Μπέρδεμα με ξηρές τροφές!!!!

cane_corso73

New Member
7 Οκτωβρίου 2013
1
0
Καλησπέρα μετά απο πολλές αναζητήσεις όσον αφορά τις ξηρές τροφές και έχοντας ένα αρσενικό cane corso 8 μηνών δεν έβγαλα καμιά άκρη και αυτό γιατί οι απόψεις πολλών μελών εδώ μέσα διαφέρουν κατά πολύ! Δεν μπόρεσα να καταλάβω το ότι παίρνουμε μια τροφή που κάθεται καλά στο σκύλο μας και ετσι απορρίπτουμε τροφές με πολύ καλά συστατικά που θεωρητικά προσφέρουν το κάτι καλύτερο στο σκύλο μας! Υποτίθεται ότι οι μεγάλες εταιρίες (Acana ,Orijen, Nutrivet, Belcando, Royal Canin, Fromm κτλ. ) έχουν ότι καλύτερο απο συστατικά άρα δεν μπορεί χαμηλότερης τιμής προιόντα να προσφέρουν το καλύτερο στους μικρούς μας φίλους!! Έτσι το ερωτημά μου είναι ποιά είναι τελικά η καλύτερη τροφή τόσο σαν μάρκα όσο και σαν συστατικά και το τι σημαίνει κάθεται καλύτερα στο σκύλο μου εκτός απο την ποιότητα στα κόπρανα. Φαντάζομαι οτι πχ. όλοι οι ποιμενικοί έχουν το ίδιο στομάχι αρα λίγο πολύ μια καλή τροφή δεν θα τους πειράξει (τύπου Orijen, Fromm )

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
εχθες συγκεκριμενα μου ελεγε ιδιοκτητρια λαμπραντορ οτι πινει νερο στο ονομα της royal canin για ποιμενικα .γιατι δινει εξαιρετικα αποτελεσματα στο σκυλι της σε τριχωμα ενεργεια κλπ ενω με ακανα και οριτζιεν ειχε διαροιες.οποτε ...

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Όλοι οι Ευρωπαίοι έχουντο ίδιο στομάχι; Οι Έλληνες ή οι Αθηναίοι;
Σε καμιά περίπτωση...
Άρα δε μπορεί 2 σκυλιά, έστω κι αν είναι από τους ίδιους γονείς να εχουν το ίδιο στομάχι.
Εσύ θα δεις τι είναικαλό για το σκύλο σου.

g1annis

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2013
61
0
Οι τροφές που αναφέρες φυσικά και έχουν καλύτερα συστατικά απο κάποιες άλλες αλλά αυτό δεν τις καθιστά και καλύτερες σαν τροφές.Είναι ανάλογα το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του σκύλου σου σε αυτές τις τροφές!Μην ξεχνάς ότι η orijen και η acana είναι καναδέζικες εταιρείες και ως εκ τούτου απευθύνονται στις ανάγκες που έχει ένας σκύλος π.χ στο κλίμα και τις καιρικές συνθήκες στην Αμερική. Οπότε μπορεί μερικά απο τα συστατικά να μην είναι απαραίτητα για έναν σκύλο στην Ελλάδα και γι'αυτό να μην του κάθεται καλά.Όλες οι τροφές θέλουν ψάξιμο και δοκιμές έτσι ώστε να μπορέσουμε να καθορίσουμε ποιά μας κάνει

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλησπέρα μετά απο πολλές αναζητήσεις όσον αφορά τις ξηρές τροφές και έχοντας ένα αρσενικό cane corso 8 μηνών δεν έβγαλα καμιά άκρη και αυτό γιατί οι απόψεις πολλών μελών εδώ μέσα διαφέρουν κατά πολύ! Δεν μπόρεσα να καταλάβω το ότι παίρνουμε μια τροφή που κάθεται καλά στο σκύλο μας και ετσι απορρίπτουμε τροφές με πολύ καλά συστατικά που θεωρητικά προσφέρουν το κάτι καλύτερο στο σκύλο μας! Υποτίθεται ότι οι μεγάλες εταιρίες (Acana ,Orijen, Nutrivet, Belcando, Royal Canin, Fromm κτλ. ) έχουν ότι καλύτερο απο συστατικά άρα δεν μπορεί χαμηλότερης τιμής προιόντα να προσφέρουν το καλύτερο στους μικρούς μας φίλους!! Έτσι το ερωτημά μου είναι ποιά είναι τελικά η καλύτερη τροφή τόσο σαν μάρκα όσο και σαν συστατικά και το τι σημαίνει κάθεται καλύτερα στο σκύλο μου εκτός απο την ποιότητα στα κόπρανα. Φαντάζομαι οτι πχ. όλοι οι ποιμενικοί έχουν το ίδιο στομάχι αρα λίγο πολύ μια καλή τροφή δεν θα τους πειράξει (τύπου Orijen, Fromm )
Η τροφή πρέπει και να είναι καλή σε συστατικά αλλά και να κάθεται καλά στο σκύλο. Αυτό σημαίνει πρέπει να βλέπεις ένα συνδιασμό καλής διάθεσης, ενέργειας, καλού τριχώματος, λίγα έως καθόλου αέρια, καλή αναπνοή κτλ. Το βασικότερο όμως είναι η εργαστηριακή εικόνα που παρουσιάζει ο σκύλος.