Μουρουνέλαιο για δυσπλασία και άλλα τινά

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έχω λοιπόν διάφορα φρικτά και απαίσια αρθριτικά (οστεοαρθρίτιδα σε διάφορα σημεία), πάω φυσιοθεραπεία και μου έχουν υποσχεθεί οι γιατροί ότι θα ανανήψω τελικά. Μέσα στα διάφορα που πρέπει ν' αρχίσω να παίρνω είναι και τα Ωμέγα-3, τα οποία ήδη παίρνω, αλλά οι Αμερικάνοι αποφασίσανε τελικά ότι το παλιό το φρικαλέο και δυσώδες μουρουνέλαιο που δίνανε οι πρόγονοί μας από γιαγιάδες και κάτω, είναι, λέει, καταπληκτικό και φοβερό. Τους έχουν πιάσει διάφορα τέτοια γιαγιάδικα τελευταία και χρησιμοποιούνε μέχρι και λουλάκι δηλαδή στο πλύσιμο των ασπρόρουχων.

Εκεί που διάβαζα διάφορα λοιπόν για οστεοαρθρίτιδες σε ανθρώπους, είπα να κοιτάξω τι γίνεται και με τα Μούφια. Δίνουνε λοιπόν κι εκεί μουρουνέλαιο και εννοώ και πάλι αυτό το υγρό που βρωμοκοπάει, ΟΧΙ χάπια που ναι μεν δε μυρίζουν ψοφίμι, δεν είναι όμως τόσο αποτελεσματικά. Αποφάσισα λοιπόν αφού έτσι κι αλλιώς καταντήσαμε να παίρνουμε κι εγώ και το Μουφ κάθε πρωί τα ίδια φάρμακα, να του δίνω κι αυτουνού για τη δυσπλασία, αφού είναι, λέει, πολύ πιο αποτελεσματικό από το κανονικό ενισχυμένο Ωμέγα-3.

Κοίταξα τις κριτικές και οι Αμερικάνοι θρηνούν διότι ναι μεν τους κάνει άπειρο καλό, βρωμάει όμως φρικιαστικά και έχει τρομερά απαίσια γεύση. Κι εγώ μεν έχω αποφασίσει ότι θα το πιω και θα πω κι ένα άσμα, αναρωτιέμαι όμως τι θα κάνει ο τσομπάνος που θα του βρωμοκοπάει τα εφτά λέσια και θ' αρχίσει να ρεύεται (και προφανώς να βρωμάει η αναπνοή του ακόμα χειρότερα). Γνωρίζοντας βέβαια το Μουφ θα πρέπει μάλλον να περιμένω να τρελλαθεί απ' τη χαρά του και να το γλύψει μέχρι αηδίας και μετά να ζητάει να γλύψει και το δικό μου κουτάλι.

Εν πάση περιπτώσει θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα του νεανία τα οποία θα πρέπει λογικά να δω στο τρίχωμά του που μάλλον θα πρέπει να γυαλίζει. Και τώρα γυαλίζει δηλαδή, αλλά το μουρουνέλαιο θα πρέπει να κάνει τη γούνα του εκτυφλωτική. Αν δω να ξανανιώνει το μικρό τέρας, δηλαδή να γίνεται ακόμα οχληρώτερο χοροπηδώντας σαν τη σούστα, θα σας πω να πάτε να βρείτε κι εσείς εφτά λέσια να βολευτείτε, κυρίως αν έχετε σκύλους (και όχι μόνον) με δυσπλασίες, οστεοαρθρίτιδες και έτσι.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Έχω λοιπόν διάφορα φρικτά και απαίσια αρθριτικά (οστεοαρθρίτιδα σε διάφορα σημεία), πάω φυσιοθεραπεία και μου έχουν υποσχεθεί οι γιατροί ότι θα ανανήψω τελικά. Μέσα στα διάφορα που πρέπει ν' αρχίσω να παίρνω είναι και τα Ωμέγα-3, τα οποία ήδη παίρνω, αλλά οι Αμερικάνοι αποφασίσανε τελικά ότι το παλιό το φρικαλέο και δυσώδες μουρουνέλαιο που δίνανε οι πρόγονοί μας από γιαγιάδες και κάτω, είναι, λέει, καταπληκτικό και φοβερό. Τους έχουν πιάσει διάφορα τέτοια γιαγιάδικα τελευταία και χρησιμοποιούνε μέχρι και λουλάκι δηλαδή στο πλύσιμο των ασπρόρουχων.

Εκεί που διάβαζα διάφορα λοιπόν για οστεοαρθρίτιδες σε ανθρώπους, είπα να κοιτάξω τι γίνεται και με τα Μούφια. Δίνουνε λοιπόν κι εκεί μουρουνέλαιο και εννοώ και πάλι αυτό το υγρό που βρωμοκοπάει, ΟΧΙ χάπια που ναι μεν δε μυρίζουν ψοφίμι, δεν είναι όμως τόσο αποτελεσματικά. Αποφάσισα λοιπόν αφού έτσι κι αλλιώς καταντήσαμε να παίρνουμε κι εγώ και το Μουφ κάθε πρωί τα ίδια φάρμακα, να του δίνω κι αυτουνού για τη δυσπλασία, αφού είναι, λέει, πολύ πιο αποτελεσματικό από το κανονικό ενισχυμένο Ωμέγα-3.

Κοίταξα τις κριτικές και οι Αμερικάνοι θρηνούν διότι ναι μεν τους κάνει άπειρο καλό, βρωμάει όμως φρικιαστικά και έχει τρομερά απαίσια γεύση. Κι εγώ μεν έχω αποφασίσει ότι θα το πιω και θα πω κι ένα άσμα, αναρωτιέμαι όμως τι θα κάνει ο τσομπάνος που θα του βρωμοκοπάει τα εφτά λέσια και θ' αρχίσει να ρεύεται (και προφανώς να βρωμάει η αναπνοή του ακόμα χειρότερα). Γνωρίζοντας βέβαια το Μουφ θα πρέπει μάλλον να περιμένω να τρελλαθεί απ' τη χαρά του και να το γλύψει μέχρι αηδίας και μετά να ζητάει να γλύψει και το δικό μου κουτάλι.

Εν πάση περιπτώσει θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα του νεανία τα οποία θα πρέπει λογικά να δω στο τρίχωμά του που μάλλον θα πρέπει να γυαλίζει. Και τώρα γυαλίζει δηλαδή, αλλά το μουρουνέλαιο θα πρέπει να κάνει τη γούνα του εκτυφλωτική. Αν δω να ξανανιώνει το μικρό τέρας, δηλαδή να γίνεται ακόμα οχληρώτερο χοροπηδώντας σαν τη σούστα, θα σας πω να πάτε να βρείτε κι εσείς εφτά λέσια να βολευτείτε, κυρίως αν έχετε σκύλους (και όχι μόνον) με δυσπλασίες, οστεοαρθρίτιδες και έτσι.
Θελω να σε γνωρισω :)

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
το μουρουνελαιο στα σκυλια, νομιζω και στους ανθρωπους, εν ειναι για συνεχεια. ειναι για 1-2 μηνες το χρονο. εδινα και εγω. το τριχωμα γινεται αλλο πραμα ειδικα τα μαυρα σημεια

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Κορίτσι, μια χαρά θα είσαι κι ο πασάς σου θα φάει μπιφτεκάκι βούτα στο μουρουνόλαδο και θα του αρέσει πολύ. Νομίζω ότι τρως πορτοκάλι μετά, για να φύγει η αηδία ή παλιά είχε γεύση πορτοκαλιού δε θυμάμαι. Πάντως όλα τα φάρμακα έχουν κακή γεύση, τι να κάνουμε.
Όσο σας κάνει τη χάρη ο καιρός να βγαίνεις στον ήλιο, ακόμα και πίσω απο το τζάμι.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ρίξτε εδώ μια ματιά http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-16/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C.%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9.%CF%83%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%8D.cod.liver.oil-4461/

Γιατί κάποια λάδια είναι μια χαρά για καθημερινή χρήση για το σκύλο, άλλα πρέπει να είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα...

Περαστικά Sara

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
μια φίλη αγγλίδα μου είχε πει κάποια στιγμή να πάρω κι εγώ αλλα δεν το έκανα τελικά
το μυστικό για την μπόχα και γεύση ktlp. είναι αν το παίρνεις βραδυ πριν τον ύπνο

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Που το βρίσκουμε όμως; Ήξερα πως υπάρχει και σε κάψουλες. Ή είναι πιο αποτελεσματικό το κανονικό;
Για την πεθερά ενδιαφέρομαι η αλήθεια είναι και όχι τόσο για το σπόρι -γι'αυτήν το ξανά σκεφτόμαστε.

Περαστικά και από εμάς Sara.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Που το βρίσκουμε όμως; Ήξερα πως υπάρχει και σε κάψουλες. Ή είναι πιο αποτελεσματικό το κανονικό;
Όχι, οι καψούλες δεν είναι τόσο αποτελεσματικές διότι είναι processed. Δυστυχώς πρέπει να παίρνουμε το υγρό που βρωμοκοπάει. Εδώ του βάζουνε και γεύση πορτοκάλι ή λεμόνι με μέντα και έτσι παράγγειλα τρία με διαφορετικές γεύσεις, αν και οι Αμερικάνοι από κάτω εξακολουθούν να κλαίνε ότι τους βρωμάνε.

Είναι πάντως ένα κι ένα για τα μυοσκελετικά, οπότε θα σας πω αποτελέσματα. Όσο για μένα με περιμένει, εκτός των άλλων, και ο Προκρούστης... :rolleyes:

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Όχι, οι καψούλες δεν είναι τόσο αποτελεσματικές διότι είναι processed. Δυστυχώς πρέπει να παίρνουμε το υγρό που βρωμοκοπάει. Εδώ του βάζουνε και γεύση πορτοκάλι ή λεμόνι με μέντα και έτσι παράγγειλα τρία με διαφορετικές γεύσεις, αν και οι Αμερικάνοι από κάτω εξακολουθούν να κλαίνε ότι τους βρωμάνε.
Σωστά, καλύτερα το φυσικό... Θα το ψάξω και θα το προτείνω στην πεθερα γιατί υποφέρει η γυναίκα.
Ρώτησα πριν και τη μάνα μου, και λέει ότι στο γυμνάσιο μια καθηγήτρια κάθε πρωί "τάϊζε" τα αδύνατα κορίτσια πάντα μια κουταλιά και αυτά το ξερνούσαν, ούτε ήθελε να το θυμάται τόσο που ήπιε :lol:!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σωστά, καλύτερα το φυσικό... Θα το ψάξω και θα το προτείνω στην πεθερα γιατί υποφέρει η γυναίκα.
Ρώτησα πριν και τη μάνα μου, και λέει ότι στο γυμνάσιο μια καθηγήτρια κάθε πρωί "τάϊζε" τα αδύνατα κορίτσια πάντα μια κουταλιά και αυτά το ξερνούσαν, ούτε ήθελε να το θυμάται τόσο που ήπιε :lol:!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το πιο αποτελεσματικό, π.χ. και οι δυο γονείς μου όταν ήταν μικροί (το 1800τόσο) είχαν στραβά πόδια, λέει, και φαντάζομαι είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν ραχίτιδα, οπότε τους το δίνανε με το ζόρι και γίνανε καλά. Και η καθηγήτρια που αναφέρεις καλό τους έκανε τελικά, αν και βέβαια κάτι τέτοια είναι σούπερ-παράνομα σήμερα. :) Το ζήτημα είναι πάντως ότι μικρός τα βλέπεις όλα ρόδινα. Το θέμα είναι άμα μεγαλώσεις τι γίνεται διότι διαπιστώνεις ξαφνικά ότι δεν έχεις καμιά όρεξη να καταλήξεις σαν τον Τουταγχαμών και τον μπαμπά του τον Ακενατών και εννοώ πριν γίνουν μούμιες... :rolleyes:

Φαντάζομαι μεταξύ του μουρουνέλαιου και του Προκρούστη όλο και κάτι θα κάνω. Θα προσέξω βέβαια πόσο δίνω του Μουφ μην του κάνω καμιά ζημιά.

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Θα ήθελα να προσθέσω ότι το μουρουνέλαιο απαγορεύεται να δίνεται σε σκυλιά με νεφρική νόσο...

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
εγω του δινω τις καψουλες seven seas..τις πηρα απο το φαρμακειο..και μπορω να πω οτι εχουν κανει καλη δουλεια..εχει αλλαξει κατα πολυ και η τριχα του..αλλα ειναι για 2 μηνες τον χρονο μονο..δεν κανει παραπανω..

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Θυμάμαι οτι η γιαγιά μου έλεγε πως τους έδιναν μουρουνέλαιο κάθε χρόνο, αλλά μόνο τον χειμώνα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Θα ήθελα να προσθέσω ότι το μουρουνέλαιο απαγορεύεται να δίνεται σε σκυλιά με νεφρική νόσο...
Αυτο ακριβώς!Οπως και ότι αν δωθει για μεγαλο διαστημα μπορει να επιβαρύνει τα νεφρα..

Sent from my iPhone using Tapatalk