Μόρβα και απολύμανση

Tekila

New Member
25 Ιουνίου 2015
3
0
36
Καλησπερα. Ειχα παρει ενα κουταβι απο φιλοζωικη κ μετα απο 20 μερες κ πολλες ταλαιπωριες μας αφησε απο μορβα. Εχουν περασει 3 εβδομαδες απο τοτε κ εννοειτε πως το σπιτι το εχω καθαρισει πολλες φορες με χλωρινη, επλυνα τα καλυμματα του καναπε κ εννοειται πεταξα ολα τα πραγματα του κουταβιου. Το θεμα ειναι πως ο αντρας μου εκλεισε κουταβι λαμπραντορ απο εκτροφεα κ θα το παρουμε σε 1 βδομαδα περιπου. Ειναι ασφαλες να ερθει σπιτι?? Ο εκτροφεας το εχει εμβολιασει για τυφο μονο στις 45 μερες. Γνωριζει κανεις ποσο αντεχει η μορβα στο περιβαλλον?? Η χλωρινη αρκει??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αν δεν κάνω λάθος είχα διαβάσει ότι δεν πρέπει να μπει μέσα στο σπιτι κουτάβι- (ασθενες ανοσοποιητικό) για έξι μήνες. Ο εκτροφεας είναι ενήμερος?

• Like
Reactions: johnk

Tekila

New Member
25 Ιουνίου 2015
3
0
36
Αν δεν κάνω λάθος είχα διαβάσει ότι δεν πρέπει να μπει μέσα στο σπιτι κουτάβι- (ασθενες ανοσοποιητικό) για έξι μήνες. Ο εκτροφεας είναι ενήμερος?
Ναι. Ειπε πως στον τυφο δεν γινεται γιατι μενει πανω απι εξι μηνες ο ιος αλλα η μορβα φευγει αν γινει σωστη απολυμανση.

Tekila

New Member
25 Ιουνίου 2015
3
0
36
Ειναι ενας στα Σέρβια Κοζάνης, φιλος του πεθερου μου,γνωστος εκτροφεας. Και 2 κτηνιατροι που ρωτησα το ιδιο μου ειπαν, απλα με πιανει παράνοια γιατι αυτο που περασαμε με το πρωτο κουταβι ηταν απεριγραπτο. Σκεφτομαι να το αφησω στη μητερα μου μεχρι να κανει το πενταπλο κ να το παρω μετα για να ειμαι σιγουρη οτι εγινε ανοσοποιηση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Λογικά οι κτηνίατροι γνωρίζουν. Παρόλα αυτά ούτε εγω θα το έκανα και μονο από ιδεοληψία. Περίμενε λιγο.

• Like
Reactions: d-friend