλές είναι ληγμένες, ανακατεμένες με άλλες ακόμα και με γάτας ή τρωκτικών και μπορεί να έχουν πιάσει και σκουλήκια....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Όσο για τις τροφές οι πιο πολλές είναι ληγμένες, ανακατεμένες με άλλες ακόμα και με γάτας ή τρωκτικών και μπορεί να έχουν πιάσει και σκουλήκια....
Δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.
Αν και ξέρω μαγαζιά, που δίνουν και χύμα τροφές υπό πολύ ειδικές και εξαιρετικά προσεγμένες συνθήκες. Αλλά αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Όσο για τις τροφές οι πιο πολλές είναι ληγμένες, ανακατεμένες με άλλες ακόμα και με γάτας ή τρωκτικών και μπορεί να έχουν πιάσει και σκουλήκια....
Ασε δε, το άλλο... ακόμα και οι συσκευασμένες - επώνυμες τροφές...
Δεν σας έχει προβληματίσει ποτέ εκείνος ο όρος "meal"?
Που σημαίνει ένας πολτός από όλα τα μέρη του ζώου (κατ' ελάχιστον του συγκεκριμένου ζώου που αναφέρεται)...

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Που σημαίνει ένας πολτός από όλα τα μέρη του ζώου (κατ' ελάχιστον του συγκεκριμένου ζώου που αναφέρεται)...
Α εμενα μου αρεσουν τα κοκτειλς!!:p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα

Aιματαλευρα και αλλα σιχαμένα... ό,τι απομείνει από τη σφαγή του ζώου, αποξηραίνεται και αλεθεται!!! Μιαμ μιαμ!

Εμένα πάντως σε πετσοπ μόλις τους ρώτησα για τις χύμα τι παίζει, κατευθείαν "όχι όχι δεν ειναι για σένα αυτές"

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Γιατι ειναι κακο να φαει ο σκυλος "meal"?
Τα αιματαλευρα,οστεαλευρα κτλ χρησιμοποιουνται στις ζωοτροφες επειδη εχουν αρκετα καλη θρετικη αξια. Δεν το βρισκω κακο.

Επισης αν εχουμε σε μια τροφη chicken meal σημαινει ,οπως γνωριζετε,σαρκα και πετσα χωρις οστα, αφυδατωμενα πριν το ανακατεμα τους στο τελικο μειγμα.Ακομα καλυτερα απο το να ελεγε chicken απλα αφου το 80% θα χανοταν επειδη ειναι νερο.

Πολυ καλη η arden grange ,roud.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Γιατι ειναι κακο να φαει ο σκυλος "meal"?
Τα αιματαλευρα,οστεαλευρα κτλ χρησιμοποιουνται στις ζωοτροφες επειδη εχουν αρκετα καλη θρετικη αξια. Δεν το βρισκω κακο.

Επισης αν εχουμε σε μια τροφη chicken meal σημαινει ,οπως γνωριζετε,σαρκα και πετσα χωρις οστα, αφυδατωμενα πριν το ανακατεμα τους στο τελικο μειγμα.Ακομα καλυτερα απο το να ελεγε chicken απλα αφου το 80% θα χανοταν επειδη ειναι νερο.

Πολυ καλη η arden grange ,roud.
Kαι λειριά, και ποδια... και αυτό δεν το λεω στο ασχετο, το λεω από ατομο που δουλευει σε σφαγείο

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Oχι δεν ειναι ετσι.
Chicken meal, according to the Association of American Feed Control Officials (AAFCO), is the dry rendered product from a combination of clean chicken flesh and skin with or without accompanying bone, derived from whole carcasses of chicken, exclusive of feathers, heads, feet and entrails.[SUP][1][/SUP] A meal in general is "an ingredient which has been ground or otherwise reduced in particle size."[SUP][2][/SUP]
Στα χαρτια τουλαχιστον.Τωρα,το τι γινεται "πλαγιως" ειναι αλλο θεμα....:cool:
Για την ξηρα δεν μπορει κανενας να ειναι σιγουρος για το τι μπαινει μεσα παρα μονο εκεινοι που την φτιαχνουν.
Kαι λειριά, και ποδια... και αυτό δεν το λεω στο ασχετο, το λεω από ατομο που δουλευει σε σφαγείο
Τα αλευρα που φτιαχνουν στην Ελλαδα δεν χρησιμοποιουνται σε σκυλο/γατο-τροφες απο οσο γνωριζω.Στα παραγωγικα ζωα ειναι μερικως απαγορευμενα.

Υ.Γ. Λαθος μου οτι δεν περιεχει κοκαλο το chicken meal.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το θεμα ειναι πως αν όσα γράφονται στα χαρτιά περναγαν και στην πράξη θα ημασταν μια χαρά όλοι! Τα αιματάλευρα όπως στα περιεγραψα, πηγαιναν για ζωοτροφες μια χαρά!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ναι,ΤΙ ζωοτροφες ομως? Για χοιρους?Πτηνα? Σκυλια ?Γατια? ;)
Δεν γνωριζεις,δεν γνωριζω το τι κανουν ακριβως τα ελληνικα σφαγεια κ πως αξιοποιουν οτι μενει απο το σφαγειο.

Το αιματαλευρο, δεν εχει καμια σχεση με τα λυρια κ τα ποδια...Ενημερωτικα...

Μην το γενικευουμε.Δεν ειναι απαραιτητο στο κατω κατω να τρωνε μονο φιλετα τα σκυλια μας.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Τα αιματάλευρα και τα κρεατάλευρα έχουν απαγορευτεί και δεν χρησιμοποιούνται για τροφές . Τουλάχιστον στην Ελλάδα . Εαν συμβαίνει και στην Ελλάδα , γίνεται σε πολύ ελάχιστες περιπτώσεις , σαφως κατακριτέες .