Νάζια,ψυχολογικό ή κάτι άλλο?

sakis_to

Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
15
0
Πρόσφατα αλλάξαμε σπίτι και ο baxter (μποξερ 4,5 μηνών) άλλαξε περιβάλλον.Στο παλιό σπίτι έτρωγε σαν τρελλός 3 φορές την ημέρα.Ξηρά τροφή-μαγειρεμένο φαγητο-γάλα με αυγό κλπ.Απο την ημέρα που πήγαμε στο νέο σπίτι μου κάνει νερά.Είμαστε 4 μέρες σχεδόν στο σπίτι και με το ζόρι να κάνει ένα γεύμα την ημέρα.Ξηρά τροφή acana του δίνω.Δοκίμασα σκέτη.Δοκίμασα με ρυζάκι.Δοκίμασα με κοτόπουλο ψητό.Δοκίμασα με κονσέρβα βοδινό.Όλα αυτά κάθε φορά με ξηρά τροφή ανακατεμένα.Πάει τα μυρίζει και ούτε λόγος για να φάει....Δεν έχει χάσει την ζωηράδα του.Πίνει νεράκι κανονικά και στις βόλτες του είναι μέσα στα παιχνίδια. Δεν ξέρω αν του κόβουν την όρεξη κατι λιχουδιές που του δίνω σαν επιβράβευση (3-4 την ημέρα) λόγο του οτι κάνουμε μια προσπάθεια να κάνει τις ανάγκες του έξω.Μήπως έχει στρεσαριστεί με την αλλαγή περιβάλλοντος και την εκπαίδευση για τις ανάγκες του?Θέλω την γνώμη σας..

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
-χωρίς να είμαι ειδικός στην σκυλοψυχολογία- πιστεύω ότι το σκυλί έχει στρεσσαριστεί από την αλλαγή περιβάλλοντος. Δώσε του λίγο χρόνο και θα συνηθίσει.
Επίσης, μη τον πιέζεις στο φαγητό. 'Ασε του την ξηρά στο πιατο του κι όταν πεινάσει (1-2-3 μερες) θα την φάει.

Κάτι παρόμοιο έκανε και η δικιά μας στο παρελθόν.

Εμένα άλλο μου έκανε εντύπωση :
Στο παλιό σπίτι έτρωγε σαν τρελλός 3 φορές την ημέρα.Ξηρά τροφή-μαγειρεμένο φαγητο-γάλα με αυγό κλπ.
..μήπως είναι υπερβολικο αυτο;;;

smcisps

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2010
53
0
Athens
Δε δίνουμε γάλα στο σκύλο... γιατί δεν μπορεί να το αφομοιώσει ο οργανισμός του.
Δεν δίνουμε γάλα του εμπορίου που πίνουμε και εμείς. Στην Ευρώπη κυκλοφορεί γάλα ειδκά επξεργασμένο για σκύλους. Στην Ελλάδα όμως δεν εισάγεται.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν δίνουμε γάλα του εμπορίου που πίνουμε και εμείς. Στην Ευρώπη κυκλοφορεί γάλα ειδκά επξεργασμένο για σκύλους. Στην Ελλάδα όμως δεν εισάγεται.
Εισάγεται το Ormilac.
Τελευταία όμως έχει έλλειψη, εγώ το ψάχνω μήνες...

sakis_to

Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
15
0
Προτείνω να ακολουθείς την δοσολογία που προτείνει η ξερή τροφή. Το ότι ο σκύλος δεν παύει να τρώει δεν σημαίνει ότι πεινάει :)
Bρε δίκιο έχεις αλλά η δοσολογίες είναι δοσολογίες της πείνας ..... :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μην αφηνεις εκτεθειμενο φαγητο για πανω απο 15-20 λεπτα.
Αστον να πεινασει.
Δοκιμασε να τον ταϊσεις καναδυο φορες με το χερι χαρουμενα μετα απο παιχνιδι.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μην αφηνεις εκτεθειμενο φαγητο για πανω απο 15-20 λεπτα.
Αστον να πεινασει.
Θα συμφωνησω.
Φιλοξενω τις τελευταίες μέρες τη Μονικα, ένα english springer spaniel και ενω πριν έτρωγε μονο ξηρα τροφη, απο τη μέρα που ήρθε σπιτι μου κάνει νάζια.
Εκανα αυτό που λέει ο harryf3. Της έβαζα το φαγητο το άφηνα 20 λεπτα και μετα το μαζευα. Τις 4 πρωτες ημερες όσο περιεργο κι αν σου φαίνεται εμεινε νηστικη!
Απο την 4η μέρα και μετα τρώει κανονικότατα το ένα απο τα δύο γευματα.
Χθες το βράδυ έφαγε και το βραδυνο της.
Αν του βάλεις ξηρα τροφη και αυτος δεν την φαει, παιρνεις το πιατο και του προσθετεις ρύζι για παράδειγμα;