Νέο Μέλος στην Οικογένεια - Συμβίωση


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! :)

Με έφερε εδώ η ανάγκη συλλογής πληροφοριών και απόψεων φυσικά, όσον αφορά την προσθήκη νέου σκυλο-μέλους στην οικογένεια. Μετά από πολλούς μήνες σκέψης και συζήτησης (και φυσικά μετά από πολύ διάβασμα), αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια μακροχρόνια επιθυμία και να υιοθετήσουμε και δεύτερο σκυλάκι. Εδώ και 2 χρόνια έχω ένα θηλυκό κόκερ σπάνιελ. Σε γενικές γραμμές είναι υποτακτικό σκυλί με τα άλλα ζώα, αλλά αρκετά ξεροκέφαλη και κτητική μόνο ως προς το φαγητό της (εδώ σίγουρα φταίμε κι εμείς). Δεν είναι επιθετική καθόλου, απλώς φαίνεται να είναι διστακτική και να χάνει το ενδιαφέρον της γρήγορα προς τα άλλα ζώα. Πρίν από μία εβδομάδα και κάτι λοιπόν, υιοθετήσαμε ένα θηλυκό πιτμπουλάκι. Είναι μια ράτσα που αγαπώ πολύ και τη θεωρώ σαφώς παρεξηγημένη. Για όσους λοιπόν ενδεχομένως έχουν πάνω απο ένα σκύλο, ή γνωρίζουν κάποια πράγματα για τις 2 αυτές φυλές ή γενικότερα όποιος έχει κάτι να πει, θα ήθελα να μάθω πώς το βλέπετε όσον αφορά την αρμονική συμβίωσή τους, μιας και οι γνώμες διίστανται (απ' ότι έχω διαβάσει και συζητήσει) για την αρμονική συμβίωση 2 θηλυκών σκύλων. Τέλος να πω ότι το κοκεράκι είναι στειρωμένο και η καινούρια μικρή θα στειρωθεί εν καιρό. Περιμένω γνώμες :)

Φιλικά,

Έλενα
 


Shadid-akos...

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
65
11
Maidenhead, UK
ίσως να πρέπει να στραφείς σε κάποιον καλό εκπαιδευτη, και όχι να μαζέψεις απόψεις από το φορουμ.
σίγουρα δυο θηλυκές και η μια πιτμπουλ μπορεί να έχει κάποιες δυσκολίες, άλλα νομίζω ότι κάποιος πιο ειδικός θα μπορεί να σε βοηθήσει.
 


demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Να τις χαίρεσαι! Βάλε και καμία φώτο να τις θαυμάσουμε! Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία για να σε συμβουλέψω για την συμβίωση τους, αλλά εύχομαι όλα να πάνε καλά!
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Shadid-akos φυσικά και αν χρειαστεί θα στραφώ σε εκπαιδευτή. Δεν αντιλέγω. Προς το παρόν τα πάνε όμως μια χαρά και δεν βρίσκω το λόγο. Ίσα ίσα που η μεγάλη ενώ ήταν ντροπαλή και διστακτική την προσέχει τη μικρή σαν τα μάτια της και η μικρή ούτε που καταλαβαίνει οτι φεύγουμε από το σπίτι για τις δουλειές μας γιατί έχει παρεούλα. Δεν βρίσκω πάραυτα πού είναι το κακό στο να ρωτήσω ενημερωτικά σε κάποιο φόρουμ μήπως είχε κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία να μοιραστεί μαζί μου.

demi_trulli σ' ευχαριστώ πολύ και ναι θα ανεβάσω φωτό σύντομα :)
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ειναι κουταβι η μικρη γι'αυτο και τα πανε καλα πιθανως. να μεριμνησεις απο τωρα για να αποφυγεις ενδεχομενα προβληματα στο μελλον.
Τα πιτ μπουλ εχουν την ταση να μην τα πηγαινουν πολυ καλα μακροπροθεσμα με αλλα σκυλια.
 


Shadid-akos...

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
65
11
Maidenhead, UK
. Δεν βρίσκω πάραυτα πού είναι το κακό στο να ρωτήσω ενημερωτικά σε κάποιο φόρουμ μήπως είχε κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία να μοιραστεί μαζί μου.
απολύτως κανένα κακό! αλλά πολλές φορές οι διάφορες απόψεις πολλών ειδικών εδώ μέσα μας μπερδεύουν. πάντως μια αρχική αξιολόγηση από κάποιον εκπαιδευτή δεν κοστίζει τίποτα, και μετά μας δίνει τροφή και για "ανάλυση" στο φορουμ. :cool:
 




HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Τελικά μιλώντας και με μερικούς θετικούς εκπαιδευτές, απ' ότι καταλαβαίνω και καλώς εχόντων των πραγμάτων τα σκυλιά μεταξύ τους θα είναι οκ μακροπρόθεσμα, αρκεί και εμείς ως ιδιοκτήτες να ακολουθήσουμε τις σωστές μεθόδους. Μάλιστα μου είπαν ότι ενδέχεται το κόκερ να παίξει τον ρόλο της "μάνας" και να το εκπαιδεύσει και η ίδια, μιας και η μικρούλα ήρθε στο σπίτι σε πολύ μικρή ηλικία. Επίσης μου είπαν ότι είναι πολύ μικρή για πρόγραμμα εκπαίδευσης (ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσει 4 μηνών). Οπότε θα τα παρακολουθώ και θα δω προς το παρόν πως θα πάει. Παρατηρώ πρόοδο πάντως από την πλευρά της κοκερίνας, η οποία έχει αρχίσει να παίζει μαζί της σαν τρελή (λιγο άτσαλα βέβαια και την τρομάζει μερικές φορές). Επίσης, σήμερα που ετοιμαζόμουν για τη δουλειά, η Audrey (η πιτμπουλίτσα) μου τράβαγε με μανία το παντελόνι και προσπαθούσα με κοφτά "οχι" και "μη" να τη σταματήσω, αλλά μάταια. Η Milva (η κοκερίνα) μας παρατηρούσε και βλέποντας όλο αυτό το τσίρκο (εμένα να προσπαθώ να βουρτσίσω δόντια, την Audrey να μασουλάει το παντελόνι κ εγώ να προσπαθώ να την αποτρέψω με την οδοντόκρεμα στο στόμα), πλησίασε και της γάβγισε κοφτά και αμέσως σταμάτησε. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή αν όντως ήθελε να τη σταματήσει, αλλά έχουν πλάκα ειδικά όσο περνούν οι μέρες και τις βλέπω να δένονται σιγά σιγά. Μακάρι να πάνε όλα καλά.
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Λοιπόν δεν ξέρω αν το έχω κάνει σωστά...Εδώ είναι links με φωτό των μικρών κυριών μου. Ελπίζω να τα βλέπετε. Προσπάθησα να κάνω upload τις φωτογραφίες αλλά μου έβγαζε server error. Είναι λίγο κουνημένες ξέρω αλλά με δυσκολία τις κρατούσα ακίνητες.

Εδώ λογικά θα πρέπει να εμφανίζει την Audrey:
Audrey 42 Days Photo by elenaxr | Photobucket

Audrey & Milva μαζί:
photo1_zpsefdb203e.jpg Photo by elenaxr | Photobucket

Milva:
photo_zps2ce9e418.jpg Photo by elenaxr | Photobucket
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Γιατι δεν υιοθετησες αρσενικο να ειναι η συμβιωση τους καλυτερη και να αποφυγεις πιθανα προβληματα και τον εκπαιδευτη?Εφοσον η κοκερινα ειναι ηδη στειρωμενη,δεν νομιζω να ειχες καποιο προβλημα,δεν θα χρειαζοταν καν να τα χωρισεις.
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Μεγάλη ιστορία το πως προέκυψε..απλά για να το πούμε έτσι βρέθηκε στο δρόμο μου η μικρή και μιας και το σκεφτόμασταν για δεύτερο σκυλάκι, είπαμε να την κρατήσουμε. Και δεν το μετανιώνω να σου πω την αλήθεια, αλλά ξέρω οτι θέλει πολλή δουλειά.
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλημέρα σε όλους!

15 μέρες συμβίωσης πλέον. Έχουμε κάνει πρόοδο απ' την πλευρά της κοκερίνας. Την αφήνει να την πλησιάζει και παίζουνε κιόλας. Μόνο που δεν είμαι σίγουρη για το παιχνίδι τους.. Η Milva (το κόκερ) παίζει..χμ..περίεργα. Και νομίζω πως την μιμείται και η μικρή. Γαβγίζουν η μία στην άλλη (με τον ποπό στον αέρα και κουνώντας ουρά) και η κοκερίνα παίζει άτσαλα και την κυνηγάει. Η μικρή έχει αρχίσει να μη μασάει βέβαια (50 ημερών πλέον) και έχω την αίσθηση ότι την κουράζει και την εκνευρίζει τη μεγάλη. Σήμερα τις απομόνωσα όσο θα λείπουμε στη δουλειά. Η μικρή σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και η μεγάλη στο υπόλοιπο σπίτι. Προτιμώ να είναι μαζί υπό την επίβλεψή μας. Δυστυχώς το background και των 2 σκυλιών δεν το γνωρίζω (γονείς, κλπ) γιατί όπως έχω ξαναπεί και τα 2 υιοθετήθηκαν από μωρά μεν, αλλά ήταν και τα 2 σκυλάκια σε αναζήτηση στέγης ή φιλοξενίας. Όπως έχω γράψει και σε άλλο thread, αν χρειαστεί φυσικά και θα αναλάβει εκπαιδευτής, αλλά όταν η μικρή θα είναι στην κατάλληλη ηλικία. Προς το παρόν όμως, δε θα ήθελα να κάνω κάτι λάθος. Έκανα σωστά που τις απομόνωσα; Παίζουν όντως ή υπάρχει και κάτι πέραν του παιχνιδιού που μπορεί να διαμορφώσει αρνητικά το χαρακτήρα της μικρής;

ΥΓ Συγνώμη αν γίνομαι φορτική, αλλά ειλικρινά θέλω να κάνω τα πράγματα όπως πρέπει. Για μένα και οι 2 πλέον είναι μέλη της οικογένειάς μου και θέλω το καλύτερο και για τις 2.
 




HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ειναι κουκλες! <3
Σ' ευχαριστώ πολύ! :)

Μιάς και έφερες το thread ξανά στην επιφάνεια, να πω πως η μικρούλα είναι μαζί μας πλέον κοντά 2 μήνες. Μεταξύ τους τα πάνε καλά σε γενικές γραμμές. Η μικρή είναι συνεχώς πίσω από τη μεγάλη και θέλει να παίζει 24 ώρες το 24ωρο. Την κουράζει και της τραβάει με μανία τ' αυτιά και ώρες ώρες τη σκάει τόσο πολύ που αναγκαστικά τη βάζει στη θέση της (ή τουλάχιστον προσπαθεί :p). Δεν έχει κάνει ιδιαίτερες ζημιές (κάνα δυο μασουλήματα, αλλά τίποτα τρομερό προς το παρόν) και είναι πολύ υπάκουη. Με την τουαλέτα επίσης το παλεύουμε ακόμα. Κάνει τσίσα ασύστολα, ειδικά τις πρωινές ώρες, με ποσοστό επιτυχίας 50-50 πάνω κάτω. Το μόνο που με απασχολεί κάπως, είναι η συμπεριφορά της απέναντι στη μεγάλη, κατά τη διάρκεια της βόλτας. Έρχονται στιγμές που τρελαίνεται και εκεί που προχωράει ήσυχα και ωραία (δεν τραβάει σχεδόν καθόλου), συφιλιάζεται, ειδικά αν η μεγάλη έχει προχωρήσει πιο μπροστά, και τρέχει συνεχώς κατά πάνω της δαγκώνοντας της τα αυτιά σε σημείο η μεγάλη να σκούζει (κι αυτή η χαζή δεν αντιδρά καθόλου εκτός από το να σκούζει). Τις χωρίζουμε και μετά πάλι τα ίδια. Μέχρι να της περάσει. Εντομεταξύ, αφού η μεγάλη σκούζει, η μικρή δε θα έπρεπε να σταματήσει το τόσο έντονο δάγκωμα;; Λέω εγώ τώρα.. Μπορεί και να είμαι υπερβολική ως συνήθως.

υγ Επιφυλάσσομαι και για νέες φωτό :)
 






HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Είπα να φιλοτιμιθώ να φτιάξω άλμπουμ αλλά δεν..Για copy paste ούτε συζήτηση. Οπότε αναγκαστικά μέσω λινκ οι φωτογραφίες Audrey και Milva :)

IMG_0553_zps30d34cb5.jpg Photo by elenaxr | Photobucket

IMG_0566_zps91a2f3d4.jpg Photo by elenaxr | Photobucket

IMG_0581_zps74eef0d8.jpg Photo by elenaxr | Photobucket

IMG_0561_zps92c870f7.jpg Photo by elenaxr | Photobucket

http://s1277.photobucket.com/user/elenaxr/media/IMG_0249_zps3b2161d4.jpg.html?sort=3&o=8
 






l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.635
7.745
Δεν έκανες copy/paste την σειρά στο photobucket που λέει IMG :p
Aλλά χαλάλι σου λόγω κουκλιών που έχεις! ^^
H κοκερίνα σου έχει γεννήσει? Την έχεις στειρώσει?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3