Μόνη στο σπίτι!!!!


Soso

Member
30 Σεπτεμβρίου 2021
13
15
43
Παίδες καλησπέρα κ Καλή Χρονιά!
Αύριο ξεκινάω δουλειά επιτέλους.Το πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστεί να αφήνω μόνη της την Che μου.Ημιαιμο κουτάβι 6 μηνών.Το ωράριο είναι 10-4 βάλε και τα οδοιπορικά πάμε στις 7,5 με 8 ώρες.Οπως καταλαβαίνετε έχω αγχωθει.
Θα την έχω περιορισμένη στην εισοδο-χωλ του σπιτιού που δεν έχω έπιπλα που μπορεί να φάει.Με όλες τις πόρτες κλειστές.Εκει εχω και το crate.Βεβαια δεν θα την έχω μέσα στο crate γιατί είναι πολλές οι ώρες.Θα την έχω ελεύθερη.Με τα παιχνίδια της, φαγητό και νερό.
Θελω την βοήθεια σας στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσω.
Θα φεύγω από το σπίτι στις 9 και θα επιστρέφω στις 5.Στο ενδιάμεσο υπάρχει κ η δυνατότητα να την τσεκαρουν τα ανήψια μου κ η αδερφή μου που μένουν δίπλα.Να παίξουν λίγο μαζί της.
Σκέφτομαι να την πηγαίνω μια μεγάλη βόλτα για καμμία ώρα, πριν φύγω κ άλλη μια μόλις γυρίζω.Την ανάγκη της δεν έχει μάθει να την κάνει ακόμα μόνο έξω.Πλεον σπίτι δεν λερώνει αλλά τα κάνει στο μπαλκόνι.Η αλήθεια είναι ότι κ εγώ δεν ήμουν τυπική με τις βόλτες.Δεν είχα πρόγραμμα δυστυχώς.Τωρα όμως με την δουλειά θα μπω επιτέλους σε ένα πρόγραμμα.Πως μου προτείνετε να το χειριστώ?Αγχώνομαι που θα μένει μόνη της γιατί δεν έχει συνηθίσει.Σπανια την άφηνα μόνη της για λίγες ώρες κ αυτές μέσα στο crate.Λετε να φρικαρει το σκυλί μου?
 


Katy16

Member
21 Φεβρουαρίου 2021
7
1
27
Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να την είχατε προετοιμάσει καιρό πριν. Δεν μαθαίνεται από όλα τα σκυλιά εύκολα και γρήγορα. Εμείς χρειαστήκαμε 6 μήνες και το δουλεύαμε πολλές φορές την ημέρα και εννοείται καθημερινά. Το να λείπετε τώρα απότομα τόσες ώρες, προκαλεί μεγάλο στρες στο σκυλί. Θέλει σταδιακή εκπαίδευση. Ξεκινώντας από μέσα στο σπίτι. Να μην σας ακολουθεί σε όλα τα δωμάτια. Να μένει στο σημείο που της λέτε κι εσείς να μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα μες στο σπίτι. Εφόσον κατέχει αυτό, συνεχίζετε με το να „εξαφανίζεστε“ στα δωμάτια χωρίς να σας βλέπει. Εάν δεν την ενοχλεί και δεν σας ψάχνει, ξεκινάτε με έξω απ την πόρτα. Αρχικά για 1-2 δευτερόλεπτα. Ίσα ίσα βγαίνετε, κλείνετε την πόρτα και ξαναμπαίνετε… πολλές φορές. Χωρίς να της δίνετε σημασία φυσικά. Αυτό που θέλετε να πετύχετε είναι να καταλάβει ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Σιγά σιγά αυξάνεται το χρονικό διάστημα. 30 δευτερόλεπτα, 1 λεπτό, 2 λεπτά, 5 λεπτά. Τις πρώτες φορές λογικά θα τρέχει στην πόρτα και θα κλαίει και θα περιμένει εκεί. Εσείς μπαίνετε, την στέλνετε στο σημείο που την αφήσατε αρχικά και τίποτα παραπάνω. Θα δείτε βελτίωση, αλλά όσο θα μεγαλώνει το διάστημα αντοχής της, πρέπει να παραμένετε ανένδοτη. Δηλαδή: Όσο κλαίει δεν μπαίνετε. - Μόλις σταματάει μπαίνετε, κάνετε μια βόλτα μες στο σπίτι και πάλι απ την αρχή.
Είναι πολλά τα κριτήρια που πρέπει να προσέχετε για να γίνει η δουλειά σωστά. Πάντα εξαρτάται και από το σκυλί και τι σημάδια σας δείχνει πάνω στην διαδικασία εκπαίδευσης. Δεν είναι όλα για όλους. Κάποια χρειάζονται επιβράβευση, σε άλλα πάλι μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό.
Όσο για το πρόγραμμά σας, καλό θα ήταν φυσικά πριν φύγετε να την έχετε κουράσει αρκετά και σωματικά και νοητικά. Εάν μια ώρα είναι αρκετή, επίσης εξαρτάται απ την ράτσα του κάθε σκύλου.
Εάν στο ενδιάμεσο θα πηγαίνουν κι άλλα άτομα να την βλέπουν, φροντίστε να τηρούν τα ίδια βήματα. - Δεν δίνουμε σημασία στο σκυλί μπαίνοντας. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να ηρεμήσει και να κατέβει ο δείκτης ενέργειας κι ύστερα του δίνουμε σημασία.
Καλή επιτυχία εύχομαι και καλή αρχή στην νέα σας δουλειά!
 
  • Like
Reactions: Soso


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Εμένα με βοήθησε πολύ ανοιχτή η τηλεόραση και ένα δικό μου ρούχο στο οποίο πάει και ξαπλώνει, η μυρωδιά μου δρα καθησυχαστικά στο σκύλο μου.
 
  • Like
Reactions: Soso, aura and Orjo


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Συμφωνώ κι εγώ ότι ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει σταδιακά ο αποχωρισμός. Όμως το ότι θα είναι κάποιος στο ενδιάμεσο βοηθάει πολύ. Καλό θα ήταν αν μπορούν ενδιάμεσα να τη βγάζουν για τσισάκια. Το μπαλκόνι δεν το συνιστώ γιατί έχω ακούσει πολλά σκυλιά να μαθαίνουν εκεί και να μην μπορούν μετά να αλλάουν συνήθεια.... Μια μεγάααααλη βόλτα το πρωί θα βοηθήσει πολύ και νομίζω ότι θα βρεί γρήγορα τη ρουτίνα του. Γιατί αυτό χρειάζονται: ρουτίνα καθημερινή!
 
  • Like
Reactions: Soso


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Φαγητό δεν χρειάζεται να έχει.
Και το φαγητό έχει το ωράριό του. Δεν πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο όλη την ημέρα.
Μεταξύ άλλων, δεν θα μπορεί να ρυθμίσει εύκολα και τα κακά της. Θα τα κάνει επίσης συνέχεια.
Δεν προβλέπεται. Δεν ενδείκνυται.
 


Theodss

New Member
14 Σεπτεμβρίου 2017
3
1
31
Εγώ 6 μηνών την άφηνα στο crate άνετα βέβαια από 3 μηνων έμαθε να κάθεται κάποιες ώρες το βράδυ δεν της άφηνα νερό καθόλου για να αποφεύγω τα ατύχηματα τώρα κάθεται στο δώματιο της και 10 ώρες αλλά πολύ σπάνια γιατί δεν έχει χρειαστεί κάποιο παιχνίδι τύπου Κονγκ ίσως βοηθήσει θάνατο κρατάει απασχολημένο κάποιες ώρες
 
  • Like
Reactions: Soso




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3