ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΑΥΡΑ

mida

New Member
20 Ιουλίου 2015
1
7
55
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καλησπέρα,

Ενώ βρισκόμασταν σε αναζήτηση σκύλου μέσω φιλοζωικών οργανώσεων, μία φίλη μας ειδοποίησε ότι βρήκε 6 κουτάβια παρατημένα κάτω από ένα κάδο σκουπιδιών σε χωράφια στην περιοχή της Ν Ραιδεστού στη Θεσσαλονίκη.

Πήραμε λοιπόν την απόφαση να πάρουμε ένα από αυτά. Την Αύρα.

Τετάρτη 29 Απριλίου την πήραμε , πήγαμε σε γιατρό της δώσαμε χάπι για τα σκουλήκια, της βάλαμε αμπούλα για τα τσιμπούρια την ζυγίσαμε (5κιλά) και εντάχτηκε στην οικογένειά μας.

Στα μέσα Ιουλίου που κάναμε το τρίτο εμβόλιο (αντιλυσσικό) η κτηνίατρος μας ενημέρωσε ότι τώρα μπορεί να προσδιορίζει την ηλικία της (από την αλλαγή των δοντιών) και ότι είναι 4 μηνών και 15 κιλά.

Από πού μπορεί να κρατάει η σκούφια της Αύρας;

Στην αρχή την χαρακτηρίσαμε με την γενικότερη έννοια τσομπανοσκυλάκι.

Μετά ότι έχει ρίζες από Καυκάσιο.

Τελευταία εκτίμηση ότι έχει ρίζες από Βέλγικο Μαλινουά.

Η Αύρα ζει στην αυλή του σπιτιού μας (περίπου 400m2). Ένα μήνα από πού την πήραμε κάθε απόγευμα (εκτός απροόπτου) βγαίνει βόλτα για κοινωνικοποίηση.

Προσαρμόζεται εύκολα. Είναι πολύ φιλική με ανθρώπους και με ζώα. Ήδη με την βοήθεια λιχουδιάς ξεκίνησε να εκτελεί εντολές (κάτσε, χέρι). Είναι ήσυχη όταν είναι μόνη της, δεν αντιδρά γαυγίζοντας με το παραμικρό ερέθισμα. Εκνευρίζετε όταν την μαλώνω. Δαγκώνει διαρκώς τα χέρια, ξύλα, μπουκάλια, κλαδια κλπ.

Αυτά τα λίγα για την Αύρα.

Η Αύρα είναι ο πρώτος σκύλος της δικής μου οικογένειας.

Η δική εμπειρία με τα σκυλιά είναι ότι οι γονείς μου είχαν πάντα σκύλο κυρίως λυκόσκυλα, με τα οποία ασχολούμουν πάντα σε ότι αφορά παιχνίδι και βόλτες. Ελπίζω η εγγραφή μου στο forumνα με βοηθήσει να προσφέρω στην Αύρα τις σωστότερες συνθήκες διαβίωσης

Και τώρα οι ερωτήσεις μου:

Τι λέτε εσείς για τις ρίζες της;

Όταν έχουμε επισκέψεις δεν ξέρω σίγουρα τι πρέπει να κάνω με την Αύρα. Την περιορίζω στην μισή αυλή ελεύθερη χωρίς όμως παρέα ή την δένω κοντά μας; Ποια η γνώμη σας;

Οι φωτογραφίες της Αύρα είναι μια όταν την πήραμε και οι υπόλοιπες χθεσινές.
IMG_0025.JPG IMG_0051.JPG IMG_0061.JPG IMG_0064.JPG

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
Θεε μου ποσο κουκλα!Να την χαιρεσαι και μπραβο για την πραξη που εκανες...σου ευχομαι τα καλυτερα.
Εγω με το που την ειδα μου ρθε στο μυαλο μαλινουα..και κει θα μεινω για την μια ριζα της!!Η αλλη ειναι μη προσδιορισιμη...
Η γνωμη μου ειναι πριν ερθουν οι επισκεπτες να γνωριζεις αν εχουν καλες σχεσεις με τα ζωα ή οχι. Αν εχουν τοτε την αφηνεις μαζι σας ωστε να γνωριζει και τα ατομα που ερχονται σπιτι σου χωρις βεβαια να αφηνεις τους επισκεπτες να κακομαθαινουν (με την καλη εννοια) την Αυρα και να επεμβαινουν σε τυχον μαλοματα! Σε περιπτωση ομως που δεν εχουν καλες σχεσεις εκει δεν ξερω αν υπαρχει κατι σωστο...εγω παραδειγμα θα ελεγα στους επισκεπτες αμα σ αρεσει αλλιως ερχομαι εγω!Αλλος μπορει να το βαζε στο crate (που πρεπει να αγορασεις θα σου λυσει πολλα προβληματα) και να καθοτανε (οχι ο σκυλος) με τους καλεσμενους. Αλλα σε καμια περιπτωση να μην το δεσεις. Αυτα απο εμενα :D

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
Θεε μου ποσο κουκλα!Να την χαιρεσαι και μπραβο για την πραξη που εκανες...σου ευχομαι τα καλυτερα.
Εγω με το που την ειδα μου ρθε στο μυαλο μαλινουα..και κει θα μεινω για την μια ριζα της!!Η αλλη ειναι μη προσδιορισιμη...
Η γνωμη μου ειναι πριν ερθουν οι επισκεπτες να γνωριζεις αν εχουν καλες σχεσεις με τα ζωα ή οχι. Αν εχουν τοτε την αφηνεις μαζι σας ωστε να γνωριζει και τα ατομα που ερχονται σπιτι σου χωρις βεβαια να αφηνεις τους επισκεπτες να κακομαθαινουν (με την καλη εννοια) την Αυρα και να επεμβαινουν σε τυχον μαλοματα! Σε περιπτωση ομως που δεν εχουν καλες σχεσεις εκει δεν ξερω αν υπαρχει κατι σωστο...εγω παραδειγμα θα ελεγα στους επισκεπτες αμα σ αρεσει αλλιως ερχομαι εγω!Αλλος μπορει να το βαζε στο crate (που πρεπει να αγορασεις θα σου λυσει πολλα προβληματα) και να καθοτανε (οχι ο σκυλος) με τους καλεσμενους. Αλλα σε καμια περιπτωση να μην το δεσεις. Αυτα απο εμενα :D
ακυρο καταλαθος το ξαναβαλα

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ωραία η Αύρα (φανταστικό όνομα) (y)
από τον κάδο στο Πανόραμα ! :love:
μου ήρθε στο μυαλό εκείνο το έργο που έλεγε με την Βλαχοπούλου: η Πελαγία από την Νέα Φιλαδέλφεια σε ξενοδοχείο πολυτελείας της Μυκόνου ! :D
το φόρουμ έχει εκατοντάδες θέματα για κάθε απορία.. από καρφίτσα μέχρι ελικόπτερο σε ότι έχει σχέση με τον σκύλο.. με μία αναζήτηση πάνω δεξιά θα βρεις τα αντίστοιχα θέματα..
εύχομαι τα καλύτερα..
υ.γ: κοίτα μην αρχίσει η Αύρα τα τρίγωνα και γίνει.. Αυράρα ! :giggle::rolleyes::)
τα άλλα 5 ?

• Like
Reactions: Aslan

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.925
5.314
patra
grdane.blogspot.com
καλησπερα καλως ηλθες....
μια κι εχετε τοσο μεγαλο χωρο... θα προτεινα να της αφιερωσεις 12 τετραγωνικα και να φτιαξεις ενα μεγαλο ανετο χωρο ( κεννελ)....
τωρα το τι ακριβως θα κανεις εξαρταται απο το τι θελεις εσυ στη τελικη απο το σκυλο σου....

• Like
Reactions: Aslan

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες...εμένα δεν θα με απασχολούσε τόσο η καταγωγή της....θα με απασχολούσε περισσότερο η προφύλαξή της (εφόσον ζει έξω) από τα κουνούπια, το μασούλημα των ξύλων και κλαδιών και οι όλοι οι άλλοι κίνδυνοι που έχει ένα σκυλί που ζει εκτός σπιτιού. Όπως είπε και ο GRDANE φτιάξε ένα κέννελ.
Να σου ζήσει είναι κούκλα :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Πολυ ομορφη κουταβα!

Και γω συμφωνω με τα παιδια, ενα κενελ +/- 10τμ θα ηταν ιδανικο για να μαθει να περιοριζεται κιολας οταν χρειαζεται.