Μόλυ..ηρθε η ωρα να συστηθώ.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Καλησπέρα και απο εμενα.
Διαβάζω το φόρουμ παρα πολυ καιρώ και σε συζήτηση μου πριν καιρώ καταλαβα οτι αφου δεν μπορω οικονομικά να παρω το κουτάβι που θελω δεν πρεπει να παρω απο ιδιώτη.σας ειχα πει οτι ένας γνωστός μιας φίλης μου ειχε κουτάβια και οτι θα ηθελα να παρω.μετα την κουβεντα που είχαμε ομως σκέφτηκα οτι αν μου ζητήσει λεφτα δεν υπαρχει περιπτωςη να το παρω,και φυσικα αν δεν τα δω απο κοντα.οποτε λοιπόν πηγα μεσα Νοεμβρίου με την φιλη μου να τα δω.ειδα 4 κουτσαβάκια την μαμά μαλτεζ και τον μπαμπα σιχ τσου.οι συνθήκες οπου είχανε τα κουτάβια πολυ καλές καθαρά μεσα στο σπίτι και σε άψογη κατασταση.δεν μου ζητηςε χρηματα οπως και για τα υπόλοιπα απο οτι μας ειπε θα τα έδινε ετσι.μας ρωτηςε κιολας αν εχουμε κάποιον που να ενδιαφέρεται.δεν ξερω αν εκανα καλα αλλα το πείρα.το εχω απο αρχές Δεκεμβρίου και μπορω να σας πω οτι με έχουν παρει τηλεφωνο τρεις φορες ως τωρα για να μάθουν τι κανει και πως τα παει η μόλυ.το μονο σίγουρο ειναι οτι εχω βαλει στόχο και μαζεύω χρηματα για να παρω κάποια στιγμή και το κουταβάκι που επιθυμούσα.την μόλυ την λατρεύουμε ολοι στο σπίτι εχω και δυο παιδια που έχουν ξετρελαθει.
Συγνωμη αν σας κούρασα θα ηθελα την γνωμη σας για την κινηση που εκανα.

Attachments

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Εντάξει δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που έκανες είναι σωστό, όμως αφού αυτό που πραγματικά επιθυμούσες (επειδή λες ότι παρόλο που την απέκτησες ακόμα μαζεύεις χρήματα για κάποιον άλλο σκύλο) ήταν κάτι διαφορετικό, γιατί να μην κάνεις υπομονή αποταμιεύοντας και κάποια στιγμή να πάρεις το ας πούμε σκυλί των ονείρων σου; Ελπίζω εαν και όταν πάρεις τον σκύλο που θέλεις να μην παρατήσεις τον τωρινό σου... Με την απόκτησή της Μόλλυ έστω και από ιδιώτη έχεις δεσμευτεί να την προσέχεις, να την φροντίζεις και να την προσατεύεις... (τα λέω αυτά επειδή μου φαίνεται μέσα από το μύνημά σου πως το έχεις ψιλομετανιώσει, μπορεί και να κάνω λάθος).

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ο λόγος που οι περισσότεροι δεν συμφωνουν με την απόκτηση σκύλου απο ιδιώτη ειναι οχι επειδή έχουν κάτι τα σκυλιά αλλά επειδή δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να δημιουργηθούν άλλα ημίαιμα. Οπότε υποστηρίζοντας τετοιες τακτικές συμμετέχεις στη διαιώνιση ενός προβλήματος.
Φαντάζομαι ότι το ζευγάρωμα δεν ήταν ατύχημα και ότι αυτός, παρόλο που αγνοέι πολλες παραμέτρους, ισως νοιάζεται για τα σκυλιά του. Αυτό δεν τον κανει σωστό απέναντι τους.

Το θέμα των χρημάτων ειναι το κερασάκι και οχι η ουσία.

Η αποψη μου ειναι οτι δεν ηταν σωστή η κινηση σου. Και καλο θα ηταν να μην τη ζευγαρώσεις με τη σειρά σου.
Αφου τα ειπα ολα αυτα, να σου πω ότι ειναι γλυκα, σου ευχομαι να ειναι υγιης και να την φροντιζεις.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Εντάξει δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που έκανες είναι σωστό, όμως αφού αυτό που πραγματικά επιθυμούσες (επειδή λες ότι παρόλο που την απέκτησες ακόμα μαζεύεις χρήματα για κάποιον άλλο σκύλο) ήταν κάτι διαφορετικό, γιατί να μην κάνεις υπομονή αποταμιεύοντας και κάποια στιγμή να πάρεις το ας πούμε σκυλί των ονείρων σου; Ελπίζω εαν και όταν πάρεις τον σκύλο που θέλεις να μην παρατήσεις τον τωρινό σου... Με την απόκτησή της Μόλλυ έστω και από ιδιώτη έχεις δεσμευτεί να την προσέχεις, να την φροντίζεις και να την προσατεύεις... (τα λέω αυτά επειδή μου φαίνεται μέσα από το μύνημά σου πως το έχεις ψιλομετανιώσει, μπορεί και να κάνω λάθος).
Φυσικα και δεν εχω μετανιώσει για την μόλυ την αγαπάμε και την εχω σαν παιδι μου.θα κανω τα παντα για να περαςει μαζι μας οσο καλυτερα γινεται.καναμε τα υπόλοιπα εμβόλια το αντιλυσικο πηρε χάπι για τα παράσιτα και αμπούλα,τωρα περιμενω μερικές μερες για να αρχίσουμε τις βόλτες μας.δεν εργάζομαι και ειμαι ολη μερα μαζι της.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Ο λόγος που οι περισσότεροι δεν συμφωνουν με την απόκτηση σκύλου απο ιδιώτη ειναι οχι επειδή έχουν κάτι τα σκυλιά αλλά επειδή δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να δημιουργηθούν άλλα ημίαιμα. Οπότε υποστηρίζοντας τετοιες τακτικές συμμετέχεις στη διαιώνιση ενός προβλήματος.
Φαντάζομαι ότι το ζευγάρωμα δεν ήταν ατύχημα και ότι αυτός, παρόλο που αγνοέι πολλες παραμέτρους, ισως νοιάζεται για τα σκυλιά του. Αυτό δεν τον κανει σωστό απέναντι τους.

Το θέμα των χρημάτων ειναι το κερασάκι και οχι η ουσία.

Η αποψη μου ειναι οτι δεν ηταν σωστή η κινηση σου. Και καλο θα ηταν να μην τη ζευγαρώσεις με τη σειρά σου.
Αφου τα ειπα ολα αυτα, να σου πω ότι ειναι γλυκα, σου ευχομαι να ειναι υγιης και να την φροντιζεις.
Σε ευχαριστω πολυ.εννοειται θα την στειρωςω.η μόλυ ειναι ειδη το τρίτο μου παιδι.θα ζει και θα περνάει τοςο καλα οσο τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού.

Ektorakos<3

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2015
84
78
Πιστεύω ότι η κίνηση σου δεν ήταν σωστή γιατί άμα θες να αποκτήσεις και άλλο σκύλο θα είναι πιο δύσκολο. Θα έχεις δίπλα έξοδα κλπ. Καλό θα ήταν να την στειρώσεις. Θα είναι ο καλύτερος φίλος των παιδιών σου αλλά και ο δικός σου. Αφού την αγαπάς όλα καλά θα πάνε. Πρόσεχε με την τροφή της γιατί από ότι ξέρω τα μάλτεζ έχουν ευαίσθητα στομαχακια.

Αααα είναι πολύ γλυκούλα να την χαίρεσαι να είναι πάντα γερη κα δυνατή.

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλως ηρθες και να σου ζησει η ομορφια!

Και εγω ομως πιστευω πως δεν επραξες σωστα. Δυστυχως στις μερες μας γινονται πολλα ανευθυνα ζευγαρωματα τα οποια συμβαλλουν σημαντικα στην δημιουργια ημιαιμων σκυλων.
Προαγωγή υπεύθυνης κυνοφιλιας δεν είναι η επικρότηση της αναπαραγωγης ημιαιμων από τετοιου ειδους ανευθυνα ζευγαρωματα.
Γιατι αυτα τα ζευγαρώματα έχουν γεμίσει τους δρόμους με πάνω από 500.000 αδέσποτα ζώα!
Ας γίνει σαφές από όλους, πως το θέμα των ερασιτεχνικών ζευγαρωμάτων των ζώων των ιδιωτών δεν το διαπραγματευομαστε! Είμαστε αντίθετοι και αυτό είναι πάγια αρχή μας!
Τα δυστυχισμένα αδέσποτα ζώα που ζουν στους δρόμους είναι δημιούργημα ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Οι άνθρωποι τα δημιούργησαν, οι άνθρωποι συντηρούν και διαιωνίζουν την κατάσταση, οι άνθρωποι κωφεύουν στο πρόβλημα και στις εκκλήσεις για βοήθεια!

Αυτά από εμένα, και πάλι να σου ζήσει...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Aπό την τότε συζήτηση που είχε γίνει, που είχαν εκφραστεί διαφωνίες μας για την απόκτηση ενός συντρόφου ζωής από έναν ιδιώτη που ζευγάρωσε τυχαία τα σκυλιά του, εσύ κατάλαβες ότι το πρόβλημα ήταν το ότι ενδεχομένως να ζητούσε χρήματα?
Δηλαδή ο συγκεκριμένος που δεν ζητησε, δεν πούλησε τα ημίαιμα κουταβάκια... καλώς έπραξε? Δεν είναι ανεύθυνος και επιπόλαιος που έβαλε τα σκυλιά να ζευγαρώσουν επιβαρύνοντας το ήδη υπάρχον πρόβλημα στα καταφύγια περαιτέρω? Δεν στέρησε από τα τόσα κουτάβια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σπιτι?
Πριν κανα 2ωρο με πήραν να με ρωτησουν τι να κάνουν 6 κουταβάκια πεταμένα σε κάδο που κλαίνε...γιατί εκείνα λοιπόν να μην έχουν σπίτι επειδή ο ανεύθυνος εβαλε και γεννησε η σκύλα του?
Πήρε και τηλέφωνα να δει τι κάνει το κουτάβι? Α, μάλιστα... τώρα ξεφορτώθηκε τις όποιες ελάχιστες ενοχές του για την ανευθυνότητα του.
Και αφού εβαλες στόχο και μαζεύεις χρήματα για να αποκτήσεις το κουτάβι που ήθελες, γιατί πήρες την μικρούλα? Να καλύψει το κενό ως τότε? Γιατί δεν περίμενες ώσπου να παρεις μια και καλή το κουτάβι που θες, κάνοντας οικονομία?

Ναι είναι πανέμορφη η μικρή και μακάρι να έχετε όσο το δυνατον απροβλημάτιστη συμβίωση... αλλά λυπάμαι... έπραξες λάθος, το να ζητάς εκ των υστερων τη γνώμη των συμφορουμιτών ενώ ήδη την ήξερες από προηγούμενες συζητήσεις είναι δώρον άδωρον. Δεν έμαθες τίποτα.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Δεν
Aπό την τότε συζήτηση που είχε γίνει, που είχαν εκφραστεί διαφωνίες μας για την απόκτηση ενός συντρόφου ζωής από έναν ιδιώτη που ζευγάρωσε τυχαία τα σκυλιά του, εσύ κατάλαβες ότι το πρόβλημα ήταν το ότι ενδεχομένως να ζητούσε χρήματα?
Δηλαδή ο συγκεκριμένος που δεν ζητησε, δεν πούλησε τα ημίαιμα κουταβάκια... καλώς έπραξε? Δεν είναι ανεύθυνος και επιπόλαιος που έβαλε τα σκυλιά να ζευγαρώσουν επιβαρύνοντας το ήδη υπάρχον πρόβλημα στα καταφύγια περαιτέρω? Δεν στέρησε από τα τόσα κουτάβια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σπιτι?
Πριν κανα 2ωρο με πήραν να με ρωτησουν τι να κάνουν 6 κουταβάκια πεταμένα σε κάδο που κλαίνε...γιατί εκείνα λοιπόν να μην έχουν σπίτι επειδή ο ανεύθυνος εβαλε και γεννησε η σκύλα του?
Πήρε και τηλέφωνα να δει τι κάνει το κουτάβι? Α, μάλιστα... τώρα ξεφορτώθηκε τις όποιες ελάχιστες ενοχές του για την ανευθυνότητα του.
Και αφού εβαλες στόχο και μαζεύεις χρήματα για να αποκτήσεις το κουτάβι που ήθελες, γιατί πήρες την μικρούλα? Να καλύψει το κενό ως τότε? Γιατί δεν περίμενες ώσπου να παρεις μια και καλή το κουτάβι που θες, κάνοντας οικονομία?

Ναι είναι πανέμορφη η μικρή και μακάρι να έχετε όσο το δυνατον απροβλημάτιστη συμβίωση... αλλά λυπάμαι... έπραξες λάθος, το να ζητάς εκ των υστερων τη γνώμη των συμφορουμιτών ενώ ήδη την ήξερες από προηγούμενες συζητήσεις είναι δώρον άδωρον. Δεν έμαθες τίποτα.
Δεν εχω σκοπο να ξεφορτωθώ την μόλυ οταν καταφέρω να παρω αλλο σκυλάκι είτε θα ειναι απο εκτροφείο είτε αδέσποτο.εχεις απόλυτο δίκιο σε οτι και αν μου είπες.ευχαριστω για τα καλα λόγια για την μόλυ,και για τον χρονο σου.

• Like
Reactions: Kodagoshe

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Δεν εχω σκοπο να ξεφορτωθώ την μόλυ οταν καταφέρω να παρω αλλο σκυλάκι είτε θα ειναι απο εκτροφείο είτε αδέσποτο.εχεις απόλυτο δίκιο σε οτι και αν μου είπες.ευχαριστω για τα καλα λόγια για την μόλυ,και για τον χρονο σου.
Και οςα και αν μου πείτε στο εξής εχετε ολοι δίκιο.διαβασα τοςα πολλα σε αυτο το φόρουμ και με την κινηση μου τα αναίρεσα.

• Like
Reactions: Kodagoshe

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Μαρία καταρχήν να χαίρεσαι τη Μόλυ! :)

Θα σταθώ σε δύο πράγματα σχετικά με το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών του μαλτέζ:
Το ότι δε σου ζήτησαν χρήματα σημαίνει ότι μάλλον δεν ξόδεψαν και χρήματα για τη γέννα. Αν δε τα κάλυψαν οι ίδιοι σημαίνει ότι άφησαν την εγκυμοσύνη να εξελιχθεί κατά τύχη κάτι που δεν δείχνει ούτε αγάπη ούτε υπευθυνότητα πρωτίστως για τη σκύλα τους αλλά και για τα κουτάβια της .
Πέραν του οικονομικού ελπίζω ότι σου έδωσαν τη μικρή αφού συμπλήρωσε τουλάχιστον δύο μήνες με τη μαμά και τα αδέρφια της.

Και οςα και αν μου πείτε στο εξής εχετε ολοι δίκιο.διαβασα τοςα πολλα σε αυτο το φόρουμ και με την κινηση μου τα αναίρεσα.
Να τολμήσω μία πρόταση:
Αν ήμουν στη θέση σου θα σκεφτόμουν να διαθέσω κάποια χρήματα για τη στείρωση αδεσπότων. Αν το κάνεις και μόνο για ένα θα έχεις ουσιαστικά συμβάλει στη μείωση των αδεσπότων.

Τέλος, με δυο φωτογραφίες θα τη βγάλεις; Δε μας είπες τίποτα ουσιαστικό για την καθημερινότητα με το κορίτσι σου, τι της αρέσει κλπ. :D

Last edited:

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Μαρία καταρχήν να χαίρεσαι τη Μόλυ! :)

Θα σταθώ σε δύο πράγματα σχετικά με το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών του μαλτέζ:
Το ότι δε σου ζήτησαν χρήματα σημαίνει ότι μάλλον δεν ξόδεψαν και χρήματα για τη γέννα. Αν δε τα κάλυψαν οι ίδιοι σημαίνει ότι άφησαν την εγκυμοσύνη να εξελιχθεί κατά τύχη κάτι που δεν δείχνει ούτε αγάπη ούτε υπευθυνότητα πρωτίστως για τη σκύλα τους αλλά και για τα κουτάβια της .
Πέραν του οικονομικού ελπίζω ότι σου έδωσαν τη μικρή αφού συμπλήρωσε τουλάχιστον δύο μήνες με τη μαμά και τα αδέρφια της.

Να τολμήσω μία πρόταση:
Αν ήμουν στη θέση σου θα σκεφτόμουν να διαθέσω κάποια χρήματα για τη στείρωση αδεσπότων. Αν το κάνεις και μόνο για ένα θα έχεις ουσιαστικά συμβάλει στη μείωση των αδεσπότων.

Τέλος, με δυο φωτογραφίες θα τη βγάλεις; Δε μας είπες τίποτα ουσιαστικό για την καθημερινότητα με το κορίτσι σου, τι της αρέσει κλπ. :D
Την μόλυ την πηρα 70 ημερών και εχω σκοπο να την στειρώσω οπως και να Καλυψώ ολες της απο δω και περα ανάγκες της.
Η μόλυ γενικα ειναι πολυ ήσυχη μπήκε στο κρειτ απο την πρωτη μερα.την τριτη μερα τσισα κακα στην πάνα.γεκικα ειναι πολυ καλη μεχρι να σχολάσουν τα παιδια απο το σχολείο οπου γινετε χαμος πολυ παιχνιδι.το μονο θεματάκι που εχω ειναι οτι τρώει τα κακα της.φυσικα δεν την αφηνω αμεσως την φωνάζω για επιβράβευση και λιχουδιά και μαζεύω γρήγορα.σε γενικές γραμμές πολυ καλα.

• Like
Reactions: LaCat and Kodagoshe