Ασφαλώς και μπορεί να είναι φρεσκοπαρατημένος από κάποιον εντελώς ανεύθυνο.
Για κάθε σκύλο που έζησε σε σπίτι είναι θέμα να προσαρμοστεί (αν μπορεί) στο δρόμο.
Δε θα χαρακτήριζα τα πίντσερ ευαίσθητα.
Γενικά μιλώντας και όχι ειδικά για την περίπτωση της Melody:
Λόγω μεγέθους θα έλεγα ότι πιο εύκολα τον μαζεύεις ίσως γιατί σε συγκινεί ίσως γιατί ξέρεις ότι θα βρεθεί εύκολα σπίτι.
Το μέγεθος επίσης το συνδυάζω με το ότι στατιστικά δύσκολα παρατάς τέτοιον σκύλο.
Σκέφτομαι ακόμα ότι ίσως, και εντελώς θεωρητικά και υποθετικά, έναν τέτοιο σκύλο σε αρκετούς θα άρεσε η ιδέα να τον κρατήσουν. Ή πρόσφατα γράφτηκε για το λαμπραντόρ που χάθηκε και οι "φιλόζωοι" που το βρήκαν θα το στείρωναν και μετά θα το επέστρεφαν. 
Στο πλαίσιο τέτοιων "λογικών" αποκλείεται αυτός που το βρήκε να θεώρησε ανίκανο τον ιδιοκτήτη που το έχασε, άρα ανάξιο να έχει σκύλο και να το έδωσε με συνοπτικές διαδικασίες;
Τέτοια σκηνικά είναι που φοβάμαι και είπα ότι δε θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στην θέση του ιδιοκτήτη.
Πολλά θα μπορούσαν να ισχύουν και κάποια
ίσως να εξηγούν την κατάσταση της. Δεν υποστηρίζω καμία εκδοχή.
Και εμένα δε μου αρέσει η κατάσταση του σκύλου και κάτι ακόμα που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι ότι δεν είχε ένα λουράκι με το ταμπελάκι με το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη της.
Πιστεύω όμως ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί σε ποιον ανήκει, να ακούσουμε την ιστορία του και μετά συζητάμε το παρακάτω.
Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις της
@Mommy_in_a_jungle . Το σχόλιο μου είχε στόχο να προστεθεί άλλη μία πρόσπάθεια σε αυτές που γίνανε.
Ο συγκεκριμένος σκύλος εφόσον είναι παρατημένος είναι τυχερός γιατί φαίνεται ότι θα έχει μία καλή ζωή από εδώ και πέρα!