Νέο μέλος στην οικογένεια...

Mommy_in_a_jungle

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
89
137
44
Καλημέρα,
είμαι η Χριστίνα, μαμά τριών παιδιών, δύο γατιών, δύο χρυσόψαρων, δύο νεροχελώνων και προσφάτως της Melody, του πιο γλυκού Pinscher. H Melody είναι 6 χρονών σχεδόν και βρέθηκε στο δρόμο. Έχουμε κάνει άπειρες προσπάθειες να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, αλλά αποδείχτηκαν άκαρπες, ειδικά εφόσον δε φέρει τσιπάκι. Δυστυχώς η κατάσταση στην οποία βρέθηκε δείχνει εγκατάληψη. Έτσι για την ώρα η μικρούλα απολαμβάνει τη θαλπωρή του σπιτιού μας, μέχρι να περάσει το απαιτούμενο διάστημα να την υιοθετήσουμε και επισήμως.
Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε στην παρέα σας!

Attachments

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Καλώς μας ήρθες Χριστίνα, με την ζούγκλα σου :)

Εχεις πρόταιρη εμπειρία με σκυλιά;
Προφανώς, μεσολαβεί κάποια φιλοζωική, και καθυστερεί η επίσημη υιοθεσία ε;
Με το καλό, να περάσουν οι μέρες, και να τακτοποιηθεί η μικρούλα και επίσημα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς σας βρήκαμε! Απ'οτι βλέπω είσαστε μια πολύ ωραία παρεούλα!
Καλώς ήρθες ..όλα διπλά τα έχεις ; (εκτός από τα παιδιά :D )

Ότι είμαστε μια πολύ ωραία παρεούλα είναι γεγονός.....συνήθως:censored: )

Mommy_in_a_jungle

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
89
137
44
Δε μεσολαβεί κάποια φιλοζωική, απλά περιμένουμε μήπως βρεθεί ο ιδιοκτήτης πρίν γίνει το συμβόλαιο υιοθεσίας. Μια γνωστή μου τη βρήκε.
Έχω εμπειρία με σκυλιά, είχα άλλα 4 στο παρελθόν.

Καλώς ήρθες ..όλα διπλά τα έχεις ; (εκτός από τα παιδιά :D )

Ότι είμαστε μια πολύ ωραία παρεούλα είναι γεγονός.....συνήθως:censored: )
Κι εκτός του σκυλιού!!! :):):)
Έχει βέβαια η σχέση μου άλλα δύο οπότε ναι δεν έχουμε τίποτα μονό!!!

Καλώς μας ήρθες Χριστίνα, με την ζούγκλα σου :)

Εχεις πρόταιρη εμπειρία με σκυλιά;
Προφανώς, μεσολαβεί κάποια φιλοζωική, και καθυστερεί η επίσημη υιοθεσία ε;
Με το καλό, να περάσουν οι μέρες, και να τακτοποιηθεί η μικρούλα και επίσημα.
Δε μεσολαβεί κάποια φιλοζωική, απλά περιμένουμε μήπως βρεθεί ο ιδιοκτήτης πρίν γίνει το συμβόλαιο υιοθεσίας. Μια γνωστή μου τη βρήκε.
Έχω εμπειρία με σκυλιά, είχα άλλα 4 στο παρελθόν.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: ioanna a and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δε μεσολαβεί κάποια φιλοζωική, απλά περιμένουμε μήπως βρεθεί ο ιδιοκτήτης πρίν γίνει το συμβόλαιο υιοθεσίας.
Ε τώρα...δηλαδή...συμβόλαιο με ποιόν θα κάνεις; Με την γνωστή σου; Δεν είναι φίλη-φίλη σου δηλαδή.
Πάντως, και να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, θα πρέπει επίσης, να υπογράψει συμβόλαιο υιοθεσίας, και οπωσδήποτε να τοποθετηθεί τσιπ, μπροστά σας, για να του το δώσετε. Εγώ τουλάχιστον, αυτό θα έκανα. Αν θα του το 'δινα... Αναλόγως... :rolleyes:

Mommy_in_a_jungle

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
89
137
44
Ε τώρα...δηλαδή...συμβόλαιο με ποιόν θα κάνεις; Με την γνωστή σου; Δεν είναι φίλη-φίλη σου δηλαδή.
Πάντως, και να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, θα πρέπει επίσης, να υπογράψει συμβόλαιο υιοθεσίας, και οπωσδήποτε να τοποθετηθεί τσιπ, μπροστά σας, για να του το δώσετε. Εγώ τουλάχιστον, αυτό θα έκανα. Αν θα του το 'δινα... Αναλόγως... :rolleyes:
Δεν τη γνωρίζω προσωπικά, γνωριστήκαμε μετά το σκυλάκι, οπότε θέλω να είναι καλυμμένη.
Αν και δε νομίζω να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, αυτό θα κάνουμε. Καταρχήν θα πρέπει να μας δείξει βιβλιάριο ότι έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια κι επίσης ότι το σκυλάκι έπαιρνε τη σωστή φροντίδα (πράγμα που δεν ισχύει, το τρίχωμα και η επιδερμίδα της είναι χάλια, περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων σήμερα γιατί μάλλον έχει ψώρα.)

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Καλώς ήρθες! Να την χαίρεσαι την οικογένεια.:)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
@Mommy_in_a_jungle καλώς ήρθες!
Να τους χαίρεσαι όλους! :)

Μπορείς σε παρακαλώ να βάλεις την αγγελία του facebook που βρέθηκε η μικρή για να την προωθήσουν μέλη σε δημοφιλής σχετικές σελίδες;
Ίσως και λόγω φυλής (έχω και εγώ πίνσερ) μπαίνω στη θέση αυτού που το έχασε -δε θέλω να φαντάζομαι ότι την έχει χάσει εδώ και μέρες και την ψάχνει.

Mommy_in_a_jungle

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
89
137
44
Μπαίνω από το κινητό και δε μπορω να βάλω το λινκ αλλά αν ψάξεις την έχουμε κοινοποιήσει σε όλες τις φιλοζωικές ομάδες στο fb.βρέθηκε έξω από pet shop και λόγω της κατάστασης της πιστεύουμε πως εγκαταλείφθηκε.Το σίγουρο είναι ότι το σκυλί είναι απίστευτα παραμελημένο,με απίστευτη ξηροδερμια και δόντια σε άθλια κατασταση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
@Mommy_in_a_jungle καλώς ήρθες!
Να τους χαίρεσαι όλους! :)

Μπορείς σε παρακαλώ να βάλεις την αγγελία του facebook που βρέθηκε η μικρή για να την προωθήσουν μέλη σε δημοφιλής σχετικές σελίδες;
Ίσως και λόγω φυλής (έχω και εγώ πίνσερ) μπαίνω στη θέση αυτού που το έχασε -δε θέλω να φαντάζομαι ότι την έχει χάσει εδώ και μέρες και την ψάχνει.
Υπάρχει ένα αλλά εδώ. Το σκυλάκι αυτό λόγω μεγέθους και ευαισθησίας λίγο δύσκολο να ήταν πολύ καιρό στο δρόμο. ΄Αρα τα προβλήματα που είχε ήταν εις γνώση του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Εγώ πάντως,αν δεν ήταν τσιπαρισμενο στο όνομα του, που δεν ήταν, δεν του το έδινα με τίποτα.

• Like
Reactions: Kodagoshe

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Kαλησπέρα και να χαίρεσαι όλα σου τα ζωάκια! :)
Τολμώ και εγώ να πω πως είμαι σίγουρη ότι τα άθλια δόντια και η απίστευτη ξηροδερμία του ζώου αποτελούσαν μια κατάσταση την οποία αγνοούσε παντελώς ο ιδιοκτήτης συν ότι άλλο μπορεί (μακάρι όχι) να έχει το ζωάκι. Ένα μικροσωμάκι σαν ένα πίνσερ είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δρόμο αφού είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε αυτοκίνητα/αγέλες άλλων σκυλιών κλπ. Είναι δηλαδή εύκολος στόχος...το καλό είναι μόνο πως ένα μικρό είναι πιθανότερο να περιμαζευτεί από κάποιον, όπως στην περίπτωση σας.
Οπότε μιλάμε για παραμέληση ζώου και εν τέλει εγκατάλειψη, μια άποψη που ενισχύεται από το γεγονός ότι την βρήκες έξω από πετ σοπ. Συνήθως για να νιώθουν ''καλά'' με τη συνείδηση τους και να προσπαθήσουν να ελαφρύνουν την αίσθηση ''ενοχής'' οι εν λόγω ''φιλόζωοι'' αυτοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ζωάκια τους έξω από πετ σοπ ή κάποια γειτονιά ή άνθρωπο που είναι γνωστό πως φροντίζει τα αδέσποτα ή ακόμη και σε πολυσύχναστα σκυλοπάρκα νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο δίνει ''ελπίδες'' στο ζώο για να επιβιώσει και να υιοθετηθεί από κάποιον άλλο. Οπότε φυσικά και δεν θα την επέστρεφα στον ιδιοκτήτη της ακόμη και αν κάπου κάπως εντοπιζόταν...
Καλή αρχή!

• Like
Reactions: d-friend and myEnzo

Mommy_in_a_jungle

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
89
137
44
Υπάρχει ένα αλλά εδώ. Το σκυλάκι αυτό λόγω μεγέθους και ευαισθησίας λίγο δύσκολο να ήταν πολύ καιρό στο δρόμο. ΄Αρα τα προβλήματα που είχε ήταν εις γνώση του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Εγώ πάντως,αν δεν ήταν τσιπαρισμενο στο όνομα του, που δεν ήταν, δεν του το έδινα με τίποτα.
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Όσο καιρό κι αν ήταν στο δρόμο το σκυλί είναι μικροσκοπικό, πόσο θα μπορούσε να επιβιώσει? Το θέμα της μυκητίασης άλλωστε πρέπει να προυπήρχε καιρό μιας και τα αυτάκια της περιμετρικά είναι λές και της λείπουν κομματάκια και έχουν ελάχιστο τρίχωμα!

• Like
Reactions: l.Kyveli

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ασφαλώς και μπορεί να είναι φρεσκοπαρατημένος από κάποιον εντελώς ανεύθυνο.

Για κάθε σκύλο που έζησε σε σπίτι είναι θέμα να προσαρμοστεί (αν μπορεί) στο δρόμο.
Δε θα χαρακτήριζα τα πίντσερ ευαίσθητα.

Γενικά μιλώντας και όχι ειδικά για την περίπτωση της Melody:
Λόγω μεγέθους θα έλεγα ότι πιο εύκολα τον μαζεύεις ίσως γιατί σε συγκινεί ίσως γιατί ξέρεις ότι θα βρεθεί εύκολα σπίτι.

Το μέγεθος επίσης το συνδυάζω με το ότι στατιστικά δύσκολα παρατάς τέτοιον σκύλο.

Σκέφτομαι ακόμα ότι ίσως, και εντελώς θεωρητικά και υποθετικά, έναν τέτοιο σκύλο σε αρκετούς θα άρεσε η ιδέα να τον κρατήσουν. Ή πρόσφατα γράφτηκε για το λαμπραντόρ που χάθηκε και οι "φιλόζωοι" που το βρήκαν θα το στείρωναν και μετά θα το επέστρεφαν. :confused::eek: Στο πλαίσιο τέτοιων "λογικών" αποκλείεται αυτός που το βρήκε να θεώρησε ανίκανο τον ιδιοκτήτη που το έχασε, άρα ανάξιο να έχει σκύλο και να το έδωσε με συνοπτικές διαδικασίες;
Τέτοια σκηνικά είναι που φοβάμαι και είπα ότι δε θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στην θέση του ιδιοκτήτη.

Πολλά θα μπορούσαν να ισχύουν και κάποια ίσως να εξηγούν την κατάσταση της. Δεν υποστηρίζω καμία εκδοχή.
Και εμένα δε μου αρέσει η κατάσταση του σκύλου και κάτι ακόμα που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι ότι δεν είχε ένα λουράκι με το ταμπελάκι με το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη της.
Πιστεύω όμως ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί σε ποιον ανήκει, να ακούσουμε την ιστορία του και μετά συζητάμε το παρακάτω. :)

Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις της @Mommy_in_a_jungle . Το σχόλιο μου είχε στόχο να προστεθεί άλλη μία πρόσπάθεια σε αυτές που γίνανε.

Ο συγκεκριμένος σκύλος εφόσον είναι παρατημένος είναι τυχερός γιατί φαίνεται ότι θα έχει μία καλή ζωή από εδώ και πέρα!

Last edited:

Mommy_in_a_jungle

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
89
137
44
Kαλησπέρα και να χαίρεσαι όλα σου τα ζωάκια! :)
Τολμώ και εγώ να πω πως είμαι σίγουρη ότι τα άθλια δόντια και η απίστευτη ξηροδερμία του ζώου αποτελούσαν μια κατάσταση την οποία αγνοούσε παντελώς ο ιδιοκτήτης συν ότι άλλο μπορεί (μακάρι όχι) να έχει το ζωάκι. Ένα μικροσωμάκι σαν ένα πίνσερ είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δρόμο αφού είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε αυτοκίνητα/αγέλες άλλων σκυλιών κλπ. Είναι δηλαδή εύκολος στόχος...το καλό είναι μόνο πως ένα μικρό είναι πιθανότερο να περιμαζευτεί από κάποιον, όπως στην περίπτωση σας.
Οπότε μιλάμε για παραμέληση ζώου και εν τέλει εγκατάλειψη, μια άποψη που ενισχύεται από το γεγονός ότι την βρήκες έξω από πετ σοπ. Συνήθως για να νιώθουν ''καλά'' με τη συνείδηση τους και να προσπαθήσουν να ελαφρύνουν την αίσθηση ''ενοχής'' οι εν λόγω ''φιλόζωοι'' αυτοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ζωάκια τους έξω από πετ σοπ ή κάποια γειτονιά ή άνθρωπο που είναι γνωστό πως φροντίζει τα αδέσποτα ή ακόμη και σε πολυσύχναστα σκυλοπάρκα νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο δίνει ''ελπίδες'' στο ζώο για να επιβιώσει και να υιοθετηθεί από κάποιον άλλο. Οπότε φυσικά και δεν θα την επέστρεφα στον ιδιοκτήτη της ακόμη και αν κάπου κάπως εντοπιζόταν...
Καλή αρχή!
Σε ευχαριστώ πολύ! Ευτυχώς το κοριτσάκι μας δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα υγείας, οι εξετάσεις της βγήκαν πολύ καλές, ξεκινήσαμε θεραπεία για τους μύκητες και με το που τελειώσει θα κανουμε καθαρισμό δοντιών και θα χρειαστεί και αντιβίωση.