Νέο Μέλος (Ελληνικός Ποιμενικός)

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
Καλημέρα σε όλους!

Εδώ και 10 μήνες απέκτησα ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά μου, έναν ΕΠ που τον βάφτισε ο γιός μου Ερμή!

Διαβάζω αρκετό καιρό τα γραφόμενά σας στο forum και αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτήν καθώς θεωρώ ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μελών δεν "μπουρδολογεί" ή τσακώνεται για το εάν ο "σκύλος του είναι μεγαλύτερος", θαρρείς και η αγάπη για τα ζώα μετριέται σε κιλά ή εκατοστά.

Διατηρώ μια στενή επαφή με τους τετράποδους φίλους μας από όσο θυμάμαι τον ευτό μου (παλαιότερα μεγάλωσα σχεδόν ταυτόχρονα με Husky, 2 Γερμανικά ποιμενικά, και πλήθος κυνηγόσκυλων), θεώρησα χρήσιμο να ακολουθήσω την παρέα σας και την αγάπη σας για τα σκυλιά.

Η απόκτηση ενός ΕΠ, ήταν όνειρο ζωής για εμένα καθώς η επαφή μου με αυτά τα ζώα κατά τις κυνηγετικές εξορμήσεις εδώ και 20 χρόνια ήταν πολύ συχνές στο παρελθόν και πάντοτε έτρεφα ένα θαυμασμό για αυτά. Πλέον μπορώ και να παρέχω τον απαραίτητο χώρο σε αυτό περήφανο και ιδιαίτερο σε απαιτήσεις χώρου σκύλο και για αυτόν τον λόγο των απέκτησα πρόσφατα. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προΥπόθεση την ύπαρξη χώρου γαι να μπορεί ένα τέτοιο ζώο να είναι ψυχικά ισορροπημένο και σωματικά υγιές.

Τον Ερμή τον απέκτησα από τον ΟΦΕΠ καθώς θεώρησα ότι θα υπάρχει μια σωστή ιχνηλασιμότητα στις προηγούμενες γενεές. Οφείλω να πώ ότι είμαι υπέρ του δέοντως ευχαριστημένος από τον χαρακτήρα του Ερμή, έχοντας παράλληλα δει και τους γονείς και τους παππούδες του και δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτό που ήλπιζα βάσει αυτών των εμπειριών από τους προγόνους του.

Καλημέρα ξανά σε όλους σας.

Attachments

• Like
Reactions: d-friend

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Να το χαίρεσαι και καλώς ήρθες
μην το παραταίζεις και μην του δίνεις (τυχών) τίποτα συμπληρώματα ασβεστίου
και ο χώρος δεν είναι τόσο σπουδαίος όσο ο ΧΡΟΝΟΣ μαζί σας,χρόνος που ασχολείστε και δίνετε στο κουτάβι τα απαραίτητα μαθήματα συμπεριφοράς

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
Να το χαίρεσαι και καλώς ήρθες
μην το παραταίζεις και μην του δίνεις (τυχών) τίποτα συμπληρώματα ασβεστίου
και ο χώρος δεν είναι τόσο σπουδαίος όσο ο ΧΡΟΝΟΣ μαζί σας,χρόνος που ασχολείστε και δίνετε στο κουτάβι τα απαραίτητα μαθήματα συμπεριφοράς
Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα!
Δεν του δίνω συμπληρώματα μόνο ξηρά τροφή όριτζεντ puppy large. Όσο από χρόνο μαζί του..κάργα εγώ και τα 2 παιδιά μου τα οποία προστατεύει σαν αδέρφια!!

Από εκπαίδευση και εγώ αλλά και με φίλο μου (κατά κύριο λόγω) έμπειρο εκπαιδευτή από 3,5 μηνών βασική και μέχρι τώρα (προφανώς και για μια ζωή!) ασκήσεις κοινωνικοποίησης, κάθε 1-2 εβδομάδες για καφέ σε καφετέρια και βόλτες παρέα με άλλα 5-6 σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους. Μέχρι τώρα όλα καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
σε βρίσκω επαρκώς ενημερωμένο-συνέχισε να ενημερώνεσαι :)

η τροφή ίσως να είναι κάπως βαριά ,δεν ξέρω,υπόθεση κάνω,πιστεύω ότι του χρειάζεται κάτι πιο λιτό,τα ορεινά ποιμενικά είναι λιτοδίαιτα και έχουν ανάγκη λιτής διατροφής,δεν είναι κυνηγόσκυλα
πως τον βλέπεις?βαρύ?καλύτερα να είναι "για λύπηση" που λέει ο λόγος παρά τροφαντός...

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: monsteRoulis

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Απο τον τροπο σκεψης σου ,αλλα και μεσα απο το ποστ σου βλεπω πολυ καλες προυποθεσεις για μια υγιη σχεση με το σκυλο σας.

Καλως ηρθες στην παρεα μας.

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
η τροφή ίσως να είναι κάπως βαριά ,δεν ξέρω,υπόθεση κάνω,πιστεύω ότι του χρειάζεται κάτι πιο λιτό,τα ορεινά ποιμενικά είναι λιτοδίαιτα και έχουν ανάγκη λιτής διατροφής,δεν είναι κυνηγόσκυλα
πως τον βλέπεις?βαρύ?καλύτερα να είναι "για λύπηση" που λέει ο λόγος παρά τροφαντός...
δεν είναι βαρύς, γενικά έχεις δίκιο δεν είναι "λιγούρης" τρώει με μέτρο. Το καλοκαίρι του κατέβασα αρκετά την ποσότητα (βασικά μόνος του αυτορυθμίζεται!) και τώρα τρώει περίπου 500 γραμμάρια με το ζόρι. Νομίζω ότι δεν είναι υπερβολικός. Στην φωτογραφία εδώ είναι 9,5 μηνών περίπου εάν θυμάμαι γιατί τον είχα πάει στην έκθεση στην Ραφήνα και τον είχε μετρήσει ο κτηνίατρος στα 52 κιλά και 70 εκατοστά χωρίς όμως να δείχνει βαρύς. Δεκτή η κριτική σου για την φώτο εάν θές..DSC_0049.jpg
:)

Απο τον τροπο σκεψης σου ,αλλα και μεσα απο το ποστ σου βλεπω πολυ καλες προυποθεσεις για μια υγιη σχεση με το σκυλο σας.

Καλως ηρθες στην παρεα μας.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Σε αυτη την ηλικια τον πνιχτη βαζε τον στο ουδετερο.(αν τον χρησιμοποιεις)

52 κιλα ειναι στην φωτο?και ειναι μολις 9.5 μηνων?:shock:
Πολυ ομορφος παντως.

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
Καλώς ήλθατε, και να τον χαίρεστε τον κούταβο.
Από τι αίματα κρατάει;
Πατέρας Ωριγένης μητέρα Μυρτώ, γιαγιά Εκάβη, παππούς ΦΑΙΔΩΝ.
Μπορεί να μπερδεύω το όνομα του παππού δεν έχω μαζί τις σημειώσεις μου τώρα, θα στο επιβεβαιώσω πάντως.Στο σάιτ του οφεπ οι φωτογραφίες των σκύλων που σας ανέφερα.

Σε αυτη την ηλικια τον πνιχτη βαζε τον στο ουδετερο.(αν τον χρησιμοποιεις)

52 κιλα ειναι στην φωτο?και ειναι μολις 9.5 μηνων?:shock:
Πολυ ομορφος παντως.
Ευχαριστώ!

Ο πνιχτης δυστυχώς είναι απαραίτητος γιατί στην γειτονιά έχουμε μερικούς απίθανους που τα σκυλιά τους τα βγάζουν βόλτα απλά ανοίγοντας την πόρτα της εισόδου...όπως καταλαβαίνεις όσο εκπαιδευμένο να είναι ένα ζώο εάν έρθει κάποιο άλλο ιδιαίτερα εάν είναι και θηλυκό και τον παρενοχλεί η υπακοή ειδικά σε αυτήν την ηλικία είναι λίγο δύσκολη χωρίς τον πνιχτης...δυστυχώς

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Γι αυτό και είναι τόσο ψηλός. Έχει Κλίντον πίσω του, από την πλευρά της Εκάβης.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Πατέρας Ωριγένης μητέρα Μυρτώ, γιαγιά Εκάβη, παππούς ΦΑΙΔΩΝ.
Μπορεί να μπερδεύω το όνομα του παππού δεν έχω μαζί τις σημειώσεις μου τώρα, θα στο επιβεβαιώσω πάντως.Στο σάιτ του οφεπ οι φωτογραφίες των σκύλων που σας ανέφερα.
σημειώσεις?δεν σας έδωσαν κάποιο ΒΕΑ?

Γι αυτό και είναι τόσο ψηλός. Έχει Κλίντον πίσω του, από την πλευρά της Εκάβης.
Κλίντον? όνομα Ελληνικού Ποιμενικού είναι αυτό? να κλάψω ή να γελάσω?

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Βαγγέλη ο Ε.Π. παίρνει αναγνώριση μετά τους 18 μήνες και δεν γράφει, ακόμη, ΒΕΚ.

Κλίντον? όνομα Ελληνικού Ποιμενικού είναι αυτό? να κλάψω ή να γελάσω?
Ο ΟΦΕΠ τον έχει ως Κλείτο. Ένα από τα κορυφαία Ε.Π., ever.
Από το Περιβόλι Γρεβενών.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Βαγγέλη ο Ε.Π. παίρνει αναγνώριση μετά τους 18 μήνες και δεν γράφει, ακόμη, ΒΕΚ.
οκ σωστό ναι-στα ΒΕΑ δεν δίνουμε χαρτί που να λέει όλους τους πρόγονους
αλλά γιατί δεν γράφει ΒΕΚ?δεν ζευγαρώνει ΒΕΑ3 με ΒΕΑ3 ποτέ?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πολύ γωνία πίσω και νομίζω πολύ λίγη μπροστά-Παναγιώτη τον έχεις δεί λάιβ?

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Όχι, δυστυχώς δεν τον έχω δει live, αλλά έχει δώσει εκπληκτικούς απογόνους. Αλλά καλό θα ήταν να μη χαλάμε το θέμα του νέου μέλους.

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
σημειώσεις?δεν σας έδωσαν κάποιο ΒΕΑ?
Ακόμη δεν έχω ΒΕΑ.σωστά τα λειτουργία ο ptf. Βέβαια για παν ενδεχόμενο έκανα το ταξίδι στην λαρισα απροειδοποίητα και μίλησα με τον κ.Κώστα(νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ποιον) ο οποίος
ώντας εξαιρετικά ευγενής αφιέρωσε χρόνο
στο νο μου δείξει τα χαρτιά του με τις πίσω γραμμές
Εξού και οι σημειώσεις. Νομίζω ότι και κλειτος(τότε στην φωτο) και ο δικός μου
είναι στην φωτο μικροί σε ηλικία και κατά συνέπεια ακόμη ατσουμπαλα
ανεπτυγμενοι για να κριθούν. Για τον δικό μου εχειακομη πολύ δρόμο.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Δεν εχω δει πολλους Ελληνικος ποιμενικους και δεν κατεχω πολλα απο την μορφολογια τους, αλλα αυτος ειναι απο τους πιο ωραιους που εχω δει. Να τον χαιρεσαι.

Πες μας λιγα λογια για το χαρακτηρα του.